Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

Merhaba bayanlar, bende aranıza katılmak istiyorum şuan 68 kiloyum yalnız 10 aylık bebegim var ve emziiriyorum, daha önce dukana başladım 3 kilo verdim sonra yapamadım bıraktım çocukla ve bugün ne yiyeyim diye düşünürken yoruldum düşünemez oldum vazgeçtim, umarım bu yarış beni 25 günde 5 kilo vermeye sürükler. yarın itibariyle tekrar atakla başlayacagım desteginizle :)

bugun dukan ekmegi peynir ve sutle hahvaltiyi hizlica yapip kuzenimin ceyiz serme toreni denilen gereksiz bir suru muhabbetin oldugu yere gidip gorup duyduklarimla kopurup kendimi sokaga attim.
oglan tarafi yemek olarak tavuk corbasi ve kiymali pide yaptirmis.
minik bir kase tavuk corbasi 2 parca kiymali pide yedim.
yolda icim fena oldu bir avuc leblebi yedim.
eve gelince de light sutun icine bebe biskuvisi atip yedim
bir avuc da patlamis misir yedim.
yuhhhh cyy dediginizi duyuyorum.
diyin.hatta sacimi basimi yolun.
ama walla billa sinir stres beni mahvetti bugun.
O çeyiz serme muhabbetlerini bilirim iki taraf gerilir gelin damat hariç serenler daha bir gerilir olan gelinle damata olur. Benimkinde akşam eşim şofben takmaya uğraşıyordu babamda adettendir iş bitince kızının evinin eksiği varmı diye şöyle bir dolanır biz o sıra nişanlım olan eşimle evde banyoda hadi tut olmadı şuraya tak aaaaay itme acıdıııııı sesleri arasında harıl harıl çalışırken annemle babamda dışarda oturuyorlarmış sonra bir çıktım ben kıpkırmızı :30: eşim gayet rahat 'şofbeni taktık baba su artık dakikasına sıcak hiç vakit kaybettirmiyor maşallah' dedi ve ben yerin dibinde değil magmanın köşesindeydim babam hiiiiiiç bişi diyemedi eviniz güzel olmuş ama şuralara azıcık süsmü alsak ki çocuklar dedi (ki babam ve süs eşyası asker emeklisi bir adam diyecek laf bulamadı yani)
Bunlar güzel anılar tabi ama dukanı unutmayalım canım keşke tavuk çorbasında kesseydin olayı, bebe bisküvisini anlıyorum senin sağlık problemi :17:neyse bakalım iyice bir toparlan sahalara tam randımanlı dönüşünü bekliyoruz.

Merhaba bayanlar, bende aranıza katılmak istiyorum şuan 68 kiloyum yalnız 10 aylık bebegim var ve emziiriyorum, daha önce dukana başladım 3 kilo verdim sonra yapamadım bıraktım çocukla ve bugün ne yiyeyim diye düşünürken yoruldum düşünemez oldum vazgeçtim, umarım bu yarış beni 25 günde 5 kilo vermeye sürükler. yarın itibariyle tekrar atakla başlayacagım desteginizle :)

Tatlım ilk olarak burası bizim yarış mekanı yani dukan deneyimleri topiki senin için daha hayırlı olur, ikincisi kitabı okumanı zaruri olarak tavsiye ediyorum, üçüncüsü zaten kitabı okuyunca dukanda emziren annelerin bu olayı yapmaması gerektiğini anlayacaksın. Sütün azalır muhabbeti değil bilakis artar bile ama aldığın protein sütünde bebeğe zararlı bir madde üretebilirmiş. Hamilelik, hamilelik hazırlığı her konuda varda emzirenlere yok tatlım onun için sen bebeğini doya doya emzir sonra dukana gel emi

Tatlım ilk olarak burası bizim yarış mekanı yani dukan deneyimleri topiki senin için daha hayırlı olur, ikincisi kitabı okumanı zaruri olarak tavsiye ediyorum, üçüncüsü zaten kitabı okuyunca dukanda emziren annelerin bu olayı yapmaması gerektiğini anlayacaksın. Sütün azalır muhabbeti değil bilakis artar bile ama aldığın protein sütünde bebeğe zararlı bir madde üretebilirmiş. Hamilelik, hamilelik hazırlığı her konuda varda emzirenlere yok tatlım onun için sen bebeğini doya doya emzir sonra dukana gel emi

