Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

Geldiiimmmm, kızlar eşimin cücüklüğü akşam işten çıktıııım birde erken çıktım yani oğlumu alıp keyif yapacaktık güya, aşşşkıııım annemler geliyor yoldalar dedi ve kapadı biliyor cırlayacağımı tabiii....
Sabah saatlerinde uğradım sanıyordum ama yazmayı unuttum o halde baktım baktım çıktım, bir projem var onla uğraştım bugün ama ben hep buralardaydım yaniii... Neyse eve gel, acelesinden pilav, karnıyarık, karnıbahar kızartması (hazır patlıcanlar kızarmışken birde onu aradan çıkardım), çorba, kabak tatlısı derken baya baya 1 saat içinde mükellef bir sofra çıkardım az da yedekleyince evdeki mezeciklerle iyi oldu. Yemekleri bilerek yazdım kızlar bunların hiç birini dukana uygun yapmadım ama canım hiç çekmedi çünküüüü bomba geliyoooor kabak çorbasını yaptım ama o ne yapış geeeeeel diyor mutfaktan bana hala..... al kaşığını yi beni yi beni diyo resmen. Aceleden hiiiiç olmayacak dediğim çorba baya baya kremalı sebze çorbalarına halt etmişsin sen diyor yaaa. Dünden kalan hamsi tavalarla çorbamı içtim eeee birde light kaşar yedim bol bol su yedir içir kaldır aşağı komşuya in çocuğu uyut derken baya bir zaman gitmiş. Çorba
1 tk zeytinyağı
1 yk kepek
1 yk nişasta
2 yk süt tozu
1 el büyüklüğünde kabak rendesi
1 yumurta (az biraz kestirdim ama o da güzel oldu)
su, tuz ve karabiberrrrrr
Hiç uğraşmadım kızlar zeytinyağı kepek nişasta kavruldu içine su kondu, süt tozu eklendi, karıştır karıştıııır, kabakları ekle rondodan geçir tuz karabiber ekle sonra içine yumurtayı da kır tekrar blendırı daldır içine bir taşım iki taşım kaynat yoğunluğunu ayarla ve hüplet acısı tam kıvamındaydı güzel ayarlamışsım elleeeeriiiiime sağlık
Kabak kalmadığı için kup yapamadım ama yapınca onu da ballandırcaaaaaammmmmm

Lisa seni merak edince ben "merak etme, misafiri vardır belki" dedim
bilmişim bak :)

Kuzuuum Etetetaaa ben cacık acılı ezme balık hastasıyımda ra... olayı eşimdedir ona hazırlarım daha çok ben yapamıyorum. Güzel çilingir kurarım ama hem salaş hem lezzetli her ortamda o konuda iddialıyım bak yemek falan atmasyondur ara ara tutar yenilir ama uydurma mezelerim harikadır onu denk getiriyorum bak onçüüüün cacıkımı alıp sigaramı yakar eşimin demlenmesini huzur içinde seyrederimmmm. Alabalık tarifini deneyim birgün ama dediğim gibi balığa limon girince sıtkım sıyrılıyor benim yaa bilmiyorum bir değişik huyum var çok kızıyorlar bana bu konuda. Ha birde bak alabalığı ben dolma da yaparım iç pilavla az havyar katınca da bir ballı olur anlatamam. Birde birde yahnisini severim salça malça ekşitmeyecek ama tam kıvamında olmalı. Ama tarifini deneyeceğim mayonezli balık ilginç geldi kendime uyarlayıp kesin yaparım.

Geldim loooo bilmişiniz bilmişiniz misafirin hasını ağırlıyorum hahahahayyyt isteyenlere nasip olsun bu türden misafirleeer yarın spora gidicem oyyyy hoca dinlendi de şimdi bakalım nasıl tutuk gelecem kimbilir...

Son düzenleme:
Eeee acele acele okuyunca ben herşeyi birbirine kattım karıştırdım bi dönüyorum okumaya burdayım ben sakın kaybolmayın muhabbet edelim biraz yavv bunaldım :2:çoooook sıcaaak

Geldiiimmmm, kızlar eşimin cücüklüğü akşam işten çıktıııım birde erken çıktım yani oğlumu alıp keyif yapacaktık güya, aşşşkıııım annemler geliyor yoldalar dedi ve kapadı biliyor cırlayacağımı tabiii....
Sabah saatlerinde uğradım sanıyordum ama yazmayı unuttum o halde baktım baktım çıktım, bir projem var onla uğraştım bugün ama ben hep buralardaydım yaniii... Neyse eve gel, acelesinden pilav, karnıyarık, karnıbahar kızartması (hazır patlıcanlar kızarmışken birde onu aradan çıkardım), çorba, kabak tatlısı derken baya baya 1 saat içinde mükellef bir sofra çıkardım az da yedekleyince evdeki mezeciklerle iyi oldu. Yemekleri bilerek yazdım kızlar bunların hiç birini dukana uygun yapmadım ama canım hiç çekmedi çünküüüü bomba geliyoooor kabak çorbasını yaptım ama o ne yapış geeeeeel diyor mutfaktan bana hala..... al kaşığını yi beni yi beni diyo resmen. Aceleden hiiiiç olmayacak dediğim çorba baya baya kremalı sebze çorbalarına halt etmişsin sen diyor yaaa. Dünden kalan hamsi tavalarla çorbamı içtim eeee birde light kaşar yedim bol bol su yedir içir kaldır aşağı komşuya in çocuğu uyut derken baya bir zaman gitmiş. Çorba
1 tk zeytinyağı
1 yk kepek
1 yk nişasta
2 yk süt tozu
1 el büyüklüğünde kabak rendesi
1 yumurta (az biraz kestirdim ama o da güzel oldu)
su, tuz ve karabiberrrrrr
Hiç uğraşmadım kızlar zeytinyağı kepek nişasta kavruldu içine su kondu, süt tozu eklendi, karıştır karıştıııır, kabakları ekle rondodan geçir tuz karabiber ekle sonra içine yumurtayı da kır tekrar blendırı daldır içine bir taşım iki taşım kaynat yoğunluğunu ayarla ve hüplet acısı tam kıvamındaydı güzel ayarlamışsım elleeeeriiiiime sağlık
Kabak kalmadığı için kup yapamadım ama yapınca onu da ballandırcaaaaaammmmmm

