Dün evden kovan annem bugün barışmak istiyo

Kocan madem çalışmıyor o bebeğinize baksın , sen de işe başla.Adam çalışmıyor düzenli bi' işi yok eşiyle çocuğunu da atmış anne evine.Valla iyi işmiş.Sizi de uyutuyor iş bulucam vs diye.Bir ay bir ay diye bakarsın yıl olmuş eşin yine çalışmıyor olur.Görürsün bak.

Annen sana çok kötü davranıyor madem ne diye sürekli gelip gelip kalıyorsun ki? Başka çareler ara.Ben açıkçası anneni evin içinde çıldırttığını düşünüyorum , sende sıfır hatalı değilsindir.Kızkardeşin seninle odasını paylaşmak zorunda mı? Empati yap bakalım bi'.Kardeşin senin durumunda olsa sen bekar olsan annenlerle yaşasan sen de istemezdin eminim.Çünkü ailene düşman gibisin.

Yazdıklarından bile belli , annene kin kusuyorsun , size bakmayan ilgilenmeyen kocana hâlâ "İş bulacak inşallah , küçük bir yerde yaşıyoruz." diye savunup duruyosun.Annen kocana da gıcık oluyodur haklı olarak.

Annenle aranı bozma , o kapı da sana kapanırsa kocan sizi bir lokma ekmeğe muhtaç eder.Kusura bakma hayat acıdır , sana evini açmış ailen dururken sizle ilgilenmeyen kocanı savunursan bunları okumaya hazırlıklı olmalıydın.

Bir mesleğim yok çocuğumu kimseye bırakamiyorum. Birakabilsem ev temizliğine falan gidiyorum ama yok
Canım ev temizliği fln gündelik işler. Müşteri tutunup haftanın tüm gününü doldurmak zor. Sen marketlerde kasiyerlik, ofislerde sekreterlik veya çaycılık gibi işlere baksan artık eğitim durumuna gore daha iyi olur. Asgari ücret bile alsan çocuğunu yarim gün bile olsa kreşe verirsin annen yarim gün bakar eve de destek çıkarsın bak nasıl sığarsın eve. Daha uygun kreşler bulursan bütün gün verebilirsin kreşe. Evet Çok zor hele hiç çalışma hayatın olmadıysa ama bu lafları duymak daha zor. Senin sorunun çözümü çalışmak gibi duruyor

Annelerin işi de zor . Onca zaman evlada bak daha sonra damada ve toruna bak yine yaranama. Kocaniz da ohhh isin kolayini bulmus. Atmis sizi annenizin evine. Insan limon satar, simit satar yine de cocuguna evine bakar.
6 ay az değil konu sahibi. 20 aylık suredede gidip kalmışsınız. Nankörlük etmeyin. Elini ayağını opun o kadının. Yaşlılık hali sese dağınıklığa kafası gelmemiş olabilir. Madem siz de bazı laflarını kaldırmıyorsanız gidip kalmayın. Çalışın çabalayın kârı koca kimseye muhtaç olmayın.

Canım ev temizliği fln gündelik işler. Müşteri tutunup haftanın tüm gününü doldurmak zor. Sen marketlerde kasiyerlik, ofislerde sekreterlik veya çaycılık gibi işlere baksan artık eğitim durumuna gore daha iyi olur. Asgari ücret bile alsan çocuğunu yarim gün bile olsa kreşe verirsin annen yarim gün bakar eve de destek çıkarsın bak nasıl sığarsın eve. Daha uygun kreşler bulursan bütün gün verebilirsin kreşe. Evet Çok zor hele hiç çalışma hayatın olmadıysa ama bu lafları duymak daha zor. Senin sorunun çözümü çalışmak gibi duruyor
İlkokul mezunuyum. Kapıcılık falan araştırıyorum bari birlikte çalisiriz başka türlü olmuyo

