- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
Oo,ex enişte muhasebeci galiba,o kadar açıkgözmüş madem,hanları hamamları edinmiştir herhalde,onların hesabını tutsun...Sizinki de tam tersiymiş eski erkek arkadaşımla en son kredi kartı harcamalarım yüzünde. Kavga ettik dediği şuydu evlenirsek tek kredi kartı olur ben görürüm ne alıyorsun ben bişey istesem senden izin mi alıcam saçmalama dedim istediğini alırsın işte tek kart olur dedi ben herşeyi söyleyip de alacaksam niye çalışayım evlenirsek çalışmam o zaman dediğimde ayrılırız o zaman dedi Böyle yazınca bir tuhaf oldum ama söylediği buydu
Çok doğru bir tespit. Sırf üstünlük kurabilmek için kendi dengiyle birlikte olmamayı seçen erkekler tanıyorum. Bazıları ilişkideki güçlü taraf olmasını seviyor. Birçok anlamda da güç demek para demek oluyor.çevremde 2 tane var. kadınlar o kadar mutlu ki..hiç bir iş yapmadıkları gibi yardımcıları var. gezip tozuyolar.
bazı erkekler kendileriyle denk kadın istemiyor. kendi üstün olsun, kadın ona karşı gelmesin diye bu yolu tercih ediyolar
Çok haklısın.Seridina en hassas olduğum şeyden bahsetmissin. Arkadaşımın komşusu da iki aylık bebeğini bırakıp ev alacagiz diyerek işe başladı çok sinirlenmistim. Yahu daha iki aylık bebe yaa. Kırkı yeni çıkmış dünyaya alışmaya çalışan minicik ve anneye çok ihtiyacı olan bir beden.
Ikı aylık bebeği biraktiracak kadar para düşkünü adam olamamış adamlardan Nefret ediyorum.
Ama kadın elbette çalışmalı. Ben de iki çocuğumu arka arkaya yaptım onların bana en çok ihtiyacı olduğu yıllar onların yanında olacağım. Ama en fazla iki yıl sonra çalışma hayatına geri dönmeyi düşünüyorum tabi ki. Ama öncelik çocuklarım. Onların bana ihtiyacı var
keşke deseymişim
zamanında uyardılar kendı de aılesı de cok paracı dıye
ıyınıyetlı sandım yanlış kelime kullandı sandım
tam da demek ıstedıgını soyluyormus aslında
Yedirmek ile harcamak başka şeyler. Sevdiğim insanlar için para harcarım, yedirmem.. Kimsenin parasını yemek niyetiyle evlenmem de, buna ihtiyacım yok..E adam da size para yediriyor bu durumda?
HELAL ne kuzu....Çalışmayan kadın mı var? Bir kadın dışarda çalışmıyorsa evde maaşız sigortasız ev hanımlığı yapar. Erkekler çalışan kadın istiyor da "hayat müşterek ev işlerini de beraber yapmalıyız" diyor mu? Yok. Çalışıp eve geliyorlar biri yayılıyor diğeri ev işi , çocuk , yemek. "Onun eve getirdiğinden ne olur" muşmuş evde ev işlerini paylaşıyor sanki bunu diyen. Onun hakkını nasıl ödeyeceksin? Her kadın çalışmalı amaaaa maaşını kocasına verecek , tek kart kullanacak , çalıştığı halde evin bütün yükünü de üstlenecekse çalışmasın o adamın elini avucunu yesin daha iyi.
Eşitlikse her konuda her zaman!
Keşke alıntı yapsaydın, şimdi bütün sayfaları baştan sona okumam gerekecek:)İnsan gibi yazamıyorsunuz değil mi düşüncelerinizi?
Yine açmış bazıları leş ağzını..
Yazmadan edemedim.Nafaka da istedi mi
Ben korkuyorum zaten yakında neden boşanırken erkeklerde nafaka istemiyor hani eşitlik diyen hemcinslerimiz olacak diye :)Yazmadan edemedim.
