Dünden beri o kadar üzgünüm ki, bu erkekler neden böyle

Kayınbabamın hakkına giremem, altınlardan haberi yok eşimden fikir almak için aradığına eminim, beni üzüp kiran eşimin bir anda beni ve bebeği ikinci plana atması, 2 ay sonra doğum var bir ay sonra her şeyin tamamlanmış olması gerekiyor, bu ay eşim maaş aldı cebinde 400 lira para kaldı bütün ay için, hiç mi düşünmüyor bunları
Fikir fikir deyip duruyorsunuzda oğlunun durumu belli kredi borcunu ödüyor kirada oturuyor sormusta önerisi var mı babasının ,bilmiyorsa gerçekten oğlunun ağzını arıyor parası var mı diye bence,birde eşiniz çok akıllı ne alırsa alsın babasına aliesine verecek bu mal mulkte sizin gram hakkınız olmayacak,hadi babasına verdi diyelim senet mi imzalayak adam geri vermezse ne yapacaksiniz.Geri adım atmayın .

Ne kadar hakli olursak olalim konu eş ailesi ise biz bir hic oluyoruz düğünde herseyimizi biz aldik 1 senedir yaklasik evliyiz hala birc ödüyoruz. Düğün takılarımın hepsini vermek zorunda kaldim. Benden 2ay sonra diger ogluna düğün yapti. Fındıkta verecekti üstüne su içtim. Kredi cekip eşya borçlarını kapattim bi kisim da birikmişim vardi araba aldim. Ailesi ona bile karisti buyuk araba almadik diyesolendiler. Hanileyim virüs dolayisla is gidemiyorum bebek masraflari icin 6 ay sonra odemeli kredi cektim. Ve ailesi covid 19 oldular pozitif karantinalar. Ailem bakmak zorundayim dedi. Ve cocugum icin cektigim krediyi onlara harcadık 5 aydırcalismiyolardi koye gitcez diye tüm faturalari ödendi. Evinin tümmutfak masrafi alindi. Firin istedi aldi. Harclik verildi. 8kardesler 5 erkek sadece eşimden isteniyor. Kv ve kp beni yerden yere vurur herseyinu ben yaptim halde diğerlerini sever ve savunur. Oyuzden umursamiyorum çocuk dogcak ozel hastane masrafını karsilayamicaz biliyorum ama olsun. Bebek dogcak hala 1 cop almadik almicamda olsun. Bayram sonrasi koue gitcekkler ve yine biz cebine harclik koycaz biletini alcaz. Almazsak yapmazsak kotuyum. Eşim cok iyi ama ailesine bisi diyemiyor. Konu para olunca hiç diyemiyor malesef
Aynısı bendede var ben 5tl nin suyunu sıkarken babasına gizli gizli paralar göndermiş öğrenince yıktım ortalığı ailesiylede tartıştım boşarim seni dedim ,halada takipteyim yakalarsam biter,sizede önerim kotusunuz zaten gözlerinde umursamayin niye çocuğunuzun rızkını onlar yesin diğer çocuklar niye yardım etmiyor,çocuktan kismayin herşeyi alın pişman olursunuz nereden bulursa bulsun eşiniz parayı acimayin