Annelerin işi de zor . Onca zaman evlada bak daha sonra damada ve toruna bak yine yaranama. Kocaniz da ohhh isin kolayini bulmus. Atmis sizi annenizin evine. Insan limon satar, simit satar yine de cocuguna evine bakar.
6 ay az değil konu sahibi. 20 aylık suredede gidip kalmışsınız. Nankörlük etmeyin. Elini ayağını opun o kadının. Yaşlılık hali sese dağınıklığa kafası gelmemiş olabilir. Madem siz de bazı laflarını kaldırmıyorsanız gidip kalmayın. Çalışın çabalayın kârı koca kimseye muhtaç olmayın.
45 yaşında kendimi bildim bileli boyle

45 yaşında kendimi bildim bileli boyle
Demek ki huyu böyle. Bazı insanlar huysuzdur. Kaç yaşında olursa olsunlar. Evinin düzenini korumak isterler.
Ben annenizi haklı buldum.
Bence siz de size o kadar iyilik yapan annenizi bir çırpıda silmemelisiniz. Tekrar başınız sıkışınca napicaksiniz ?

Demek ki huyu böyle. Bazı insanlar huysuzdur. Kaç yaşında olursa olsunlar. Evinin düzenini korumak isterler.
Ben annenizi haklı buldum.
Bence siz de size o kadar iyilik yapan annenizi bir çırpıda silmemelisiniz. Tekrar başınız sıkışınca napicaksiniz ?
Geldi seviyor torununu ama konuşmak gelmiyor içimden. İçim dolu bilmiuom

Anne yüreği iste dayanamayıp gelmiş kadın. Siz de elini opun barışın.
Burada evine çocuğuna bakmayan kocanızı savunmayın. Annenizin hakkını ödeyemezsiniz.
Onu savunmuyorum. Onun yüzünden bu durumdayım. Düzgünde bir iş bulamadı sadece onu dedim. Valla çok doluyum ağlarım zamanla barisiriz zaten

Merhaba arkadaşlar
Eşimin işsizliği sebebiyle 6 aydır annemlerdeydim. Daha doğrusu çocuk doğduğundan beri 20 aydır çoğu kez gittim geldim. Mecburiyetten. son gidisimde 6 ay kaldım. Boşanmaya karar vermiştim işlerimi düzene sokucam dedi eşim bi şekilde barıştık. Allah razı olsun ailemin çok emeği var çok destek oldular 5 yıllık evliliğimde. Ama annem her yaptığını yüzümüze vurdu. Bazen çocuğa bile diyo hastanede ben baktım sana mama yaptım falan. Kaldığım zamanlarda hergunum zehir oldu. Kız kardeşim odasını paylaşmak istemedi. Annem temizlik hastası elimden geldiği kadar yaptığım halde yinede memnun edemedim. Hep şikayet etti. Benim evim bu kadar dağınık değildi ben böyle sevmem herkes evine dagilsa kurtulsam. Nerdeyse hergun duydum bu lafı. 2 dakka otursam gözüne batiyodu. Bı iş çıkarıyodu sürekli. Son 2 aydır koydeydi de bayağı rahatım o zaman. 2 gün önce geldi ve kıyamet koptu. Eşim de bi turlu dedigi gibi düzenli bı ise giremedi.
Yine aynı lafı söyledi herkes evine gitsede kurtulsam diye. Ama direk bana diyo çünkü tek evli olan benim. Bende dayanamadım artık patladim. Zaten iple çekiyorum gitsem de kurtulsam diye dedim. Ama o na bir de bin ah ısit ağzına geleni saydirdi. Başkası olsa seni sokağa atardı bakmazdı. Sana biz baktık kocana baktık. Yok ben ev isi yapiom diye söyleniyor musum. Kendi yaparmış aman biz yapmıyalimmis. Kaç ev değiştirdimse hepsine yardım etmiş ohooooo bilmem ne bilmem ne. Bende ben ise söylenmiyorum zaten yapıyorum ama kızına bişe diyemiyosun benim ağzıma ettin dedim. Küçüklükten beri hep ben ezildim. Gider bütün mahalleye benden dert yanardi. Kimseye gitmek istemezdim. Tam tartışma sırasında eşim aradı. Durumu anlattım. Tmm biseler ayarliyim gelin dedi. Artık azina çoğuna bakmadim çok kırılmıştım. Balkonda ağzına geleni saydi misafire vardi. O sinirle çıktım geldim. Bide peşimden çıkmış çocuğu götürme diyo. Bugünde dediklerini inkar ediyor ben konuadim tabi geleceğini kuzenim söyledi bende gelmesin dedim. Çocuk için gelecekmis de bilmem ne. Annem hep böyle yapar eder küfürler savurur hiç bişey olmamış gibi devam eder. Ama ben çok kırıldım. Bu da ilk kovusu değil. Çok kulak ardı ettim ama artık canıma tak etti.
Simdi herkes barışın diyo olay çok yeni. Ben uzun bir süre onu görmek istemiyorum. Nasıl bir tutum sergilemeliyim bu işin doğrusu nedir ?
Bide benim gelmemi istemiyosa o da bir daha benim kapıma gelmesin demiş. Ama yine ariyacagindan eminim çünkü daha öncede aynı şeyi yapti
Annenizin hatalari var soylenmicek laflar etmis ki zaten sizin skintiniz size yeter destek olmasi gerekirdi.soylede bi gercek var bi kere o evden ckinca olmuyo eskisi gbi sigamazsn artk.size tavsiyem esinizle tek sorununuz paraysa is ise sizde calisin kendi evinizde mutlu olun yoksa bu sekilde cok uzulursunuz

