Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

Sigara bu ara en iyi dostum bırakamam ama bırakanı desteklerim :):)lisa kilonu sabitlemeden nasıl hamile kalacaksın ben bunu düşünüyorum sen ne düşünüyorsun???

bence Lisacım hamile kalırsa sorun olmaz, nasıl olsa hamilelikte kilo alacak
bebiş doğduktan sonra 2. dukan hakkını da kullanır, o zaman sabitler de

Sigara bu ara en iyi dostum bırakamam ama bırakanı desteklerim :):)lisa kilonu sabitlemeden nasıl hamile kalacaksın ben bunu düşünüyorum sen ne düşünüyorsun???

ya siz neden birakmiyosunuz evet ikisi birde zor ama az once dusununce belkide ikisi birlikte daha kolay olacak sigaranin kilo aldirma etkisini dusununce..ayyy ne bileyim insallah beni tehlikeli seylere saldirmaya itmezde..ama ben simdilik hamile degilim ne zaman kalirimda bilmiyorum simdilik devam ediyorum olurda bir gun ogrenirsem ahmile oldugumu ayni gun guclendirmeye gecerim hemen :26:simdi sabitliyemiyorum cunku hala verilecek 5-6 kilom var..

ben öğretmenliğe ilk başladığım sene 67 kiloydum
7. yılımı çalışıyorum ve 90 ı gördüm
67 den 80 lere uzanan o 2,5 yılda sigarayı bırakmıştım, kilo almaya başladığım miladım sigarayı bırakmamdır
ama kilo alacağız diye ömür boyu sağlığımızdan olmayacağız herhalde dimi
bırakanları destekliyorum
inşallah aynı gücü kendimde de bulurum

Valla lisa sen sorana kadar hiç düşünmedim gerçekten ben niye bırakmıyorum valla bulamadım bi sebep iyi gidiyor yeşil çayla falan...ne biliyim işte....hamileyken güçlendirme oluyo mu??iyiymiş ben her an hamileyim diyebilirim hazır olun:):)

desenize forumumuz bebişlerle dolacak
hadi inşallah
darısı bir gün benimde başıma

bu arada ben mart ayında yasmin e başlayacağım
umarım kilo almam

malesefki canim iste boyle yapiyor bu sigara varligi bir dert yoklugu bir dert cunku sigara ile gecirdigimiz zamanin yerine yemek koyuyoruz oda kilo olarak donuyor malesef.mesela ben aksam yemeginden sonra hicbirsey atistirmiyorum canimda cok istemiyor toplasan simdiye kadar yaptigim tatli tarzi seyler 5 i gecmez.ama bugun aksam yemeginde arkasinda sigara yok diye yediginden fazla yedim masada daha uzun kaldim sigara icerken hemen sigaraya kosayim diye yettigi kadar yerdim..daha bismillah bugun daha henuz bir gun bile olmadi ama surekli biseyler atistirmak istiyorum firinda cikolatali biskuviler pisiyor mesela

evet eger hamile iseniz guclendirmeye gecin diyor dukan vede bazi seyler ekliyor(meyve,yag orani daha yuksek peynir,sut gibi seyler ..)yani onu bile dusunmus adam vede hamileligi 10-12 kilo ile bitirmeyi garantiliyor ...ama senin kizin daha kucuk degilmi yeni bir bebek dusunmeye,birde istiyormusun gercekten ucuncu bir cocuk:26:

desenize forumumuz bebişlerle dolacak
hadi inşallah
darısı bir gün benimde başıma

bu arada ben mart ayında yasmin e başlayacağım
umarım kilo almam

amiiin canim birgun sanada nasip olacak insallah,sen simdilik istemiyorsun ama inan bana erken yasta anne olmayi ve birden fazla cocuk yapmayi oyle cok isterdimki..cunku bu isler hep kilo vereyim sonra,terfi edeyim sonra,ev alalim sonra ...gibi bahanelerle ertelendikce erteleniyor ve hazir olmuyorsun asla ve bir gun hazir oldugundada cok gec oluyor malesef ...
koruyuculugundan emin olmak icin daha oncede baslayabilirsin aslinda.cunku ilk bir ay falan koruyuculugu hemen baslayamayabilir..

