Ekim 2013'de hamile olduğunu öğrenenler?

benimde aynı canım sabahları çok az oluyor sadece ? hatta bende bulanmasını istiyorum da psikolojik olarak mı bulanıyo diyorum

delimisin ne güzel az bulantın oluyomuş

Bazen kafamı kaldıramıyorum bulantıdan bi de ilgilenmek zorunda olduğum 3 yaşında bi kızım var zorluyo beni bayaaa

delimisin ne güzel az bulantın oluyomuş

Bazen kafamı kaldıramıyorum bulantıdan bi de ilgilenmek zorunda olduğum 3 yaşında bi kızım var zorluyo beni bayaaa

normalde gün geçtikçe bulantının artması gerekiyor diye biliyorum bende o yüzden bi sorun mu var acaba diye endişelendim canım senin işin zormuş gerçekten

Benim de sabahları az oluyor, öğlene doğru geçiyor. Fakat yumurta, süt ve yağlı-salçalı yemeklerden tiksinmeye başladım geçen haftadan beri.

Ayyy aynı dert bendede var iş yerinde yemek çıkıyor sadece çorba içiyorum eve gidincede mutfağa girip yemek yapasım gelmiyor özellikle etten ve yağlı şeylerden çok tiksindim bakamıyorum bile o derece her akşam ne yicez telaşındayız kocacıma üzülüyorum valla ya (

canım sana demiştim ya geç döllenme olabilir diye. Ben de pkoluyum. Dr gelişim geriden geliyor dedi. Benim Sat 16 Eylül, seninki ne zamandı? Sata göre ben de 8. hafta içindeyim. Dr a göre 6 hafta civarında. Senin doğum ultrasonda ne zaman görünüyor?

HAMİLELİKTE STRESİN BEBEĞE ETKİLERİ
GEBELİKTE STRES, ÜZÜNTÜ, SIKINTI V.B DURUMLAR BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Anne adayları hamilelik döneminde gebelik ile ilgili problemlerden dolayı veya başka nedenlerden dolayı zaman zaman stres, üzüntü, sıkıntı, ağlama, bunalım, depresyon, sinirlenme, aşırı kızgınlık, öfke gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Yapılan araştırmalar anne adayında oluşan bu stres durumlarının anne karnındaki bebeği de etkileyebildiğini göstermektedir. Bu etkilenmenin başlıca nedeni annenin stres yaşaması durumunda artan stres hormonlarının (kortizol, adrenalin) anne kanı aracılığıyla bebeğe de geçebilmesidir.

Annedeki stres ve üzüntü bebeği nasıl etkiler? Zarar verir mi?
Hayvanlar üzerinde ve insanlar ile yapılan bir çok araştırmada anne adayının yaşadığı ciddi stresin bebek üzerinde bazı olumsuz etkilerde bulunduğu gösterilmiştir. Bunlar:
- Düşük riskinde artma
- Erken doğum
- Doğum ağırlığının az olması
- Bebeğin zihinsel fonksiyonlarında azalma
- Dikkat eksikliği
- Hiperaktivite
- Duygusal problemler
- Sinirlilik

Bazı araştırmalar annenin hamilelik sırasında büyük depremler ve benzeri ciddi doğal felaketler nedeniyle çok ciddi psikolojik travma ve stres yaşamasının bebeğin ergenlik yaşlarına geldiğinde depresyon, şizofreni gibi ciddi psikolojik rahatsızlıklıklara yakalanma riskinin arttığını göstermiştir.

Hamilelik sıraasında stresi ve yukarıdaki riskleri azaltmak için öneriler:
- Sizi strese sokan durumları not edin ve çözümü için uygun tanıdıklarınız ile paylaşın
- Sağlıklı beslenmeye özen gösterin
- Düzenli uyuyun
- Doktorunuzun önerileri doğrultusunda uygun egzersiz ve spor programları yapın
- Gebelik ve doğum hakkında bilginizin az olmasından dolayı endişe hissediyorsanız doktorunuzdan veya hamile eğitim sınıflarından bu konuda bilgi alın. Bilgisizlik korku ve endişeye neden olur.
- Kendi kendinize baş edemediğiniz veya ciddi düzeyde bir psikolojik probleminiz varsa mutlaka bir psikiyatri uzmanı ile bunu paylaşın.

Alıntıdır.

Son düzenleme:
Kızlar baktım ki doktora gidip söylenenlerden etkilenip kendini üzen arkadaşım çok , bunu paylaşmak istedim.

