Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Oo,ex enişte muhasebeci galiba,o kadar açıkgözmüş madem,hanları hamamları edinmiştir herhalde,onların hesabını tutsun...

Çok doğru bir tespit. Sırf üstünlük kurabilmek için kendi dengiyle birlikte olmamayı seçen erkekler tanıyorum. Bazıları ilişkideki güçlü taraf olmasını seviyor. Birçok anlamda da güç demek para demek oluyor.

Çok haklısın.

benim esimin maasi da iyi calismasam da gecinebiliriz ancak bana dedigi aksama kdr evde durup eve geldigimde bana sarmani istemiyorum ayrica kendi parani kazanmak gibisi yok der. ayrica bunca sene niye okudum ekstrem bir durum yoksa niye calisma imkanim varken evde oturayim?

keşke deseymişim
zamanında uyardılar kendı de aılesı de cok paracı dıye
ıyınıyetlı sandım yanlış kelime kullandı sandım
tam da demek ıstedıgını soyluyormus aslında

Benim kuzenim de çok paragöz
Yengem yeni doğum yaptı 20 gün önce
İşe ne zaman gidiceksin demeye başladı bile
Yengem, işim çok ağır ve tüketici (yengem özel eğitim öğretmeni) biraz bebeğimle evde oturayım dinleneyim sonra dönerim dedi ama tın

Bu karakterdeki bir erkekle asla evlenmem büyük konuşmayayım ama

Siz çalışmayan adamla evlenir misiniz?
Çalışan adamı da üretiyor diye değil, para getiriyor, geçim sağlıyor diye istiyorsunuz.

HELAL ne kuzu....
Bu yazdiklarin her genç kızın görüp okuması gereken şeyler
Zira bazı kuzularimizi ev iş arasında ziyan oluyorlar

İnsan gibi yazamıyorsunuz değil mi düşüncelerinizi?
Yine açmış bazıları leş ağzını..
Keşke alıntı yapsaydın, şimdi bütün sayfaları baştan sona okumam gerekecek:)

Ha konu sahibi soruna da son bir cevap vereyim. Eğer işim olmasaydı eşim benimle evlenmez değil evlenemezdi, çünkü geçinemezdik :)

günümüzde karı - koca çalışmadan geçinmeleri biraz zor
sadece geçinmek değil mesele
sadece evde oturmak ev işi yapmak var bir de iş hayatınızın olması var
genelde ev hanımları can sıkıntısından kocasına sarıyor burada çok örneğini görüyoruz
ne kadar ben evde kendimi geliştiririm dese de bir bayan gerçekte bunun örneğini pek görmedim
bir süre sonra çocuk ev temizlik yemek kendini hizmetçi gibi görüyor
eşi eve geliyor yorgun argın halinden anlamıyor tüm gün seni bekledim ben diyor vs vs
kadın desen çalıştığı ortamda başarı duygusunu tattığı için kendini işe yarar değerli hissettiği için evlilikte kendine pek haksız etmiyor istisnalar hariç tabi

ha bu şu demek değil ben çalışıcam eşim de benim maaşıma el koyacak
bunu kesinlikle yanlış buluyorum
bir kadının ekonomik özgürlüğü olması çok başka bişi
eşinizin gözünde bile farklı oluyosunuz
buna çoğunuz itiraz edebilir ama
ev hanımlarına en çok söylenen söz su napıyosunki nasıl yoruluyosun tüm gün evdesin

eşim istemese de çalışırım yıllarca bunun için emek verdim ben
en baştan bunu belirtirim zaten
ama maaş kartım da kesinlikle bende durur tamamen ona vermem