Demek saf protein hımmmm yapmayın kızlar düzeninizi bozmayın gerçekten duraklarsanız yaparsınız şu an ihtiyacınız yılki.kabak çorbasını bende yapmıştım güzel oluyor.ellerine sağlık çiğdemcim....:):)lisa elma dedin ben çıktım ,çiğdemde burda sen nerdesin?????hadi kızlar gelin kaynatalım sayfamız çok güzel çok içten......:)seçsen bu kadar elit insanı bir araya getiremezsin kıskansınlar çatlasın:33::33::33:

Demek saf protein hımmmm yapmayın kızlar düzeninizi bozmayın gerçekten duraklarsanız yaparsınız şu an ihtiyacınız yılki.kabak çorbasını bende yapmıştım güzel oluyor.ellerine sağlık çiğdemcim....:):)lisa elma dedin ben çıktım ,çiğdemde burda sen nerdesin?????hadi kızlar gelin kaynatalım sayfamız çok güzel çok içten......:)seçsen bu kadar elit insanı bir araya getiremezsin kıskansınlar çatlasın:33::33::33:

Nöbet usulü dönüyoruz mübarek sayfada ama bir saat belirleyelim de hepimiz bir denk gelelim ya güzel oluyor öyle. Elit insanların buluşma saati olsun :49:

tatlı hele hele albeni sakııııın yapma mutfaka git peynir al biraz pul biber biraz nane e birde yeşil çay bastır tat alma hissiyatını Lisa uyudu uyudu neyse şimdi uyusun yarın bebek olunca görürüm ben uykuyu :))))))))

tatlı hele hele albeni sakııııın yapma mutfaka git peynir al biraz pul biber biraz nane e birde yeşil çay bastır tat alma hissiyatını Lisa uyudu uyudu neyse şimdi uyusun yarın bebek olunca görürüm ben uykuyu :))))))))

bence de
bebiş olmadan uyuduğumuz kar sanırım :)

Yulaflı bisküvi,ikram da var buzdolabında olanları saymiyim anacım dökülürmüş...Allah I'm kocam gitti ben -30derwcede ve depresyondayım bana irade ver yoksa obez olurum ben

zeyno sen güçlendirmede miydin?

yulaflı bisküvi yiyebiliyor muyuz?

zeyno sen güçlendirmede miydin?

seyirde yulaflı bisküvi yiyebiliyor muyuz?

Yulaflı bisküvi,ikram da var buzdolabında olanları saymiyim anacım dökülürmüş...Allah I'm kocam gitti ben -30derwcede ve depresyondayım bana irade ver yoksa obez olurum ben
Unkurabiyesi demezsen canım bişicik çekmez benden yana çan çekcek derdin olmasın yani. Allah kavuştursun hayatım geleceğini düşün geldiği gün incecik senle karşılaşıncaki sevincini düşün hiç depresyona girme manken seni, seni düşleyen erkekini düşün. Bende sen gibiydim hatta şey demişim birgün eşim izne gelip gittiğinde arkadaşlara slogan oldu millete kızım depresyona girecen dikkat et dedilerdi
" Aaaah ah birinden çıksam hemen ötekine girecem de daha çıkamadım ilkinden"

Uyuyunca bişey görenler bile varmış rüya mı ne?????ben bilemiyorum hiç okadar derin uyumadım yani son 15 aydır:):)
Kız ben çok görürüm rüya bide milletin rüyasına çok girerim en absürt şekillerde bazen kıskançlık krizlerine sırf rüyalar içinde girdiğimi biliyorum ayyy. Uykuyla alakalı değil o durum bilinçaltıyla alakalı bebişin inşallah yoluna girer tabi inşallah uykuya hasret giderirsin yakın zamanda anlıyorum seni, bizde bizim sıpanın yatağını ayırmaya çalışıyoruz ben alıştırdıydım da eşim bozdu düzenimizi, her türlü çocuk gelişim saçmasını denedim de onun odasında çekyatta tek kol üzerine yatıp onun odaya alışması formülünde bulmuştum çareyi eee ozaman evde tek erkek vardı şimdi iki erkek ama bazen haz alıyorum paylaşılamamaktan ötürü :)))))))

E o zaman tatlı rüyalar bende giderim siz giderseniz ne yapacam kendi başıma burda hadi Allah rahatlık versin inşallah tartınız - gösterir uyanınca

Back
X