Ben hala emziriyorum o yüzden arada bozdum 1yaşından sonra tam başladım güçlendirmeden başlasaydım daha çabuk giderdi kilolar kitabı oku takıldığın yerde ben sana yardım edicem inş...:):4:

bugun dukan ekmegi peynir ve sutle hahvaltiyi hizlica yapip kuzenimin ceyiz serme toreni denilen gereksiz bir suru muhabbetin oldugu yere gidip gorup duyduklarimla kopurup kendimi sokaga attim.
oglan tarafi yemek olarak tavuk corbasi ve kiymali pide yaptirmis.
minik bir kase tavuk corbasi 2 parca kiymali pide yedim.
yolda icim fena oldu bir avuc leblebi yedim.
eve gelince de light sutun icine bebe biskuvisi atip yedim
bir avuc da patlamis misir yedim.
yuhhhh cyy dediginizi duyuyorum.
diyin.hatta sacimi basimi yolun.
ama walla billa sinir stres beni mahvetti bugun.

Bos ver ya gidip duyup gorduklerini,insanlar anca konusur evet bu ceyiz islerinde evlenme oncesi donemdede hep tatsiz seyler duyulur ,soylenir,gorulur..onemli olan evlenecek iki kisinin heyecanina ortak olmak onlarin enaz moral bozuklugu ile bu sureci atlatmasini saglamak.allah tan ben fransizla evlendimde ne ceyiz derdi ne milletin lafi sozu oldu,olduysa bile ben duymadim:9:yuhhhh(sen dedin diye diyorum:9:):4:tamam tavuk corbasini anladikta ne o kiymali pideler falan:20:yedinde soylenecek seymi bu simdi ,canimizin cekecegini hicmi dusunmedin :27:ayyyyy ne severim bende kiymali pideyi :24:ne pis bogaz oldum ya canim herseyi ceker oldu:26:neyse bugun dondun sen artik kafani bosalt bir guzel yaris hala devam etmekte :10:

Çocukların biri kucağımda biri eteğimde,annem başımda hiç susmuyor,misafir hiç bitmiyor bizim çay servisimiz size benzemez:(ne kaybolması bacım gönlüm seninle ayrıca uydurma seni tanıyan bilir bu saatte uyumazsın neyse......:(hayırlusu:53:

gozumde canlandirdim halini valla kolay degil ozellikle o basinda annenin konusup durmasi ve gelen gidenin eksik olmamasi bir noktadan sonra bezdiriyor insani..kac gun kalacaksinki sen?
kiz vallahi uyudum o saatte ben bile sasirdim o saatte uyumamada:53:onceki gun misafirlerden dolayi cok gec uyuyup erkenden uyaninca perisan dustum sanirsam kendimi yataga attim hemende uyumusum..

Canlarım merhaba:3:
Dün misafirlerin gitmesi 1i buldu benim etrafı ve mutfağı toplamam da 2 yi buldu ...
Eeee o saatten sonra da yattım zaten :40:...
Geç kalktım tabi :17:...
Büyük kızı okula gönderdim, ufak kızı doyurdum...Sonra kendime krep yaptım ve de dukenalla:52: yeşil çayla yedim :56:..
Off off biliyordum başıma gelecekleri ben ya :53:...Tatlandırıcı almayı bu yüzden istemiyordum işte :14:...
Ben bu gidişle zor vereceğim bu kiloları :50:
Güya bugün saf günüm...Sınırlı izinliyle saf gün mü olurmuş ama neyse :32:

Çiğdemcim sen yaz bebişim tariflerini şaka yaptım:27: (hoş sen de blöf yapmışsın zaten :9:)...
Ben zati çok tembelim...Öyle ki canım çok çekse dahi tembellikten yapmam :17:
Evdekilere yapmak yeterince yoruyor beni :9:...
Ayrıca blog işi de çok güzel bir hobi olabilir tabi ama vaktin varsa...