aynen Lisacım
bende şimdi takvime bakıp karar verdim ki bu ayın sonundaki reglimde başlamalıyım
kilo alır mıyım acaba ya?
2 tane baş hemşire ablamla konuştum, ikisi de bişey olmaz diyor ama ben eminim ki o hapı içmeye başlayınca yine şişeceğim
sen de bana fikir versene
ne de olsa mesleki tecrüben ve bilgin vardır bu konuda
yazz a başlayayım dedim eczacı çok önerdi diye ama yazz ın yorumlarını okudum belki 1000 tane, çoğunlukla psikolojik sıkıntı yaptığından, kullananların zırt pırt ağlayıp, sinir sistemlerinin zedelendiğinden söz edilmiş
zaten çook sağlam değil sinir sistemim, bi de o etki ederse sonum manisalık olur :)
yasmin i evlendiğimden beri kullanıyorum
tek derdim kilo almak
of of

bence almazsin canim tabiki sen daha iyi biliyosundur kullandigin donemlerde kilo yaptimi peki?herkeste farkli etkiler gosterebiliyor ilaclar ..hemsire olarak bu konuda pek bir sey soyleyemeyecegim malesef cunku ben ameliyat hemsiresiydim canim kadin olarak ise ben hic hap kullanmadim benim hayatim hesep kitapla geciyor
yok riskli gunuu hesapla,yok hamile kalinacak gunu hesapla,yok bebegin dogacagi tarihi hesapla bir hesaptir gidiyorum ...gerci iste gerek spiral olsun gereksede dogum kontrol haplari olsun mutlaka yanetkilere sebep olabiliyorlar.spiralde ara kanamalar falan oluyor,hapta kilo ve psikolojik etkiler oluyor ..sadece bildigim diane 35 diye bir hap vardi eskilerden onun bugunlerde olume sebep verdiginden dolayi yasaklandigi yonundeydi en azindan fransada yasaklandi yani...ya iste ben simdi dusununce bize kilo aldiracak seyler (sigara birakmak,dogum kontrol hapi ....)bunlar sanki suan yaptigimiz diyetle destekli giderse iste o zaman kilo almayiz gibime geliyor...

Yok istemiyorum ama olma olasılığı fazla bu ay yüzde 70 hamileyim

yasmin ve yazz doğum kontrol hapları arasında en güzel olanları canım uzuuuuun yıllar regl düzeni için kullanmış biri olarak yazıyorum yasminin koruması yazza göre daha fazla yazz ise hormonal dengeyi daha dengeliyor ama vücuda daha az veriyor. Ama ne yasmin ne de yazz hiçbiri diğerlerinin yaptığı duygusal dalgalanmayı yada hormonal negatiflikleri göstermiyor (misal tüylenme, yağlanma vs) ancaaakkkk düzenli kullanmazsan ikiside dediğim gibi diğerlerine göre çok masum onun için sağlık ocaklarında genelde bedava olarak aile planlamayla alakalı bölümde diane veya m ile başlayan bi tane vardı ondan verirler. Yasmini çok uzun süreli kullandığım için tek yan etkisinin adet dönemleri öncesi oluşan vücut düzensizliklerini ilk kullanımlarda görebilirsin yazz da öyle bişi olmuyor ama. Sen korunma amaçlı kullanacaksın o zaman yasmini tavsiye ederim ama benim gibiler için muhakkak yazzzz...

