Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Cidden çok ğzüldüm, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama boşanmayı düşünüyor musunuz?

Canim sanki beni yazmissin ya.Bende isim yok atanamadim diye eski esimi buyuk nimetten saymistim.Kendine guvenen az da olsa bi geliri olan agxi iyi laf yapan bi insandi ama ne tipi vardi ne iyi bir meslegi ailesinin durumu da benim aileme gore dusuktu.Kendini o kadar havalarda goruyordu ki ama buna ben izin verdim.Simdiki aklimla eski esime selam vermen nasil begenmisim ben bu adami diyorum

Canım bende öğretmenim evlenmeden önce çalışıyordum taki balayından dönene kadar benim çalışmamamı istediğini söyledi ve o hafta işi bırakmak zorunda kaldım 2 ay boyunca beynini yedim çalışıcam diye ee tabi şıp diye dönemezdim tekrar öğretmenliğe allah yüzüme baktı ondan habersiz bi okulla anlaştım sonrada söyledim çalışmam gerektiğini kendimi iyi hisetmiyorum yeni evliyiz cart curt damarına bastım kabul etti ve 1 aydırda şükür çalışıyorum şimdi sorduğun soruyada şöyle cevap vereyim senin tercihlerine isteklerine saygı duyan biriyle mantıklı bir ilişki kur ne kimse için çalış nede çalışma kendin için önceliğin bu olsun ve oda bunu iyi bilsin şimdi diyeceksinki sen neden isteğiyle bıraktın cicim ayı allem etti kullem etti bıraktım ama sen sen ol ödün verme kendi ayaklarının üstünde dur çocuğun olurçalışmazsın yada çalışırsın onlar bizim annamız babamız değil eşimiz can yoldaşımız ister çalış ister çalışma evlenecek erkeğin şunu bilip evlenmesi lazım ben tek başıma eşime bakabilirmiyim geçinebilirmiyiz ikinizin gelirini düşünerek sağlıklı bir evlilik olacağını düşünmüyorum

Benim de işyerinde yaşadığım bir olay vardı konu ile alakalı bizim kuruma birlikte atandığım erkek arkadaş için ailesi kız arayışına girmişti iki gelin adayı bulundu arkadaş memlekete gitti bir hafta sonu iki kızı da görmeye tabi kızlar ve aileler habersiz gitmişken ikisini de görürüm dedi ve aynı gün görüştü hatta neyse işe geldi hafta içi sordum nasıldı naptın diye ya rosssi dedi aklım karışık ben de sana soracaktım sence hiçbirşey hisetmediğim ama kadrolu atanmış öğretmen olanı mı seçeyim yoksa içimin kaynadığı ama ev kızı olanı mı dedi beğendiğin anlaştığını seç dedim sırf çalışıyor diye içinin ısınmadığnı tercih etme ikinize de yazık olur düşündü taşındı ailesi öğretmen olanı seçmesini istiyordu ama diğer kızı seçti bu arada seçme seçilme mevzusu çok kötü ama maalesef görücü usulü böyle yürüyor işler

Gerçekten anlam veremiyorum yahu elin ayağın tutuyor çalışır kazanırsın sevdiğini seç en gğzel zengillik budur sevgidir bekadar ayıp bi durum

Cocuk da var malesef. Bosanmak istiyorum ama cocuguma kiyamiyorum ya.

Bence maddi durumu düşünmeyin, şimdi ikinizin de maaşı var. Geçmiş gün sıkıntı çekilmiş ama bitmiş.
Eğitim olarak da eşiniz çok iyi görünüyor sizin gibi. Bence eğer ayrılmak istemiyorsanız geçmişi unutmak en mantıklısı.

evliliğimin ilk 7 yılında çalıştım, 5 yılında çalışmadım, şu an yeniden işe başladım.
bu çalışma/çalışmama süreçlerinde değişen tek şey gelirim oldu.
yani çalışan kadın sosyal/çalışmayan antisosyal, çalışan özgüvenli/çalışmayan özgüvensiz gibi genellemeleri asla kabul etmiyorum hatta benim için tam aksi oluyor. çalışınca bütün gün ofisteki 3-5 kişiden başka kimsenin yüzünü görmüyorum, koştur koştur eve gel, yemek ye, çocukla ilgilen, erkenden uykun gelsin... ne kitap okumaya, ne film izlemeye, ne arkadaşlarımla buluşmaya vaktim kalmıyor.
haftasonu da ancak alışveriş, ailece yapılacak etkilnlikler vs.
çalışmıyorken istediğim saatte uyanıp, o günün tamamını istediğim gibi değerlendirebiliyorum, ister tüm gün uyurum, istersem çıkar yürürüm, arkadaşlarımla buluşur bir kahve içerim, istersem tüm gün pasta börek ya da temizlik yaparım, ya da ispanyolca çalışırım ya da ya da ya da... çalışırken hangisini yapabiliyoruz ki bunların? kabul edelim beyaz yakalı plaza kadınları da olsak hepimiz kapitalist sistemin modern köleleriyiz ve işin trajk tarafı bunu bize özgürlük diye yutturuyorlar.
insanoğlu sadece avcı/toplayıcı dönemde özgür olmuştur.
e peki niye çalışıyorsun derseniz maalesef zengin bir koca bulamadım zamanında.
ve yine söylüyorum, bir kadının ben çalışmayan adamla evlenmem demeye hakkı varsa erkeğin de çalışmayan kadınla evlenmeme hakkı var. ben erkek olsam uyuz olurdum sabahın köründe işe giderken karımın sıcak yuvasında kahve keyfi yapmasına

Yani evet onun da maasi iyi artik, doktorada da son anlari, hatta kabul etmek lazim akademik anlamda benden baya onde.
Ama var ya oyle seyler yasatti ki bana nisan ve dugun surecinde, oyle derinden yaralandim ki 5 yil oldu unutamiyorum, resmen yuz yillik acilar yasadim.

