Normaldede cok rahat degiller. Farkli sehirlerde oturmuyoruz ama biz canakkaleliyiz o edirne. Biz edirnede oturuyoruz. Akrabalarimin hepsi orda.
Cerkes olmamasiyla alakasi yok. Normalde cerkesler disari pek koz vermeyi sevmezler. Ama durum o degil. Dindarlar ve dinde flort yok dediler hep bi erkek arkadasim olmasina karsiydilar. Babam erkek arkadasim olmasa bile takip ederdi beni.
Dine uygun degil diye basladi bu muhabbetler boylede devam etti.
Bayramdan once veya sonra bi gidip gorunmek lazim aynen oyle
Oyle yapicam sanirim. Ama musait olmazlarsa bilemiyorum. Nisanlim calisiyo cunku geceleri. Sabahlarida uyuyo. Bakalim yapmaya calisicaz biseyler belki sadece anne babasiyla giderim belli mi olurOnce giderseniz cok daha iyi olur kanimca.
Benim ailemde dindar, nisanlimin ailesi de..
Biz kendimizde öyle olmak icin cabaliyoruz. Bizde 7 yil görüştük. Yanlis oldugunu bildik ama hep elden gelmedi bir sey..
Babam ilk seferden verdi. Tabi herkes ayni bakmiyor ama..
Allah kolaylik versin. Siz önceden gidin görüşün akrabalarina kendini anlatin durumu kisaca düğünümuz olunca gelemiyorum bayramda ama sizleri de gormeden edemedim gibi tatli gelin cümleleri
Daha kotu olmicagini bilsem olay cikaricam yeter uleeeyn dicem ama daha kotu olcakNormal şartlarda ailenle düğüne gitmen normal... Bayramdan öncede madem adetleri imiş , gidip ailesini ziyaret eder , bayramda şehir dışında düğünde olacağını söylersin .
Ama ailenin tutumu öyle can sıkıcı ki ! İnsanın inadına düğüne gitmeyesi gelir .
Sen beni dinleme , git tabii. Daha fazla durduk yere diş bilemesinler nişanlına .
Çok karman çorman yazmışsınız çok fazla bişey anlamadım desem yeridir.Kizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Suanda da el opme konumuz var. Ben cerkesim hani adetlerimiz cok benzer degil acikcasi. Oda trakyali. Ramazanda koye memlekete gitmistik ailemle bayramda geldi herkesin elini optu dedem (babamin babasi) yuzune bile bakmadi o gelince cikti gitti evden elini opturmedi. Yinede sesini cikarmadi nisanlim. Banada sitem etmedi ben kendi kendime utandim durdum. Bana daha onceden demisti kurbanda gelir el opersin gelmezsen ayiplarlar bizim koydekiler ailemi seni dedi. Kurbandan sonra kuzenim evlenicek. Bana ne zaman gidiceksiniz dugun ne zaman dedi hep. Anneme sordum hep kizdi sorma yeter bilmiyorum falan dedi. Bugun cuma gunu icin bilet almislar. Bana yeni soylediler. Nisanlima soyledim bana kizdi ne zamandir soruyorum neden herseyin onune engel koyuyolar ben cok mahcup olucam bu sefer gelin gelemedi diyemem olmaz oyle dedi. Annemle konusmaya calistim ayip olucak dedim biletler alindi biz gidicez senide birakamayiz birda tek basina dedi kizdi bagirdi cagirdi. Ne ayip olucakmis evli degilsiniz evlendikten sonra opersin bol bol merak etme falan dedi. Arada ben yipraniyorum. Kime neyi nasil anlatsam bilemiyorum. Nisanlim bana patladi iyi eglenceler eski sevgilinde gelir dans edersiniz falan dedi. Onun sinirlenmesini anliyorum ama benim ustume yuklenmesi cok sacma degil mi? Annemlerde hic saygi gostermiyolar onlarin adet bildikleri seye. Mesela bi dugune giderken altin takmam gerekirmis. Ben altindan nefret ederim. Ama onlari ayiplamasinlar diye takiyorum. Hemen gelinlerine bisey takmamislar demeye baslarlar cunku biliyorum ve saygi gosteriyorum ama babami annemle konusurken duydum cingene mi bunlar takida neymis ya diyodu. Anlamiyorum onari cidden
Emin ol bende cok uzgunum. Babamdan dolayi boyle. Teyzemler anneannemler saygilidir ama baba tarafi biraz boyle iste .s babamin babasi babanem babam ve bir iki amcam bu sekilde davraniyolar. Onlarda cerkes. Canakkalede bi cerkes koyundeniz biz. Cerkes olusuma cok bagliyim gurur duyuyorum ama iste .sÇok karman çorman yazmışsınız çok fazla bişey anlamadım desem yeridir.