Nafaka değil ama bu evlilik beni maddi manevi zarara soktu,psikolojim bozuldu deyip tazminat isteyen erkek müsvetteleri tanıyorum.
Konuya gelecek olursak kurum kurum dolaşıp çalışan kız kollayan oğluşlarına da bunu empoze etmiş teyzeler görüyorum.Tabi bu evlilikler ışık hızıyla başlayıp kız elinde 5 kuruşsuz işe gelip giderken ayılınca ışık hızıyla bitiyor.
Biz bunu derken erkeğin de ev işlerine ortak olması gerektiğini düşünerek söylüyoruz zaten. Ayrıca soru işiniz olmasaydı eşiniz evlenir miydi diye soruldu. Yani başlangıçta seçme hürriyeti var adamın. Çalışmayan biriyle evlenmeyebilir. Ancak evlendikten sonra zorla calistiramaz elbette. Bunu kimse kimseye yaptiramaz zaten, yaptırmamalı.Adamın da çalışan kadın seçme hakkı var diyen kadınlar!!!
Bu durumda kadın da erkeğin parasını yiyor diyen hanımlar!!!
Yazdıklarını doğru bulmuyorum.
Çalışmayan kadın ev temizliği yapiyor. Ütü bulaşık çamaşır.. Biiirr sürü iş. Kadın o evi ev yapıyor yani. Şimdi adam çalışmasa evin temizliği için kısaca evin tüm işi için birini tutmuş olsa ortalama iki bin lira maaş verip sigortasını yapmak zorunda. Evine temizlik için bayan alanlar bir gün için ne kadar ücret veriyor. Elbiselerinizi dışarda utuletseniz nekadar vereceksiniz vs.....
Ama kadın maaş almıyor eşinin maaşıyla gecinip gidiyorlar. Kocasi kadına sigorta da yapmıyor.
Kadın yaptıklarının karşılığını kocasından maaş olarak almaya kalksa kocası ödeyemez bile bedelini.
Kadın şimdi kocasının parasını yemiş mı oluyor????
Çalışan kadın isteyen adam musvetteleri...
Hem eşini zorla çalıştırıp hem de o kadına evin tüm temizlik ve yemek yapma yükünü yükleyip kadına haksızlık etmiyor mu.! Kadını ezmiş olmuyor mu.
Amaaa adam gibi adam olup da çalışma isteğini eşine bırakan, eşi çalıştığı zaman evin yükünü işini beraber halleden temizliği yemeği beraber yapan adam.. işte bu adamdır. Çünkü ikisi de çalışıyorsa ikisi de yoruluyor ev işini de ikisi yapmalı ki yapıyor da zaten. Ama zorla çalıştıran adam kadinin parasını elinden alıp bir de evin tüm sorumluluğunu kadına yüklüyor. Bu köle zihniyetidir. Bu zihniyette kadinin zerre kadar değeri yoktur.
Evet kadın şartları uygunsa çalışmalı ama istiyorsa...
Dayanışma diye buna derim:)Çalışıyorum ama çalışan çalışmayan bütün kadınları destekliyorum.Her türlü kadınları desteklerim ben gerçi
Bir zamanların popüler ,çapkın spor yorumcusu demişti ki,eşinin adını vermeden,"kadını alıyorsun köyden getiriyorsun,rüyasında görmediği ev araba,yediği önünde,yemediği arkasında...Susup şükredip oturacağına,bir zaman sonra başlıyor,neredeydin,kimle sabahladın,sanane kardeşim,haddini bil"Ben şöyle dusunuyorum, gençken bir evlilik yapılıyor ancak sonra sonra cevredekilerle kıyaslamalar başlıyor. İsyerinde bakımlı, kendi başını beceren, becerikli, sık giyimli kadınlar ile evde bekleyen, onların gözünde hiç iş yapmayan, kocasını çamaşır sulu pijamayla karşılayan, sosyal ortama goturemedigi kadin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?