Zaten karakteri iyi olsaydı en basından sizi ezmeseydi, ne maddi durumu görürdü gözünüz nE de tipini. Ben iyi bir karakter ve eğitimli adamın her zaman önde olduğunu düşünüyorum.

Ya bu egitim duzeyi olayi ne kadar sacma zaten kafa yapisi uymuyorsa olmaz hicbirsekilde.esim cok iyi bir bolum mezunu ben 2 yillik bir bolumden mezunum.cok iyi egitimli olmak insan olmaya yetmiyor.bi soz vardir ililm bilgiyi arttirir eseklik baki kalir...yani bunlar isin fasafisosu..biz bu egitime hic takilmadik bahsi bile gecmez

Benim kocamda benim çalışmamı istemiyor sen yat evde keyfini sür hayatının evinin evliligimizin ben çalışır bakarım sana her ihtiyAcını karsilarim diyor başkasına güvenemem maddi durumumuzu toplayınca sana dükkan acarım kendi işinin patronu olursun diyor benim de fazlasıyla işime geliyor açıkçası sabahlari erken kalkmak bütün gün stres altında çalışmak ve gıcık patronlarla mücadele vermek bana göre degil

Valla zor bi durum ben daha atanmadim. Esim akademisyen. Param yokken sevdi beni sagolsun :) Seven adam sizden tek kurus beklemez. Bana hep sunu der calismani cok istiyorum yeterki senin kafan dagilsin. Masini fakir fukaraya ver. Ben cok memnun kalirim der. Allah razi olsun

Bu konu benim de çok kafama takılmıştı. Eski sevgilim işim olmasa aynı istekle ister miydi beni cevap bulamamıştım

Evliliginizin ilk 2 yılında çalıştım. 2 kere düşük yapınca biraz kendimi dinlemek istedim ve işi bıraktım. İşi bıraktıktan 1 ay sonra (ancak dinlenebilmistim ve çok iyi gelmişti) şakayla karışık "valla çalışmamak çok iyiymiş, ben bundan sonra hiç calismayacagim" dedim. Demez olaydım. Bana "sen nasıl bir insansın. Ne kadar rahatsın. Herkesin eşi çalışıyor, senin farkın ne" gibi sözler söyledi. O kadar ağırıma gitti ki anlatamam. Bütün gece nefesim kesilene kadar ağladım. Demek ki benimle param için evlenmiş dedim. Sonra ben seni yanlış anlamışım, ben sana tabii ki bakabilirim ama lüksümüz olmaz. Ben senin hem çalışmayıp hem de eski standartlarını isteyeceğini sandım dedi, defalarca özür diledi. Sonrasında kazanmadigim parayı car cur etmeye hakkımın olmadığını düşündüğüm için hiç masraf yapmadım diyebilirim. Eşim bunu gördükçe karşımda eziliyor, görebiliyorum ama ben o sözleri asla unutmayacağım.

Bende kendimi tek sanıyorum benim çalışmamaya tüm diye kırk takla atıyor kendi müşterisine okey verdi ama o da yalan ben calismayayim m onun istediği o. Elimde mesleğim var ayrı ama bende çalışmanın bayanlar için çok iyi olduğunu dusunmuyorum benim annem de çalışmış ben anne sevgisini alamadım deneyim eksik aldım bir yanım hep eksikti annem hep işteydi eee noldu 48 yaşında Cevat etti alkol sigara yok stress.. pankreas kanseri 5 ay d götürdü çalışmak mı ya evin işin çocuk büyütmek çocuğa ahlak edep İslam bilgisi vermek kocana bakmak bence bu daha büyük bir çalışmak isteyenlerde böyle düşünmeli bana kalırsa a

evlenir miydi evlenemzmiydi bilmem ama ben kendi adıma asla ev hanımı olmayı tercih etmezdim. bir kadın çalışmalı ,kendi ayakları üstünde durmalı, ne babasına ne kocasına güvenmemeli, maddi gücü olmalı her zaman...
ve parasının idaresi kendinde olmalı....

benim eşim maddi durumu yeterli olduğu müddetçe çalışmasam bişey demeyecek bir insan

evlendiğimizde de çalışıyordum zaten 2 maaş anca geçinecektik hala da öyleyiz
bin şükür bu günlerimize

Çalışmasam evlenmezdi demiyorum ama şu an 1.5 yıllık evliyiz çalışmassam maddi olarak kararları tek başına alacagı ile tehdit ediyor beni ZAMANE ERKEKLERİ ÇOK DEĞİŞTİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…