Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Merhaba,
Körü körüne demekten kastım birşeyin olması için diretmek, illa o olacak demek, sonuçlarını ölçüp tartmadan istemek anlamında söylemiştim.
Ben olumlama yaparken yada dua ederken özellikle tek bir şey üzerine yoğunlaşıyorum. Mesela X şirkette çalışmak istiyorsun, orasının olması için sürekli dualar, olumlamalar vs... yapıyorsun. Dileğin gerçekleşiyor, o şirkette işe başlıyorsun diyelim. Ama oraya girdiğin an çokta hayal ettiğin gibi bir yer çıkmıyor karşına.. Bir sürü olumsuzluk vs..
O yüzden benim görüşüm dua ederken genel olarak dilekte bulunmak. İlla bu olsun diye değilde, beni en mutlu huzurlu yapacak neyse o olsun diye dua etmek:)

bende bu durumu çok sık yaşadım bir şey istemeye korkar hale geldim.
doğru dua nasıl edilir diye nette araştırırken kendimi burada buldum. 20 - 300. sayfa arasını okuyamadım.fırsat buldukça okuyorum.
nasıl isteyeceğini bilmek çok önemli. Gerçekten de ağzımızdan çıkan her sözcuk evrende dönüp dolaşıp bir suru farklı enerjiler yüklenip bize geri dönüyor.

Öğretmen adayıyım..Yıllardır atanamadım..Kpss'den bu yıl yüksek puan alıp atanmam lazım..Dua ve olumlama anlamında bana yardımcı olur musunuz lütfen..Sevgiyle kalın..

Evet bu körü körüne kasıt illa x şirketi olsun başkasıda olmasın ne olursa olsun.Ama benim her zaman bahsetmis oldugum sey bu degil ki.Tamam illa x sirketi istiyorsun ama neyini istiyorsun,proje yapar gibi detaylandirmak lazim etkili imajinasyonla.Bir kere duygu esası var, şükür duygusunu hissedemezsen; o hayal ettigin rahat ortami yasayamazsan ve de hayal ettigin calisma arkadaslarini ve onlarin varligi ile memnuniyeti hissedemezsen zaten imajinasyon yapamamissindir.Dilegin cekim yasasina gore gerceklesmemistir,körü körüne rasgele gibi gerceklesmistir enerji durumuna gore.

Istege odaklandip nicin neden ve en onemlisi neyi istiyoruzu olusturmaliyiz.Mesai yapar gibi calismaliyiz,imajinasyonlarla.Bu zaten bizi körü körü istekten cikar hatta ne istedigimizi cok iyi bildigimiz icin oyle insanlara yönleniriz mesela.Ilgi alanimiz onlar olur,sonra bakariz neler yapmislar neler etmisler nelerle karsilasmislar diye.Kendimizi de gelistiririz farkinda olmadan :) Cekiliriz istegimize boylelikle mesela.

Imajinasyonla benim kastettigim pozitif hislerle gerceklesen hayallerde kendinizde dejavu hissi veriyor. Evet o yollar,evet o kapi,evet o insanlar hatta evet o kumaşa sahip elbise yada koltuk...Sonrasi zaten derin bir şükür...
Dileyin ne dilerseniz diyen bir Rabb den ben neler dilemem ki :) Dilememi dileyen bile,o ilhami bile veren Allahim...Tabiki dileyecegim eger kötü bir sey yasarsam da yine alirim sorumlulugu ustume, demek ki alinacak dersim var.Dersimi de alabilirsem bir üst basamaga cikmak icim aracim olur ,sukrederim.Tam bir güven esasi olacak isin özü her iste cok sukur diyerek :)

Evet ben imajinasyon konusunda yanlış bir yol izledim. Çok fazla detaylandırmadan imajinasyonlarımı yaptım. Sadece tek bir hedefe odaklandım. Bundan sonra kurduğum cümleleri daha dikkatli oluşturucam:)
Yardımınız için teşekkürler:)

herkese selamlar,
güzelliklerle dolu bir gün diliyorum.
butterfly paylaşımlarını zevkle okumaya ve hergün olumlamaları yapmaya devam ediyorum. hayatımda herşey yolunda çok şükür, bin şükür, iyiki bu sayfayı bulmuşum. 1 yıl önce hayal bile edemeyeceğim hayatı yaşıyorum şu anda, Rabbime binlerce kez hamdü senalar olsun. Ya Şekür, Ya Halim, Ya vedud, Ya samed.
Allah hepinizden razı olsun. inşallah bu sayfaya yolu düşen herkese Rabbim gönlündeki dileklerini yaşamayı nasip etsin.
Pofuuu sen nerelerdesin canım, neler yaptın, unuttun mu bu sayfayı, yoğun musun?

