TEşşekur ederiim yardımlarınız ve acıklamanız ıcın.. fakat yumurtlamayı anlamadım transsfer zamanı o surec nasıl yumurtlama oluor , kullandıgımız ılaçlar buna engel olmuor muu ? ılk defa duydumm ınş oyle bı sroun yaşamayızzz da bebişimiz bizimle oluuurrrDondurulmuşlarla daha rahat ilerlendiği en azından opu ve yoğun ilaç stresi yaşanmadığı doğru... Eğer benim gibi söz dinlemeyen yumurtalarınız varsa o zaman biraz farklı seyrediyor. Hem taze hem dondurulmuş transferi ve tedavi süreci geçirmiş tecrübeli birisi olarak paylaşmak isterim. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmayı da dilerim. Benim Doktorum Selman Bey yaşıma göre oldukça iyi embriyolar elde etti. Bu bir şans biliyorum ancak dondurulmuş transferinde baskılanmayan yumurta sorun oluyormuş onu da öğrendik zaman içerisinde...
40 yaşıma rağmen şanslı sayıldığım yumurtalarımın 2 tanesi taze transfer yapılmış 4 ü dondurulmuştu. 6. gün blast embriyo olarak donduruldular. 1 yıldır da neredeyse bekliyorlardı çünkü söz dinlemeyen vücudum nedeniyle transfer aşamasına gelememiştik bir türlü... Negatif sonrası önce histeroskopi yapıldı ve 2 tanesini transfer etmek üzere tedaviye başladık. Ancak şanslı sayıldığım yumurtlarım biraz haylaz çıktı. 3 kez yumurtlama gerçekleştiği için iptal etmek durumunda kaldık. Estrofem, climara, iğne vs. hiç bir ilaç ile asla baskılanmadı her ay yumurtlama gerçekleşti. Bu nedenle bir kez vücudu kendi akışına bırakarak, doğal siklusta transfer denedik... Ancak sınıfta kaldık. Histeroskopi de oldukça önemli... Rahim içinin düzeltilmesi ve iltihabi durumları kontrol etmek amacıyla doktorum çok beklemeden histeroskopiyi de yaptı. İyi ki yaptırmışım... Gerekli tedaviyle iltihaptan kurtulduk.
Şimdi kalan 2 dondurulmuş için tekrar başladık, ilaçların dozlarını artırdık, lucrin ile bir önceki reglin 21. gününden bu yana baskılamaya devam ettik, biz de baskın şekilde karşı koymaya çalıştık yani. Şimdilik hem ultrason hem kan testleri ile yumurtlama olmadan ilerliyoruz. Bugün 17. gün yarın ki kontrolde rahim kalınlığı artmış ise son 1 hafta da uygulanan progestan takviyesi ile transfer yapılacaktır.
Yumurtlamanız olmadığından emin olmak ve rahim kalınlığının istenilen kalınlıkta olması önemli noktalar. Umarım sorunsuzca ilerlersiniz. Yumurtlama olup olmadığını anlamak için (yumurtlama gününüzü takip eden 2-3 içinde) kandan progestron testi yapılabiliyor 10 ve üzeri ise yumurtlama var demektir. Bu yönde önlem alınabilir. Rahim kalınlığı 7 ve altı / 12 ve üzeri olmadıkça ne kadar kalın olursa o kadar pozitif katkısı olduğu söyleniyor. Nar suyunun rahim kalınlığına etkisi olduğunu kendi gözlemlerimden de söyleyebilirim. Eğer sorun yaşıyorsanız günde 2 bardak (%100 doğal olacak) ile takviye yapabilirsiniz.
Herkese bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun... Gönlünüzden geçenler hayırlısı ile gerçek olsun.
daha ıyı ıste , bı an once tedavıye başla kiii bı an once transferın olsun hayırlısı ıleee. :)Poff daha dun aksam oldum ve dr bugun kontrole cagirdi ben kendimi 2 yada 3. Gune alistirmsitim igrenc yaa
Dondurulmuşlarla daha rahat ilerlendiği en azından opu ve yoğun ilaç stresi yaşanmadığı doğru... Eğer benim gibi söz dinlemeyen yumurtalarınız varsa o zaman biraz farklı seyrediyor. Hem taze hem dondurulmuş transferi ve tedavi süreci geçirmiş tecrübeli birisi olarak paylaşmak isterim. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmayı da dilerim. Benim Doktorum Selman Bey yaşıma göre oldukça iyi embriyolar elde etti. Bu bir şans biliyorum ancak dondurulmuş transferinde baskılanmayan yumurta sorun oluyormuş onu da öğrendik zaman içerisinde...
