- 14 Nisan 2014
- 3.182
- 3.068
- 448
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Aaa orada size katiliyorum.evet kendime saygimdan yapmamaliyim.ve evlenecegim kisi ikinci sirada gelir benimİleride evleneceğin adamın suratına nasıl bakacaksın kızım ? demeyeceğim kesin..
Çocugum lisede biriyle öpüşse derim ki, gerçekten sevmeden tanımadan özel anları yaşamamasını, bunların yeterince tanımadan yaşanmaması gereken şeyler olduğunu anlatırdım.
Ben de 5 senelik sevgilimle lise sıralarında tanıştım, öpüştüm de onu gerçekten tanıdığıma inandığım zaman.
Birileriyle bir şeyler yaşamayı ileride evlenilecek adama karşı utanç kaynağı olarak gören zihniyeti anlamıyorum ben.
Her önüne gelenle yakınlaşan bir kız bunu ileride evleneceği kişiye karşı bir utanç değil, kendi kişiliğine karşı bir utanç olarak görmeli.
Nedir bu erkeklere karşı hesap verme çabası...
Dinen zina yapmadığı sürece sevgili olmanın bir zararı yoktur,Hz Muhammed ve Haticenin aşkı nolacak??
Evlenmeden önce birlikte seyahat ettikleri dönemi sevgililik olarak düşünüyorum,neyse konu sapmasın.:)Aski mi? Aski da nerden çıkmış ki? Hatice annemiz yaninda çalışan Muhammedi begenip Ona evlilik teklifi gondermistir araciyla. Araci birbirlerinin haberlerini tasimistir ve Allahin huzurunda da evlenmislerdir.. Bi aşk yok yani. Evlendikten sonra o aşk başlıyor. Lütfen, Peygamberlerin insanlara örnek olması gerekir degil mi? Eger boyle bir sey yasamis olsaydi insanlar yüzüne vurmazlar mıydı?
Nerden duydunuz bilmem ama cok yanlis bir bilgi ve tehlikeli bir bilgidir de..
Peki, ama arkadaşlarınızı yargılamışsınız evleneceğiniz adamın yüzüne nasıl bakacaksınız diyerek..Aaa orada size katiliyorum.evet kendime saygimdan yapmamaliyim.ve evlenecegim kisi ikinci sirada gelir benim
icin...
Bir de sunu anlamanizi isterim ..ben yargilamak icin soylemedim.
Konu sahibi erken mi die yazdi.bende dort ay sonra tutmustum die yazdim.o da erken davranmisim diyince....benim de boyle bir anim vardi onu paylasmak istedim.kesinlikle kimseyi yargilamak icin degilll...kesinlikle.
Ama bende boyle dusunuyorum.her ciktigiyla bir sey yasayanlari dogru bulmuyorum.bu benim fikrim.kimseye de sen nie bole yapiyorsun diyemem.tercih meselesi.
Evlenmeden önce birlikte seyahat ettikleri dönemi sevgililik olarak düşünüyorum,neyse konu sapmasın.:)
kırılır diye kendinden taviz verme boşver kırılırsa kendi beklentilerine göre birini bulsunönemli olan bundan sonrası ve kırdım onu bidaha yapacagını sanmıyorum ama soguk davranıcaktır kesin
Ticaret yaparken seyahat etmiyorlar mı?Seyahat mi? Ne seyahati yahu? Ticaret yapmislardir beraber. Lutfen Peygamberimize iftiraya giriyor bu. Lutfen.
Tamam konu sapmasin ama iyice arastirmanizi tavsiye ederim..
Arkadaslarimi neden yargiladigimi defalarca yazdim.tipki sizin dediginiz gibi...her ciktigiyla yasadiklarindan,yaptiklarindan dolayi tasvip etmedimm.amannn anlamak istemiyorsunuz.ugrasamam.Peki, ama arkadaşlarınızı yargılamışsınız evleneceğiniz adamın yüzüne nasıl bakacaksınız diyerek..
Yanlış anlamayın ben de her çıktıgıyla yakınlaşma yaşayan insanları tasvip etmiyorum, ama kişi kendisine saygısından yapmasın böyle şeyleri, evleneceği adama hesap vermek zorunda olduğu için değil.
İyi akşamlar dilerim..
Koalina, post: 36531660, member: 234221"]Benim elim yanlışlıkla erkeklerin totosuna bile çarptı, sevgilim tutmuş çok mu
Siz açıklayamıyorsunuz malesef, arkadaşlarınızı ileride evleneceğiniz adamın yüzüne nasıl bakacaksınız? diye yargılıyorsunuz, sonra diyorsunuz ki kendisine saygısından dolayı yaşamamalı. Siz önce kendi yorumlarınızdaki tutarsızlıklarla bakın bence..Arkadaslarimi neden yargiladigimi defalarca yazdim.tipki sizindediginiz gibi...her ciktigiyla yasadiklarindan,yaptiklarindan dolayi tasvip etmedimm.amannn anlamak istemiyorsunuz.ugrasamam.
iyi geceler kızlar..benim derdim 2 yıllık bi ilişkim vardı saygı bitti ve ayrıldık sonra ummadıgım bianda karşıma yeni birisi çıktı başta hiç elektrik alamadım fakat yakından tanıyınca sevmeye başladım ve iki aydır birlikteyiz sorun şu ki bugün ilk defa elimi tuttu benim karşı oldugumu böyle şeylere bilir muhafazakar bi ailedenim aileme yanlış yapmak istemiyorum oda bana bunu çok görme dedi o an benimde hoşuma gitti fakat eve gelince moralim bozuldu bunu ona yansıttım oda bozuldu senden başka bişey istemedim sadece elini tutup sana sahip oldugumu hissetmek istedim dedi ve uyudu bilmiyorum benmi abartıyorum ama ya ileri giderse her buluşmamızda diye korkmaya başladım
Iyi de seyahat ediyorlar diye sevgili mi oluyorlar yani? Patronuyla seyahat eden bütün erkekler sevgili mi oluyor?Ticaret yaparken seyahat etmiyorlar mı?
İkimizin görüşleri farklı,boşu boşuna burda mesaj fazlalığı yapıp konu sahibine haksızlık etmeyelim bence.Iyi de seyahat ediyorlar diye sevgili ki oluyorlar yani? Patronuyla seyahay eden bütün erkekler sevgili mi oluyor?
İkimizin görüşleri farklı,boşu boşuna burda mesaj fazlalığı yapıp konu sahibine haksızlık etmeyelim bence.
İnancım var,din yorumlanabilir bir şey!Senin peygamberinse benim de peygamberim,benim düşüncem de bu.Uzun süre beraber ticaret yapıp seyahat etmiş iki insan anlaşmış ve evlenmiş,evlendiklerinde ikimiz de orada değildik o yüzden konuşmanın anlamı yok.:)Evet bencede. Inanciniz yoksa yok der cekilirsiniz ama Peygamberime iftira attirmam haberiniz olsun...
Ayrica şunu da öğrenmiş olduk ki patronuyla seyahat eden bütün erkekler patronlariyla sevgililik yasiyorlarmis....!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?