İnşallah, bize mutlu haber verirsinizİnşallah bizimki de temiz çıkar
Hamilelikte fetal dna yapıldı mıHepinize selam kızlar 3 ay 27 günlük bir oğlum var . Geçenlerde amip olmuştu neyse ilaç falan kullandık bugünde kendi doktorundan randevu bulamadım başka bir doktora randevu aldım dünden, hani gaita tahlili yaptıracağım bebeğimde ki amip geçmişimi diye. Neyse içeri girdik daha önce bir kere daha gitmiştik o doktora ben amip durumunu anlatırken . Bana demesinmi ben geçen sefer söyleyecektim ama atlamışım senin bebeğin down olabilir basık burnu var dedi. ( İlk kızımı kromozom bozukluğu yüzünden kaybettim ) Allah'ım benim yer ayagimin altından kaydı sanki nasıl kötü oldum . Çocuk genetige sevk etti yarın gideceğiz . Kızlar benim bütün testlerim temiz çıktı . Hatta bilinçsiz bir gebelik yaşamak istemediğim için eşimde bende genetik test yaptırdık . Herşey temizdi . Bebeğimin kafasında iki tane kist var ama bu hiçbir anlam ifade etmiyor dedi doktor . İki ayrı doktora takipliyim onlar bu zamana kadar farketmedimi yani anlayamadım kızlar bana bir akıl verin lütfen ne yerdeyim ne gökte . Doğum yaptığım hastane doğum zamanı kesinlikle sendromik bir bebek değil falan diyordu şimdide çok ortada konuşmaya başladılar vallahi şaşırdım kaldım
HAyir o kadar rahat konuştu ki doktorum ihtimal bile vermediHamilelikte fetal dna yapıldı mı
Bizim ense kalnligi cikmisti direk fetal dna yaptirdim 2liden snra test temiz cikti sukur ama sizide hemen panikletmesi cok yanlis olmus umarim.iyidir bebisiniz icinzi ferah tutunHAyir o kadar rahat konuştu ki doktorum ihtimal bile vermedi
benim herhangi bir genetik rahatsızlığım olmamasına rağmen yaşım 35 üstü olduğundan nifty testi yaptırmıştım. böyle bir geçmişiniz varsa en azından bundan sonra aklınızda olsun. ama hem jinekolog hem çocuk doktorlarınız bana ilginç geldiHAyir o kadar rahat konuştu ki doktorum ihtimal bile vermedi
Çok teşekkür ederim gerçekten . Birde doğduğundan bu yana belki 40 defa doktora gitmisizdir abartmıyorum . Bı kere kussa soluğu acilde yada çocuk doktoruna alirdim o derece pimpirikliyim ama bugün adam direk bebeğin downlu bebeklere benziyor burnu falan basık diyince kaldım öyle
Ya saçma saçma konuşmasın. Aklı başında hiç bir doktor 3 aylık bebeğin hiçbir belirti vs birşey olmadan burnu basık down sendromlu olabilir demezHepinize selam kızlar 3 ay 27 günlük bir oğlum var . Geçenlerde amip olmuştu neyse ilaç falan kullandık bugünde kendi doktorundan randevu bulamadım başka bir doktora randevu aldım dünden, hani gaita tahlili yaptıracağım bebeğimde ki amip geçmişimi diye. Neyse içeri girdik daha önce bir kere daha gitmiştik o doktora ben amip durumunu anlatırken . Bana demesinmi ben geçen sefer söyleyecektim ama atlamışım senin bebeğin down olabilir basık burnu var dedi. ( İlk kızımı kromozom bozukluğu yüzünden kaybettim ) Allah'ım benim yer ayagimin altından kaydı sanki nasıl kötü oldum . Çocuk genetige sevk etti yarın gideceğiz . Kızlar benim bütün testlerim temiz çıktı . Hatta bilinçsiz bir gebelik yaşamak istemediğim için eşimde bende genetik test yaptırdık . Herşey temizdi . Bebeğimin kafasında iki tane kist var ama bu hiçbir anlam ifade etmiyor dedi doktor . İki ayrı doktora takipliyim onlar bu zamana kadar farketmedimi yani anlayamadım kızlar bana bir akıl verin lütfen ne yerdeyim ne gökte . Doğum yaptığım hastane doğum zamanı kesinlikle sendromik bir bebek değil falan diyordu şimdide çok ortada konuşmaya başladılar vallahi şaşırdım kaldım
avuç içinden de belli oluyormuş 2 çizgi oluyor galiba emin değilim bende olduğunu düşünmüyorum 3 ayda belli olurduİnşallah degildir canım ya inan elimde değil bir kere daha aynı acıyı yaşamayı nasıl kaldırırım bilmiyorum
Avuç içleri normal canımavuç içinden de belli oluyormuş 2 çizgi oluyor galiba emin değilim bende olduğunu düşünmüyorum 3 ayda belli olurdu
Cidden tebrik ediyorum sizi. Tıbta yeni bi cıgır actınız. Desenize ozaman cogu türk de bu durum var.. yahu dr’ un kast ettiğii sizce bizim olağan fiziksel özelliklerimiz olabilir mi?Eee mogollarin da boynu kisa, burnu basık gözleri çekik.
Hatta bir çok türk de öyle.
Bir tek bu ozelliklerden mi anlaşılıyor?
Hayır 2815 gram doğdu 36+4 de ama şuan 5870 gram boyu 61 cm yani bana bakar güler döner ( dönmeye yenilerde başladı) ne bileyim bakınca normal herşeyÇocuğunuzda göze çarpan farklı bir durum tespit ettiniz mi hiç ?
Doktor kesin dememis ihtimal demiş. O nedenle diğer belirtiler için genetik birimine yönlendirmisler.Eee mogollarin da boynu kisa, burnu basık gözleri çekik.
Hatta bir çok türk de öyle.
Bir tek bu ozelliklerden mi anlaşılıyor?
Öyle yapacağım canım inşallah birşey çıkmazİçinizi ferah tutun. Şimdiye kadar kaç kere doktorlar görmüş hiç biri bir şey dememiş. Sadece bu doktorun dediği ile panik yapmayın. Sağlıklıdır inşaallah.
Yarın götürün hastaneye, tüm testleri yaptırın içiniz rahat etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?