40 yaşıma rağmen şanslı sayıldığım yumurtalarımın 2 tanesi taze transfer yapılmış 4 ü dondurulmuştu. 6. gün blast embriyo olarak donduruldular. 1 yıldır da neredeyse bekliyorlardı çünkü söz dinlemeyen vücudum nedeniyle transfer aşamasına gelememiştik bir türlü... Negatif sonrası önce histeroskopi yapıldı ve 2 tanesini transfer etmek üzere tedaviye başladık. Ancak şanslı sayıldığım yumurtlarım biraz haylaz çıktı. 3 kez yumurtlama gerçekleştiği için iptal etmek durumunda kaldık. Estrofem, climara, iğne vs. hiç bir ilaç ile asla baskılanmadı her ay yumurtlama gerçekleşti. Bu nedenle bir kez vücudu kendi akışına bırakarak, doğal siklusta transfer denedik... Ancak sınıfta kaldık. Histeroskopi de oldukça önemli... Rahim içinin düzeltilmesi ve iltihabi durumları kontrol etmek amacıyla doktorum çok beklemeden histeroskopiyi de yaptı. İyi ki yaptırmışım... Gerekli tedaviyle iltihaptan kurtulduk.
Şimdi kalan 2 dondurulmuş için tekrar başladık, ilaçların dozlarını artırdık, lucrin ile bir önceki reglin 21. gününden bu yana baskılamaya devam ettik, biz de baskın şekilde karşı koymaya çalıştık yani. Şimdilik hem ultrason hem kan testleri ile yumurtlama olmadan ilerliyoruz. Bugün 17. gün yarın ki kontrolde rahim kalınlığı artmış ise son 1 hafta da uygulanan progestan takviyesi ile transfer yapılacaktır.
Yumurtlamanız olmadığından emin olmak ve rahim kalınlığının istenilen kalınlıkta olması önemli noktalar. Umarım sorunsuzca ilerlersiniz. Yumurtlama olup olmadığını anlamak için (yumurtlama gününüzü takip eden 2-3 içinde) kandan progestron testi yapılabiliyor 10 ve üzeri ise yumurtlama var demektir. Bu yönde önlem alınabilir. Rahim kalınlığı 7 ve altı / 12 ve üzeri olmadıkça ne kadar kalın olursa o kadar pozitif katkısı olduğu söyleniyor. Nar suyunun rahim kalınlığına etkisi olduğunu kendi gözlemlerimden de söyleyebilirim. Eğer sorun yaşıyorsanız günde 2 bardak (%100 doğal olacak) ile takviye yapabilirsiniz.
Herkese bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun... Gönlünüzden geçenler hayırlısı ile gerçek olsun.
TEşşekur ederiim yardımlarınız ve acıklamanız ıcın.. fakat yumurtlamayı anlamadım transsfer zamanı o surec nasıl yumurtlama oluor , kullandıgımız ılaçlar buna engel olmuor muu ? ılk defa duydumm ınş oyle bı sroun yaşamayızzz da bebişimiz bizimle oluuurrr
arkadaşım merhaba, öncelikle geçmiş olsun hepimize :) umarım hakkımızda hayırlısı olur. bende senin gibi düşünüyorum nar suyu bende çok etkili oldu. Fakat transfer sonrası ne yapılacağı konusunda kafam karışık. transferim kısmetse yarın. rabbim hepimizin gönlüne göre versin, çabalarımızı boşa çıkarmasın.
Merhaba, bende Selman beyin hastasıyım. Kendisinden ve tüm ekipten çok memnunum. 7 Kasım gibi transferim olacak inşallah. Senin tedaviye başlama nedenin bu anlattıklarınmı yoksa tedavi sırasında mi ortaya çıktı bu sorun?
