1. Onunla nisanlandigimizda ben asiri derecede kendine guvenmeyen biriydim, oysa aksine kendine cok guvenen biriydi. Dolayisiyla benim uzerimde hakimiyet kurmustu, her dedigini yaptiriyordu. Ben o guvensizlikle karsisinda sesimi cikaramiyordum, herseyine katlaniyordum. Simdi ise ben oyle kendime guveniyorum ki, o da bunun farkinda, sesim oyle gur cikiyor ki, hele de hakliysam, simdi o bana karsilik veremiyor.
2. Esimde tip yok, karizma yok, gercekten begenmiyorum. Ilk tanistigimiz zamanlarda da begenmemistim ama yine ozguven dusuklugunden bu duygularimi hep bastirdim. Hep onemli olan karakteri, onemli olan insanligi, sevgisi vs ayaklarina yattim. Simdi olsa begenmiyorsam begenmemisimdir, asla bu duygularimi bastirmam.
3. Esim ve ailesi bizim aileye gore baya fakir. Asiri fakir bir nisanlilik donemi gecirdim. Hicbirsey ama hicbirsey istemedigim halde minicik seyler aramizda asiri buyuk kavgalar cikarirdi. Igrenc bir dugun organizasyonum oldu, herseyin ucuzuna kacmaya calismaktan. Herseyin ucuzuna ben de kaciyordum haliyle cunku esim iliklerime kadar parasizligini hissettiriyordu, benimle cilginlar gibi kavgalar ediyordu. Esim atanmisti, calisiyordu ama maasi azdi, hicbirseye yetismiyordu. Ah ah simdiki durumum olacak o laflarin, o yokluklarin hicbirini cekmezdim. Verirdim yuzugunu eline haydi bana eyvallah.
4. Kendime olan guvensizliklerim yuzunden etrafimdaki taliplerimle hic ilgilenmedim. Sanki gorustugum anda onlar da beni begenmez saniyordum ki oysa guzel bir bayanim. Ama atanamamisligin verdigi eziklikten kendimde hicbirseyi begenmiyordum. Esim, hele ki atanmis bir muhendis, bir doktora adayi beni begeniyor, istiyor diye onu nimetten sayiyordum. Hele o kendini nimet ustu nimetten goruyordu. Oysa oydu benim pesimde kosan, oydu beni elde etmeye calisan, ama ben safi bunu bile bile ipleri onun eline vermistim, cunku eziktim, bildiginiz eziktim. Oysa bir de universite mezunuyum, dusunun yani.
Bir soz var ya, bana eski gunlerimi verin bir de simdiki aklimi. Hah iste o benim!
Canim sanki beni yazmissin ya.Bende isim yok atanamadim diye eski esimi buyuk nimetten saymistim.Kendine guvenen az da olsa bi geliri olan agxi iyi laf yapan bi insandi ama ne tipi vardi ne iyi bir meslegi ailesinin durumu da benim aileme gore dusuktu.Kendini o kadar havalarda goruyordu ki ama buna ben izin verdim.Simdiki aklimla eski esime selam vermen nasil begenmisim ben bu adami diyorum1. Onunla nisanlandigimizda ben asiri derecede kendine guvenmeyen biriydim, oysa aksine kendine cok guvenen biriydi. Dolayisiyla benim uzerimde hakimiyet kurmustu, her dedigini yaptiriyordu. Ben o guvensizlikle karsisinda sesimi cikaramiyordum, herseyine katlaniyordum. Simdi ise ben oyle kendime guveniyorum ki, o da bunun farkinda, sesim oyle gur cikiyor ki, hele de hakliysam, simdi o bana karsilik veremiyor.
2. Esimde tip yok, karizma yok, gercekten begenmiyorum. Ilk tanistigimiz zamanlarda da begenmemistim ama yine ozguven dusuklugunden bu duygularimi hep bastirdim. Hep onemli olan karakteri, onemli olan insanligi, sevgisi vs ayaklarina yattim. Simdi olsa begenmiyorsam begenmemisimdir, asla bu duygularimi bastirmam.
3. Esim ve ailesi bizim aileye gore baya fakir. Asiri fakir bir nisanlilik donemi gecirdim. Hicbirsey ama hicbirsey istemedigim halde minicik seyler aramizda asiri buyuk kavgalar cikarirdi. Igrenc bir dugun organizasyonum oldu, herseyin ucuzuna kacmaya calismaktan. Herseyin ucuzuna ben de kaciyordum haliyle cunku esim iliklerime kadar parasizligini hissettiriyordu, benimle cilginlar gibi kavgalar ediyordu. Esim atanmisti, calisiyordu ama maasi azdi, hicbirseye yetismiyordu. Ah ah simdiki durumum olacak o laflarin, o yokluklarin hicbirini cekmezdim. Verirdim yuzugunu eline haydi bana eyvallah.