Ben konuyu başka yerden ele alacağım.
Bizde Çerkes'iz ama sizin nasıl Çerkes olduğunuzu anlamadım?
Çerkes olduğunuza eminmisiniz? Bizde sizin gibi aile büyükleri yoktur. Bizimkiler ne olursa olsun yapıcıdır hoş görülü anlayışlıdır herşeyden önce hata da olsa affedicidirler.Sizinkiler de sanki laz damarı var gibi.
Çerkesler kinci olmaz kiÇerkesi çerkes yapan en önemli meziyetimiz saygıdır ama aileniz de saygı namına bişey göremedim.Bir Çerkes kızı olarak yazdıklarınıza çok üzüldüm doğrusu.
Siz nerenin Çerkesisiniz acaba?
Bende Çerkesim ve inanın bizde böyle bir aşağılama ve davranış şekli kesinlikle yoktur.Aileniz nisanliniza yapmadigini birakmamis adama buna ragmen ellerini op ayip olur diyorsun ve adam sesini cikartmiyor ve yapiyor. Ayni sekilde oda senden altin takmani rica ediyor sen ben sevmiyorima getiriyorsun. Aranizdaki fark ne kadarda cok fark ettin mi?
Ayrica sana patlamicakta bana mi patlicak.
Bende Trakyaliyim. Cingenelik kotu birsey degildir. Ama cingene lafini hakaret olarak soyleyen aileniz hangi padisahin torunu? Görgüsüzlük yaka paca ya. Allah nisanliniza sabir versin.
O zaman siz örf adet ve ananelerimizden epey uzaklaşmışsınız yoksa Çerkes demek Saygı timsali demektir.Emin ol bende cok uzgunum. Babamdan dolayi boyle. Teyzemler anneannemler saygilidir ama baba tarafi biraz boyle iste .s babamin babasi babanem babam ve bir iki amcam bu sekilde davraniyolar. Onlarda cerkes. Canakkalede bi cerkes koyundeniz biz. Cerkes olusuma cok bagliyim gurur duyuyorum ama iste .s
Bence suc tamamen ailenizde kusura bakmayinda nisanliniz iyi katlaniyor ailenize .. Cocuk aileye yuklenmesin ona buna yuklenmesin kime yuklencek bu cocuk delirtmisler cocugu resmen acidim valla birakip gitse sizi daha az hasar alirdiKizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Suanda da el opme konumuz var. Ben cerkesim hani adetlerimiz cok benzer degil acikcasi. Oda trakyali. Ramazanda koye memlekete gitmistik ailemle bayramda geldi herkesin elini optu dedem (babamin babasi) yuzune bile bakmadi o gelince cikti gitti evden elini opturmedi. Yinede sesini cikarmadi nisanlim. Banada sitem etmedi ben kendi kendime utandim durdum. Bana daha onceden demisti kurbanda gelir el opersin gelmezsen ayiplarlar bizim koydekiler ailemi seni dedi. Kurbandan sonra kuzenim evlenicek. Bana ne zaman gidiceksiniz dugun ne zaman dedi hep. Anneme sordum hep kizdi sorma yeter bilmiyorum falan dedi. Bugun cuma gunu icin bilet almislar. Bana yeni soylediler. Nisanlima soyledim bana kizdi ne zamandir soruyorum neden herseyin onune engel koyuyolar ben cok mahcup olucam bu sefer gelin gelemedi diyemem olmaz oyle dedi. Annemle konusmaya calistim ayip olucak dedim biletler alindi biz gidicez senide birakamayiz birda tek basina dedi kizdi bagirdi