El opme konusu

Judoo

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
187
98
18
Kizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Suanda da el opme konumuz var. Ben cerkesim hani adetlerimiz cok benzer degil acikcasi. Oda trakyali. Ramazanda koye memlekete gitmistik ailemle bayramda geldi herkesin elini optu dedem (babamin babasi) yuzune bile bakmadi o gelince cikti gitti evden elini opturmedi. Yinede sesini cikarmadi nisanlim. Banada sitem etmedi ben kendi kendime utandim durdum. Bana daha onceden demisti kurbanda gelir el opersin gelmezsen ayiplarlar bizim koydekiler ailemi seni dedi. Kurbandan sonra kuzenim evlenicek. Bana ne zaman gidiceksiniz dugun ne zaman dedi hep. Anneme sordum hep kizdi sorma yeter bilmiyorum falan dedi. Bugun cuma gunu icin bilet almislar. Bana yeni soylediler. Nisanlima soyledim bana kizdi ne zamandir soruyorum neden herseyin onune engel koyuyolar ben cok mahcup olucam bu sefer gelin gelemedi diyemem olmaz oyle dedi. Annemle konusmaya calistim ayip olucak dedim biletler alindi biz gidicez senide birakamayiz birda tek basina dedi kizdi bagirdi cagirdi. Ne ayip olucakmis evli degilsiniz evlendikten sonra opersin bol bol merak etme falan dedi. Arada ben yipraniyorum. Kime neyi nasil anlatsam bilemiyorum. Nisanlim bana patladi iyi eglenceler eski sevgilinde gelir dans edersiniz falan dedi. Onun sinirlenmesini anliyorum ama benim ustume yuklenmesi cok sacma degil mi? Annemlerde hic saygi gostermiyolar onlarin adet bildikleri seye. Mesela bi dugune giderken altin takmam gerekirmis. Ben altindan nefret ederim. Ama onlari ayiplamasinlar diye takiyorum. Hemen gelinlerine bisey takmamislar demeye baslarlar cunku biliyorum ve saygi gosteriyorum ama babami annemle konusurken duydum cingene mi bunlar takida neymis ya diyodu. Anlamiyorum onari cidden

Anldıgım kadar yorum yapcam.
Nişanlınızın ailesıne el öpmeye gıtmek ıstıyosunuz ama annenız musade etmıyo.
Pekı nişanlınız bu kadar yakın davranıyorken annenızın bu tutumu neden?
Babanız ne dıyor gıtmenıze?
Size hak veren kımse yokmu?

Aileniz nisanliniza yapmadigini birakmamis adama buna ragmen ellerini op ayip olur diyorsun ve adam sesini cikartmiyor ve yapiyor. Ayni sekilde oda senden altin takmani rica ediyor sen ben sevmiyorima getiriyorsun. Aranizdaki fark ne kadarda cok fark ettin mi?
Ayrica sana patlamicakta bana mi patlicak.

Bende Trakyaliyim. Cingenelik kotu birsey degildir. Ama cingene lafini hakaret olarak soyleyen aileniz hangi padisahin torunu? Görgüsüzlük yaka paca ya. Allah nisanliniza sabir versin.

Ben sevmiyorum demedim ona hic bi zaman istediklerinde hicte karsi cikmadim. Ben sadece altin takip gostermeyi sevmiyoru. Sevmeyebilirim bu dogal ama gayette takiyorum. Ben demedim ayip olur diye. Yasadiklarimizdan sonra ondan boyle bisey isteyemezdim. O kendisi kalkti geldi ben takdir ediyorum onu. Ailemi bende anlayamiyorum oturup konusulmuyo bagirmaya basliyolar hemen

Babam kesinlikle karsi. Zaten onla oturup bisey konusamam ricada edemem ben anneme soylerim. Annemde genelde yardim etmeye falan calisir. Ama bu sefer bi anda sert cikti. Babam bi cok seyi buyuttu. Bi kere eve yuruyoduk ve arabayla yanimizdan nisanlim gecti. Eve birakmayi teklif etti babam sert bi dille tersledi. Nisanlim surat bile yapmadi. Babam eve gelince arkamdan hareket yapti diyerek anneme kukruyodu

Allah nişanlınızın yardımcısı olsun o zaman canım ya.
Adama agzıyla kuş tutmuş ama yaranamamış.

İyi de düğün falan olduğunda zaten el öpmeye değil ailenle düğüne gitmem daha uygun nişanlıyken?

