- Konu Sahibi baharinadasi
- 

- #2.861
Amin inşallah kat ve kat artar çocuğunu kucağına almayı nasip etsin bizlere de dua et Salı günü kan testimArkadaşlar bugün kan verdim 9.günüm sonucum 107 gelditarifi imkansız duygular yaşıyorum sevinçten hüngür hüngür ağladım. Inşaaallah sağlıklı gebeliktir katlanarak ilerler . Rabbim bu yolda bekleyen herkese duasının kabulünün sevincini yaşatsın 
Rabbim bu başlangıcı hayırla tamamına erdirsin. Aynı yolda olan tüm kardeşlerime de gönülden dua ediyorumAmin inşallah kat ve kat artar çocuğunu kucağına almayı nasip etsin bizlere de dua et Salı günü kan testim
Ayy çok sevindimmm Allah sağlıkla bağışlasın ne güzel bi duygudurArkadaşlar bugün kan verdim 9.günüm sonucum 107 gelditarifi imkansız duygular yaşıyorum sevinçten hüngür hüngür ağladım. Inşaaallah sağlıklı gebeliktir katlanarak ilerler . Rabbim bu yolda bekleyen herkese duasının kabulünün sevincini yaşatsın 
Her hamilelik riskli değildir ama her hamilelik potansiyel olarak kırılgandır.Düşüklerin ilk haftalarda olmasının sebebi tamamen mobilitenin fazla olmasına bağlı demek yanlış olur, düşüklerin en büyük sebebi efor fazlalığı değil embriyonun sağlıksız olması ve genetik faktörlere bağlıdır, sağlıklı bir embriyo çok kolay etkilenmez hatta normal gebeliklerde çok erken fark edilmez bile, spor yapanlar da dahil. Rahim kasları çok güçlüdür öyle hemen embriyo düşüvermez, bazı durumlar istisnadır, en az eforla geçirmenin hiç bi olumlu yanı da yoktur, ani hareketler yapmak ağırlık kaldırmak kesinlikle sakıncalıdır, mutfakta kendinizi yormadan küçük bir kek bile yapmak ile (yardım ile belki) daha iyi hissetmek daha olasıdır, tabiki tüp bebek maddi manevi zorlu bir süreçtir, ekstra dikkat gerektirir ama haala aynı şeyi diyeceğim yatmayı ve az eforu gerektirmez, herkes nasıl huzurlu hissediyorsa öyle yapsın, size bakacak biri olabilir ama mesajlarınızı okuyanların belki de bir kısmı desteksiz geçirmek zorunda olan kişiler ya da bir süre sonra çalışacak kişiler olabileceğini düşünerek içleri rahat olsun ve günlük hayata dikkat ederek dönülebileceğini söylemek istiyorum, bakın zaten asla yorucu hareketler yapılmaması lazım, ama asıl sürekli daha çok yatmak üzerine bastırarak konuşulması beni rahatsız ediyor ve yanlış buluyorum. eşi işteyken ya da işe gitmek zorunda olan insanlarının psikolojisini negatif etkiliyor çünkü bu süreç en zayıf olduğumuz anlar belkide, bu durumdan çok etkilenenler olduğunu düşünüyorum, doktorunuz ne diyorsa o.
Evet ne güzel yazmışsınız zaten ben de aynılarını dedim ağır kaldırmak zıplamak ani eğilmek hepsi risktir, bazı insanlar çok doğal olarak bilmedikleri için ve büyük emek olduğu için tüp bebek tedavisini yatarak geçirmek zannedebilirler ve kendilerine yardım edecek kimseler işte vs olduklarında kendilerini kötü hissetmesinler. Normal protokolde gidiyorsa tedavileri bi süre sonra yavaş yavaş DİKKAT EDEREK normal hayata dönmeye başlanabilir, mesajım buydu. İnşallah herkesin gönlünce olsun iyi günlerHer hamilelik riskli değildir ama her hamilelik potansiyel olarak kırılgandır.
Düşüklerin çoğunun genetik sebeplerle gerçekleştiği kısmına katılıyorum; ancak bu, annenin efor düzeyinin hiçbir rolü yoktur anlamına gelmez.
