Ekim'de Tp bebek tedavisine balayacaklar...

nihayet siteye girebildim günaydın kızlar bende sıradaki arkadaş için 20 tane tefriciye 7 tane ayetel kürsi okudum gizemin yazabilirsin canım.

Kadin rahmi en tepkili organdir. Kapali kutu oldugundan doga kendini temiz tutmasi ve saglikli kalmasi icin bu tepki kuvvetini de eklemistir.

Adet kanamalari da temiz kalabilmesi icin programlardan en onemlisidir. Normalde her 24 gunde bir duvarlarina kadar sokulur yikanir, kanla disari atilir, yeniden duvar zarlari orulur, icine dusecek yeni yumurtaya ortam acilir.

Spermlere karsi da bildiginiz gibi bazilari cok asiri tepki gosterecek sekilde uyarilir. Normal hormon sivilari spermi dahi etkisiz hale getirecek kadar disaridan gelebileceklere karsi tepkilidir.

Bir anlamda dusunursek okyanus gibidir.
Dalgalar kiyilara carpar, calkalar atar disari

Iste simdi o yuzden yapmaniz gereken meditasyonu anlatmaya calisacagim.

Bebek isteginizi fikri sabit haline getirmeniz demek bedensel tepkilerinizi de arttirmak demektir. Yani bebek istegiyle yanip tutusurken kendi bedeninizi de rahminizi calkantisi artar hale getireceginizden kendi emelinize kendiniz balta vurmus olursunuz.

Bu nedenledir ki "tam aklimdan cikartmisken hamile kaliverdim" diye sasarsiniz. Oysa aklinizdan cikartmakla yolu acmissinizdir.

Kapatin gozlerinizi ve su manzarayi canlandirin gozlerinizde...

Kucuk bir sandalda yolcunuz kiyiya varmak icin okyanusu asmaya calisiyor. Okyanus sizsiniz, yolcu sizin beklediginiz olsa da okyanuslugunuzu kontrol edebilmeniz sarttir.

Sakinlestirmelisiniz dalgalari ki sandal kiyiya erissin. Beyninize sinyalleri gondermeye baslayin. "Sakinlesmelisin, durulmali, tamamen haraketsizlesmeli"... Huzur icinde olabilmenizi, yani dalgalarinizi susturmayi becerebilmek icin tek bu dusuncede olmalisiniz. Yoksa bir tek dalga dahi kiyiya ulasmaya calisan sandali alir firlatir derin sulara, yolcu sandalindan duser yok olup gider bu derinlikte...

Yolcunun kiyiya cikmasini saglasaniz da kalabilmesi capa atabilmesi onemlidir.

Bu nasil saglanir?
Buraya kadar hallettiniz, yolcu artik kiyida...

Peki sonrasi? Bunun icin de rahim duvarlarinin yapisini bilmelisiniz.

Dollenme oldu ise bile eger rahim kalinligi uygun derinlikte ve nemde degilse tutunamaz embriyo. Kisirlik tedavisinden gecenleriniz bilir ki bu uygun rahim haline gelinmesi beklenilir, degerler alinir, ultrasoundlar cekilir ve vakit tamam denilir, transfer yapilir.

Peki ya siz bunu nereden kesfedeceksiniz? Ne alet var ne edavat, ne olcecek bilgimiz... Yine siz konusacaksiniz bedeninizle... Yolcunuza capa atacak hale gelmesini saglayabilirsiniz rahmin. Olumlu dusunce ve sakinlikle, tum telas ve panikleri, cocuk isterim tutturmalarini bir tarafa birakarak. Duayla mi yaparsiniz, meditasyonla mi, yogayla mi, sarkiyla mi... Tamamen size kalmis, siz kendinizi yumusatacak ortamlari bilirsiniz. Kapayin dunyaya dusuncenizi ve kendinizde husu bulacak hale gelin. Beynin bedenle direkt iletisimi vardir. Tip da bunu ispatlamistir zaten. Enerjinizi yonlendirecek hedefi secebilir ve olanca olumlu sinyali gonderirseniz beden beyinle isbirligine gecer. Araci kendi ruhunuzdur, ancak bu arabuluculugu empati ile yapmasini ogretmelisiniz, zorlamalarla, fikri sabitlerle kalkisirsaniz tam tersini elde edersiniz.

Embriyo yani yolcunuz bir mercimekten daha kucuktur ve capasi kendindedir (kuyrugu). Ayni cimlendirilen bir mercimek gibi topraga girmesini ve ustunu ortmesini saglarsaniz koklenir ve yuzeye cikar. Cenin haline gelir ve bebek olmaya donusur.