4. Kendime olan guvensizliklerim yuzunden etrafimdaki taliplerimle hic ilgilenmedim. Sanki gorustugum anda onlar da beni begenmez saniyordum ki oysa guzel bir bayanim. Ama atanamamisligin verdigi eziklikten kendimde hicbirseyi begenmiyordum. Esim, hele ki atanmis bir muhendis, bir doktora adayi beni begeniyor, istiyor diye onu nimetten sayiyordum. Hele o kendini nimet ustu nimetten goruyordu. Oysa oydu benim pesimde kosan, oydu beni elde etmeye calisan, ama ben safi bunu bile bile ipleri onun eline vermistim, cunku eziktim, bildiginiz eziktim. Oysa bir de universite mezunuyum, dusunun yani.
Bir soz var ya, bana eski gunlerimi verin bir de simdiki aklimi. Hah iste o benim!
Canım bende öğretmenim evlenmeden önce çalışıyordum taki balayından dönene kadar benim çalışmamamı istediğini söyledi ve o hafta işi bırakmak zorunda kaldım 2 ay boyunca beynini yedim çalışıcam diye ee tabi şıp diye dönemezdim tekrar öğretmenliğe allah yüzüme baktı ondan habersiz bi okulla anlaştım sonrada söyledim çalışmam gerektiğini kendimi iyi hisetmiyorum yeni evliyiz cart curt damarına bastım kabul etti ve 1 aydırda şükür çalışıyorum şimdi sorduğun soruyada şöyle cevap vereyim senin tercihlerine isteklerine saygı duyan biriyle mantıklı bir ilişki kur ne kimse için çalış nede çalışma kendin için önceliğin bu olsun ve oda bunu iyi bilsin şimdi diyeceksinki sen neden isteğiyle bıraktın cicim ayı allem etti kullem etti bıraktım ama sen sen ol ödün verme kendi ayaklarının üstünde dur çocuğun olurçalışmazsın yada çalışırsın onlar bizim annamız babamız değil eşimiz can yoldaşımız ister çalış ister çalışma evlenecek erkeğin şunu bilip evlenmesi lazım ben tek başıma eşime bakabilirmiyim geçinebilirmiyiz ikinizin gelirini düşünerek sağlıklı bir evlilik olacağını düşünmüyorumSelamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
Cocuk da var malesef. Bosanmak istiyorum ama cocuguma kiyamiyorum ya.Cidden çok ğzüldüm, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama boşanmayı düşünüyor musunuz?
Gerçekten anlam veremiyorum yahu elin ayağın tutuyor çalışır kazanırsın sevdiğini seç en gğzel zengillik budur sevgidir bekadar ayıp bi durumBenim de işyerinde yaşadığım bir olay vardı konu ile alakalı bizim kuruma birlikte atandığım erkek arkadaş için ailesi kız arayışına girmişti iki gelin adayı bulundu arkadaş memlekete gitti bir hafta sonu iki kızı da görmeye tabi kızlar ve aileler habersiz gitmişken ikisini de görürüm dedi ve aynı gün görüştü hatta neyse işe geldi hafta içi sordum nasıldı naptın diye ya rosssi dedi aklım karışık ben de sana soracaktım sence hiçbirşey hisetmediğim ama kadrolu atanmış öğretmen olanı mı seçeyim yoksa içimin kaynadığı ama ev kızı olanı mı dedi beğendiğin anlaştığını seç dedim sırf çalışıyor diye içinin ısınmadığnı tercih etme ikinize de yazık olur düşündü taşındı ailesi öğretmen olanı seçmesini istiyordu ama diğer kızı seçti bu arada seçme seçilme mevzusu çok kötü ama maalesef görücü usulü böyle yürüyor işler
Cocuk da var malesef. Bosanmak istiyorum ama cocuguma kiyamiyorum ya.
Yani evet onun da maasi iyi artik, doktorada da son anlari, hatta kabul etmek lazim akademik anlamda benden baya onde.Bence maddi durumu düşünmeyin, şimdi ikinizin de maaşı var. Geçmiş gün sıkıntı çekilmiş ama bitmiş.
Eğitim olarak da eşiniz çok iyi görünüyor sizin gibi. Bence eğer ayrılmak istemiyorsanız geçmişi unutmak en mantıklısı.
Yani evet onun da maasi iyi artik, doktorada da son anlari, hatta kabul etmek lazim akademik anlamda benden baya onde.
Ama var ya oyle seyler yasatti ki bana nisan ve dugun surecinde, oyle derinden yaralandim ki 5 yil oldu unutamiyorum, resmen yuz yillik acilar yasadim.
evlenir miydi evlenemzmiydi bilmem ama ben kendi adıma asla ev hanımı olmayı tercih etmezdim. bir kadın çalışmalı ,kendi ayakları üstünde durmalı, ne babasına ne kocasına güvenmemeli, maddi gücü olmalı her zaman...Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?