Gece Zeynepcan da gelmiş :3: ama kısmet değilmiş :50:...
Zeynepcim kolay gelsin canım sana da ...
Başka bir gece denk geleceğiz hepimiz hayırlısıyla...
İşte o zaman sohbetin dibine vurarız inşallah...

Lisacım inanıyorum ki sen bu gidişle doğuracan canım..
Baksana bir yanda tıp diğer yanda alternatif tıp...Etrafın sarıldı...Kaçış yok:1:...
(İnşallah canım Allah tez zamanda versin sağlıkla kucağına bi melek :emir_bebek:)

Cyy canım, ne yaptın sen yaaa :30:
Oldu mu şimdi :20: Şunun şurasında kocanın gelmesine ne kaldı ki :18:
Neyse arada olur böle şeyler takma son gaz devam canım :10:
Bu kilolar ya gidecek ya gidecek :21::21::21:
Ben de sıkıldığımda veya kızdığımda kendimi kaçamak yaparken buluyorum :50:...
Duygu durumlarımızı kontrol etmeyi öğreneceğiz zamanla :13:

Yağmur, Etateta ve diğerleri...
Sık sık gelmesekte, boşlamayalım diyeti ona göre :34:

Canlar ben gider, akşama yemek yapmalıyım ev halkına :56:...
Gideyim bakayım dolapta yemek haline dönüşmeyi bekleyen neler var :26:

Öpüyorum hepinizi :54:

nerdesiniz yaaa:4:herkes cokmu yogun ne :26:anlasilan bazilari okulla,bazilari coluk cocukla ,bazilari yemek islerine dalinca buralar pek bir sakin.bense disarda lapa lapa kar sicacik evimde bilgisayar basinda pinekliyorum:51:kalkayimda spora gideyim biraz yag yakayim :8:aksama dokulur bizim dukancanlar :16:

Selam kızlar!:3:Ay iki gün geremedim..oku oku bitmez oldum..yine döktürmüşler çenesi düşük hatunlar..:1:
Biraz buraya takılayım dedim ama herhalde kitabımı alıp yatacam valla..:17:Benim zumba bugün çok ağır geçti.. birde kaptırdım kendimi..salak gibi aynı hocam gibi yaptım hepsini.. o kadar yoruldum ki şuan parmak kaldıracak halim yok..:14:
Isabel, iş konusunu anladım şimdi..sandım ki maaşlı yere başlamak istiyorsun.. ama güzellik salonu ise..tabiiki farklı olur.. süper bi fikir!!:46:ben de eskiden istiyordum.. sonra düşüdüm ki kaprislere hiç tahamülüm yok, aksiyim da.. terslerim hatunları kaçar hepsi..:1: Sen öyle yapmassın ama.. çok sabırlısın:15:

Çiğdem, demek sen daha çok küçük balık seviyon.. ben bir tek hamsi ve mezgit severim küçüklerden.. ama ege balıklar tabii yok bizde.. zargana da burada pek yenmez aslında.. balık tutmada daha çok yem olarak kullanılır.. ama tabii zevk meselesii.. demek acılı ezme, cacık haa..:1: eee yanında ra.. da mecburen:34: anam gel de yeme:1:
Bak fırında alabalık bir tarif veriim.. Bir arkadaş hediye getirdi da bişey yapmak zorunda kaldım..:47: Tamamen uydurma ve tuhaf bir tariftir aslında ama herkes beğenmiş.. O zaman mayonezle yaptım.. ama yoğurt-hardal-limon karışımla da olabilir bence.. yada dukan mayonezle.. Alabalık fileto olarak lazım yalnız.. Fletoları 2ye yada 3e kes. Bolca kuru soğanı halka kes. Dere otu kıy (ben bolca yaptım ki tat olsun). Hafif yağlanmış tepsiye soğanları koy, üstüne balık koy. kıyılmış dereotunu bizim "mayonezle" karıştır ve balıklara sür, hafif tuz, karabiber ve limon suyu gezdir. At fırına 20-25 dk kadar biraz kızarana kadar..:1:

