Düğünüme gelmek isteyen kız kardeş

Dediğiniz gibi oluyor laf ediliyor bunlara. Abartılıyor bir de üstüne. Her şey normalmiş gibi davranmak daha akıllıca kalıyor. Kardeşiniz doğru diyormuş.

Sizin için de üzücü olmuş. Yok öyle demiyorum, denmiyor da. Gelsin demeye karar verdim. Bir açıdan adım da olmuş olur. Ne yapayım.

Arkadaşlar çok güzel yazmışlar zaten ama kısa bir şey diyeceğim. Kendisine o adamla evlenerek en büyük kötülüğü yapmış zaten. Belkide neler yaşıyorda evlendi bilemiyoruz. Allah bilir. Ancak samimi bir tövbeyle Yaradan kulunu affederken, bizler bu kadar kin dolmamalıyız. Üstelik kan bağı var. Yarın bir gün çocuklarınız olur. Teyzeleri olmasın mı?

Siz affederek cezalandırın kardeşinizi. İnanın bu daha çok acı verir. Düğününüze gelsin. Samimi olmayın yabancı gibi davranın ama gün gelir affettiğinizde düğününüzde olmayışı üzebilir sizi.. Yine de karar sizin.

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin. Kardeşinizi de o adamdan kurtarsın..

E ne dicez şimdi olayı bilmeden neye göre yorum yapalım? Kardeşe bu kadar kin gütmek son günlerde ailenizle geçirmek varken ayrı evi seçecek ne yaşadınız bilmiyoruz ne diyebiliriz... burdan bakınca ya kardeşiniz ağır ahlaksızlık etti nişanlınıza yaklaşmak gibi ya da siz aşırı kincisiniz gibi duruyo aklıma başka bişry getirmiyor bu sözlerr

Adam bana da saldırdı o sebeple nişanlım kavga çıkarabilir. Kardeşimi çağıracağım sadece. En azından bir şekilde idare etmiş olurum dediğiniz gibi.

Amin çok sağ olun. En büyük ceza kendinde zaten. Susup geri çekileceğim artık. Kocaman kadın oldu peşini toplamaktan vazgeçmem gerekmiş.

Arkadaşların da yazdığı gibi Size karşı yapılan bişey yok kendine yazık etmiş

Bu kadar neden kin tuttunuz şikayeti geri çekti diye belki zor durumdaydı mecbur kaldı şikayeti geri çekmeseydi yada evlenmeseydi o görüntüler internete düşecekti ailecek daha da rezil olacaktınız
Bence kardeşinize destek olmalısınız sığınacak yer arıyordur onun adına gerçekten üzüldüm Allah sonunu hayra çıkarsın

Kendine yapmis yapacagini.. ilerde cok uzulecek belli. Annen baban affetmis zaten. Bu kadar kin gutmeyin size zarar en basta affedin en cok siz rahatlarsiniz. Ne olursa olsun kardesiniz. Onun basi buyuk dertte zaten.

Amin çok sağ olun. En büyük ceza kendinde zaten. Susup geri çekileceğim artık. Kocaman kadın oldu peşini toplamaktan vazgeçmem gerekmiş.
Anahtar cümle bu işte.
24 yaşında,yetişkin bir kadına,
siz müdahale edemezsiniz.
Evlat bile olsa edilmiyor kaldı ki kardeş.
Meşhur laftır 'olacakla,öleceğe çare bulunmaz.'
Hepimiz kendi seçimlerimizi ve sonuçlarını yaşıyoruz.
Doğru veya yanlış,bu kardeşinizin seçimi.
Şu hayatta öğrendiğim şeylerden biri de yanlış karar alan yakınlarımıza tepki gösterdikçe,bizden uzaklaşıyorlar.
Yasaklamak,engel olmaya çalışmak kişiyi, sevdiğini düşündüğü o yanlış kişiye
daha çok itiyor.
18 yaşındaki oğlumla bir dövme maceramız var ki evlere şenlik.