cagirdi. Ne ayip olucakmis evli degilsiniz evlendikten sonra opersin bol bol merak etme falan dedi. Arada ben yipraniyorum. Kime neyi nasil anlatsam bilemiyorum. Nisanlim bana patladi iyi eglenceler eski sevgilinde gelir dans edersiniz falan dedi. Onun sinirlenmesini anliyorum ama benim ustume yuklenmesi cok sacma degil mi? Annemlerde hic saygi gostermiyolar onlarin adet bildikleri seye. Mesela bi dugune giderken altin takmam gerekirmis. Ben altindan nefret ederim. Ama onlari ayiplamasinlar diye takiyorum. Hemen gelinlerine bisey takmamislar demeye baslarlar cunku biliyorum ve saygi gosteriyorum ama babami annemle konusurken duydum cingene mi bunlar takida neymis ya diyodu. Anlamiyorum onari cidden
banada bilezk yapıldı tak denildi takmıyorum senin canın neyi istiyorsa onu yapKizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Bende Çerkesim ve inanın bizde böyle bir aşağılama ve davranış şekli kesinlikle yoktur.
Benim babam bize daha çocukken hırsıza hırsız oros..ya oros..uize insanidememeyi öğretti.
Kimseyi din dil ırk ayırmadan severiz sayarız.Biz Çekreslerin özü Saygıdır ve konu Sahibi kesinlikle Çerkes değil olamazda zaten.
Ben çok ayıpladım ve Çerkes olarak utandım diyebilirim.
Anlattim olanlari. Yukarida. Sirf bi sevgilim oldugu icin odaya kilitlediler beni. Nisanlimin ailesi bana kizim diyo ve hlgayet iyiler. Aileme karsida saygililar
Aileniz size eziyet ediyor, berbat bir aile. Nişanlınız da bunu biliyor.
Ama kuzenin düğünü dururken ailesine köye el öpmeye gitmenizi istiyor. Daha nişanlıyken. Sizi üzeceklerini bile bile düşüncesizce kapris yapıyor.
Şimdi bu adamın neresi mükemmel anlayamadım.
Bugun bulustuk ve konustuk bana kizmadigini soyledi ya hatta soyle bi detay veriyim. Annemler bulusmaya basbasa izin vermiyolar illa erkek kardesim gelicek bizimle. Cunku dinde bi kadinla erkegin basbasa bulusup gorusmesi uygun degilBu aileler özellikle de anneler neden böyledir hiç anlamıyorum bilen varsa açıklasın.
Sanırım benim ilerde ki durumum da aynı sizinki gibi olucak
İlişkinizin adı varmış sonuçta nişanlım diyorsunuz, bu gibi şeyler gayet normal ailenizin de en azından sizin mutluluğunuz için bunu düşünmesi lazım. Hadi mutluluğu da geçin yarın bigün sizin adınız saygısıza çıkarsa laf direk kendilerine gelicek 'aile terbiyesi' diyerek. Bari bunu düşünsünler.
Nişanlınızın üstüne gitmeyin bence tepkisi gayet normal. O kadar şey yapıp,alttan alıp aynı tepkiyi bende görsem bende kızardım. Ayrıca takı takmakla çingenelik ne alaka? Ki kaldı ki çingenelik kötü bişey miymiş? Bende Arnavutum bu gibi şeyler bizde de var yeni gelin takısız tuvalete bile gitmez çok afedersiniz de. Ailenizin bu kadar yüksekten bakması hayralamet değil. Allah sabır versin size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?