Duruşum nasıl olmalı ?

Yani konu benim evlenmemden tutun da evimizin içine kadar karışmaları kuzenleri birbirine düşürmeleri büyük halam özellikle evlenirken bana etmediğini bırakmadı bunlar eski mevzular annem araba alacm demiş bunlar coşmuşlar neyinle alacaksın borç veremeyiz arabayı ne yapacksn vs vs sonra çirkefleşmişler
Eee sen bu halayla görüşmeye niye devam edesin ki? Annen kusmemis olsa dahi sana kötülük etmişler.

Kesinlikle karışmayın derim,nasıl ki çocukların kavgasında aileler devreye girince olaylar büyüyorsa bırakın yetişkin insanlar ne yaparlarsa yapsinlar,babam ve halam yıllarca küs kaldılar annem hep tembihledi onların arasındaki soruna siz karışmayın konuşun görüşün diyerek,şimdi herşey unutuldu ama babam yigenlerinin yaptığı saygısızlıklari unutamıyor,unutmuş gibi yapsada içerde bı yerlerde o acı duruyo

Bende ordaydım annem sevinçle güzel bi araba buldum vs anlatmaya başladı bunlar birden bi çirkefleştiler :) ya ben katılıp şaf falan söylemedim ama hani bi ortamda denk gelince ki bu aralar zaten olmuyor malum hal hatır sormadan öteye gitmiyorum önceden sık sık arardım şimdi aramıyorum

Tanık olduğunuz bir olayda çirkefleşmişler yazmanız haliyle bir başkasından duyduğunuz anlamı katıyor cümleye :) siz bilirsiniz ama dediğim gibi tavır almanız örneğin görünce selam vermemeniz veya bizzat bu konuyla ilgili arayıp tepki göstermeniz uygun olmaz bence. Şimdiki tavrınızı koruyun derim

Herkes farklı yapıyor.
Kuzenlerim böyle durumlarda büyükleriyle konuşur, iletişimi kesmez.
Ben kindarim, anamı üzenle asla konuşmam.

Kesinlikle karışmayın derim,nasıl ki çocukların kavgasında aileler devreye girince olaylar büyüyorsa bırakın yetişkin insanlar ne yaparlarsa yapsinlar,babam ve halam yıllarca küs kaldılar annem hep tembihledi onların arasındaki soruna siz karışmayın konuşun görüşün diyerek,şimdi herşey unutuldu ama babam yigenlerinin yaptığı saygısızlıklari unutamıyor,unutmuş gibi yapsada içerde bı yerlerde o acı duruyo
Ya evet ama bilemiyorum çok haksızlığa uğrafık bu da son nokta oldu açıkcası ben düzelsin de istemiyorum aslına bakarsanız yani ben saygısızlık etmedim ama eskiden haftada 3 kez arıyorsam şimdi aramıyorum öyle söyleyeyim :)

Yani konu benim evlenmemden tutun da evimizin içine kadar karışmaları kuzenleri birbirine düşürmeleri büyük halam özellikle evlenirken bana etmediğini bırakmadı bunlar eski mevzular annem araba alacm demiş bunlar coşmuşlar neyinle alacaksın borç veremeyiz arabayı ne yapacksn vs vs sonra çirkefleşmişler

Ve siz bizden destur bekliyosunuz öyle mi?
Bu durumda anneniz sizle ilgili bi konuda ters düşmüş.
Siz de bi tavrınızı belli edin isterseniz.

HAklısınız ama işte ister istemez bi soğuklık oluyor . Yok amcamdan brç alacağımızı düşündüler ki öyle bi şey yok olsa bile bu zamana kadar borcumuzu ödememezlik yapmadık
Bende olmaz sanıyorum. Annemin görümcesi olabilirler ama benim halalarım onlar, kanım canım. Ben de halayım, Yengemle aram bozulsa yeğenim bana tavır alsa çok üzülürüm mesela.

Bende olmaz sanıyorum. Annemin görümcesi olabilirler ama benim halalarım onlar, kanım canım. Ben de halayım, Yengemle aram bozulsa yeğenim bana tavır alsa çok üzülürüm mesela.
Doğru aslında bende bu olay birazda son nokta oldu bu zamana kadar yaşadıklarım da eklenince

Tanık olduğunuz bir olayda çirkefleşmişler yazmanız haliyle bir başkasından duyduğunuz anlamı katıyor cümleye :) siz bilirsiniz ama dediğim gibi tavır almanız örneğin görünce selam vermemeniz veya bizzat bu konuyla ilgili arayıp tepki göstermeniz uygun olmaz bence. Şimdiki tavrınızı koruyun derim
ÖYLE mi yazmısım :) dikkat etmedim . Yok açıp bi şey demedim de kendimi geri çektim artık anlarlar sanıyorum

Böyle insanlarla neden görüşesin ki?
Soruya gelince annemin hiç sevmediği ve kavga ettiği çok kişiyle görüşüyorum:) umrumda da değil. Neden gorusmeyeyim ki, o anlasamayip kavga ettiyse? Elbette bir akıl suzgecim var, eğer annemi haksız bulmuşsam, ya da konunun içinde bir terbiyesizlik varsa öyle bir insana mesafemi koyarım ama diğer türlü umrumda da olmaz.
Annemin de aynı sekidle, kardeşini evden kovmuştum bir keresinde (aslında bir kere de değil🤪)
Gayet de haklıydın ama annemi bağlayan bir durum yoktu. Ne bana 'ayip değil mi kizim' dedi, ne ona birşey dedi. Müdahil olmadi :) bence olmasi gereken de bu .
Ama sizin olayda zaten böyle iğrenç karakterlerle konuşmanız hata... Ömür boyu konuşmasan bir şey kaybetmezsin, emin ol

Bence biz haklıyız :)
Annen haksızsa sakince haksız olduğunu söylemek gerekir ama haklıysa sonuna kadar annenin yanında olmalısın. Anne candır hala kim ki annenin yanında. Açıkçası tartışmada annem haklı olduğu halde canını sıkanlara karşı tarafsız olmazdım. Üzen kimse dayı, amca, hala vs tek kalemde silerdim.