Bir de şu balkabağı çorbası da var. Ben onu kışın hep yapardım ama içinde patates te vardı.. Şimdi ise patates yerine nişasta ekliyorum. Benim tarifte tavuk suyu, 1 diş sarımsak, küçük kuru soğan, küçük havuç, 1-2 dilim balkabağı, biraz süt, nişasta ve booooool karabiber vardır. Soğan, sarmısak ve havucu kabaca doğrıyorum ve az zyetinyağda biraz kavuruyorum. Küp küp kestiğim balkabağı ekleyip karışıtırp nişasta dökyorum ve bir-iki çeviriyorum. Üstüne biraz tavuk suyu ve 1 s.b. süt döküp, tuz-karabiber ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyorum. Küçük ateşte 30-40 dk haşlıyorum. En son blendrle eziyorum, çok koyu olduğu ise tavuk suyu ekleyıp bi tutam daha kaynatıyorum. O kadar. Bu çorbanın püf noktası bol bol karabiber olması yoksa tatlı oluyor.:34:

Ay kısa yazayım dedim yine çenemi tutamadaım.. :1:

Kısss isabel.. mesaj kutun dolu bebeğim.. :16:

Sabahtan beri yazamıyordum sana özelden.. Sonra aklıma burası geldi..

Oh ne güzel bir topik burası.. Konu içi dışı hertürlü yazılıyormuş :1:

Bu arada mesajına cevaben.. Evet evet o benim :52:

Son düzenleme:
Selam Kızlar,

Nihayet evime döndüm

Hemen menümü bildireyim sonra spor yapacağım

Hafta sonunun extralarını atmam lazım vücudumdan

Sabah sadece su

Öğle 5 adet ızgara köfte, 3 kaşık yoğurt

Ara 2 yeşil çay

Akşam körili ve yoğurtlu tavuk göğsü

Hepsi bu

Şimdi spor yapacağım inşallah

Son düzenleme:
Selam Kızlar,

Nihayet evime döndüm

Hemen menümü bildireyim sonra spor yapacağım

Hafta sonunun extralarını atmam lazım vücudumdan

Sabah sadece su

Öğle 5 adet ızgara köfte, 3 kaşık yoğurt

Ara 2 yeşil çay

Akşam körili ve yoğurtlu tavuk göğsü

Hepsi bu

Şimdi spor yapacağım inşallah

evine ve aramiza hosgeldin canim :16:evet spor yapman lazim baaaak ben yaptimda geldim:8:

evine ve aramiza hosgeldin canim :16:evet spor yapman lazim baaaak ben yaptimda geldim:8:

yarım saat mekik ve bacak hareketlerinden oluşan sporumu yaptım

bundan sonra en az yarım saat ayırmam lazım spora

zaman daralıyor çünkü

bu hafta yine - göremezsem çatlarım artık

şubat 15 e benden hayatta 5 kilo gitmez ama gidenleri alkışlamayı da bilirim :)

sabah:1 sutlu nescafe+biraz peynir,krep ve jambon

ara:1 cay kasigi keten tohumlu kucuk bir yogurt

ogle:kiymali yumurta+ayran

ara:1 kucuk yogurt

aksam:izgara kofte+ayran

3 lt ilik su+3 yesil cay+2 turk kahvesi+1.5 saat spor

yarım saat mekik ve bacak hareketlerinden oluşan sporumu yaptım

bundan sonra en az yarım saat ayırmam lazım spora

zaman daralıyor çünkü

bu hafta yine - göremezsem çatlarım artık

şubat 15 e benden hayatta 5 kilo gitmez ama gidenleri alkışlamayı da bilirim :)

evet canim sporu gercekten hergun yapmaya calis en azindan karin icin olanini.kremini surmeyi unutma bilmiyorum ise yariyormu yoksa psikolojikmi ben hergun suruyorum..bu hafta bende kesinlikle - gormeliyim persembeye kadar biraz dikkat edip sinirli izinlileri tuketmeden yogunlugu beyazlara vererek 2 gun saf protein yapalim...ne dersin?

