Eksileriyle artılarıyla degerlendirir mısınız?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Eşimle görücü usülu evlendik. O beni ilk gördüğü andan itibaren sevdi ama ben zaman geçtikçe onu tanıdıkça sevdim.

Bir senedir evliyiz ama ben sanki on yıldır evliymişim gibi yorgun hissediyorum kendimi. Daha önce ki konularımı okuyanlar bilirler. Eşimin babası vefat etti. Annesi yalnız kaldı. Bu sebeple anneye aşırı düşkün oldu ve her adımını özelimizi dahi anlatır oldu. Özünde kötü bi insan olduğunu söyleyemem fakat bazen sinirlendiginde gözü hiç bişey görmüyor ve beni boşanmakla tehdit ediyor. Sonra sinirleri yatışınca pişman olup özür diliyor gönlümü yapıyor. İçkisi sigarası zararlı alışkanlığı yok. İşinde gücünde, evine bağlı sorumluluk sahibi bi adam.. Hastalandigim zaman başımdan ayrılmaz. Benden daha fazla panik olur. Acillere götürür. İlgili alakalıdır.

Gel gelelim diger kotu huylarına; Kredi borcumuz var maaşının yarisı oraya gidiyor. Geri kalanı evin masraflarina yetiyor. Allah şükür açıkta kalmiyoruz ama bazen giyim alışverişi yapmak istediğim zaman olay çıkarıyor beni hiç dusunmuyosun ne şartlarda çalışıyorum falan diye. Ama arkadaşlar benim hiç bi zaman lüks merakim olmadı. Şöyle bi hesap kitap yapıyorum kendimce diyorum ki örneğin; 20 30 liralik sırf abur cubur aliyor günlük. Bende diyorumki bir gun almayiver 30 liralik bi gömlek beğendim onu alalım. Adam başlıyor fakir edebiyatı yapmaya. Benim şuan lükse harciycak param yok borç harç içindeyim diye olay çıkıyor..

Tamam borcumuz var ama sonuçta yine gereksiz harcama yapılıyor. Dışarda yemek yiyoruz mesela ona verdiği paraya acımıyo ama ben aynı fiyata bişey almak istediğim zaman kıyamet kopuyor..

Ayrıca annesine mangal falan yakarken de baya harcıyor onları gözü görmüyor. Ama para ver annemle bişeyler yapcam desem bana vermez mesela..

Böyle üçün beşin hesabını bu kadar yapması normal mi sizce? Hemen hemen hergün böyle ufak tefek paralar için tartisiyoruz sizce haklı mı?

Tabiiki normal değil. Cimri gibi geldi bana biraz ama kendine değil sana cimri.
Tamam bizim de borcumuz harcımız var ama kalan para bize yetiyor. Ben almak istemesem zorla gider kıyafet alır.
Eşiniz siz söz konusu olunca cimri maalesef.

Eşiniz yemek için yaşayanlardan yaşamak için yiyenlerden değil
Sizde tam tersi haliyle çatışıyorsunuz benim izlenimim bu

Maaşının yarısını krediye veriyormuş veriyormuş zaten, bir de boğazdan kesmesini beklemek fazla değil mi ?
Sizin çalışma şansınız yok mu, yükü hafiflerse biraz daha rahat davranabilir belki

Tutumlu olması sorun değil de kendi annesine harcayıp senden ve senin annenden kısması kötü bence.
Ayrıca özelinizi anlatması çok çok çok kötü.
Mesela ben istemediğim halde gidip bana 200 liralik ayakkabı alıp sürpriz yapıyor. Bunada acımıyor ama ben desem şunu al diye alamam borcum var diyor.

Maaşının yarısını krediye veriyormuş veriyormuş zaten, bir de boğazdan kesmesini beklemek fazla değil mi ?
Sizin çalışma şansınız yok mu, yükü hafiflerse biraz daha rahat davranabilir belki
Ben bayramdan sonra işe başlıycam inşallah. Peki böyle normal mi diyorsunuz siz?

senın sorumluluğunu daha tam kabullenmemiş gıbı geldı bana
senı sevıyo ama ıhtıyacını yük gıbı göruyo
cımrı gıbı gelmedı bana cımrı yemenınde hesabını yapar ama yeme konusunda bonkör

Ben bayramdan sonra işe başlıycam inşallah. Peki böyle normal mi diyorsunuz siz?

Yani şu durumda normal bence, tüm yük adamın üzerinde ve maaşla çalışıyor
Gezmesi yok, kötü alışkanlığı yok bir de boğazından mı kıssın, bir şekilde yetmeye çalışıyor işte
Söyleme tarzı kötü ama altında haklılık payı var, çalışınca daha rahat edersiniz, erkekler pek bizim gibi düşünmüyor , giyim kuşam onlar için hayati önem taşımıyor. İhtiyaç gördüğü şeyi alıyormuş zaten, 200 liralık ayakkabı aldığını yazmışsınız, demek ki cimri değil

Aynen öyle bana yaptığı herşeyi başıma kalkıyor.

Esiniz kotu biri degil ama para konsunda elinden ciksin istemiyor illa kendi harcayacak. Tabi bu da dogru bir durum degil ve boylr surup gitmez. Tek cozum olarak calismanizi tavsiye ediyorum. Kendi paraniz olur istediginizi alirsaniz bisey demez hem eve de katkiniz olur..
Bir de merak ettim. Haftalik yada aylik olarak belirli bir harclik aliyor musunuz?
Ben calistigim icin nasil olur bilmiyorum ama babam anneme her ay belli bir miktar verirdi v annem bi kismini biriktirip farkli ihtiyaclarini giderirdi..

Siz anlatın.yaptiginin doğru olmadığını anlatin.sakince...
Zamanla alisacak.zaten çalışmaya başlayınca sizde rahat edersiniz

Peki ben çalışsam nasıl olur sizce o zaman da maaşın var nasıl olsa diyip burnumdan getirir mi yada harcamalarima karışır mı

Siz de para kazanin borclarinizi birlikte odeyin.
Sonra maaslarinizin kalan kismini da ikiniz de zevkinize gore harcayin.
Bence bu kadar basit.

Aylık 200 lira falan veriyor.onuda beyfendiden habersiz harciyamiyorum zaten

Peki ben çalışsam nasıl olur sizce o zaman da maaşın var nasıl olsa diyip burnumdan getirir mi yada harcamalarima karışır mı

Ben eşinizi tanımıyorum bunu bilemem ki =)
Ama eş olmak lazım, çalışmaya başlayınca ortak bir ödeme planı yapın , sana destek olmak istiyorum deyin iyi niyet gösterin, o da biraz rahatlasın. Bu arada kazancınızı elinizde tutun, paranızı kendiniz idare edin. Baştan güçlü durursanız bir daha sorun çıkmaz.

Siz de para kazanin borclarinizi birlikte odeyin.
Sonra maaslarinizin kalan kismini da ikiniz de zevkinize gore harcayin.
Bence bu kadar basit.
Ama korkuyorum ki ben çalıştığım zaman aldığım paraya da karışsın. Çünkü o zaman da yine borçları öne sürüp benden istemesinden veya bana bu sefer hiç vermemesinden korkuyorum

sıze gelınce pıntı ama mangallarda harcamalar oh oh....bu ne yahu....bence cekılmez esınız.....ya calısın kendı kazandığınızı harcayın yada adam gbı rest cekın....ne demek ya abur cubura harcadığı parayı esıne harcamayan adamdan koca olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…