bu yokmu ooooo çok mena bişi hele ben bi mavi paket var naneli naneli o yokmu tiryakiydim de bi baktım 1,5 paket banamısın demiyor bi püfledim öyle bi içim boşalmışkiiii 7 kilo yemişimde daha yetmemişmiş. Yok gülüm yoooook ben daha bırakamam hoş ben bıraksamda o beni bırakmaz hem biliyormusunuz ben yemeklerden sonra asla içemem değişik bir içiciyim ben ya acaip anlarda çeker canım şimdi de çok şükür az içiyorum günde 5-6 adeti geçirmiyorum hahahahaha bi alt geçit var işe giderken sabahları o alt geçitte yakıyorum hep ne alakaysa... Yemek ve tatlılardan sonra asla asla asla içemem ama mesela şimdi çok güzel çok güzel çok güzel içerim Lisam kusura bakma içmem içmem içmem merak etme emi sen git kakaolu kurabiyelerini yeeee türk kahvesiylen amaaa

kilo almak istemiyorum
bu kadar çaba sarfettikten sonra bir hap le kilo alacaksam çok üzülürüm
yasmin deli gibi iştah açıyor bana ya bakalım hayırlısı
olmazsa bir kadın doğum uzmanına gidip konuşayım
of ya ne gıcık bir durum şu hapların kilo aldırması

İyi geceler kızlarrr

Hibisküs ve wc arası geçti günüm.. Birazda temizlikk oh değmeyin keyfime..

Umarım hepiniz iyisinizdir.. Gerçi lisa ve çiğdem ile lafladık ama diğerleri de iyidir umarımm..
Yine ne çok sayfa birikmişşş okuyayım geleyimm Öptümmm

ee ama yuzde 70 buyuk bir oran amanin....kiz bak kime niyet kime kismet bu isler..bende kocayi gorevemi yollasam uzaklara :26:

Evet durum tamamen çalışma ile ilgili ki bu oran artarda artar dur bakalım tek tesellim emziriyorum sütüm korur belki korumazsa korur korur lisadan önce hamile olmamalıyım herşeyin bi sırası var canım:):)bakmayın çok gerginim

Eveeeet cikolatali dukan biskuvilerim

malzemeler:

-2 yemek kasigi yulaf kepegi

-1 yemek kasigi bugday kepegi

-1 yumurta

-1 kasik misir nisastasi

-1 yemek kasigi sekersiz kakao

-1 kahve kasigi kabartma tozu

-1 kahve kasigi sut tozu

-sivi tatlandirici (miktarini damak zevkinize gore ayarlayin ben yaklasik 1 tatli kasigi koydum..bu arada bi sivi olan ne harika birsey yaa ne koku,ne acilik super bence)

-1-2 damla hindistan cevizi aromasi (bende vanilya vardi onu kullandim)

yapilisi:

tatlandirici disindaki butun malzemeleri karistiriyoruz en sonra tatlandiriciyi damak zevkine uygun ekliyoruz karistiriyoruz..yagli kagit serilmis firin tepsisine parca parca koyup kasikla sekil veriyoruz(burasi bana biraz zor oldu hamur kati oldugundan yaymak zordu ) 6 tane cikmasi gerekiyor..150 derecede 15 dak.pisiriyoruz..afiyet olsun

selam winnie
walla aynen katılıyorum sana
hibiskus içince bol bol wc ye uğranıyor
ama olsun başka türlü atamayacağız yağları

Allah koymuştur her şeyi bir yoluna
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Lisacığım ellerine sağlık,
süper görünüyor,
yarın yapılacaklar listeme ekliyorum i
hemen
ama bende buğday kepeği yok onun yerine galetalı yulaf kepeği karışımımdan koysam ve de toz tatlandırıcı koysam olmaz mı acaba

ayyyy ne guzel herkes burda (kazen disinda :18:)

ayyy ben gelinlik kurabiyeler yaptim gordugunuz uzre basinada duvak taktim

cyy im olur bence neden olmasin en azindan denemis olursun demi ama

kocam sekilleriyle dalga gecip duruyor tatlari guzel kurabiyelerimin ...evet sekil olarak tam formda guzel sekiller olmadi ama tatlari cok guzel bence

Son düzenleme:
ayyyy ne guzel herkes burda (kazen disinda :18:)

ayyy ben gelinlik kurabiyeler yaptim gordugunuz uzre basinada duvak taktim

cyy im olur bence neden olmasin en azindan denemis olursun demi ama

bende şimdi herkes burada ne güzel diye yazacaktım
bütün kızlar toplandık modundayız :)
ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…