Yediklerimize nasıl bebeğimiz için dikkat ediyorsak , moralimize , psikolojimize de yavrucuklarımız için dikkat edeceğiz..
Bazen kulaklarımızı olumsuzluklara kapamamız lazım , inanın şuan herşeyi normal giden biri olsa 3doktora gitse kesin birinden biri olumsuz birşey söyleyecektir. Doktorlar sağolsunlar bütün ihtimalleri insanın yüzüne dank diye söylüyorlar.
Siz unutun şimdi onları her gece elinizi bebeğinizin üzerine koyup peygamber efendimize (sav) 100 defa salavat getirin. Rabbimden hayırlısı neyse onu dileyin.(ben yapıyorum sizede sadece tavsiyem)

15 gün sonra doktora gidecek arkadaşım , ister istemez sana o 15 gün geçmeyecek biliyorum ama , sen tabi eğer çalışmıyorsan kendine bi uğraş bul evde vakit geçir yoksa sürekli düşünürsün..eğer çalışıyorsan zaten vakit geçiyordur...doktor bile kendisiyle çelişki yaşıyor baksana , boşver söylediklerini..

düşük tehlikesi olan arkadaşım , şunun şurasında az bi zaman 12. Haftamıza kadar sıkıcaz dişimizi , ondan sonra biraz daha nefes alabiliriz. Doktor sana zaten neler yapıp yapmaman gerekenleri söylemiştir. Evdeysen bol bol uzan dinlen bırak batsın evin iş güç yapma , kitap okumayı seviyorsan kitap oku , film izle.. Ben şahsen bol bol dnleniyorum bütün gün burda ve tvde vakit geçiriyorum.. Al 2 aylık oldum bile zaman çok hızlı akıp geçiyor..

herşey çok güzel olacak bebişler büyücek doğurcaz sonraa yeni topikte buluşacağız , 2014 haziran temmuz anneleri diye

Son düzenleme:
Canım ya ne güzel şeyler yazmışsın.. Çalışıyorum ben işteyim.. çok düşünmemeye çalışıyorum... Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin..

Amin inşallah cnm çok güzel yazmışşsın :)

ay şu salavat olayı iyi dedin canım ya bende yapayım, eline yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın.

Canım ya ne güzel şeyler yazmışsın.. Çalışıyorum ben işteyim.. çok düşünmemeye çalışıyorum... Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin..

Amin inşallah cnm çok güzel yazmışşsın :)

ay şu salavat olayı iyi dedin canım ya bende yapayım, eline yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın.

Rica ederim canlarım ne demek , neden buradayız zaten birbirimize destek olmak için değilmi...

aynen öyle sen Rabbime sığın o zaten hayırlısı neyse onu nasip edecektir..

Bide midesi bulanmayan ama bunu isteyen hatta acaba bi sorun mu var diyen bi arkadaşımızda vardı ; aman bulanmasın boşver şekerim düşünsene ne kadar kötü aynı tarihli bi arkadaşım hamile o başını kaldıramıyo yastıktan mutfağa giremiyo mide bulantısından , benimse hiç bulanmıyo bi defa bile istifra etmedim istediğimi yiyorum , istediğim yere gidiyorum..böyle olmak çok iyi , herkeste farklılık gösteriyor bünyesi herkesin aynı değil ki..
Mide bulantım yok göğüs ağrılarım arada hafifleyip tekrar ağrıyor , ama çarşamba günü bebeğimin kalp atışınıda duydum , iyi olduğunuda öğrendim çok şükür.. Seninkide öyledir inan..

iş yerimdeki sorunları söylemiştim hatırlayanlarınız varsa..şuan arkamdan resmen iş çeviriolar.sırf hamile kaldım die.görüşmeye birini çağırdılar oda arkadaşımın arkadaşı çıktı tesadüfen burdaki.herkes şaşırdı tabi çünkü elemana ihtiyacımız yok onu geçin yer yok yani çizim yapacak pc falan şimdi ben hamileyim saklamadımda buraya gireli ocak sonunda 1 yıl olacak benim haklarım neler..sskmıda maaşım üzerinden yatırmıolar ne yapmam gerekiyor..okudum araştırdım biraz ama hep eski tarihli konular bu işleri bileniniz varmı bana yardım edin.

benim sürekli midem bulanıyor ve aniden ayağa kalkınca başım dönüyo gözüm kararıyo bide dün akşam çok afedersiniz ama acı su ve biraz kan kustum eşime belli etmedim ama çok korktum sizdede oldumu böyle bişi

canım bi alo 170 i ara istersen ordan ayrıntılı bilgi verebilirler..benim ya da bi yakınımın başına böyle bişe gelmediğinden yorum yapamıyorum..Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…