Bu arada cigdem ilk defa bugun ugramadi (diger arkadaslarin olurdu boyle o yuzden alistikta) cigdem hic boyle yapmazdi ya :26:yedigini ictigini ballandira ballandira anlatmasi gerekirdi simdiye kadar.umarim herhangi bir sorun yoktur zira 2 gun once hastanede sabahlamisti..
CIIIGDEEEEEEEM elma dersem cik armut dersem cikma ...elmaaaaaa :9:...ay gercekten endiselendim bakmayin saka yaptigima..

Son düzenleme:
evet canim sporu gercekten hergun yapmaya calis en azindan karin icin olanini.kremini surmeyi unutma bilmiyorum ise yariyormu yoksa psikolojikmi ben hergun suruyorum..bu hafta bende kesinlikle - gormeliyim persembeye kadar biraz dikkat edip sinirli izinlileri tuketmeden yogunlugu beyazlara vererek 2 gun saf protein yapalim...ne dersin?

Bu arada cigdem ilk defa bugun ugramadi (diger arkadaslarin olurdu boyle o yuzden alistikta) cigdem hic boyle yapmazdi ya :26:yedigini ictigini ballandira ballandira anlatmasi gerekirdi simdiye kadar.umarim herhangi bir sorun yoktur zira 2 gun once hastanede sabahlamisti..
CIIIGDEEEEEEEM elma dersem cik armut dersem cikma ...elmaaaaaa :9:...ay gercekten endiselendim bakmayin saka yaptigima..

Lisacım
hani bir laf vardır ya kalbimiz birmiş diye, walla öyle
bende sana özelden mesaj atıp 2-3 gün saf protein yapalımmı yazacaktım
eve gelince bunu düşünmüştüm
sen online olunca yazarım diyordum
pessssssss
yapalım arkadaşım
ben bugün saf protein yaptım
yarın da tavuğumun kalanını yiyip yanına da köfteli çorba yapmayı düşünüyorum
çarşamba da balık yerim
işte sana saf protein

kremimi İzmir'e götürmeyi unutmuşum
şimdi yatmadan önce süreceğim

çok şükür sağlığıma kavuştum ya artık durmaksızın dukan inşallahhhh

ama itiraf ediyorum canım çok fena tatlı istiyor
ama ama ama yemeyeceğim

çiğdemmmmmmmmmmmmm nerde hakikaten
belki misafiri falan vardır yaw
hemen endişe etmeyelim
er geç düşer yolu buralara

Lisacım
hani bir laf vardır ya kalbimiz birmiş diye, walla öyle
bende sana özelden mesaj atıp 2-3 gün saf protein yapalımmı yazacaktım
eve gelince bunu düşünmüştüm
sen online olunca yazarım diyordum
pessssssss
yapalım arkadaşım
ben bugün saf protein yaptım
yarın da tavuğumun kalanını yiyip yanına da köfteli çorba yapmayı düşünüyorum
çarşamba da balık yerim
işte sana saf protein

kremimi İzmir'e götürmeyi unutmuşum
şimdi yatmadan önce süreceğim

çok şükür sağlığıma kavuştum ya artık durmaksızın dukan inşallahhhh

ama itiraf ediyorum canım çok fena tatlı istiyor
ama ama ama yemeyeceğim

çiğdemmmmmmmmmmmmm nerde hakikaten
belki misafiri falan vardır yaw
hemen endişe etmeyelim
er geç düşer yolu buralara

:16::16::16:tamam anlastik :34:kizim persembeye mutlaka en az -1 gormemiz lazim yoksa bende kafayi yiyecegim.:52:benimde bugun saf protein sayilirdi bir iki biber tursusu ve ceyrek sogan vardi ama gercekten cok az.ama ozellikle iki gun(yarin ve carsamba )hicbir sekilde beyazlar disinda tuketmeyelim bakalim 2 gunde ne kadar degisebilecegiz.sorma ya o tatli isi gercekten fena ama iste iki gun dayan canim hatta persembe iyi cikarsak aksamina kutlayalim tatlilarla :46:odulumuz olsun bari.ama unutma iki gun saf saf beslenecegiz tamammi :9:

kreminide sur artik o kadar para verdin hem hemde ise yariyacaktir gercekten.:26:yesiil cayini ve suyunu ihmal etme sakin.

cigdem insallah dedigin gibi misafiri falan vardir.kimseye kotu bisey olmasinda allah korusun hastalik falan...

