- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Maddi olarak ihtiyacım var mutlaka. Okula mecbur eşim arabayla bırakacak, çünkü o tarafa toplu taşıma yok. Bebeği de evde bırakmayız. Haftaiçi gün boşaltsınlar istemem çünkü bir güne çok ders saati yığılıyor. 4 güne dağıtorlarsa hep 10 saat dersim oluyor. Verimli de olmaz ders açısından. İdare ile aram bozulmaz ama öğrencilere kıyamam. İçlerinde iyi okul kazanabilrcekler var. Kaç senedir bizim tarzımıza alıştıkları için yeni öğretmen özellikle son sene motivasyon kaybına sebep oluyorMaddi ihtiyacın yoksa aran da bozulmayacaksa alma
Zira bebeği al Cumartesi okula git vs hele kışın ve korona da makul değil
Zaten haftaiçi yorulacaksın
Ama haftaiçi programını güzel yaparız boş gün koyarız Cumartesi gel diyorlarsa düşünülebilir
Bir de eşim okulda bakar vs deme hiç sağlıklı değil sizden önce o odada kim kaç saat oturdu bilemezsiniz bakacaksa evde baksın
Mesela şu anda seminer var okulda mecbur bebeğimi de götürüyorum. Aile hekimi rapor vermedi. Okul müdürünü aradım mazeret izinlerini kaymayam salgın dolayısıyla kaldırmış. Zaten başkasında durmayan bir bebek. Konu komşuya bırakamam. Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık. Bizimle seminerde oturuyor.Maddi ihtiyaç yoksa ve müdürle Aran bozulmayacaksa kabul etmeyin. Kabul ederseniz de bebeği evden çıkarmayın bence. Başka bir yol arayın
Okul açılınca ne olacakMesela şu anda seminer var okulda mecbur bebeğimi de götürüyorum. Aile hekimi rapor vermedi. Okul müdürünü aradım mazeret izinlerini kaymayam salgın dolayısıyla kaldırmış. Zaten başkasında durmayan bir bebek. Konu komşuya bırakamam. Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık. Bizimle seminerde oturuyor.
Bu ara yapıyor. Diş mi artık bilmiyorum. Annemi sürekli görüyor. Okul açılınca çok sıkıntı yok aslında. Benim 23 saat dersim var, eşimin branşı gereği 16 sssat. Eşimin dersi bitince eve gider hemen. Ben sanki 40 saat dersle çocuğa haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor. Eşim de demesin mi ilk emekleme sini, ilk kelimesini söylediğinde sen kursta olursun diye. İçime oturdu o daOkul açılınca ne olacak
Eğer annen bakacaksa alıştırmalı
Uyku saatini vs ayarlamalısınız ki alışıp dursun zira yabancılama zamanı da geliyor
Okulda eşim var. Yabancı değil. Aynı okuldayız ama onun branşı az ders saati. 16 saat dersi var. Dolayısıyla ben kurstayken onlar da okulda olacaklarBebeğimi okula götürüp yabancıya emanet etmem
Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık.
Yok, annem bizimle birlikte oturuyor. Ben biliyorum bebeğimi. Acayip sokak delisi. O saatlerde ben de evde olsam, aynı şekilde tutamam. Durmaz. Tek farkı ben eve gittiğimde dışarı çıkabiliyoruz. Ama annem dışarı çıkaramaz.Moralini bozmak istemem de annenin bakmak istememesi gibi bir durum var mı
Yani ne bileyim yanlış bir cümle kurmak da istemiyorum ama yarım saat ağladı bu gelin alın diye ilk günden aramak bana makul gelmedi
Hani toplantıdan dönersin, hep ağladı der vs anlarım kıyamazsın ertesi gün götürürsün de ilk günden hemen yarım saatte durmadı demesi, okulda seminerde durması falan garip zira madem anneanneyi de tanıyor hatta bildiğim kadarı ile doğduğundan beri sizinle olan anneanneyi yabancılamaması da lazım
Acaba gitme gerginliği mi oluştu üzerinizde ya da böyle geç kalıp apar topar mı çıktınız
Babası okulda bakar gibi bir düşünce yerine neden evde anneanne ile durmuyor u irdelemek daha çözüme odaklı olur gibi
3,5 aylıkken bakıcıya bıraktığım oğlum alıştı yani tabii ki her bebek gibi ağlamıştır zira bende de ağlardı ama bakıcı bu ağlıyor gelin demedi
bir kere aradı, ateşi yükseldi, sildim, elini ayağını yıkadım düşmüyor da haber vereyim dedi
eve gittiğimizde uyumuştu zaten uyandığında ağzında yeni 4 dişi vardı
işiniz konsantre gerektirir, okul idaresi bugün getir der, yarın birileri şikayet eder, bebek durmadı olur, birisi düşük not alır şikayet eder huzursuzluk çıkar
çözümü evde kalmaya endekslemelisiniz
eşinizin madem ders saati az okul müdürü ile de aranız iyi ona koysun haftada 3 gün ders
o 3 gün anneniz bakar kalan 3 gün eşiniz 1 de pazar kalır
Bizimkiler öyle değil. Doğum iznine çıktım, yerime başka bir öğretmen geldi. Derse girmemişler, dilekçe yazmışlar, kitap açmamaışlar, kurslara hiç gelmemişler kapanmış. İki hafta sonra okullar koronadan tatil oldu. Yoksa yerime gelen bayan milli eğitim gidip görevlendirmeyi bitirmek için dilekçe verecekti.Kurs açmazdım, açmadım da zamanında. Bebeğinle zaman geçir.
Ayrıca başka öğretmen mativasyon düşüklüğüne sebep olmaz, hatta tam tersi çocuklar dersle daha çok ilgileniyor iki farklı öğretmen olunca
Yok, annem bizimle birlikte oturuyor. Ben biliyorum bebeğimi. Acayip sokak delisi. O saatlerde ben de evde olsam, aynı şekilde tutamam. Durmaz. Tek farkı ben eve gittiğimde dışarı çıkabiliyoruz. Ama annem dışarı çıkaramaz.
Annem ayağında problem var.merdiven çıkıp inemiyor. Mutlaka tutanarak, çok yavaş iniyor. Ev içinde bakar amaama işte kış gelecek
bir şekilde oyalaması
gerekirse balkona kapı önüne çıkarması, dikkatini dağıtması lazım
yani "bu susmadı" demek kolaya kaçmak
seminerde nasılsa, çok da önemli değil hissiyatından da kaynaklanmış olabilir bu durum ama alışması için hem annene hem de çocuğa zaman tanımanız lazım
hemen gelip almak yerine birkaç gün ve kısa süreli olan seminerleri uyum süreci olarak kullanmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?