Selam kızlar!

Ay iki gün geremedim..oku oku bitmez oldum..yine döktürmüşler çenesi düşük hatunlar..
Biraz buraya takılayım dedim ama herhalde kitabımı alıp yatacam valla..

Benim zumba bugün çok ağır geçti.. birde kaptırdım kendimi..salak gibi aynı hocam gibi yaptım hepsini.. o kadar yoruldum ki şuan parmak kaldıracak halim yok..

Isabel, iş konusunu anladım şimdi..sandım ki maaşlı yere başlamak istiyorsun.. ama güzellik salonu ise..tabiiki farklı olur.. süper bi fikir!!

ben de eskiden istiyordum.. sonra düşüdüm ki kaprislere hiç tahamülüm yok, aksiyim da.. terslerim hatunları kaçar hepsi..

Sen öyle yapmassın ama.. çok sabırlısın
Çiğdem, demek sen daha çok küçük balık seviyon.. ben bir tek hamsi ve mezgit severim küçüklerden.. ama ege balıklar tabii yok bizde.. zargana da burada pek yenmez aslında.. balık tutmada daha çok yem olarak kullanılır.. ama tabii zevk meselesii.. demek acılı ezme, cacık haa..

eee yanında ra.. da mecburen

anam gel de yeme
Bak fırında alabalık bir tarif veriim.. Bir arkadaş hediye getirdi da bişey yapmak zorunda kaldım..

Tamamen uydurma ve tuhaf bir tariftir aslında ama herkes beğenmiş.. O zaman mayonezle yaptım.. ama yoğurt-hardal-limon karışımla da olabilir bence.. yada dukan mayonezle.. Alabalık fileto olarak lazım yalnız.. Fletoları 2ye yada 3e kes. Bolca kuru soğanı halka kes. Dere otu kıy (ben bolca yaptım ki tat olsun). Hafif yağlanmış tepsiye soğanları koy, üstüne balık koy. kıyılmış dereotunu bizim "mayonezle" karıştır ve balıklara sür, hafif tuz, karabiber ve limon suyu gezdir. At fırına 20-25 dk kadar biraz kızarana kadar..
Bir de şu balkabağı çorbası da var. Ben onu kışın hep yapardım ama içinde patates te vardı.. Şimdi ise patates yerine nişasta ekliyorum. Benim tarifte tavuk suyu, 1 diş sarımsak, küçük kuru soğan, küçük havuç, 1-2 dilim balkabağı, biraz süt, nişasta ve booooool karabiber vardır. Soğan, sarmısak ve havucu kabaca doğrıyorum ve az zyetinyağda biraz kavuruyorum. Küp küp kestiğim balkabağı ekleyip karışıtırp nişasta dökyorum ve bir-iki çeviriyorum. Üstüne biraz tavuk suyu ve 1 s.b. süt döküp, tuz-karabiber ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyorum. Küçük ateşte 30-40 dk haşlıyorum. En son blendrle eziyorum, çok koyu olduğu ise tavuk suyu ekleyıp bi tutam daha kaynatıyorum. O kadar. Bu çorbanın püf noktası bol bol karabiber olması yoksa tatlı oluyor.
Ay kısa yazayım dedim yine çenemi tutamadaım..