Kendini rahminize saplamasi ve uzerini orterek bu evrimden gecmesini saglayabilmek icin yine huzurlu olmali beden. Kendinizle barisik olursaniz dalagalanan rahmi de durultabilir, sertlesecek rahim duvarini da davetkar hale getirebilirsiniz.

Bunlari yapabilmeniz icin iliski oncesi ve sonrasi en az dort-bes gun bu manzarayi gozunuzde, yureginizde, ruhunuzda huzurla tasiyabilmeniz gerekir. Oldu mu olacak mi endisesine kaptirdiginiz an dusuncenizdeki firtina her seyi berbat eder.

Dusunce olarak herzaman benimleydi ama ya tip tarafi?!

Bu tarafini da doktorumun yardimiyla gozle gormem mumkun oldu. Her iki hamileligimi de saglayan kisirlik doktorum. Eslerin embriyo transferi odasinda bulunmalarini tesvik ediyorlardi ama ben her zaman oldugu gibi yalnizdim. Hos bu durum da yararima oldu, kafami dagitmadan kendimi verebildim doktorumun sozlerine Ultrasonunla rahmin icini gosteriyordu ve ekrana bakmami istedi. Kucuk hava kabarciklari yolladi rahime. Calkantinin coklugundan hava kabarciklari one gidecegine geri vurdu. "Bak Handan, iste bunu biz yapamayiz senin icin ancak sen yapabilirsin, durdurmalisin bedenini, tepkisiz hale getirmelisin" deyisini gozumle gormus, kulagimla duymus tum bilincimle anlamistim. Ikinci kez icime uzattiklari tupun ucunda uc embriyom vardi. Ekranda yuzlerini de gosterdiler transfer etmeden. Benimle kalmalarini istiyorsam yolcularin yolunu acmaliydim. Ve tum calkantilarimi durdurdum. Ultrasonunddan geri firlatilmadiklarini izleyebildim ancak bu kadarla kalir miydi.

"Garantisi yok Handan, bakarsin kiyiya yanasmis bile olsalar geri atilabilirler, 48 saat icinde tutunma imkanlari var ama ilk saatlerde tutunma sanslari daha kuvvetli, biz ve sen elimizden geleni yaptik, gerisi Allahindoganin (nasil dusunuyorsan...) taktiri" diyerek yolculadi beni.

Bu ilk hamileligimde, 10 gun icinde hamilelik testininden olumlu cevap geldi, 10 haftalik oldugunda klinikce verilen %2 olasiliga ragmen 3üde tutunmuslardi bana. Ama asil sinavlar hamilelikte basladi demek isterim. Eger basinda kendinize yenilirseniz hamilelikle bitmiyor asil sinavlar sonrasinda geliyor demek isterim.

Bile bile nasil terkettim metodu. Onu da aciklayacagim.

3'Uzlerim 4 yasindaydilar klinige geri gittigimde. Nedenlerim cok fazla ama siralamaya kalkismayacagim, sadece verilmis sozum vardi demekle yetinecegim.

Geride 9 embriyom kalmisti ve cok zor bir evlilikte uc kucuk cocukla, yurtdisinda yalniz haldeyken ne cesaret/cilginlik diyebilirsiniz. Kendi sorumluluklarima kendim girisen biri oldugumdan bu yonune de gitmeyecegim. Ama bildigim metodu uygulamadigimda olanlari paylasmam sizin yarariniza olabilir diye anlatacagim.

Geri kalan 9 embriyodan ancak birini tasimayi kaldirabilecegimi biliyordum ama hepsine esit sans vermek de istiyordum. O yuzden hamilelik olusacaksa sonlarina dogru olussun, verdigim sozu kendim kirmis olmanin huzursuzluguyla yasamayayim istedigimden terkettim metodu.

Hamile kalmamam icin hic bir sebep yoktu. Doktorum ilk hamileligimdeki uygun ortamin, ikinci denemedeki ilerlemis yasimin ve rahmin sezaryen gecmis olmasina ragmen, oldukca saglikli buluyordu. 37 Yasimda verilen %2 olasilik bu degerlendirmelerle 42 yasimda % 60 haline gelmisti. Ama hamilelik olusmuyordu. Ancak 5 denemeden sonra doktorum beni tanimislikla acti agzini;

"Verdigin soze her turlu fedakarligi yaptighini biliyorum, ancak kendini dusunme sirasi, daha fazla yipranmani istemiyorum, isbirligi istiyorum" deyisiyle tekrar hamile kaldim. Geriye kalan iki embriyomu da huzurla tibbin eline teslim edebildim.

