ekim - kasım aylarında dondurulmuş embriyo transferi yapacak olan var mı

kızlar .):):) bende estrofeme dün başladım 10 kasım transfer...noluurrr bana da dua edın...

evt ikimizinde 10 kasım ama ben ilaca cumartesi başladım nasıl denk gelmiş anlamadım:)ben de bişi yanlış mı yapıyorlar acaba?

Kızlar estrofem bende ödem yaptı karnım ellerim yüzüm şiş midem bulanıyo bsşım ağrıyo bu yan etkiler olabilirmiş uff karnımda ağrıyo biraz

Kızlar estrofem bende ödem yaptı karnım ellerim yüzüm şiş midem bulanıyo bsşım ağrıyo bu yan etkiler olabilirmiş uff karnımda ağrıyo biraz
yaaaa benım bugun ınaılmaz bı baş agrım olduu mıdem bulandı cıkarttıımm ( cook kotuydumm agrı kesıcı ıctım oyle kendime geldımm . bende adetlı oldugumdan olabılır dıye dusundum ama ılac da olabılır yaaaa

. Daha yeni başladın ilaca dediğin gibi adettende olabilir.. Ama beni mahvetti... İnşallah gecer, test tarihine kadar kullanacakmışım

Poff daha dun aksam oldum ve dr bugun kontrole cagirdi ben kendimi 2 yada 3. Gune alistirmsitim igrenc yaa

Dondurulmuşlarla daha rahat ilerlendiği en azından opu ve yoğun ilaç stresi yaşanmadığı doğru... Eğer benim gibi söz dinlemeyen yumurtalarınız varsa o zaman biraz farklı seyrediyor. Hem taze hem dondurulmuş transferi ve tedavi süreci geçirmiş tecrübeli birisi olarak paylaşmak isterim. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmayı da dilerim. Benim Doktorum Selman Bey yaşıma göre oldukça iyi embriyolar elde etti. Bu bir şans biliyorum ancak dondurulmuş transferinde baskılanmayan yumurta sorun oluyormuş onu da öğrendik zaman içerisinde...

40 yaşıma rağmen şanslı sayıldığım yumurtalarımın 2 tanesi taze transfer yapılmış 4 ü dondurulmuştu. 6. gün blast embriyo olarak donduruldular. 1 yıldır da neredeyse bekliyorlardı çünkü söz dinlemeyen vücudum nedeniyle transfer aşamasına gelememiştik bir türlü... Negatif sonrası önce histeroskopi yapıldı ve 2 tanesini transfer etmek üzere tedaviye başladık. Ancak şanslı sayıldığım yumurtlarım biraz haylaz çıktı. 3 kez yumurtlama gerçekleştiği için iptal etmek durumunda kaldık. Estrofem, climara, iğne vs. hiç bir ilaç ile asla baskılanmadı her ay yumurtlama gerçekleşti. Bu nedenle bir kez vücudu kendi akışına bırakarak, doğal siklusta transfer denedik... Ancak sınıfta kaldık. Histeroskopi de oldukça önemli... Rahim içinin düzeltilmesi ve iltihabi durumları kontrol etmek amacıyla doktorum çok beklemeden histeroskopiyi de yaptı. İyi ki yaptırmışım... Gerekli tedaviyle iltihaptan kurtulduk.

Şimdi kalan 2 dondurulmuş için tekrar başladık, ilaçların dozlarını artırdık, lucrin ile bir önceki reglin 21. gününden bu yana baskılamaya devam ettik, biz de baskın şekilde karşı koymaya çalıştık yani. Şimdilik hem ultrason hem kan testleri ile yumurtlama olmadan ilerliyoruz. Bugün 17. gün yarın ki kontrolde rahim kalınlığı artmış ise son 1 hafta da uygulanan progestan takviyesi ile transfer yapılacaktır.