Kızlar merhaba, 3 yıllık evli 30 haftalık hamileyim eşimle severek evlendik, ilk evlendiğimiz zaman eşimin ailesi neredeyse hiç destek olmadı eşim her şeyi tek başına yaptı borç harç edinerek, babası düğün arifesi eşime küstü durduk yere hatta neyse düğünden hemen sonra ben bütün altınlarımı verdim eşime borcumuzun bir kısmını kapattık, bu arada biz evlenmeden eşim ailesine ev almış 2023 e kadar da kredisini ödeyecek, benden önce olduğu için bir şey diyemedim, neyse biz yeni yeni biraz toparlandık şu 6 ay ödemesiz krediden çektik onunla altın aldık köşeye attık masraflar için kullanırız diye, bebeğin bir çok eksiği var daha ve benim kurumum da kapalı maaşım eksik yatıyor zorlanıyoruz haliyle, kirada oturuyoruz biz, kayınbabamların evi ve 50 bin liralık bir arabası var, dün eşim geldi şey diyor babam aramış işte bir araba var piyasa fiyatının çok altında 90 bin lira arabayı satsam 40 bin açığım var falan neyse bir şey demedim bir saat sonra gelmiş bana diyor babama altınları mı versek bize sonra verir, ay bir içime oturdu saçmalama dedim daha çocuğun arabası beşiği yok, altın artar diye bekliyoruz ki borçla alınmış bir altın 6 ay sonra ödemesi başlıyor, uzatmadım sustum Sonra geri geldi ben de sadece dedim ki neden bu kadar düşüncesizsin hemen yerinden fırlayıp doğru benim ailem bok bir tek senin ailen iyi değil mi dedi ben de ne kadar pisliksin benim ailemin ne ilgisi vardı da karıştırdın şimdi dedim, hazırlandı işe gitti, gececiydi sonra ne aradı ne sordu bugün de sabah geldi uyudu akşam 4e kadar, önceden konuşmuştuk kuaför randevum vardı beni götürecekti dönüşte de eksikler vardı yasak başlamadan alıp gelecektik ama 4 te uyandı hazırlanıyordum ona rağmen gelip salonda uyumaya devam etti, Hamile halimle toplu taşıma kullandım mecbur, neden iyiyken iyi böyle tartışınca düşüncesiz olurlar anlamıyorum üstüne kendini haklı görüyor ya hepten sinir oluyorum içimi boşaltamıyorum diye, ya uzun oldu hakkınızı helal edin başka anlatacak kimsem yok
Öyle şeyler okuyorum ki evlilikten korkmaya başladım sanırım evlilik cidden aşkı öldürüyormuş. Yanlış anlamayın size demiyorum bunlarıbuhün okuduğum tüm bdv sonrası artık böyle düşünüyorum

Bir konuşmaya çalışsa her şeyi söyleyeceğim de kabuğuna çekildi hemen, adım atarım diye bekliyor yine ama çok bekler yasak kalktığı gibi anneme gideceğim 😔
Benim esim daha önce ablasının borçlarını ödemek için kendi arabasını satmış kaç yıl oldu ablası o kadar maaş almasına rağmen bir günden bir güne kalkipta dememis, ya kardeşim benim sana borcumu bir konuşalım aydan aya vereyim vs hicbirsey dememiş, bende eşimle sevgiliyken güzelce konuştum dedim tamam ablan ama bizde düğün yapacağız bu arada dugunude ailelerden destek almadan yaptık, bizde sikisigiz, en azından aydan aya ne kadar odeyebiliyorsa ödesin, durumu olmasa tamamda resmen eşimi saf yerine koymuş, eşimde zaten borç verdiğine bin pişman, hepsini kapatmadı ama ödesin diyede konuştu etti, 10 bini ödedi şuan,

Ay bu adamları koca diye evlenip üstüne bir de baba yapiyorsunuz. Helal olsun, iyi cesaret.

Niye hep bi polemik yaratma arzusu, bi vurup kacmam lazım arzusu var sizde?

Bi öneriniz yok ama hep hazırda bekleyen bir yargıniz var maşallah...

Kapasitesi olmadiğı için (!) öngörememistir böyle bir herif olduğunu diyelim bari olsun bitsin.
Sizin zilyon tane şu minvaldeki mesajlarinizin alt metni hep bu çünkü.

