Geldiiimmmm, kızlar eşimin cücüklüğü akşam işten çıktıııım birde erken çıktım yani oğlumu alıp keyif yapacaktık güya, aşşşkıııım annemler geliyor yoldalar dedi ve kapadı biliyor cırlayacağımı tabiii....
Sabah saatlerinde uğradım sanıyordum ama yazmayı unuttum o halde baktım baktım çıktım, bir projem var onla uğraştım bugün ama ben hep buralardaydım yaniii... Neyse eve gel, acelesinden pilav, karnıyarık, karnıbahar kızartması (hazır patlıcanlar kızarmışken birde onu aradan çıkardım), çorba, kabak tatlısı derken baya baya 1 saat içinde mükellef bir sofra çıkardım az da yedekleyince evdeki mezeciklerle iyi oldu. Yemekleri bilerek yazdım kızlar bunların hiç birini dukana uygun yapmadım ama canım hiç çekmedi çünküüüü bomba geliyoooor kabak çorbasını yaptım ama o ne yapış geeeeeel diyor mutfaktan bana hala..... al kaşığını yi beni yi beni diyo resmen. Aceleden hiiiiç olmayacak dediğim çorba baya baya kremalı sebze çorbalarına halt etmişsin sen diyor yaaa. Dünden kalan hamsi tavalarla çorbamı içtim eeee birde light kaşar yedim bol bol su yedir içir kaldır aşağı komşuya in çocuğu uyut derken baya bir zaman gitmiş. Çorba
1 tk zeytinyağı
1 yk kepek
1 yk nişasta
2 yk süt tozu
1 el büyüklüğünde kabak rendesi
1 yumurta (az biraz kestirdim ama o da güzel oldu)
su, tuz ve karabiberrrrrr
Hiç uğraşmadım kızlar zeytinyağı kepek nişasta kavruldu içine su kondu, süt tozu eklendi, karıştır karıştıııır, kabakları ekle rondodan geçir tuz karabiber ekle sonra içine yumurtayı da kır tekrar blendırı daldır içine bir taşım iki taşım kaynat yoğunluğunu ayarla ve hüplet acısı tam kıvamındaydı güzel ayarlamışsım elleeeeriiiiime sağlık
Kabak kalmadığı için kup yapamadım ama yapınca onu da ballandırcaaaaaammmmmm
Lisa seni merak edince ben "merak etme, misafiri vardır belki" dedim
bilmişim bak :)