El opme konusu

Once giderseniz cok daha iyi olur kanimca.
Benim ailemde dindar, nisanlimin ailesi de..
Biz kendimizde öyle olmak icin cabaliyoruz. Bizde 7 yil görüştük. Yanlis oldugunu bildik ama hep elden gelmedi bir sey..
Babam ilk seferden verdi. Tabi herkes ayni bakmiyor ama..
Allah kolaylik versin. Siz önceden gidin görüşün akrabalarina kendini anlatin durumu kisaca düğünümuz olunca gelemiyorum bayramda ama sizleri de gormeden edemedim gibi tatli gelin cümleleri

Normal şartlarda ailenle düğüne gitmen normal... Bayramdan öncede madem adetleri imiş , gidip ailesini ziyaret eder , bayramda şehir dışında düğünde olacağını söylersin .

Ama ailenin tutumu öyle can sıkıcı ki ! İnsanın inadına düğüne gitmeyesi gelir .

Sen beni dinleme , git tabii. Daha fazla durduk yere diş bilemesinler nişanlına .

Oyle yapicam sanirim. Ama musait olmazlarsa bilemiyorum. Nisanlim calisiyo cunku geceleri. Sabahlarida uyuyo. Bakalim yapmaya calisicaz biseyler belki sadece anne babasiyla giderim belli mi olur

Daha kotu olmicagini bilsem olay cikaricam yeter uleeeyn dicem ama daha kotu olcak

Çok karman çorman yazmışsınız çok fazla bişey anlamadım desem yeridir.
Ben konuyu başka yerden ele alacağım.
Bizde Çerkes'iz ama sizin nasıl Çerkes olduğunuzu anlamadım?
Çerkes olduğunuza eminmisiniz? Bizde sizin gibi aile büyükleri yoktur. Bizimkiler ne olursa olsun yapıcıdır hoş görülü anlayışlıdır herşeyden önce hata da olsa affedicidirler.Sizinkiler de sanki laz damarı var gibi.
Çerkesler kinci olmaz ki Çerkesi çerkes yapan en önemli meziyetimiz saygıdır ama aileniz de saygı namına bişey göremedim.Bir Çerkes kızı olarak yazdıklarınıza çok üzüldüm doğrusu.
Siz nerenin Çerkesisiniz acaba?

Emin ol bende cok uzgunum. Babamdan dolayi boyle. Teyzemler anneannemler saygilidir ama baba tarafi biraz boyle iste .s babamin babasi babanem babam ve bir iki amcam bu sekilde davraniyolar. Onlarda cerkes. Canakkalede bi cerkes koyundeniz biz. Cerkes olusuma cok bagliyim gurur duyuyorum ama iste .s

Bende Çerkesim ve inanın bizde böyle bir aşağılama ve davranış şekli kesinlikle yoktur.
Benim babam bize daha çocukken hırsıza hırsız oros..ya oros..u dememeyi öğretti.
Kimseyi din dil ırk ayırmadan severiz sayarız.Biz Çekreslerin özü Saygıdır ve konu Sahibi kesinlikle Çerkes değil olamazda zaten.
Ben çok ayıpladım ve Çerkes olarak utandım diyebilirim.

O zaman siz örf adet ve ananelerimizden epey uzaklaşmışsınız yoksa Çerkes demek Saygı timsali demektir.
Bence siz Çerkesiz demeyin babamlar Çerkes değil deyin zira bu şekilde davranışlar gösteren kimse Çerkes olamaz ve Çerkesliğin adını kirletemez.

Bence suc tamamen ailenizde kusura bakmayinda nisanliniz iyi katlaniyor ailenize .. Cocuk aileye yuklenmesin ona buna yuklenmesin kime yuklencek bu cocuk delirtmisler cocugu resmen acidim valla birakip gitse sizi daha az hasar alirdi

Aileniz size eziyet ediyor, berbat bir aile. Nişanlınız da bunu biliyor.

Ama kuzenin düğünü dururken ailesine köye el öpmeye gitmenizi istiyor. Daha nişanlıyken. Sizi üzeceklerini bile bile düşüncesizce kapris yapıyor.

Şimdi bu adamın neresi mükemmel anlayamadım.

banada bilezk yapıldı tak denildi takmıyorum senin canın neyi istiyorsa onu yap

Aynen oyle canim, arti olaram cingene lafini duyunca cinlerim tepeme cikti. Zaten dilimom kemigi olan bir insan degilim ekstra agir yazmisim.

Maalesef her yerden boyleleeri cikiyor ne mutlu ki size ve aile Insani insan oldugu icin sevdiginiz icin.

Bence siz ayrilin bu kadar olay yapacakları nedir anlayamadim. Çok mukim mevzulara benziyor. Omur boyu birakmazlar pesinizi

Anlattim olanlari. Yukarida. Sirf bi sevgilim oldugu icin odaya kilitlediler beni. Nisanlimin ailesi bana kizim diyo ve hlgayet iyiler. Aileme karsida saygililar

Cnm nişanlının iyi biri olmasına bu kadar da guvenme cnm!!!
Keşke dayak yediğini soylemeseydin kocan da sana şiddet uygulayabilir

Bir arkadaşım da aynı senin gibi evlendi ilk yillar iyilerdi sonra adam sana kimse sahip çıkmaz demiş dayak aldatma neler yaşadı

Daha dur evlenince ne eziyet ler eder bu adam
Kızın babadan dayak yediğini bilmesi hiç iyi değil!

nolursa olsun ama nolursaaa olsun ailenizde olan olayları nişanlınıza veya eşinize an lat ma yın. . . yarın birgün suratınıza vurur ve değişir bunu çok sevdiğiniz aileside yapabilir. aynı muamelenin 10 katını eşinizden görürsünüz evlenince gidersiniz el öpmeye nişanlıykende çok içli dışlı olmamak gerek ya mesafe ve saygıyı korumak gerekir. dengeleri şimdiden iyi kurun

Bu aileler özellikle de anneler neden böyledir hiç anlamıyorum bilen varsa açıklasın.
Sanırım benim ilerde ki durumum da aynı sizinki gibi olucak
İlişkinizin adı varmış sonuçta nişanlım diyorsunuz, bu gibi şeyler gayet normal ailenizin de en azından sizin mutluluğunuz için bunu düşünmesi lazım. Hadi mutluluğu da geçin yarın bigün sizin adınız saygısıza çıkarsa laf direk kendilerine gelicek 'aile terbiyesi' diyerek. Bari bunu düşünsünler.

Nişanlınızın üstüne gitmeyin bence tepkisi gayet normal. O kadar şey yapıp,alttan alıp aynı tepkiyi bende görsem bende kızardım. Ayrıca takı takmakla çingenelik ne alaka? Ki kaldı ki çingenelik kötü bişey miymiş? Bende Arnavutum bu gibi şeyler bizde de var yeni gelin takısız tuvalete bile gitmez çok afedersiniz de. Ailenizin bu kadar yüksekten bakması hayralamet değil. Allah sabır versin size.

Bugun bulustuk ve konustuk bana kizmadigini soyledi ya hatta soyle bi detay veriyim. Annemler bulusmaya basbasa izin vermiyolar illa erkek kardesim gelicek bizimle. Cunku dinde bi kadinla erkegin basbasa bulusup gorusmesi uygun degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…