- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Her piskolog sorunları tamamen çözüyo mu sanıyosun canım kim bilir kendi içinde neler yaşıyodu kardeşin üzgünüm çok yanlış yapmışsın kimse bunları yaşatan bi adamla severek evlenmez. Mutlaka korktuğu bişeyler vardır belkide tükentiğini hissetti nereye kadar ailem sorunlarımla uğraşacak çevreme mutsuzluk veriyorum piskolojisine girdi. Adam size saldırmış belkide ailesinin sürekli bu tacizleri yaşamasını istemediği için evlenmek istedi hiç birini bilemezsin bence bi abla gibi otur konuş seçimine öfke duyduğunu ama bi sıkıntısı olsuğunda ilk seni araması gerektiğini söyle kardeşlik bunu gerektirir ve mutlaka korunmasını söyleyin böyle bi adamdan çocuk yapmasınBaşta destek oldum fazlasıyla. Psikolojik tedavi görmesini de sağladım. 2 işe girdim hatta o dönem çok yüksekti seanslar. Bunlara rağmen adamla evlenince bende sinir dayanmadı. Uzaklaştım evden. Kaçtım.
Çok çok zor bir durum iş evleri ayırmaya kadar gitmiş ve ben senin sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum. Bir sürü ihtimali düşündüm kendimi senin yerine koyup.
Ben de kesinlikle görmek istemezdim sanırım. Düğünüme gelirse kalabalık nasılsa diye yanıma da gelir fotoğrafım da olur. Herhalde o anıları hatırlamak istemezdim. Buna kin diyen kardeşine destek ol diyen de olmuş ama bu kin değil aslında. Benzer sebeplerle olmasa da çok benzer sonuçlar sebebiyle ben de kardeşimle artık görüşmüyorum. Ve en son aile büyüklerimden biriyle buluşacağımı öğrenip onların yanında birşey diyemeyeceğimi bildiği için çıktı geldi. Aşırı sinirlendim, ancak ses çıkaramadım. İşin kötüsü sanki birşey yokmuş gibi benimle konuşmaya çalıştı, kendimi aşağılanmış hissettim.
Açıkçası durumun çok zor olmakla beraber eğer yarın bir gün ne bileyim herşey yoluna girer mi bilmem, ama ola ki yoluna girdiğinde gerçekten pişman olmayacağını düşünüyorsan çağırma derim. Bazen sadece kendini düşünmek gerekiyor. Düğünümde görmek istemediğim birinin "kardeş" olduğu için gözümün önünde sürekli dolaşacağı ve insanların bunu "kardeşim" olduğu için normal göreceği bir duruma düşmek istemezdim.
Açıkçası o kalabalıkta onun eksikliğini yaşayacağını sanmıyorum. Ama sonradan keşke o da olsaydı diye üzülmeyeceksen çağırma. Yok eğer üzülürüm vb diyorsan, yukarıda da dediğim gibi, elalem bilmez, o kardeşin olarak etrafında dolanacak.
Her piskolog sorunları tamamen çözüyo mu sanıyosun canım kim bilir kendi içinde neler yaşıyodu kardeşin üzgünüm çok yanlış yapmışsın kimse bunları yaşatan bi adamla severek evlenmez. Mutlaka korktuğu bişeyler vardır belkide tükentiğini hissetti nereye kadar ailem sorunlarımla uğraşacak çevreme mutsuzluk veriyorum piskolojisine girdi. Adam size saldırmış belkide ailesinin sürekli bu tacizleri yaşamasını istemediği için evlenmek istedi hiç birini bilemezsin bence bi abla gibi otur konuş seçimine öfke duyduğunu ama bi sıkıntısı olsuğunda ilk seni araması gerektiğini söyle kardeşlik bunu gerektirir ve mutlaka korunmasını söyleyin böyle bi adamdan çocuk yapmasın
Bir de aman sizin evleneceginiz kisinin ailesine rezil olursunuz caktirmayinci ablalar yazmis yok artik.kardes bu kardes.ne rezil olmasi yahu.cinsel icerikli goruntu cekip santaj yapan utansin.oncelikle kardesinizin o pislik adamdan kurtulmasini saglayin ailecek sonra dugununuze gelip gelmemesi konu olsun.ne garibiz yani asil buyuk sorunu birakip kardesime kustum diyemezsiniz.o sizin kaniniz caniniz ona birsey olursa siz suclu hissetmeyecek misiniz?