Geldi seviyor torununu ama konuşmak gelmiyor içimden. İçim dolu bilmiuom
Kocan neler yapmış hâlâ onu seviyorsun.

Annen yapınca anneni suçluyorsun.Anne bu anne.Kötü lafı olsa da kıyamamış işte size belli.Kocanı idare ettiğin kadar anneni idare etsen bu halde olmazdınız şimdi.

Uzatma daha fazla.Böyle bir annen olduğu için de bence şükret.Burda ne anneler okuyoruz.

Merhaba arkadaşlar
Eşimin işsizliği sebebiyle 6 aydır annemlerdeydim. Daha doğrusu çocuk doğduğundan beri 20 aydır çoğu kez gittim geldim. Mecburiyetten. son gidisimde 6 ay kaldım. Boşanmaya karar vermiştim işlerimi düzene sokucam dedi eşim bi şekilde barıştık. Allah razı olsun ailemin çok emeği var çok destek oldular 5 yıllık evliliğimde. Ama annem her yaptığını yüzümüze vurdu. Bazen çocuğa bile diyo hastanede ben baktım sana mama yaptım falan. Kaldığım zamanlarda hergunum zehir oldu. Kız kardeşim odasını paylaşmak istemedi. Annem temizlik hastası elimden geldiği kadar yaptığım halde yinede memnun edemedim. Hep şikayet etti. Benim evim bu kadar dağınık değildi ben böyle sevmem herkes evine dagilsa kurtulsam. Nerdeyse hergun duydum bu lafı. 2 dakka otursam gözüne batiyodu. Bı iş çıkarıyodu sürekli. Son 2 aydır koydeydi de bayağı rahatım o zaman. 2 gün önce geldi ve kıyamet koptu. Eşim de bi turlu dedigi gibi düzenli bı ise giremedi.
Yine aynı lafı söyledi herkes evine gitsede kurtulsam diye. Ama direk bana diyo çünkü tek evli olan benim. Bende dayanamadım artık patladim. Zaten iple çekiyorum gitsem de kurtulsam diye dedim. Ama o na bir de bin ah ısit ağzına geleni saydirdi. Başkası olsa seni sokağa atardı bakmazdı. Sana biz baktık kocana baktık. Yok ben ev isi yapiom diye söyleniyor musum. Kendi yaparmış aman biz yapmıyalimmis. Kaç ev değiştirdimse hepsine yardım etmiş ohooooo bilmem ne bilmem ne. Bende ben ise söylenmiyorum zaten yapıyorum ama kızına bişe diyemiyosun benim ağzıma ettin dedim. Küçüklükten beri hep ben ezildim. Gider bütün mahalleye benden dert yanardi. Kimseye gitmek istemezdim. Tam tartışma sırasında eşim aradı. Durumu anlattım. Tmm biseler ayarliyim gelin dedi. Artık azina çoğuna bakmadim çok kırılmıştım. Balkonda ağzına geleni saydi misafire vardi. O sinirle çıktım geldim. Bide peşimden çıkmış çocuğu götürme diyo. Bugünde dediklerini inkar ediyor ben konuadim tabi geleceğini kuzenim söyledi bende gelmesin dedim. Çocuk için gelecekmis de bilmem ne. Annem hep böyle yapar eder küfürler savurur hiç bişey olmamış gibi devam eder. Ama ben çok kırıldım. Bu da ilk kovusu değil. Çok kulak ardı ettim ama artık canıma tak etti.
Simdi herkes barışın diyo olay çok yeni. Ben uzun bir süre onu görmek istemiyorum. Nasıl bir tutum sergilemeliyim bu işin doğrusu nedir ?
Bide benim gelmemi istemiyosa o da bir daha benim kapıma gelmesin demiş. Ama yine ariyacagindan eminim çünkü daha öncede aynı şeyi yapti
Bir kac gun once bnde ayni seyi yasadim . Bekarim ogretmenim haliyle tatillerde anneme geliyorum . Aile kalabalik ablmlar faln derkn ev küçük annem de titizlik hastasi . Hersey duzenli olacak. Saatlerce temizlik yapiyorum yine de dır dır bitmedi. Bizde tartstik. Ama annem üç gun gece gunduz uyumadi. Cok icerlemis. Kızım ne yapiyim yaslandim eskisi gibu temizleyemiyorum evde duzenli olsun istiyorum . Artik kafam gürültüyü almio dedi. Tabi diger ablmlara bağırdı icin canim annem cok takmış kafasina. Bi tatilleri var onuda zehir ettim size dedi. Simdi düşünüyorum gercekten kalabalik aile cocuk faln derkn onlarda geriliyor. Aslinda icinden gelerek soylemiyorlar. Sadece artik yaslandilar ve titiz olduklari icin de en ufak bi daginiklikta ister istemez sinirleniyirlar. Bn annemi üzdüğüm icin cok üzüldüm. Konusunca onu daha iyi anladim. Onlarda oyle yapacak bişey yok. Anne candır bana göre. Bnce küsmeyin. Allh korusun onlari kaybettigimi dusunmek bile istemiyorum.