Kızlar estrofem bende ödem yaptı karnım ellerim yüzüm şiş midem bulanıyo bsşım ağrıyobu yan etkiler olabilirmiş uff karnımda ağrıyo biraz
anladım canımm inş. ya benıdme bu ay olcak 10 kasımda cumartesı gunu ılac kullanmaya başladım bakalımm ...Merhaba beyza Evet normal şartlarda 2. günü başlanan estrofem ve sonrasındaki diğer haplarla yumurtlamanın baskılanmış olması gerekiyor. Yaklaşık 15 günlük bir sürenin sonunda rahim kalınlığına bakılıp, progestan ile embriyonun dondurulma gününe paralel devam edilip transfer gerçekleştiriliyor normalde.
Ancak benim yumurtalarım bir kaç ay hiç söz dinlemediler... Yumurtlama gerçekleştiği düzenli ultrason ve kan tahlilleri ile tespit edildiği için iptal edildi. En azından tespit ettik boşa gitmedi embriyolar erteledik. Hoş negatif sonuç her halukarda alınabilir ama en azından bilgimiz dahilinde iptal edilmiş oldu.
Dozajlar artırılsa da söz dinlememeye devam ediyorlardı nihayet bu ay söz dinletebildik... Diğer kriterlerde uygun olursa tecrübelerime göre önümüzdeki hafta transfer gerçekleşecektir. Dilerim sizlerde söz dinlemeyen yumurtalar olmasın ve her şeyin yolunda gittiği transferleriniz olsun.
zor bi yolculuk olmus belli ki ama.azmin taktire sayan dogrusu.ins hersey yolunda gider ve yavruna kavusursun.benimde dondurulmus 5.gun.embriyosuyla 4.gunum kasiklarimda belimde ara ara sancilar oluyor ama sanirim ki progestanin sonucu bunlar.hepinize bol sabirlar ve guzel sonuclar diliyorum..Dondurulmuşlarla daha rahat ilerlendiği en azından opu ve yoğun ilaç stresi yaşanmadığı doğru... Eğer benim gibi söz dinlemeyen yumurtalarınız varsa o zaman biraz farklı seyrediyor. Hem taze hem dondurulmuş transferi ve tedavi süreci geçirmiş tecrübeli birisi olarak paylaşmak isterim. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmayı da dilerim. Benim Doktorum Selman Bey yaşıma göre oldukça iyi embriyolar elde etti. Bu bir şans biliyorum ancak dondurulmuş transferinde baskılanmayan yumurta sorun oluyormuş onu da öğrendik zaman içerisinde...
Bende eski ekipten çok daha memnun olsam da merkezdeki herkesten memnunum... Kalan son 2 dondurulmuş için tedaviye devam ediyoruz. Tüp bebek tedavisi için zaten hastasıydım. 6 embriyo elde edilince 2 si transfer edilip kalan 4 tanesi geçen sene Ağustos ayında dondurulmuştu. Dondurulmuş transferine hazırlık yaparken karşılaştık bu durumla... İlaçların bende hiç etkisi yok ya da yumurtalar söz dinlemiyor....
Bu ay nihayet biz baskın gelmişiz görünüyor. Yumurtlama gözükmüyor kan testi ve ultrasonda... Bu doğrultuda transfer için gerekli aşamaları devam ettiriyoruz. Estrofem, climara bant ve diğer haplara ilaveten düzenli olarak lucrin vuruluyorum garanti olması için. Yarın 17. gün kontrolüm var rahimin kalınlığına göre gün belirlenecektir... Önümüzdeki hafta Cuma olabilir diye düşünüyorum tecrübelerime dayanarak :)
7 Kasım tarihi öngördüğünüz tarih sanırım... Rahim kalınlığı ölçülmeye devam edecektir çünkü. Ayrıca dondurulma gününe göre progestan ve jel kullanımı belirlenecektir... Bol şans diliyorum, yolun açık olsun... Umarım zamanı gelmiştir ve müjdeli haberi alırsın....
zor bi yolculuk olmus belli ki ama.azmin taktire sayan dogrusu.ins hersey yolunda gider ve yavruna kavusursun.benimde dondurulmus 5.gun.embriyosuyla 4.gunum kasiklarimda belimde ara ara sancilar oluyor ama sanirim ki progestanin sonucu bunlar.hepinize bol sabirlar ve guzel sonuclar diliyorum..