Kardesimi o adamdan kurtarmadan gerekirse evlenmem bile.siz ailenize de cephe alsaniza.onlar nasil affedip evlenmesime ve goz gore gore ileride yasanacaklara izin veriyorlar ki.belli ki akilli bir kadinsiniz kardesinizi o adamdan gec olmadan kurtarin .psikolojisi cok normal degil sanirim.nasil yani cinsel icerikli goruntulerle santaj yapan bir adamla evlenecek ve ailenizde o dugune gidip damadim diyecek o ahlaksiza oyle mi.asiri sinirlendim
Ben sizin konunuzu hatırladım sanki kardeşinizle ilgili olan sanırım yüzüğü falan kardeşinize aldırtmıştı sevgilisi bir acayipti galiba onla ilgili bir durum var yine
Gelsin bence zaten el gibi olmuşsunuz misafir gibi gelir ve gider
Anahtar cümle bu işte.
24 yaşında,yetişkin bir kadına,
siz müdahale edemezsiniz.
Evlat bile olsa edilmiyor kaldı ki kardeş.
Meşhur laftır 'olacakla,öleceğe çare bulunmaz.'
Hepimiz kendi seçimlerimizi ve sonuçlarını yaşıyoruz.
Doğru veya yanlış,bu kardeşinizin seçimi.
Şu hayatta öğrendiğim şeylerden biri de yanlış karar alan yakınlarımıza tepki gösterdikçe,bizden uzaklaşıyorlar.
Yasaklamak,engel olmaya çalışmak kişiyi, sevdiğini düşündüğü o yanlış kişiye
daha çok itiyor.
18 yaşındaki oğlumla bir dövme maceramız var ki evlere şenlik.
Kardeşinizin yaptıklarını onaylamıyorum bununla birlikte sizin konuyu gereğinden
fazla içselleştirerek,aşırı tepki verdiğinizi düşünüyorum.
En başta o kadar yüz-göz olmamak lazımdı.
Olundu diyelim,belli bir mesafe koyup görüşmemek hakkınız elbette ama kardeşe
kin tutmak,kapıdan kovmak,düğüne kabul etmemek bana aşırı geldi.
Et tırnaktan ayrılmaz,kin tutmak da kalbimizi karartıp sağlıkla düşünmemize engel olur.
Ben affedici olmanızı tavsiye ederim.
Son karar sizin elbette.
Elbette onaylamıyorsunuz. Ama o sizin kardeşiniz. Zor bir şey ama o pişman belli. Kendince sebeplerle yapmış bir hata lütfen onu yalnız bırakmayın.. Tamam fazla yuz vermeyin ama bırakın gelsin düğününüze. Yine seviyenizi korursunuzBen zaten çaba verdiğimi söyledim. Olmadı ama gitti. Suçlu hissedeceğim bir konumda değilim. Konumuz da bu maalesef. Düğünüme gelmesi demek bana göre yaptığı evliliği onaylamak demekti. Bu konuda yanlış düşündüğümü gördüm.
Kardeşiniz isteyerek mi evleniyor çok merak ettim
Off çok üzücü ya. Yerinizde olsam ben de kardeşime müthiş kinlenirdim, kendine bunu yaptığı için. Ama diğer yandan hayatına soktuğu yaratığa, her şeye rağmen onun benim kardeşim olduğunu, her zaman arkasında olacağımı da gösterirdim. Kinlisiniz ama bir gün canı yansa, sizin de canınız yanmaz mı? Ne yaptıysa kendine yapmış, büyük ihtimalle pişman da olacak. Bazı insanlar vardır, bile isteye kötülükleriyle, fesatlıklarıyla çevrelerindeki herkese zarar verirler. O zaman insan evladı olsa reddeder herhalde. Ama sizin durum pek böyle değil. Neyse... Yalnız gelmesi şartıyla izin verin bence gelmesine. O pislik herifi bu özel gününüzde görmek istememek en doğal hakkınız.Tek tek yazmayım madem öyle. Kardeşimi sevgilisi dövdü, tehdit etti, cinsel görüntülerini çekip şantaj yaptı. Bunları kendi çabamla öğrendim. Ayrılsın diye kendimi parçaladım. Ailesi üstüme saldırdı. Kardeşim gitti bu heriften şikayetini geri çekti. Üstüne de evlendi. Benden sonra düğünü var. Rezil olmasın diye eve getirdi babam ve düğün yapalım dedi. Ben de kavga edip evi terk ettim. Olay bu.
Anladığım kadarıyla şikayetini geri çekmesi seni kızdırmış ama yapacağını kendine yapmış. Şantaj yaptı diyorsun, bekli o yüzden evlenmeyi kabul etti.Gizlice, kaçarak evlendi bir nevi. Babam da durum ortaya çıkınca dayanamadı düğünü olsun, gelinlik giysin diye eve getirdi.
Şu mesajınızı görünce içim burkuldu, kardeşiniz adına .Farkındayım iyi olmadığının. 24 yaşında 40 kiloya düştü. Bana yapmadı da kendine yaptı işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?