Bir de çerkesler Trakyalılar vs için konuşmuyorum sadece, adetine örfüne çok bağlı insanların başka yöreden olan insanlarla evlenmesi tam kahır.

ailen niye karsi bu kadar?
asil konu o zaten anlatamam demissin ama.
belliki nisanlinin soyledigi her seye karsi cikacakalr zaten.
ben ne yapardim bilmiyorum ama o bize geldi bende onlara el opmeye gidiced derdim heralde en azindan.

Onu konustuk iste dugune geceriz gibisinden zaten nisanlimin dedigi oydu bayramda gidicegimiz belli degildi annemler son dk haberi yaptilar bize. Yoksa biz kurbanda burda kalip dugun icin benim memlekete gitmeyi dusunuyoduk

ailen niye karsi bu kadar?
asil konu o zaten anlatamam demissin ama.
belliki nisanlinin soyledigi her seye karsi cikacakalr zaten.
ben ne yapardim bilmiyorum ama o bize geldi bende onlara el opmeye gidiced derdim heralde en azindan.
Ya ailem benim sevgilim olmasina falan karsiydi tutucuydular hep. Ben asik oldum gorustum. Babam beni takip ediyomus. Bilmiyodum. Bagirdi ayril dedi ayrilmicagimi soyledim azarladi beni dinlemeden gitti. Biz devam ettik ona anlattim daha az gorusmeye basladik hatta nerdeyse hic. Babam en sonunda en sevdigim seylerden birini elimden aldi. Milli sporcuyum ve benim bi maca gitmeme engel oldu oneml bi macti. Demez olur muyum? Evli degilsiniz gerek yok dedi annemde.

Ya ben adeterimizi taviz verilmicek seyler olarak gomuyorum ben adim atabiliyorum bu konuda o yuzden sorun kalmiyo ama ailem .s

Onu konustuk iste dugune geceriz gibisinden zaten nisanlimin dedigi oydu bayramda gidicegimiz belli degildi annemler son dk haberi yaptilar bize. Yoksa biz kurbanda burda kalip dugun icin benim memlekete gitmeyi dusunuyoduk

Kaç yaşındasın? Çalışıyor musun?
Yani açık olmak gerekirse örneğin 20 yasında ev kızıysan ailenin pek sallamayıp senin fikrini almaması bana normal geliyor.

Evet sevmiyorim demediniz 'nefret ediyorum' dediniz. Bende altin sevmem, gosterisi sevmem. Istemiyorsan takmak zorunda degilsin. Nisanlinda ailene yaranmak zorunda degil. Yetiskin insanlarsaniz kararinizi verirsiniz. Belli ki aileniz yersiz ve gereksiz kotu muamele yapiyor nisanliniza. Hoşş sasirmadim da boyle bir aileden

Ailen niye bu kadar karsi?

Vardir bence bir bildikleri.

Bana sanki cok asiksiniz ondan tarafli anlatiyirsunuz olaylari gibi geldi.

Bu kadar saygili bir damadi istememeleri icin bir sebepleri olmasi lazim.

Ben altina hic biseyde yer vermem altin kolyeye isim falan yazilmis kolyeleri bile sevmem. Nefrette edebilirim en dogal hakkim. Ama bu konuda adim atmam gerektigi icin atiyorum. Zorunda degilim ama ailesinin komsulari iyi degil koyde kendim tanik oldum. Yani onun ailesine dil uzatilmasini bana dil uzatilmasini istemem goz yumuyorum problem etmiyorum

Ailen niye bu kadar karsi?

Vardir bence bir bildikleri.

Bana sanki cok asiksiniz ondan tarafli anlatiyirsunuz olaylari gibi geldi.

Bu kadar saygili bir damadi istememeleri icin bir sebepleri olmasi lazim.
Cok detayli anlatamam ama anlatiyim. Tutucu bi aile. Dine baya duskun bi aile. Ve sevgilim olmasinada karsilar. Yolda siniftan bi erkek arkadasima dahi selam veremem onalrin yaninda hemen aslarlar dogru degil falan diye. Biz sevgiliyken babam takip etmis beni ve ogrenmis. Hatta dedigim gibi beni sevdigim seylerden uzaklastirdi. Milli sporcuyum beni resmi maca yollamadi dövdü sevgilim oldugu icin.. Nisanlim dayanamadi adi konsun eziyet goruyosun. Adi konmasini istemezsen ayrilalim sana zarar veriyolar. Ayrilmak istemem ama zarar gormeni hic istemem dedi bende adi konsun dedim. Annesi annemle konustu beni odaya kilitlediler yemek vermediler. En son bende kacmaya karar verdim oylelikle ikna oldular. Usuluyle olsun dediler

Olay bu boyuttaysa neden nişan yaptılar veya neden hala nişanlısın? Ayrıl demeleri gerekiyordu anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…