Rahim kasları güçlüdür evet, ama “her zaman ve her kadında aynı dayanıklılıkta değildir.” Anatomik farklılıklar, hormonal dengesizlik, progesteron eksikliği, pıhtılaşma bozukluğu, hatta basit bir stres hormonu artışı bile rahim içi ortamı etkileyebilir.
Hemşireysen zaten bunları sana tek tek yazmamın hiç bir manası yok. Ama bilimsel olarak araştırmayla geldim..
2023 tarihli American Journal of Obstetrics & Gynecology dergisindeki çalışmaya göre; “ilk trimesterde orta yoğunlukta fiziksel aktivite, uzun süre ayakta kalmak veya ağır kaldırmak düşük riskini iki katına çıkarabiliyor.”
Yani bu mesele “hamilelik hastalık değildir” romantizmiyle geçiştirilecek kadar basit değil.
Ayrıca “sağlıklı embriyo düşmez” ifadesi doğru olsa da o embriyoyu koruyan ortam annenin dolaşımı, stres seviyesi ve rahim kan akımıyla doğrudan bağlantılı. Bu yüzden eforun azaltılması, bir “gereksiz korku” değil, biyolojik olarak koruma stratejisi.
Kimse hamile kadının cam fanusta yaşamasını savunmuyor; ama “az eforun hiçbir faydası yoktur” demek de temelsiz. Çünkü o “küçük eforlar” bile bazen progesteron dengesini, rahim kas tonusunu veya implantasyon sürecini etkileyebiliyor.
Bu yüzden erken test yapmak hiç doğru değil, ben de sabırsız biriyim, test gününe kadar moralimizi bozmadan devam edin lütfen, size bir önerim daha var, şimdi ya da başka zaman bu konuyla ilgili bu sitede vakit geçirmeyin bence, herkes çok iyi niyetli ve bir umut arıyor fakat insanlar bazen o kadar yanlış yönlendiriyor ki, keyif aldığınız şeyleri yapın bence, ilkinde benim yaptığım en büyük hatalardandı bu, burdan gaza gelip 6. Gün test yaptım ve psikolojim bozuldu, 2. Denememde ilk 9 gün hiç konu üzerine bişey okumadım bu siteye de girmedim, zaten gerekli olan her şeyi klinik söylüyor, bu sefer dua ettim ve sürekli kitap okudum vs, sizi iyi hissettirecek ne varsa onu yapın ama burası doğru bi alan değil maaalef, beni istedikleri kadar linçlesinler, destek gibi görünsede maalesef herkesin doğru ve yanlış bir sürü fikri var doktorunuz ne diyorsa o, olmadıysa bile lütfen üzülmeyin bir hayır vardır, teslimiyet çok değerli ben çok sonradan anladım bunuEvet ilk 35 yaşındayım korkuyorum açıkçası erken gebelik testi yaptım negatif 4 Kasım kan tahlilim kaşıklarım ağrıyor regl gibi ondan korktum t+7 gündeyim
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz içinBu yüzden erken test yapmak hiç doğru değil, ben de sabırsız biriyim, test gününe kadar moralimizi bozmadan devam edin lütfen, size bir önerim daha var, şimdi ya da başka zaman bu konuyla ilgili bu sitede vakit geçirmeyin bence, herkes çok iyi niyetli ve bir umut arıyor fakat insanlar bazen o kadar yanlış yönlendiriyor ki, keyif aldığınız şeyleri yapın bence, ilkinde benim yaptığım en büyük hatalardandı bu, burdan gaza gelip 6. Gün test yaptım ve psikolojim bozuldu, 2. Denememde ilk 9 gün hiç konu üzerine bişey okumadım bu siteye de girmedim, zaten gerekli olan her şeyi klinik söylüyor, bu sefer dua ettim ve sürekli kitap okudum vs, sizi iyi hissettirecek ne varsa onu yapın ama burası doğru bi alan değil maaalef, beni istedikleri kadar linçlesinler, destek gibi görünsede maalesef herkesin doğru ve yanlış bir sürü fikri var doktorunuz ne diyorsa o, olmadıysa bile lütfen üzülmeyin bir hayır vardır, teslimiyet çok değerli ben çok sonradan anladım bunu