Ben yapabildiysem hepiniz yaparsiniz demek istiyorum. O yuzden acmak istedim konuyu. Fikri sabitlerden uzaklasin, "bebek sahibi!" olma, heves v.s. gibi bencil dusunceyi atin ve gercekten bir bebege neler verebileceginizi dusunmeye baslayin. Anneliginizden ote birsey veremeyeceginizi kabulenin. Kimsenin gumus kasik verme garantisi yok. Ama anneliginiz siz yasadikca sizin cebinizde, yureginizde, elinizde... Ben bunun bilinciyle tum engellerime ragmen ulasabildim bebeklerime ve verdigim sozleri cok sukur tutabiliyorum. Herseyimi kaybettigim zamanlarda bile bebeklerim benimleydi, anneligime sahip cikabilisimle garantili hallerdeydiler.

Evliligi kurtarmak, kocayi baba yapmak, baskalari oldu ben de olmaliyim, bebek cok sirin bir sey benim de olsun v.s. gibi heveslerle yola cikacaksaniz hem kendinize hem bebege iyilik yapin, cikmayin. Hazir olmayi bekleyin. Sahiplik kelimesi ciksin belleginizden. Kimse kimsenin sahibi yada kimse kimsenin mali degil. Bir insani yetistirebilmek ulvi bir gorev ve kadinlara taninmis en buyuk armagan. Daha ufacik sancidan, rontgen filiminden v.s. korkup telaslanacaksaniz, girismeyin, inanin cok daha sancili gunler cikabilir karsiniza, fersah fersah fiziki sancilara razi olacaginiz ruhi sancilar olacaktir. Cesur olabileceginize yoklamalarinizi yapin, bekleyislerinizi kendi buyumenize kullanin, saplantilara degil.

O zaman ne mucizeler dogacak goreceksiniz, bizzat sahit olacaksiniz.

En iyi dileklerimle,

Iliskiden sonra bir kac gun agir kaldirma, supurge yapma, agir egsersiz, kuvette yikanma, saua, ata binme (saydiklarimdan cogunu yapmayacaginizi biliyorum ama ben sadece hareket siddetine ornek olsun diye yaziyorum) gibi seyleri engellemekte fayda var ama asiri gitmemek sartiyla. Yani bunu fikir sabit haline getirirseniz yine okyanusda calkalanmalar, firtinalar baslar, embriyonun tutunmasi engelleR

arkadaşlar bu hikaye beni çok etkiledi başka bir forumdan alıntıdır hepimize yol göstereceğine inanıyorum.

Hadi hayırlısı
12 den geriye saymaya başlıyoruz şimdi, güzel haberler alırız inşallah senden..
İyi dinlen, iyi beslen ve moralini iyi tutmaya çalış....Stres yoklmaz:

inşallah. arkadaşlar özellikle yemem gereken birşey varmı? eşim internete bağlanmama izin vermiyor. neymiş bebeğin tutmasına engel olabilir miş :). arada girip bakıcam inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun. hepimizin yüzünü güldürsün...

Arkadaşlar birşey daha öğrenmek istiyorum. dün transfer anında böcek ısırığı gibi bir acı hissettim tam yerleştirme anında, sizde böyle bir acı hissettinizmi? bir aksilikmi oldu diye merak içindeyim

Canım, bana doktorum özel bir beslenme çeşidine gerek yok ama mümkün olduğunca sindirimi kolay şeyler ye, tuvalet sıkıntısı yaşatmayacak acı, baharatlı vs yeme, suyunu ihmal etme, çok fazla hareket etmediğimiz için hafif ödem ,şişlik oluyor ve bağırsak hareketlerin düzensizleşebiliyor,onun için posalı şeyler ye...

Anlık birşey olabilir, öyle minik şeylere takılma, neticede içine bir takım aletlerle birşeyler yerleştiriliyor,saniyelik birşey olabilir takılma...

bence bu kadar kafana takılıyorsa aç doktoruna sor orda çok üzerinde durmadım ama şu anda kafamı meşgul ediyor huzursuz oldum diyebilirsin eminim sana bir açıklama yapacaktır.
bende yarın yada cuma gireceğim transfere nasıl yapılıyor aşılama gibi bir işlem mi bana anlatabilir misin?

nihayet siteye girebildim günaydın kızlar bende sıradaki arkadaş için 20 tane tefriciye 7 tane ayetel kürsi okudum gizemin yazabilirsin canım.