Kızlar merhaba, 3 yıllık evli 30 haftalık hamileyim eşimle severek evlendik, ilk evlendiğimiz zaman eşimin ailesi neredeyse hiç destek olmadı eşim her şeyi tek başına yaptı borç harç edinerek, babası düğün arifesi eşime küstü durduk yere hatta neyse düğünden hemen sonra ben bütün altınlarımı verdim eşime borcumuzun bir kısmını kapattık, bu arada biz evlenmeden eşim ailesine ev almış 2023 e kadar da kredisini ödeyecek, benden önce olduğu için bir şey diyemedim, neyse biz yeni yeni biraz toparlandık şu 6 ay ödemesiz krediden çektik onunla altın aldık köşeye attık masraflar için kullanırız diye, bebeğin bir çok eksiği var daha ve benim kurumum da kapalı maaşım eksik yatıyor zorlanıyoruz haliyle, kirada oturuyoruz biz, kayınbabamların evi ve 50 bin liralık bir arabası var, dün eşim geldi şey diyor babam aramış işte bir araba var piyasa fiyatının çok altında 90 bin lira arabayı satsam 40 bin açığım var falan neyse bir şey demedim bir saat sonra gelmiş bana diyor babama altınları mı versek bize sonra verir, ay bir içime oturdu saçmalama dedim daha çocuğun arabası beşiği yok, altın artar diye bekliyoruz ki borçla alınmış bir altın 6 ay sonra ödemesi başlıyor, uzatmadım sustum Sonra geri geldi ben de sadece dedim ki neden bu kadar düşüncesizsin hemen yerinden fırlayıp doğru benim ailem bok bir tek senin ailen iyi değil mi dedi ben de ne kadar pisliksin benim ailemin ne ilgisi vardı da karıştırdın şimdi dedim, hazırlandı işe gitti, gececiydi sonra ne aradı ne sordu bugün de sabah geldi uyudu akşam 4e kadar, önceden konuşmuştuk kuaför randevum vardı beni götürecekti dönüşte de eksikler vardı yasak başlamadan alıp gelecektik ama 4 te uyandı hazırlanıyordum ona rağmen gelip salonda uyumaya devam etti, Hamile halimle toplu taşıma kullandım mecbur, neden iyiyken iyi böyle tartışınca düşüncesiz olurlar anlamıyorum üstüne kendini haklı görüyor ya hepten sinir oluyorum içimi boşaltamıyorum diye, ya uzun oldu hakkınızı helal edin başka anlatacak kimsem yok
SEN ALTINDAN BABASININ HABERİ OLMADIĞINI SANMAYA DEVAM ET SAFTİRİK! DÜŞÜNCESİZLİK DİZ BOYU DAHA BİR ŞEYE İHTİYACINIZ VAR MI DİYE SORACAKLARINA SUNU VER BUNU VER. SAKIN ALTINI VERME NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER . SANA BİR DOST TAVSİYESİ DOĞUMDAN SONRA ÇALIİMA EVDE OTUR ASLANLAR GİBİ ÇOCUÜUNA BAK KREŞE GİDENE KADAR . Hiç bir ihtiyacını da kısma . Tek maaşla yetiriyorsa borç da versin embesil

Ben, babasına ev alıp kredi ödeyen biriyle evlenmezdim. Çünkü evlenince sizin be bebeğinizin rızkını onlara yedirmeye devam ettiği gibi doğacak bebeğini bile sahiplenmemiş oluyor. Doğuma az kalmış ama beşik yerine dert ettiği şey bsbasının arabası. Yazık... yerinizde olsam altını bozdurur, gidip her şeyi gözüne soka soka alırım. Böyle adamlara yaranamazsınız. Keşke evlenip sizi üzmek yerine babasını ihya etmeye uğraşsaymış

SEN ALTINDAN BABASININ HABERİ OLMADIĞINI SANMAYA DEVAM ET SAFTİRİK! DÜŞÜNCESİZLİK DİZ BOYU DAHA BİR ŞEYE İHTİYACINIZ VAR MI DİYE SORACAKLARINA SUNU VER BUNU VER. SAKIN ALTINI VERME NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER . SANA BİR DOST TAVSİYESİ DOĞUMDAN SONRA ÇALIİMA EVDE OTUR ASLANLAR GİBİ ÇOCUÜUNA BAK KREŞE GİDENE KADAR . Hiç bir ihtiyacını da kısma . Tek maaşla yetiriyorsa borç da versin embesil
Saftirik kelimesi dışındakilere aynen katılıyorum. Bence de altınları bildikleri için göz koyup duygu sömürüsü yapıyorlar. Konu sahibi sakın çalışmayın. Bebeğinizin kayınbabanızın kredisinden kat kat kat kat kıymetli. SiZ o bebeği bırakıp kp in totosu rahat etsin diye çalışmayın.

Böyle bir durumda ben kimseye danışmadan direk eşim olacak kişiye sorardim , tamam kredi ödüyorsun ve daha en az 4 sene daha odeyeceksin , peki biz evlendigimizde nasil olacak ? Kredisini ödediği (n) (miz) evde biz oturacak miyiz yoksa babanlar mi oturmaya devam edecek ? Kirada oturacaksak evin kredisini kim ödeyecek? Olur ya yarin bir gün ben calisamam hamilelik vs olduğunda o zaman hem kredi hem kira hem geçim nasıl olacak ?