Valla ben nasıl yapicam diye sordum donmediler nasıl olck bu olumlamalar rica etsem biraz yardımci olurmusunuz

buttrfly merhaba daha once yazmistim size cok pozitif bi enerjiniz oldugunu belirtmek istiyorum. Surda takiliyorum suan is ariyorum diyelim ayrintili bir istek olusturmuyorum dediginiz gibi. Ama genel olarak is ararken nasil bir ruh halinde olmam gerekiyor evet is buldum artik bir isim var gibi mis gibi mi yapmam gerekiyor?

günaydın

evet şikayet etmeyelim bugunumüze şükürler olsun diyelim

aslında çok güzel paylaşımlar okuyorum beğendiklerimi buraya eklesem herhangi bir sakıncası olmaz değil mi canım
Ben cok memnun olurum; pofu iyiki acmis topigi canim benim Allahim her zaman yolunu acik etsin.Kesinlikle paylasmalisin,ufkumuzu aciyor biliyorsun zaten.

Valla ben nasıl yapicam diye sordum donmediler nasıl olck bu olumlamalar rica etsem biraz yardımci olurmusunuz
Dönmediler derken,benimle ilgilenmediler mi demek istediniz acaba.Ben böyle düsünmeden once daha onceki yazilari okumayi secerdim,defalarca uzerine konustuk sohbet ettik.Zira olumlamalar,pozitif düsünme emek ister,deneme ister.Yaptim olduyla degil.Google da arastirirsaniz nasil olumlama yapilir diye yaziyor mesela bir ton hazir olarak, ama dikkatinizi fazlasiyla cekerse;okunmaya deger bulursaniz paylasimlardan istifade edersiniz nacizane.Ne demek istedigimide anlarsiniz okuyunca.

Rica ederim.Asil gercek deneyimler boyle kucuk hatalardan sonra geliyor.Onemli olan onlari farkedebilmek.Rabbim gonlunuzdekini kolaylikla,ferahlikla ve refahla sunsun.Her daim icinizde evet evet iste bu dedirtecek şükür duygusunu hissettirsin.Bak bu benim kendim icin dilegim :)Rabbimden sadece is,ask,ev isteginde bulunmamak lazim icini duygularla da doldurmak lazim nacizane :)

Cok cok cok sevindim,muazzam bir haber bu.Tam da diyordum icimizde neysek dışımızda da o.Rabbim o harika ilahi yasasini doyasiya yasamak nasip etsin.Sınirsis bolluga berekete sahip Allahim biz istemeyi bildikten sonra altin tepsiyle kolaylikla sunuyor degil mi.Sukurler olsun Es Sekur Ya Latif El Vehhab.

Öğretmen adayıyım..Yıllardır atanamadım..Kpss'den bu yıl yüksek puan alıp atanmam lazım..Dua ve olumlama anlamında bana yardımcı olur musunuz lütfen..Sevgiyle kalın..
Merhabalar oncelikle Rabbim yolunuzu kolaylastirsin.

Cok sey yazmak isterim ama cok vaktim olmuyor yazacak kadar 2 kucuk cocugum var.Daha onceki yazilari okumanizi tavsiye ediyorum.

Ama su kadarini soylesem; icimizde neysek disimizda da oyuz.Yani siz kendinizi nasil hissidiyorsunuz.Dar kucuk karanlik bir oda gibi, yoksa genis ferah havadar renkli bir odada gibi ruh haliniz.Daha uc ornek vereyim.Sinirsiz boyutta bir oda ve bu odadan diger odalara acilan sinirsiz kapilar.Ve hicbiri de digerinin goruntusunu bozmuyor.Cok aydinliklar,her birinden sanki isiltilar cikiyor.