CNM BENİM ALLAH RAZI OLSUN
rabbim kabul etsin inşallah
güzelim sen dünde 20 tane okumuştun etti 40 sağolasın cnm benim

canım ben hiç aşılama yaptırmadım, nasıl yapılır bilmiyorum. ama transfer işlemi çok kolaydı. benim saat 17.00 deydi. saat 16.00 da hastanede olmamı istediler. 15.30 dan sonra tuvalete çıkmayın dediler. bol su için sıkışık olun. aman arkadaşlar ne zormuş o aşama, en zor kısmıydı iğnelerden bile fenaydı :). ben erkenden içmeye başladım, heyecandanmı nedir sürekli tuvaletim geldi.saat 16.00 olmadan hastanedeydim. ben şimdiden sıkıştım dedim. telaşlandım tuvalete girsem sonra gelmezse tekrar diye hemşire baktı ultrasonla gerçekten çok sıkışmıssınız heyecandan diil dedi. bana iki plastik bardak verdi, bunları doldurcak kadar yapabilirsin :)), sonra daha on dakika geçmeden ben yine aynı durumdayım. bu sefer bir bardak dedi:)). tam transfer için içeri alındım, son ultrasona soktular. ben yine duramıyorum. bu durumda nasıl yapacaksınız dedim :). baktılar yine iki bardak daha yapabilirsin dediler. çok şükür izin verdiler yoksa rezillik çıkardı:)). anlıcağınız çok da fazla sıkışık olmaya gerek yokmuş meğer, tecrübesizlik işte. habire bardak bardak boşalttım. sonra hazırladılar. uyutmuyorlar. bir aletle rahimi açıyorlar. ince uzun bir çubukla içeriye giriyorlar. bebişimiz onun içinde oluyor. ekrandan izliyorsun onu. beyaz bir nokta olarak bırakıyorlar oraya. görüyorsun. işte o noktada ben çok az böcek ısırığı gibi bir acı hissettim. başkası hissetmemiş. soracağım doktoruma bugün sebebi nedir diye. embriyolog bilgi veriyor girmeden önce. hmmm bu arada bebişimin ilk resminide verdiler tabi :)) çok kolay bir işlemdi. kıçımın üstüne oturamıyorum ağrıdan ama bu transferden dolayı diil, sürekli olduğum iğnelerden dolayı, onlar çok daha zor. hamilelik testine kadar bu iğnelere devammış. sonra tekrar ne kullanacağımı söyleyeceklermiş.
hepimiz hakkında hayırlısı inşallah. ama bu hayırlı olan şey, kucağımıza alacağımız bebişlerimizdir inşallahhhhhh....

güzel arkadaşımız artvinli cnm sen şuanda trasfer için yani bebişlerine sımsıkı sarılmak için hastanedesin inşallah mutlu haberlerinle ve bebişinle aramıza dönüceksin canım
bizde her trasfer günü olduğu gibi senin ve meleklerinin sağlığı için dua ettik allah kabul etsin inşallah

nevin 25
talya 25
hulya 30
meldir 40 ve 7 tane ayetel kürsi
gizem 50

allah cümlenizden razı olsun canlar

rabbim bizlere yardım et.dualarımızı kabul et allahım.bizleri evlat hasretiyle sınama yarabbi.artvinli rumuzlu arkadaşımız için ellerimizi sana açtık yalvardık yarabbi bizleri huzurundan boş çevirme allahım
bizlere hayırlı evlatlar nasip et yarabbi.bu zorlu yolda bizleri yolunu aydınlat merhametini bizden esirgeme allahım amin

Son düzenleyen: Moderatör:
========ekim'de tüp bebek tedavisi görecekler=======

1 ) sudenaz222--------2. Deneme---------umut tüp bebek merkezi------- şimdilik trasfer tarihini bilemiyoruz(105)

2 ) huriya-----------------2. Deneme-----------alman hastanesi----transfer tarihi 15/10/2009 (100)

3 ) ozlecem-------------2. Deneme-----------irenbe tüp bebek merkezi

4 ) balance88-----------3. Deneme----------çevre tüp bebek merkezi

5 ) daglarr----------------3. Deneme----------maya tüp bebek merkezi

6 ) bebekteyiz-------1. Deneme-------erdem hastanesi --- trasfer tarihi 12/10/2009 (100) umutla yoluna devam edip tekrar deneyecek

7 ) lansor17---------3. Deneme--------z.kamil tüp bebek merkezi----transfer tarihi 15/10/2009 (100) umutla yoluna devam edip tekrar deneyecek

8 ) eylul08----------------2. Deneme----------özel karadeniz tüp bebek merkezi -------- trasfer tarihini bilemiyoruz (213)

9 ) cigdem32-----------1. Deneme----------?????????????????