Sizde ki iyi cesaret bu konuda.
Evlenmeden bunları sorduğunda adın paragöz e çıkar. Daha evlenmeden anamın babamın oturduğu evde gözü var denir. O noktada da suçlayacak bir şey bulurlar bu tarz erkekler merak etmeyin siz.

Ne demek babamin canı istedi bizde çok şey istiyoruz ama maddiyat el vermeyince olmuyor işte bnm eşim de kaç kere babama para vercem dedi de karşı çıktım tartıştık sonra barıştık eğer 1 kere derseydik hep isterlerdi .hiç canını sıkma vermem de küser sonra barışır mutlaka
Sabah geldi sarıldı öptü, seni affettim dedi ben de sen mi beni affediyorsun üstelik dedim evet uzatma deyince dananın kuyruğu koptu büyük kavga ettik 😔

Size önerim bebeğin alışverişi konusunda hiç acimayin herşeyini eksiksiz alın ,ayrıca haklisin hiç alttan almayın kuserse sende küs.vermeyin altınları felan
Sabah geldi sarıldı, seni affediyorum dedi o öyle deyince sen mi beni affediyorsun dedim sonra önünü alamadık zaten o söyledi ben söyledim kavga ettik bana ara ailen seni gelip alsın diyor

Bana sabah atarlandı zaten ben bakarım çocuğuma diye nah bakarsın dedim

Düğüne hiç karışmamışlar ve hala siz onların evinin borcunumu ödüyorsunuz? Baya haya iyi niyetlisiniz. Esim bana 40 binlik altin verelim dicek bide üstüne beni suçlu yapicak ha. Hayır bide calisiyorsunuz, çalışmasanız size belki sormayacak bile direk verecek altınları. Hamilesiniz ya hamile. Artik bebeğini geleceğini düşünmesi lazım

Bence hiç vermem etmem diyeceğinize madem baban 50 bin liralık arabayı beğenmeyip daha iyi bir araba düşünecek kadar durumu düzeltmiş şu ev kredisini üzerimizden alsın da biz de rahat edelim deseydiniz.
Altınları güvenli biryere alın ne olur ne olmaz.
Kv kp arayın sık sık çalışmıyorum maddi olarak çok zor durumdayız çalışmıyorum çocuğun çok eksiği var vs deyin .

Niye hep bi polemik yaratma arzusu, bi vurup kacmam lazım arzusu var sizde?

Bi öneriniz yok ama hep hazırda bekleyen bir yargıniz var maşallah...

Kapasitesi olmadiğı için (!) öngörememistir böyle bir herif olduğunu diyelim bari olsun bitsin.
Sizin zilyon tane şu minvaldeki mesajlarinizin alt metni hep bu çünkü.
Kapasitelerini genisletmeden evlenmesinler o zaman. Nasıl fikir?

Son 2 tartışma da yine böyle yaptı ben alttan aldım halbuki böyle bir kişilik değildim ölse gitmezdim sonra dedim evlendik artık seni beni yok, biraz törpüleyeyim kendimi galiba bu duruma alıştığı için doğruyu yanlışı ayırt edemiyor, 7 aylık hamileyim ve evde yalnızım bir şer olacağından ama insan tedirgin olmaz mı bir nebze de, hayır ben ona da dedim babanın suçu yok, babası bilmiyor çünkü altınımız var zaten borç ile alınmış bir altın daha ödemesini yapacağız, ona rağmen benim ailemin hiçbir ilgisi yokken ailemi karıştırması çok kırdı beni o işe gittikten sonra 1 saat ağladım herhalde hiç yoktan
Bence eşini karşına al konuş sakince.. Sorunlari konuşmazsaniz zamanla büyüyüp dağ oluyor, ilk evliligimden biliyorum.. Hayatım ben senin ailene birşey demiyorum, ama bak artık biz de bir aileyiz , çocuğumuzu düsünmemiz lazım .. Allah korusun kötü bir durum olsa ailenin paraya ihtiyacı olsa hiç düşünmeden tabi ki altınları ver derdim . Ama arabayı değiştirip üst modelini almak ihtiyaç değil.. Bizim de birikim yapmamiz lazım , ben seni ve ailemizi doğacak çocuğumuzu düşünüyorum gibi bir konuşma yap bence.. Akıl vermek gibi olmasın yanlış anlama mantıklı gelen cevabı yazdım

Back
X