kusura bakma da senin anan da ana değilmiş . ilerde o senden yaşlı olcak yataga dustugunde sen bakacaksin. bunu da unutmasin. vefa ise vefa. dusene ana bile tekme salliyorsa artik ben bir sey diyemeyecegim.

kusura bakma da senin anan da ana değilmiş . ilerde o senden yaşlı olcak yataga dustugunde sen bakacaksin. bunu da unutmasin. vefa ise vefa. dusene ana bile tekme salliyorsa artik ben bir sey diyemeyecegim.
Yaptığının da farkında değil. Önceden de aynı şeyi yapti kalktım geldim. Torunumu ozluyom diye ertesi gün peşimden geldi. Bize geldiği zaman da aynı bir iki gün kalır öbür gün kavga çıkar. Herşey kusursuz dört dörtlük olsun istiyo. Olmadı gider elaleme yayar aile sorunlarımızı bilmeyen yok. Bir hataya düştüm diye herkesin beni yargılaması gerekmez. Daha iki gün evvel oldu bu olay bugün torunumu özledim diye yine geldi. Bütün söylediklerini de inkar ediyor. Ben suçlu durumuna düştüm. Madem kalabalıktan yorulmustun niye peşimden geldin.

Evlendikten sonra anne evinde kalmak benim için bir yada iki gündür çünkü insan kendi evini özlüyor konu oda değil aslında insan ne olursa ne olsun laf yiyeceğine kendi evinde olmak istiyor.

Çünkü bazen yapılan söylenen insana batiyor. Hayır yani sürekli herkes evine gitse de kurtulsam ne demek zaten mecbur olmasan kalmazsin. Bence bir süre kafanı dinle ama süreyi çok uzatma annen sonucta yaşlanınca sacmaliyorlar.

Evlendikten sonra anne evinde kalmak benim için bir yada iki gündür çünkü insan kendi evini özlüyor konu oda değil aslında insan ne olursa ne olsun laf yiyeceğine kendi evinde olmak istiyor.