Beni ilk günler hem sıcak hem de soğuk basıyordu üst tarafım yanıyodu ayaklarım donuyordu bugün t+7deyim yanma geçti sadece ayaklarım çok üşüyor ve ilaçlardan kaynaklı sanırım belime de karnıma da ara ara sancı girip çıkıyor ilk trasnferimde böyle şeyler yaşamamıştım o yüzden garip gelmiyo değil bakalım hayırlısıÇarşamba günü transfer oldum yani 4+2. Günüm kasıklarımda dolgunluk hissi başladı böyle batma şişlik ağrısı gibi ünşallah tutunuyordur diyorum haziran da bir kez kimyasal gebelik yaşadım böyle belirtisi olan oldu mu adet olacak gibi değil daha farklı ve sıcak basıyor ara ara
Evet evet aynı öyle ayaklarım üşüyor ama üstüm sıcak hayırlısı doğruBeni ilk günler hem sıcak hem de soğuk basıyordu üst tarafım yanıyodu ayaklarım donuyordu bugün t+7deyim yanma geçti sadece ayaklarım çok üşüyor ve ilaçlardan kaynaklı sanırım belime de karnıma da ara ara sancı girip çıkıyor ilk trasnferimde böyle şeyler yaşamamıştım o yüzden garip gelmiyo değil bakalım hayırlısı
Ne güzel bir haberArkadaşlar bugün kan verdim 9.günüm sonucum 107 gelditarifi imkansız duygular yaşıyorum sevinçten hüngür hüngür ağladım. Inşaaallah sağlıklı gebeliktir katlanarak ilerler . Rabbim bu yolda bekleyen herkese duasının kabulünün sevincini yaşatsın 
Teşekkür ederim amin . Sizleri de korusun rabbim . Benim koyu kahve lekelenmem devam ediyo çok az dün başladı doktorum hala devam ederse akşam bir daha progestan dex vurun dedi. Böyle birsey yaşayan var mıNe güzel bir haberRabbim onu korusun sana ve eşine bağışlasın Gözünüz aydın 
Benim kanamadan kahve lekeye döndü 1 haftadır iğneye geçirdiler beni. Lekelenmem durdu 2 gündür. İğneden sonra kontrol altına giriyor çok şükür. Endişelenme , istirahat etTeşekkür ederim amin . Sizleri de korusun rabbim . Benim koyu kahve lekelenmem devam ediyo çok az dün başladı doktorum hala devam ederse akşam bir daha progestan dex vurun dedi. Böyle birsey yaşayan var mı
Aynen hemen kendimi kaptirmayayim ben yine dikkat etmeye devam. Progesteron değerini de görmek istoyir benim doktorum bugün acilde bıkmadılar pazartesi kadin dagumdan randevu aldim artik . Bugun akşam bir daha vurucam iğneyi dua edin bana inş sağlıklı bir gebelik oluşuyor olsun saglikla sıkı sıkı tutuumsun kök salsın büyüsün miniklerimizBenim kanamadan kahve lekeye döndü 1 haftadır iğneye geçirdiler beni. Lekelenmem durdu 2 gündür. İğneden sonra kontrol altına giriyor çok şükür. Endişelenme , istirahat et
Amin canımAynen hemen kendimi kaptirmayayim ben yine dikkat etmeye devam. Progesteron değerini de görmek istoyir benim doktorum bugün acilde bıkmadılar pazartesi kadin dagumdan randevu aldim artik . Bugun akşam bir daha vurucam iğneyi dua edin bana inş sağlıklı bir gebelik oluşuyor olsun saglikla sıkı sıkı tutuumsun kök salsın büyüsün miniklerimiz
Elmasım ya çok sevındım gözün aydın ben sana demiştim pozitif diye sağlıcakla kucağına al canım benımArkadaşlar bugün kan verdim 9.günüm sonucum 107 gelditarifi imkansız duygular yaşıyorum sevinçten hüngür hüngür ağladım. Inşaaallah sağlıklı gebeliktir katlanarak ilerler . Rabbim bu yolda bekleyen herkese duasının kabulünün sevincini yaşatsın 
Yaa cok tesekkur ederim desteğiniz içinAmin canımhep olumlu ol herşey yolunda gidecek Allah’ın izniyle İlk günden itibaren seni hissediyor o can parçan Onun sana sarıldığı gibi sende ona sarıl 
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?