Dyk kursları,corona ,kararsızlık

Bakıcı tutacak maddi gücüm şu anda yok. Burada 1000-1500 TL yi beğenmiyor bakıcılar. Sigorta vs de istiyorlar. Mümkün değil

Benimki mama yiyor. O avantajım var. Emse mümkün değil yapamam

Ben anlamiyorum ya, ben normalde okullarin acilmasini savunuyorum ama bu nedir, sanki korona olalim diye bilerek yapiliyor gibi, sacma sapan is. Bu isi duszenleyenlerin hic mi kafasi calismiyor, cok sinirlendim.

geçen bir müdür yardımcısı ile konuştum

perşembe müdürler online toplantı yaptı Cuma müdür yardımcıları yüz yüze toplantı yaptık bizi gözden çıkarmışlar dedi

ben bir süre sonra yine okulların tatil olacağını düşünüyorum ya. yine de o arada çocuklara faydanız olmalı bence. üniye hazırlanırken son sene bir hocamızın yaptığı bir sporla ilgili bir turnuvaya katılması gerekiyordu bizim tam sınav için yoğun kampa giremeceğimiz zaman adam 3 hafta yurtdışında olacaktı. başka bir hoca ayrlandı falan ama onun yerini tutabilecek gibi değildi biz çok strese girmiştik. adam sırf bu yüzden o sene yarışmaya katılmadı iyi bi bölüm kazanamazsanız görüşürüz diyodu :). 10 yıl geçti üzerinden hala bu fedakarlığını unutmam hocamın. pandemi dönemi herkes korkuyor ve illaki evden çıkıyoruz market vs mutlaka insan kontağı oluyor. çocuklar da korkuyordur emin olun ama bunun bilincinde olup bu şartlara rağmen çalışmaları gerekiyor ve hocalarının yalnız bırakmaması çok önemli bir şey bence. hepsi olmasa bile sırf buna rağmen onlara yardımcı olan hocalarının hatrı için elinden geleni yapacak illaki birkaç öğrenci vardır. sırf onlar için bile değer bence.

Okulların açılmasından endişe eden bir konunuz yok muydu? Ben mi yanlış anlıyorum okula gitmekten haklı olarak endişe ederken 6 aylık bebeğinizi de mi götüreceksiniz yani. Yapmayın allahaşkına bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Yapmamanız gereken ilk şey birkaç aylık bebeği müdür odasında bekletmek.ikinci olarak da madi anlamda Mecbur, borçlu harçlı değilseniz açmayın derim. Ara sınıf olsa hadi müdürü kırmayın zaten bu sene okullar belirsiz, belki askıya alırlar kursları bir ihtimal. Ama 12leri her halükarda kapatmazlar. O yüzden tavsiye etmem almanızı. Benim çocuklarım ne zaman hastalansalar diş çıkarsalar geceleri uyumadılar. Az derse girmek avantaj olmuştu bana çünkü sabahları sepet gibi kafayla okula gidiyordum

Benim okulumda da covid geçiren iki öğretmen karantinada şu an. Birisinin yakın çevresi pozitif olmuş hep ama seminere okula geliyor, birisi henüz yeni atlatmış geliyor. Her geçen gün artacak bu okul sayıları

Zaten bebeğim için endişelenmiş. Tam da dediğim gibi oldu. Aynen yazmıştım. Ders yüküm çok olacak. Çocuk durmayacak. Rapor vs zaten olmaz. Çalışmam lazım diye ücretsiz izin olmaz diye. Aynen yazdıklarım oldu işte. Tamamen aynı. Pazartesi seminer için rapor alayım dedim aile hekimliği vermedi, okul müdürleri mazeret izni vermiyor. Bebekle gidiyoruz okula. Dediğimden farklı hiçbir şey yok. Ama benm le aynı zamanda doğum yapan arkadaş heyet raporu almış, dayısı doktor diye.40 saat ders üzerime kaldı. Daha saldım gitti. Şu saatten sonra ne yapayım. Nereye kadar kaç. Yarın toplantı var 50 farklı kişi ile ben, 50 farklı kişi ile eşim aynı sınıfta olacak. Kaçış yok koronadan

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorla mı aldınız bu kurs olayını anlamadım? Konu da karar veremedim demişsiniz onun için demiştim. Bu derece endişelenen birinin böyle bir mevzuda net bir şekilde reddetmesi gerekirken kararsızlık yaşaması şaşırttı beni.