Valla ne olursa olsun biri en yakınıma haksızlık yaparsa onun karakterinin eksikliğini gösterir Buda benim için mesafe koymak için yeterli bir sebeptir.ki yakınım olmasa bile herhangi birine haksızlık yapılsa bile yeterli.

Eğer kavga çok ciddiyse mesafeli olmalısın. Ama çok ciddi değilse (sana göre) taraf tutmak veya görüşmeyi kesmek zorunnda değilsin. Sonuçta bir taraf halaların en yakınların öbür taraf annen. Aralarında küslük olabilir belki ilerde de barışacaklar. Ama sen hep onların yeğenisin annenin de kızısın. İlişkiler çok farklı yani. Kavganın sebebi ciddi değilse etkilememeli :)

Genelinin benim gibi düşünmesi beni sevindirdi açıkçası
Bu olay benim için son damlaydı diyebilirim birikmişliklerde vardı bende aslına bakarsanız özellikle büyük olana karşı çocuk yapmıyorum diye ortalıkta çocuğu olmuyor diye söyleyip duruyor bu durumdan mutlu olduğunu belli ediyor sürekli laf sokuyor vs vs iyilikle dedim kötülükle dedim olmadı bende aslında fırsat bu fırsat deyip ipleri kopardım

İyi akşamlar hanımlar
Aile içinde yaşanan bir huzursuzluktan dolayı (Halalarımın annemle kavga etmesi) benim annemin yanında olup halalarıma tavır almam gerekir mi yoksa hiç bi şey olmamıs gibi görüşmeli miyim ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
halalarin anne ne hakaret ettiyse küfür ettiyse namusuna kadar giytilerse konuşma ama gerisini bilemem niye kavga etmiş biraz açsan konuyu zaten konuyu sen iyi biliyorsun kim haklı olduğunu da iyi biliyon

İyi akşamlar hanımlar
Aile içinde yaşanan bir huzursuzluktan dolayı (Halalarımın annemle kavga etmesi) benim annemin yanında olup halalarıma tavır almam gerekir mi yoksa hiç bi şey olmamıs gibi görüşmeli miyim ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Anneniz haklı ise.tabiki annenizin yanında olmalısınız.haksizsa anneniz yinede baskalarin yanında bunu dile getirmeyin taraf olmayın o vakit. Yıllardır halam ve kızlarını çıkardım hayatımdan.selam dahi vermem.ha kötü bişey de olsun istemem. Ama asla annemi ve kardeşlerimi uzmelerine izin vermem net..

İyi akşamlar hanımlar
Bunu siz bilebilirsiniz
Hala ile diyalog nasıldı bugüne kadar
Üzerinizde emeği var mı
Anneyle ne oldu
Kim haksız
Yüzyüze bakılmaz duruma gelindi mi

Teknik olarak ben bu tip konularda cok ciddi bir olay yoksa küsmeyi doğru bulmuyorum. Anne hala barışınca geri barısacaksınız bu daha sacma olur bence.

taaa en bastan aılenız hatalı cunku oyle aptal ınsanları soz sahıbı etmısler hayatlarında
ne munasebet bik bik konusuyorlar aılenız nıye en bastan agırlıgını koymamıs tavrını koymamıs en bastan mesafe koymamıs tepenıze cıkarmıssınız
kapınızı kapattınız mı herkes dısarda kalıyor nasıl evınızın ıcı hakkında konusmaya hak kazanıyorlar

gorusmeyın sunlarla ya kac yasına gelmıssınız annenız ununu elemıs elegını asmıs bayramdan bayrama merhabalasırsınız bıttı gıttı bosverın kafanızı taktıgınıza bıle degmez annenıze de boyle dıyın

taaa en bastan aılenız hatalı cunku oyle aptal ınsanları soz sahıbı etmısler hayatlarında
ne munasebet bik bik konusuyorlar aılenız nıye en bastan agırlıgını koymamıs tavrını koymamıs en bastan mesafe koymamıs tepenıze cıkarmıssınız
kapınızı kapattınız mı herkes dısarda kalıyor nasıl evınızın ıcı hakkında konusmaya hak kazanıyorlar

gorusmeyın sunlarla ya kac yasına gelmıssınız annenız ununu elemıs elegını asmıs bayramdan bayrama merhabalasırsınız bıttı gıttı bosverın kafanızı taktıgınıza bıle degmez annenıze de boyle dıyın
Ailemin hatalı olduğu konusunda o kadar haklısınız ki fazlasıyla beni yıprattılar annemden de soğumuş gibiyim zaten bizi ezdirdiği için

Back
X