Çünkü bazen yapılan söylenen insana batiyor. Hayır yani sürekli herkes evine gitse de kurtulsam ne demek zaten mecbur olmasan kalmazsin. Bence bir süre kafanı dinle ama süreyi çok uzatma annen sonucta yaşlanınca sacmaliyorlar.
Daha ben olayı üstümden atamadan geldi zaten. İstedim ki biraz zaman geçsin uzak kalalim. Yok hemen geldi. Çocuğu izlemiş. Aldı kucağına sen benimsin yine gelicem diyo

Daha ben olayı üstümden atamadan geldi zaten. İstedim ki biraz zaman geçsin uzak kalalim. Yok hemen geldi. Çocuğu izlemiş. Aldı kucağına sen benimsin yine gelicem diyo

Bir süre gitmezsin olmadı mesafe her zaman iyidir çünkü iç içe olunca illa bir sıkıntı çıkıyor.

Bende artık kimseye gel git demiyorum karışmıyorum aile içi birşeye bile yorum yapmıyorum ki yapınca doğru söylememe rağmen yine ben kötü oluyorum.

Ne zamandan beri kim ne yaparsa yapsın ben kendi evime bakarım modundayim haksızlığa dayanamayınca pat diye söylüyorum kötü ben ölüyorum usandım artık.

Bir süre gitmezsin olmadı mesafe her zaman iyidir çünkü iç içe olunca illa bir sıkıntı çıkıyor.

Bende artık kimseye gel git demiyorum karışmıyorum aile içi birşeye bile yorum yapmıyorum ki yapınca doğru söylememe rağmen yine ben kötü oluyorum.

Ne zamandan beri kim ne yaparsa yapsın ben kendi evime bakarım modundayim haksızlığa dayanamayınca pat diye söylüyorum kötü ben ölüyorum usandım artık.
Aynen dediğin gibi. Sorarlar doğruyu dedin mi suçlu sensin. Bı ara ikiyüzlülükle suçlandim. Kız kardeşim ona ayrı konuşuyorsun ona ayrı dedi

Esimin ailesi yok. Sorumsuzluğu yüzünden bu durumdayiz. İnşaat işi de adam ya veriyor parasını ya vermiyor. Hep böyle oldu. Küçük bı yerdeyiz güvenilir yerde bulamadı. Hep kavgayla aldı parasını. O da kiraydı elektrikti orya gitti. Söylemiştim ailemle sorunlar yaşayacağım için tekrar barıştık. Eşim istedi aslında ben bayağı üsteledim acicam davayı biyle olmuyo dedim. Düzene sokucam dedi. Şuan çalışıyor da devamlı değil iste. Burdan sonra basliyacak inşallah bı yere
Illa inşaat işi yapacağım diyorsa evinizde kiraysa madem gidin farklı bi sehirde yaşayın.
Hele o erkek adam nerede olsa yatar uyur yaz boyu gidip büyük şehirde çalışıp para biriktirebilirdi.
Eşiniz bana hiç inandırıcı gelmedi açıkçası çocuk 20 aylık olmuş beyimiz başkalarına muhtaç ediyor boylelerinin baba olmaya hakkı yok bana göre.
Gitsin şoförlük yapsın hamallık yapsın ne bileyim garsonluk olur bulaşıkçılık olur ne iş bulursa yapışsın inşaat işinden para alamıyorsa madem.
Ama yok süper bahane bulmuş beyimiz.
Bi insan iş bulamadığı para alamadığı bi meslekte niye ısrarcı olur acaba ??

Tabi öyle bende cabaliyorum bunun için. Sadece söylediği ağır sözler çok kırdı beni

Cabaliyormussunuz gibi görünmüyor ama. Neden calismadiniz? Sonucta anneniz evde, o cocuga bakardi, siz de calisip para biriktirebilirdiniz. Kendinize ev tutup orda yasayabilirdiniz, esiniz bu zamana kadar bisey yapamadiysa bu saatten sonra da yapamaz. Ondan bisey beklemeyin bence.

Back
X