Selam kızlar!:3:Ay iki gün geremedim..oku oku bitmez oldum..yine döktürmüşler çenesi düşük hatunlar..:1:
Biraz buraya takılayım dedim ama herhalde kitabımı alıp yatacam valla..:17:Benim zumba bugün çok ağır geçti.. birde kaptırdım kendimi..salak gibi aynı hocam gibi yaptım hepsini.. o kadar yoruldum ki şuan parmak kaldıracak halim yok..:14:
Isabel, iş konusunu anladım şimdi..sandım ki maaşlı yere başlamak istiyorsun.. ama güzellik salonu ise..tabiiki farklı olur.. süper bi fikir!!:46:ben de eskiden istiyordum.. sonra düşüdüm ki kaprislere hiç tahamülüm yok, aksiyim da.. terslerim hatunları kaçar hepsi..:1: Sen öyle yapmassın ama.. çok sabırlısın:15:

Çiğdem, demek sen daha çok küçük balık seviyon.. ben bir tek hamsi ve mezgit severim küçüklerden.. ama ege balıklar tabii yok bizde.. zargana da burada pek yenmez aslında.. balık tutmada daha çok yem olarak kullanılır.. ama tabii zevk meselesii.. demek acılı ezme, cacık haa..:1: eee yanında ra.. da mecburen:34: anam gel de yeme:1:
Bak fırında alabalık bir tarif veriim.. Bir arkadaş hediye getirdi da bişey yapmak zorunda kaldım..:47: Tamamen uydurma ve tuhaf bir tariftir aslında ama herkes beğenmiş.. O zaman mayonezle yaptım.. ama yoğurt-hardal-limon karışımla da olabilir bence.. yada dukan mayonezle.. Alabalık fileto olarak lazım yalnız.. Fletoları 2ye yada 3e kes. Bolca kuru soğanı halka kes. Dere otu kıy (ben bolca yaptım ki tat olsun). Hafif yağlanmış tepsiye soğanları koy, üstüne balık koy. kıyılmış dereotunu bizim "mayonezle" karıştır ve balıklara sür, hafif tuz, karabiber ve limon suyu gezdir. At fırına 20-25 dk kadar biraz kızarana kadar..:1:

Bir de şu balkabağı çorbası da var. Ben onu kışın hep yapardım ama içinde patates te vardı.. Şimdi ise patates yerine nişasta ekliyorum. Benim tarifte tavuk suyu, 1 diş sarımsak, küçük kuru soğan, küçük havuç, 1-2 dilim balkabağı, biraz süt, nişasta ve booooool karabiber vardır. Soğan, sarmısak ve havucu kabaca doğrıyorum ve az zyetinyağda biraz kavuruyorum. Küp küp kestiğim balkabağı ekleyip karışıtırp nişasta dökyorum ve bir-iki çeviriyorum. Üstüne biraz tavuk suyu ve 1 s.b. süt döküp, tuz-karabiber ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyorum. Küçük ateşte 30-40 dk haşlıyorum. En son blendrle eziyorum, çok koyu olduğu ise tavuk suyu ekleyıp bi tutam daha kaynatıyorum. O kadar. Bu çorbanın püf noktası bol bol karabiber olması yoksa tatlı oluyor.:34:

Ay kısa yazayım dedim yine çenemi tutamadaım.. :1:
sende bir geliyon toplu yaziyon sende cene masallah bizden kalir tarafin yok:9:biz zaten basimiza ne geldiyse dusuk cenemiz yuzunden geldi ve butun cenesi dusukler toplandik buraya :4:varsin cenemiz dusuk olsun ne o oyle kuru kuruya rejim konus konus gecermi gunler.hayata dair herseyi konusuyoz demi arkadasim.kiz senin her yazdigindanda bisey kapiyom ,bugunki gunun kari guzel tarifler oldu deneyecegim...
ya bende cok spor yaptigimda cok uykum geliyor su an oldugu gibi bende abarttim bugun 30 dakika yuruyus bandi+45 dakika step+30 dak.karin yaptim salonda hocayla..sende dur yavas ol biraz yakinda hoca sana devredip gidecek salonu :9:

aslina bakarsan guzellik isi zordur cunku kadinlarla ugrasmak zordur bir turlu memnun edemezsin ama ben titiz calisiyorum gercekten
ve eskidende calisirken butun musteriler severdi beni..zayiflama,lazer,makyaj,masaj hepsinede girmek istiyorum sonrada isin basina gecer otururum patronice gibi:27: gerci burdaki salonlar bizdeki gibi keyif verecek cinsten degil belki bizim sistemi buraya tasirsam hoslarina bile gidebilir.:26:neyse bakalim insallah iyi birseyler yapacagim..:54::54::54:

:16::16::16:tamam anlastik :34:kizim persembeye mutlaka en az -1 gormemiz lazim yoksa bende kafayi yiyecegim.:52:benimde bugun saf protein sayilirdi bir iki biber tursusu ve ceyrek sogan vardi ama gercekten cok az.ama ozellikle iki gun(yarin ve carsamba )hicbir sekilde beyazlar disinda tuketmeyelim bakalim 2 gunde ne kadar degisebilecegiz.sorma ya o tatli isi gercekten fena ama iste iki gun dayan canim hatta persembe iyi cikarsak aksamina kutlayalim tatlilarla :46:odulumuz olsun bari.ama unutma iki gun saf saf beslenecegiz tamammi :9:

kreminide sur artik o kadar para verdin hem hemde ise yariyacaktir gercekten.:26:yesiil cayini ve suyunu ihmal etme sakin.

cigdem insallah dedigin gibi misafiri falan vardir.kimseye kotu bisey olmasinda allah korusun hastalik falan...

şimdi duş alıp kafeinli krem operasyonumu yaptım arkadaşım
saf proteine devam o zaman
perşembeye ödül falan istemem
tek istediğim - çıkmak

Geldiiimmmm, kızlar eşimin cücüklüğü akşam işten çıktıııım birde erken çıktım yani oğlumu alıp keyif yapacaktık güya, aşşşkıııım annemler geliyor yoldalar dedi ve kapadı biliyor cırlayacağımı tabiii....
Sabah saatlerinde uğradım sanıyordum ama yazmayı unuttum o halde baktım baktım çıktım, bir projem var onla uğraştım bugün ama ben hep buralardaydım yaniii... Neyse eve gel, acelesinden pilav, karnıyarık, karnıbahar kızartması (hazır patlıcanlar kızarmışken birde onu aradan çıkardım), çorba, kabak tatlısı derken baya baya 1 saat içinde mükellef bir sofra çıkardım az da yedekleyince evdeki mezeciklerle iyi oldu. Yemekleri bilerek yazdım kızlar bunların hiç birini dukana uygun yapmadım ama canım hiç çekmedi çünküüüü bomba geliyoooor kabak çorbasını yaptım ama o ne yapış geeeeeel diyor mutfaktan bana hala..... al kaşığını yi beni yi beni diyo resmen. Aceleden hiiiiç olmayacak dediğim çorba baya baya kremalı sebze çorbalarına halt etmişsin sen diyor yaaa. Dünden kalan hamsi tavalarla çorbamı içtim eeee birde light kaşar yedim bol bol su yedir içir kaldır aşağı komşuya in çocuğu uyut derken baya bir zaman gitmiş. Çorba
1 tk zeytinyağı
1 yk kepek
1 yk nişasta
2 yk süt tozu
1 el büyüklüğünde kabak rendesi
1 yumurta (az biraz kestirdim ama o da güzel oldu)
su, tuz ve karabiberrrrrr
Hiç uğraşmadım kızlar zeytinyağı kepek nişasta kavruldu içine su kondu, süt tozu eklendi, karıştır karıştıııır, kabakları ekle rondodan geçir tuz karabiber ekle sonra içine yumurtayı da kır tekrar blendırı daldır içine bir taşım iki taşım kaynat yoğunluğunu ayarla ve hüplet acısı tam kıvamındaydı güzel ayarlamışsım elleeeeriiiiime sağlık
Kabak kalmadığı için kup yapamadım ama yapınca onu da ballandırcaaaaaammmmmm

Back
X