Eşiniz yetişkin ayrıca bunda bir gariplik yok aylardır benzer şekilde çalışıyor insanlar. Maske ve sosyal mesafeyle sorun olmayacaktır endişelenmeyin bu konuda en azından.

Hocam kacis yok diye kollarinizi aca aca kosmayin coronaya. Yazik yani 6 aylik bebek daha kucucuk. Emmese de size ihtiyaci var. Kurs konusunda size baski yapmalarina izin vermeyin. Zorunlu degilsiniz acmaya.

Zorunlu gönüllü derler okullarda. Sen idarenin işini zorlaştırma idarede intikam almasın. Yani ilerleyen günlerde Allah korusun çocuk rahatsızlandı, izin istedim, vermez, milli eğitime git mazeret al der, ders programımı öyle bir yapar ki 16 saat derse 35 saat okul beklerim. Dolayısıyla mecbur oluyoruz işte.

öğrencilere kıyamam. İçlerinde iyi okul kazanabilrcekler var. Kaç senedir bizim tarzımıza alıştıkları için yeni öğretmen özellikle son sene motivasyon kaybına sebep oluyor
Sizin gibi öğretmenleri arar oldu gözlerimiz. Kızım 1. sınıfa başladı. İnşallah karşısına sizin gibi vicdan sahibi kişiler çıkar hep.

Bende öğretmenim sizi geçen konunuzdan hatirliyorum
Anne babanızın 75 yaşında olduğunu söylemiştiniz okulların açılmasıyla hersey boşa gidecekti
Orda pek cocujlari düşünür tarzda yorumlar yapmamıştınız.
4 yıldır ücretsiz izinde olan birisi olarak çocuğunuz hele bi 5 6 yaşına gelsin cok kurs verirsiniz. Böyle bir dönemde çocuğu okula götürmek zaten cok çılgınca.
para tabiki tatlıdır ama küçük çocukla çalışmak zaten zorken üstüne kurs bana hiç mantıklı gelmedi

Öğrencilerle ilgili tek bir yorum yapmadım. Öğrencinin sağlığını öncelikle anne babası düşünür. Zaten kursa gönderen anne baba çocuğuna bu konuda güveniyordur. Ben öncelikle kendi ailemin sağlığını düşünmek zorundayım. Bu neden insanların garibime gidiyor anlamış değilim. Çocuklarının saçını teli dökülse okula şikayete gelen velilerimiz varken benim 6 aylık bebeğimi düşünmem garip oluyor. Ben öğrencilerime öğretmekle, rehber olmakla yükümlüyüm. Anne babaları değilim. Hatta kurs için gönüllü geleyim bike teklif ettim ama idare ile düşündük Allah korusun öğrencilerden biri korona olsa gönüllü ders yaptığımız için veliler şikayet eder dedik

Dediklerinizin hepsine katılıyorum ama çocuğu ve ailesinin sağlığı icin OKUL açılmasın diyen birisinin haftada 40 saat ders alıp kursa çocuğunu götürmeyi düşünmesi enterasan.

Dediklerinizin hepsine katılıyorum ama çocuğu ve ailesinin sağlığı icin OKUL açılmasın diyen birisinin haftada 40 saat ders alıp kursa çocuğunu götürmeyi düşünmesi enterasan.
Öğretmen yok. Dedim ya böyle olacağını aynen biliyordum. 15 saat dersim olsun hiç olmadı şimdiye kadar. Diğer arkadaş doğum izninde zaten. Bütün kursların üzerime kalacağından adım gibi emindim. 3 mart salı günü sezeryanım vardı, 2 mart pazartesi son konularımın testlerini yaptım müzik beden eğitimi derslerini alarak. Okul açılmazsa vicdanım rahat ama açılırsa öğrencilerin ders sorumluluğu bendedir.

Neden kendinizi kanıtlama ihtiyaci duyuyorsunuz konumuz o degil.
Neyse kararı zaten vermişsiniz bahaneleri söyleyerek sizin kararınızı haklı bulmamızı istiyorsunuz.
Umarım hepiniz icin hayırlısı olur size tavsiyem araba kullanıp kursa kendiniz gidip gelin çocuğunuz icin cok tehlikeli okul ortamı.

Aracımız kamyonet, kullanma şansım sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…