Iste kendimizi nasil konumlandiriyorsak hayatimizi da o sekilde kurguliyoruz.Secimlerimizi de kendimizinde daraltiyoruz.Secimlerinizi genis odadan yana kullanirsaniz ki bu artik haya bakis acinizi degisterecek.Ne mi olacak :) O harika arkadaslar,o harika ogretmenler,o harika kaynaklar cikacak hatta o harika sorularda.Kendinizi o sorularu defalarca cozmus gibi hissedeceksiniz.Ilk dil sinavina girdigimde aman Allahim demistim sanki ayni sorular, sonra gecmise baktim o hocalar,o arkdaslarim...iyiki varlardi.Bugun 4 yasindaki kizimin kitaplari artik hep ingilizce sukurler olsun,okuyorum anlamadigi yeri anlatiyorum misal.

Tabiki bunla sinirli degil.Eger yine genis odadaysaniz ve Rabbin sizin icin en guzel kadroyu ayirdigini dusunurseniz bir anda sizin icinmis gibi bir kurum acilir,kadrolar acilir sanki bizzat size ve sizin de halihazirda bulunan puanlarla girersiniz.Hatta imkansiz bile gozukse de :) Bizzat yasadim sukurler olsu,yasayan bir suru insan ornek gibi.Hatta kurumumdaki insanlarin cogu sanslilar topluluguydu : )))) Tesaduf mu asla.Hemen hemen ayni dusuncede insanlar zaten.
Yani demem o ki hayatinin sorumlulugunu al; secimlerini ve kendini olumla.Kendini layik gor ki o da kendini sana layik gorsun : )

Imajinasyonu yapip birakiyorsunuz.Amac hayal dunyasinda yasamak degil.Korku bagini kesmek,bilincaltina bak artik bunu yasadin bu duygu seninle dedirtmek;yoklugunu hissedip aci cekip daha beter kendinden uzaklastirmana gerek yok demek.Normal yasamda issizlik aklina geldiginde korku degil heyecan,mutlulk hissi hisssetmek hedefimiz.Evet arada oyun gibi yolda yururken kendimizi isten donuyor gibi sinyallaer gonderiyoruz bilincaltina mis gibi oh artik isim var kismini burada uygularsiniz.
Aksi halde negatif bir aninizda Cem Yilmaz ve digerleri gibi bilincaltiniz dalga gecer mazallah.Anlatabildim umarim :)

Siz genisledikce dıs dunyaniz kücülecek inanin buna.Size hemen dunden ornek vereyim.Dun aklimdan geciriyorum diyorum bu Amerikalilar cok genis insanlar,cok rahatlar ve hep pozitifler.Biz ise cok elestireliz.Kendimizi elestirir,aileyi elestirir,cocugi elestrir yetmez komsuyu sonra baska ulkeleri elestirirz.Digerleri nasil ki dedim icimden :)
Aksamina her hafta gittigim cesitli milletlerden kisilerin katildigi ingilizceyi gelistirmek amacla kutuphanede yapilan sohbet grubunda nasil elestirel olduklarini ogrendim; hatta elestiriye bakis acilari bile olumluydu kimisi icin.Elestirilmek kotu bir sey degildi bazisi icin hatta.Tam tersi iyi,gelistiren bir sey diye dusunuyorlardi.Cunku elestiriler yikici degil yapiciydi . O zaman yine devreye bilincalti girdi.Bizim ne anlam yuklediklerimiz,sonrasinda aciga cikan duygular tabiki.Duygu pozitifse pozitif etkiler,negatifse negatif...Sukurler olsun dedim Rabbime yine bir kapi actin : ))))

slm cnm
unuturmuyum sayfayı
bu ara koşturuyorum kuzum
yakın zamanda güzel haberlerim var :) yazacağım inş
1-2 hafta çok değil..ama asla unutmadım ve tabiki devam ediyorum
Allah ne derse odur.ama siz O'ndan istemeyi bilin yeter ki , size herşeyi eninde sonunda sunacaktır :)

Ben cok memnun olurum; pofu iyiki acmis topigi canim benim Allahim her zaman yolunu acik etsin.Kesinlikle paylasmalisin,ufkumuzu aciyor biliyorsun zaten.

rica ederim tatlım sen benden daha bilgisin bu konuda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…