Ona kizmam sanirim. Hatta ben onun gibi davranmam heralde. Cok sabirli hic bisey demiyo surat yapmiyo. Ben olsam surat yapardim arabayla yanindan gecsem farketmedilerse durmazdim. Saygisizlik etmezdim ama dahada sinirim bozulsun istemezdim. O gercekten cok iyi dayaniyo guler yuzle yaklasiyo. Bana onlar hakkinda sitem etse hakli ama bana kizmasini anlamlandiramiyorumaynı şekilde nişanlının ailesi yapsa, sen mi muhatap olursun kendısı mı? içinde tutmazsın heralde
nişanlına söylenırsın
Bilmiyorum nasil olur ama soyledigin cozumler mantikli burdaki komsulariyla olmaz ama koylerine gider gorunurumYani babanı ilgilendiren bi konu değil bu takan sensin.
Takmazsan yok derler trakyada :)
Ben düğünümden sonra hiç takmadım ananeciğim düğün dernek oldu mu sahte alın bari kızımın bişeyi yok der inandıramıyorum olup takmadığıma
Sende bayramdan sonra git yada önceden komşularını çağırsın kvn oturun sohbet edin.
çok kesin konusuyorsun. öyle bi kızarsın ki, hatta sinirinden ona bile gıcık olursunOna kizmam sanirim. Hatta ben onun gibi davranmam heralde. Cok sabirli hic bisey demiyo surat yapmiyo. Ben olsam surat yapardim arabayla yanindan gecsem farketmedilerse durmazdim. Saygisizlik etmezdim ama dahada sinirim bozulsun istemezdim. O gercekten cok iyi dayaniyo guler yuzle yaklasiyo. Bana onlar hakkinda sitem etse hakli ama bana kizmasini anlamlandiramiyorum
Olabilir suan o durumu yasamadigimdan mantikli olani soyluyorum ama sinirliyken mantikli dusunmek mumkun olmayabilirçok kesin konusuyorsun. öyle bi kızarsın ki, hatta sinirinden ona bile gıcık olursun
Bilmiyorum nasil olur ama soyledigin cozumler mantikli burdaki komsulariyla olmaz ama koylerine gider gorunurum
Onlar oyle dusunmuyolar iste. Babam kucukken hic dovmedi annemden yedigim dayagin haddi hesabi yoktu. Konu sevgili olunca 3-5kere yedim dayak
Unideyim okurken evlenicem biz 2020de evlilik planliyoduk mezun olalim duzene girsin hersey diye ama olanlar yuzunden boyle olduLiseli falan değilsin demi öyleyse evlilik bir çıkış değil. Burada 16 17de evlenenler var o yüzden sordum.
Ben gecirmeye calisiyorum ama onlara gecmiyo malesefBende trakyalıyım.
Ne diye çingene olmuş çocuk?
Cidden iyi sabretmiş çocuk sende biraz ailene laf geçirmelisin sürekli o çocuk alttan almaz bir gün patlar yeter hep ben çabalıyorum diye.
O zaman güzelce nişanlınıza anlatın en iyisi birbirinize destek olmak.Ya isin icinde siddet var dugune cidden az kalmisken karsi gelmekte istemiyorum. Insan gibi anlatmaya calisiyorum olmuyo. Ben kendi kararimi veririm gelmiyorum koye desem daha kotu
+1
Hem eve gelen damada kotu davran hem cingenelere hakaret et....yani insan duzgun insan olduktan sonra cingene ya da degil ne fark eder ki , onemli olan adam olmak. Cocuk duzgun bir insan bence. El opturmemek cok buyuk kabalik. Bu cocuk konu sahibesinin ailesine ne yapmis ki bu kadar kotu davranmislar?
BaskasiKizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Suanda da el opme konumuz var. Ben cerkesim hani adetlerimiz cok benzer degil acikcasi. Oda trakyali. Ramazanda koye memlekete gitmistik ailemle bayramda geldi herkesin elini optu dedem (babamin babasi) yuzune bile bakmadi o gelince cikti gitti evden elini opturmedi. Yinede sesini cikarmadi nisanlim. Banada sitem etmedi ben kendi kendime utandim durdum. Bana daha onceden demisti kurbanda gelir el opersin gelmezsen ayiplarlar bizim koydekiler ailemi seni dedi. Kurbandan sonra kuzenim evlenicek. Bana ne zaman gidiceksiniz dugun ne zaman dedi hep. Anneme sordum hep kizdi sorma yeter bilmiyorum falan dedi. Bugun cuma gunu icin bilet almislar. Bana yeni soylediler. Nisanlima soyledim bana kizdi ne zamandir soruyorum neden herseyin onune engel koyuyolar ben cok mahcup olucam bu sefer gelin gelemedi diyemem olmaz oyle dedi. Annemle konusmaya calistim ayip olucak dedim biletler alindi biz gidicez senide birakamayiz birda tek basina dedi kizdi bagirdi cagirdi. Ne ayip olucakmis evli degilsiniz evlendikten sonra opersin bol bol merak etme falan dedi. Arada ben yipraniyorum. Kime neyi nasil anlatsam bilemiyorum. Nisanlim bana patladi iyi eglenceler eski sevgilinde gelir dans edersiniz falan dedi. Onun sinirlenmesini anliyorum ama benim ustume yuklenmesi cok sacma degil mi? Annemlerde hic saygi gostermiyolar onlarin adet bildikleri seye. Mesela bi dugune giderken altin takmam gerekirmis. Ben altindan nefret ederim. Ama onlari ayiplamasinlar diye takiyorum. Hemen gelinlerine bisey takmamislar demeye baslarlar cunku biliyorum ve saygi gosteriyorum ama babami annemle konusurken duydum cingene mi bunlar takida neymis ya diyodu. Anlamiyorum onari cidden
Kizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Suanda da el opme konumuz var. Ben cerkesim hani adetlerimiz cok benzer degil acikcasi. Oda trakyali. Ramazanda koye memlekete gitmistik ailemle bayramda geldi herkesin elini optu dedem (babamin babasi) yuzune bile bakmadi o gelince cikti gitti evden elini opturmedi. Yinede sesini cikarmadi nisanlim. Banada sitem etmedi ben kendi kendime utandim durdum. Bana daha onceden demisti kurbanda gelir el opersin gelmezsen ayiplarlar bizim koydekiler ailemi seni dedi. Kurbandan sonra kuzenim evlenicek. Bana ne zaman gidiceksiniz dugun ne zaman dedi hep. Anneme sordum hep kizdi sorma yeter bilmiyorum falan dedi. Bugun cuma gunu icin bilet almislar. Bana yeni soylediler. Nisanlima soyledim bana kizdi ne zamandir soruyorum neden herseyin onune engel koyuyolar ben cok mahcup olucam bu sefer gelin gelemedi diyemem olmaz oyle dedi. Annemle konusmaya calistim ayip olucak dedim biletler alindi biz gidicez senide birakamayiz birda tek basina dedi kizdi bagirdi cagirdi. Ne ayip olucakmis evli degilsiniz evlendikten sonra opersin bol bol merak etme falan dedi. Arada ben yipraniyorum. Kime neyi nasil anlatsam bilemiyorum. Nisanlim bana patladi iyi eglenceler eski sevgilinde gelir dans edersiniz falan dedi. Onun sinirlenmesini anliyorum ama benim ustume yuklenmesi cok sacma degil mi? Annemlerde hic saygi gostermiyolar onlarin adet bildikleri seye. Mesela bi dugune giderken altin takmam gerekirmis. Ben altindan nefret ederim. Ama onlari ayiplamasinlar diye takiyorum. Hemen gelinlerine bisey takmamislar demeye baslarlar cunku biliyorum ve saygi gosteriyorum ama babami annemle konusurken duydum cingene mi bunlar takida neymis ya diyodu. Anlamiyorum onari cidden
Kizlar merhaba. Biz nisanlimla suan anlatamicagim kadar zor seylere gogus gerdik. Ailem bize biraz zarar verdi zamaninda. Nisanlim cogu seye goz yumdu. Ben onun yerinde olsam babamin yuzune bakmazdim ama o cok buyuk adimlar atti saygida hic kusur etmedi.
Bende oyle dusunuyorum ama malesef gidemiyorum. Annemin insanligi tuttu geldi konustu simdi insan gibi. Teyzenin kizi evleniyo bide teuzen seni beni hep sahiplendi arkamizdaydi gitmeliyiz sadece dugune gitmekle olmaz bayramdada gidip yanlarinda olmaliyiz falan dedi. Ben onun annesiyle konusurum az once babanda vardi ben bagirmasam o bagircakti ondan sert ciktim. Aklima yatsa izin verirdim ama gitmek zorundayiz dedi. Malesef cok pis ortadayimBaskasi
Nisanlinin yerinde baskasi olsaydi coktan herseyi bitirmisti o senin ailene nasil saygida kusur etmiyorsa sende onun ailesine gereken saygiyi vermelisin ki birak saygiyi ailen bi el öpmeye bile yollamamis cocuk hakli yani onunda bi gururu var
Normaldede cok rahat degiller. Farkli sehirlerde oturmuyoruz ama biz canakkaleliyiz o edirne. Biz edirnede oturuyoruz. Akrabalarimin hepsi orda.Farkli sehirlerde misiniz onu cok anlayamadim eğer oyle ise durum degisir.
Her yörede farkli olmakla birlikte her ailenin geleneklerin yanisira bakis acisi da farklidir. Ancak sizin aileniz anladigim kadariyla normalde rahat ancak nisanliniza karsi garezleri var.
( Lütfen yanlis anlamayin dedigimi benim de yengemler cerkez oradan biliyorum birazcik durumları.. cerkez olmadigi icin mi böyle bir tepki veriyorlar yoksa baska bir durum mu var.. )
Biz nisanlimla bir bayram gecirdik ikimizde sadece ailelerimizle birlikte hareket ettik. Baska kimseye gitmedik, dedemlere akarabalara falan.. evlenince gideriz diye düşündük. Ama dedigim gibi her ailede farkli cereyan eder.
Size gelince damt gelip, siz gelin olarak gitmezseniz gercekten nisanliniz da cok mahcup olacak.
Nasil ayarlanir bilmiyorum ama ayarlamak durumunda görünüyorsunuz su an..
Ya ailem benim sevgilim olmasina falan karsiydi tutucuydular hep. Ben asik oldum gorustum. Babam beni takip ediyomus. Bilmiyodum. Bagirdi ayril dedi ayrilmicagimi soyledim azarladi beni dinlemeden gitti. Biz devam ettik ona anlattim daha az gorusmeye basladik hatta nerdeyse hic. Babam en sonunda en sevdigim seylerden birini elimden aldi. Milli sporcuyum ve benim bi maca gitmeme engel oldu oneml bi macti. Demez olur muyum? Evli degilsiniz gerek yok dedi annemde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?