10 ) Serraxi---------------1. Deneme----------memorial hastanesi----transfer tarihi 16/10/2009 (170)

11 ) hulya59--------------2. Deneme----------beylikdüzü medicana hastanesi---- trasfer tarihi 21/10/2009 (135)

12 ) eftenpuftenkonular----3. Deneme-----izmir kent hastanesi

13 ) sena81---------------3. Deneme---------kavaklıdere tüp bebek merkezi

14 ) scjtuba---------------2. Deneme---------gen-art tüp bebek merkezi----- transfer tarihi 15/10/2009 (240)

15 ) serappty-------------3. Deneme---------centrum clinig----trasfer tarihi 19/10/2009

16 ) berfin81---------------2. Deneme--------ankara araştırma hastanesi ohohohoho süpper doğal yolla hamiş kaldıııı

17 ) Windy-----------------?????????--------anatolia tüp bebek merkezi

18 ) Meldir -----------------1.deneme ------- genart tüp bebek merkezi

19 ) cannur82 -------------1.deneme -------medikal park

20 ) ceynur -----------------1.deneme -------memorıel hast--trasfer tarihi 27/10/2009

21 ) minenl------------------?????????-------yurtdışı-------------- Hamilemiz

22 ) esr0411---------------?????????---------?????------------- transfer tarihi 13/10/2009 (100) umutla yoluna devam edip tekrar deneyecek

23 ) nmh -------------------4.deneme -------- gürgan klinik -------- trasfer tarihi 26/10/2009 (170)

24 ) sedef59 --------------????????----------medicana

25 ) anifora --------------1.deneme ---------ege üniv.----------trasfer tarihi 20/10/2009 (180)

26 ) artvinli9876 --------2.deneme--------memorıel hast-----transfer tarihi 28/10/2009 (170+7ayetel kürsi)

27 ) gamzea -----------1.deneme --------medikana süha sönmez

28 ) elifözge ------------2.deneme--------- adana başkent hastanesi

=========kasım da tüp bebek tedavisi görecekler========

1 ) nrcnözbk-----------5. Deneme-------------ist. Fertijin tüp bebek merkezi

2 ) nevra73-------------2. Deneme-------------anadolu sağlık merkezi

3 ) gizem_im----------1. Deneme------------anadolu sağlık merkezi

4 ) mlkpinar------------3. Deneme-------------memorial hastanesi

5 ) senay79------------3. Deneme---------------izmir kent hastanesi

6 ) nevin71---------------2. Deneme-------------bahçeci kliniği (150)

7 ) ~silam~--------------6. Deneme---------almanya

8 ) talya83 --------------2.Deneme----------hollanda

9 ) a.acele--------------3.deneme--------antalya tüp bebek merkezi

10 ) alara1-------------1.deneme-------- henüz belli değil

11 ) turkuaz --------1.deneme-------acıbadem hast.

Son düzenleyen: Moderatör:
kıslar bundan sonra bildireceğiniz dua sayılarını meldirciğimiz için yazacağım şekerler
kıs meldir kendin içinde okuyabilirsin hee neden olmasınki dimi

az işim var şekerler yarım saat kadar sonra sizinleyim yine

Arkadaşlar, ben transfere girmeden önce, 7 ayetelkürsi, 1 fatiha, 3 kulhuvalllahu, 1 rabbiyesir , 1 nas, 1 felak okudum. Allahın yardım edeceğini hissediyorsunuz, kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. bence sizde mutlaka okuyun.
transfer olan arkadaşlar, bebeğinizle konuşmak istiyormusunuz, benmi deliriyorum yoksa, elim karnımda onunla konuşmak istiyorum, sıkı tutun bebeğim bırakma beni diyorum. tırlatıyormuyum :)

toplamda 1908 adet salatı tefriciye okumuşuz kızlar bravo bize allah kabul etsin inşallah

canim sagol onerilerin icin..
Bende oyleydim canim, elim karnimdan hic inmiyordu zemuszemus . sen bosver konusmaya devam et, insallah bebisin tutunur .

canım hayır tırlatmıyorsun ben hep sölerim konuşun bebişinizle o sizi hissediyor bence ve sölediğinizi anlıyor ona destek olun ve hep pozitif olun
bence haptığın çok güzel canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…