Kardeşinizin yaptıklarını onaylamıyorum bununla birlikte sizin konuyu gereğinden
fazla içselleştirerek,aşırı tepki verdiğinizi düşünüyorum.
En başta o kadar yüz-göz olmamak lazımdı.
Olundu diyelim,belli bir mesafe koyup görüşmemek hakkınız elbette ama kardeşe
kin tutmak,kapıdan kovmak,düğüne kabul etmemek bana aşırı geldi.
Et tırnaktan ayrılmaz,kin tutmak da kalbimizi karartıp sağlıkla düşünmemize engel olur.
Ben affedici olmanızı tavsiye ederim.
Son karar sizin elbette.

Ben sizin konunuzu hatırladım sanki kardeşinizle ilgili olan sanırım yüzüğü falan kardeşinize aldırtmıştı sevgilisi bir acayipti galiba onla ilgili bir durum var yine
Gelsin bence zaten el gibi olmuşsunuz misafir gibi gelir ve gider

Ne sebeple kavga ettiniz bukadar?

Konunuzu hatırlıyorum, o rezille evlenmesine çok üzüldüm. Çok uğraşmıştınız destek olmak için ama insanın kendine yaptığı kötülüğü başka kimse yapamıyor işte.
Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, artık kendi seçimlerinin sonucunu yaşayacak.
Bağınızı koparmayın, öyle bir psikopatın elinde yapayalnız kalmasın. Arkasında ailesi olmadığını düşünürse kardeşiniz için daha kötü olur.

Bayağı kincisiniz galiba.
Anneniz babanız affetmiş, ki evlat bu. Onların canı sizinkinden 2 kat yanar çocuklarına bir şey olsa, oluyorsa.

Kaldı ki kadın ne yaptıysa kendine yapmış. Savunulacak bir hareketi yok. Ama size yapılan bir şey de yok yani. Aşırı müdahil olmuşsunuz bu duruma. Nişandan, düğünden kovmalık, hayattan silmelik bir şey yok ortada.

Kardeşinizi böyle bir durumda yalnız mı bırakıyorsunuz ? Tamam haklısınız hoş olmayan şeyler yaşanmış ama bu kız kardeşinizin tercihi bu yönde olmuş.. Belli ki aklı selim düşünemiyor büyük bir hata içerisine düşüyor..
Ama burada size düşen şey ona kol kanat gerip yanında olduğunuzu hissettirmek..
Onu yalnız bırakarak hatasını ona belli etmek yerine daha da sürüklemiş olursunuz..

Benimde kız kardeşim var ne yaparsa yapsın onu silip atamam..

Kız kardeşinize çok üzüldüm , o zaten çok sıkıntı yaşamış . Belki yine tehdit etti ki zorla evlendi .ne olursa olsun tırnağına taş değse sizin canınız yanar. Belki de herzamankinden çok şuanda size ihtiyacı vardır. Ne olursa olsun bırakmayın elini. Affedin , yanında olun , yaşadıklarından haberdar olun ki onu kendinden bile koruyabilesiniz.

Kardeşiniz için o kadar çabalamışsınız ve sizi yok sayıp hayatını mahvetmiş. Hem emeğinize hem de kardeşinizin haline çok üzüldüğünüze eminim. Evet, kocaman kadın olmuş ama kardeş işte. Sanki sadece kendi hayatını mı mahvetti? Kardeşim bu kadar yanlış tercihler yapsa, elimizden kayıp gitse mahvolan tek hayat onun mu olurdu bilmiyorum. Neyse bu onun hayatı deyip yoluma bakabilir miydim? Bu kadar sinirlenmekte çok haklısınız bence. Sanırım ben de aynı şeyi yapardım.

Düğüne gelmesine izin vermeniz çevrenizdekilerin saçma sapan sorularından kurtulmanız açısından iyi olur. Kendinize yapın bu iyiliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…