Adamın da çalışan kadın seçme hakkı var diyen kadınlar!!!
Bu durumda kadın da erkeğin parasını yiyor diyen hanımlar!!!
Yazdıklarını doğru bulmuyorum.
Çalışmayan kadın ev temizliği yapiyor. Ütü bulaşık çamaşır.. Biiirr sürü iş. Kadın o evi ev yapıyor yani. Şimdi adam çalışmasa evin temizliği için kısaca evin tüm işi için birini tutmuş olsa ortalama iki bin lira maaş verip sigortasını yapmak zorunda. Evine temizlik için bayan alanlar bir gün için ne kadar ücret veriyor. Elbiselerinizi dışarda utuletseniz nekadar vereceksiniz vs.....
Ama kadın maaş almıyor eşinin maaşıyla gecinip gidiyorlar. Kocasi kadına sigorta da yapmıyor.
Kadın yaptıklarının karşılığını kocasından maaş olarak almaya kalksa kocası ödeyemez bile bedelini.
Kadın şimdi kocasının parasını yemiş mı oluyor????
Çalışan kadın isteyen adam musvetteleri...
Hem eşini zorla çalıştırıp hem de o kadına evin tüm temizlik ve yemek yapma yükünü yükleyip kadına haksızlık etmiyor mu.! Kadını ezmiş olmuyor mu.
Amaaa adam gibi adam olup da çalışma isteğini eşine bırakan, eşi çalıştığı zaman evin yükünü işini beraber halleden temizliği yemeği beraber yapan adam.. işte bu adamdır. Çünkü ikisi de çalışıyorsa ikisi de yoruluyor ev işini de ikisi yapmalı ki yapıyor da zaten. Ama zorla çalıştıran adam kadinin parasını elinden alıp bir de evin tüm sorumluluğunu kadına yüklüyor. Bu köle zihniyetidir. Bu zihniyette kadinin zerre kadar değeri yoktur.

Evet kadın şartları uygunsa çalışmalı ama istiyorsa...

Nafaka da istedi mi
Yazmadan edemedim.
Nafaka değil ama bu evlilik beni maddi manevi zarara soktu,psikolojim bozuldu deyip tazminat isteyen erkek müsvetteleri tanıyorum.
Konuya gelecek olursak kurum kurum dolaşıp çalışan kız kollayan oğluşlarına da bunu empoze etmiş teyzeler görüyorum.Tabi bu evlilikler ışık hızıyla başlayıp kız elinde 5 kuruşsuz işe gelip giderken ayılınca ışık hızıyla bitiyor.

"çalışmazsan evlenmem" "çalışırsan ayrılırım" modundaki erkekler karşısındaki kadını bir birey olarak görmeyen insanlardır.

hem kadın için hem erkek için duruma, şartlara göre ortak karar verebilmeliyiz diye adım atılmalı bir hayata...

yeri gelir kadının çalışması gerekir. (psikolojik açıdan, maddi açıdan yada icra ettiği mesleğe katkı sağlaması açısından- idealist bir yaklaşımla-)

yeri gelir çalışmaması gerekir. (maddi yeterlilik yada bedenen ve ruhen yorulması ile bir süre ara vermek gibi seçenekler...)

ortak bir hayattaki dönüm noktaları ortak noktalarla belirlenebilmeli.

Tamam hanımlar o zaman çalışmayan adamlarla evlenin, onlar ev işi yapsın, siz de işe gidin para getirin.
Madem adamlar bu kadar kötü bir şey istiyor sizden.
Kaldı ki tanıdığım çoğu erkek sizlerden iyi ev işi yapıyor, ünide okurken bunları da öğrenmişler.

Son düzenleme:
Ben korkuyorum zaten yakında neden boşanırken erkeklerde nafaka istemiyor hani eşitlik diyen hemcinslerimiz olacak diye :)
Evlilik aşk işi.Öyle çalışmazsan evlenmem diyen adam sonra benim kadar kazanmazsan evlenmem der.Sonra kendinden fazla kazanmasını ister.Ee bunun sonu yokki.
Birde evde iş yapmayı işten saymayan bayanlar varmış.Burda eve kadın günlük 150 liraya geliyor.Geldiği günde bende dolapları düzenliyorum canım çıkıyor.Ev işi de öyle kolay değil yani.
Çalışıyorum ama çalışan çalışmayan bütün kadınları destekliyorum.Her türlü kadınları desteklerim ben gerçi

Biz bunu derken erkeğin de ev işlerine ortak olması gerektiğini düşünerek söylüyoruz zaten. Ayrıca soru işiniz olmasaydı eşiniz evlenir miydi diye soruldu. Yani başlangıçta seçme hürriyeti var adamın. Çalışmayan biriyle evlenmeyebilir. Ancak evlendikten sonra zorla calistiramaz elbette. Bunu kimse kimseye yaptiramaz zaten, yaptırmamalı.

B
Bir zamanların popüler ,çapkın spor yorumcusu demişti ki,eşinin adını vermeden,"kadını alıyorsun köyden getiriyorsun,rüyasında görmediği ev araba,yediği önünde,yemediği arkasında...Susup şükredip oturacağına,bir zaman sonra başlıyor,neredeydin,kimle sabahladın,sanane kardeşim,haddini bil"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…