transferim oldu bgn 4 gunumAslında zor değildi... Çünkü iğneler, yumurta takipler, büyüdü büyümedi derdi olmadığı için dondurulmuş transferine hazırlık oldukça kolay... Yeter ki şartlar uygun olsun. Dondurulabilecek fazla ebriyo sahibi olmuşken ziyan olsunlar istemedik kısacası, azimle baskılamaya uğraştık :)
Hepimizin dileği ortak olsa da, her kadının derdi ayrı, kimisi yaşa bakmaz yumurta elde edemez, yumurta olur döllenmez, döllenir embriyo olmaz, şanslıydık biz de oluştuydu fazlasını dondurucuya koyduk... Negatiften sonra donmuş transferi yapmak gerekiyordu öyle kolay olmadı... Bırakamayız da orada, baskılamaya-denemeye devam :)
Transfer gerçekleşti mi yoksa hazırlıkta 4. gün mü anlayamadım ama her ne olursa olsun şans yanında olsun... Umarım zamanı gelmiştir. Eğer transfer olduysan belirti aramadan zaman geçirmeye bak... Herkesin hatta kişilerin bile hamileliklerine göre belirtileri değişiyor. Yorulmadan normal akışında bir 12 gün geçirmek yeterli... Güzel sonuçlar diliyorum.
Dilerim herkesin sorunsuzca devam eden transferleri olsun... Müjdeli haberinizle taçlansın.
Benimde 11 . Günün rahim kalınlıgım 9.3 ve cuma yada cumartesi net değil embriyo ların durumuna göre transfer yapılacak. Senin rahim kalınlıgın bence çok iyi. Inşallah herşey yolunda giderselam kızlarrrrr.... Bugun kontrolüm vardı biraz kafam karıştı.... Benim adetimin 11. Günü bugün.... 2. Gününden beride günde 3 defa estrofem kullandım.. Rahim kalınlığım bugun 12,5 tu. Suan transfer için ideal ama birazda progestan kullanmalıymışım. Ctesi günü transfer olacak... Şimdi aklıma takılan şu: Transfer zamanına kadar rahim kalınlıgım artacak bu sıkıntı oluştururmu acaba. Doktoruma güveniyorum hersey cok yolunda diyo ama burda rahmin cok kalınkaşmasıda sıkıntı yazmışlar, huzursuz oldum biraz . Bu konuda bilginiz varmı transfer için bi üst sınır varmı
Teşekkür ederim cevabın için... İnşallah bu defa herşey çok gğzel olur.. Embriyolsrın erkenmi çözülrcekBenimde 11 . Günün rahim kalınlıgım 9.3 ve cuma yada cumartesi net değil embriyo ların durumuna göre transfer yapılacak. Senin rahim kalınlıgın bence çok iyi. Inşallah herşey yolunda gider
Bence sıkıntı yapma :)
Evet yarın çözülecek zaten 2.gün embriyosuydu 7 side 4 3 dondurulmuştu. Allah isteyen herkesin kucağını evlatlariyla doldursun inşallahTeşekkür ederim cevabın için... İnşallah bu defa herşey çok gğzel olur.. Embriyolsrın erkenmi çözülrcek
Benimde persembe çözülecekler... Estrofem kullanıyomusun. Ben günde 3 defa kullanıyodum 2 ye düşürdük. Bugün fitil ve aspirinede başladımEvet yarın çözülecek zaten 2.gün embriyosuydu 7 side 4 3 dondurulmuştu. Allah isteyen herkesin kucağını evlatlariyla doldursun inşallah
cnm progesteron rutinde olan bisey beninde endometrium 11ken baslandi ve 5 gun snra transfer oldu allahin izniyle bisey olmaz insallh.ben seni hatirliorum temmyzda sende denemistin galiba dgl mi?selam kızlarrrrr.... Bugun kontrolüm vardı biraz kafam karıştı.... Benim adetimin 11. Günü bugün.... 2. Gününden beride günde 3 defa estrofem kullandım.. Rahim kalınlığım bugun 12,5 tu. Suan transfer için ideal ama birazda progestan kullanmalıymışım. Ctesi günü transfer olacak... Şimdi aklıma takılan şu: Transfer zamanına kadar rahim kalınlıgım artacak bu sıkıntı oluştururmu acaba. Doktoruma güveniyorum hersey cok yolunda diyo ama burda rahmin cok kalınkaşmasıda sıkıntı yazmışlar, huzursuz oldum biraz . Bu konuda bilginiz varmı transfer için bi üst sınır varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?