Yumurtlamanız olmadığından emin olmak ve rahim kalınlığının istenilen kalınlıkta olması önemli noktalar. Umarım sorunsuzca ilerlersiniz. Yumurtlama olup olmadığını anlamak için (yumurtlama gününüzü takip eden 2-3 içinde) kandan progestron testi yapılabiliyor 10 ve üzeri ise yumurtlama var demektir. Bu yönde önlem alınabilir. Rahim kalınlığı 7 ve altı / 12 ve üzeri olmadıkça ne kadar kalın olursa o kadar pozitif katkısı olduğu söyleniyor. Nar suyunun rahim kalınlığına etkisi olduğunu kendi gözlemlerimden de söyleyebilirim. Eğer sorun yaşıyorsanız günde 2 bardak (%100 doğal olacak) ile takviye yapabilirsiniz.

Herkese bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun... Gönlünüzden geçenler hayırlısı ile gerçek olsun.

arkadaşım merhaba, öncelikle geçmiş olsun hepimize :) umarım hakkımızda hayırlısı olur. bende senin gibi düşünüyorum nar suyu bende çok etkili oldu. Fakat transfer sonrası ne yapılacağı konusunda kafam karışık. transferim kısmetse yarın. rabbim hepimizin gönlüne göre versin, çabalarımızı boşa çıkarmasın.

Teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun. İlk transferin mi? Umarım ilk ve son olur... Şimdiden hayırlı olsun... Dilerim zamanı gelmiştir ve gerçek olur... Okuduğum kadarıyla seninle de aynı merkezdeyiz. Yarın için sana bol şans diliyorum, yolun açık müjdeli olsun... Bende yarın orada olacağım seminerden döndüler 10.30'dan sonra kontrol muayenem var... Oradayken de transferi olan herkese bol şans dileyeceğim.

Her transfer ayrı bir durum yaratabiliyor.. Eğer kontrol muayenelerinde vb. sıkıntı çekmiyorsan zaten kolay geçecektir... Yaşın kaç bilmiyorum tek mi çift mi kaç embriyo transfer edilecekse ultrasonla sende izliyorsun... Minik su damlasını sen izlerken en uygun alana seninle bütün olması için bırakıyorlar...

Tek sıkıntısı sıkışık durumda olmak oluyor... Benim gibi çok su içen biriysen 3.5 litreye rağmen 2 kez masadan kalkıp su içmeye devam edersin en fazla... Ya da mesaneye inmesi için kulağında kulaklık dans edersin veya yürürsün... Su kana karıştığı için çok içsende hemen karışmayabiliyor bu nedenle çay içilmesi de öneriliyor (direkt mesaneye iniyormuş) ben çay içmediğim için denemedim bilmiyorum.

Transfer sonrasında ev mi yoksa hastane konusunda mı kafan karışık? Stres yapılacak bir durum gerçekten yok... Biraz daha kendini kollaman yeterli (benim gibi transferin ertesi günü topuklularla işe gitmeye kalkıp iki seksen yere yuvarlanmadıkça sorun olmaz)

Bir saat kadar dinlenip sonrasında eve göndereceklerdir. Bol bol ananas ve kabak çekirdeğinin de transfer sonrasında faydalı olduğunu, bol bol su içmenin ve protein ağırlıklı beslenmenin, kabız olmamanın gerektiğini özetle söyleyebilirim... Bunun dışında uzanma, eğilme, ağır taşıma yeter... Normalde ne yapıyorsan onu yapmak yeterli... Yorulmak yok ama sürekli yatmak da yok... Çünkü rahime kan gitmesi gerekiyor, minik yürüyüşler iyi gelecektir.

Transfer sonrası tuvalete kalktım sorun olur mu endişeleri taşımak istemiyorsan nacizane tavsiyem hasta bezi götürmen... Oldukça pratik oluyor. Yatağına geçmeden önce eşin beceremez ise Derya Hemşire veya diğerlerinden yardım isteyebilirsin... Geçmeden önce yerleştirilirse hiç kalkmadan yattığın yerden halledersin işini...

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…