Elin yemek ile samimiyeti:)

Ben boyle seylere takilanlara cok uyuz oluyorum
Insani hayattan sogutuyorlar resmen...
Var sayalim elini yikamadan yaptin yemeği...o yemek kayniyor yahu...mikrop mi kalir?

Eldiven kullanmıyorum,köfte yaparken de tavuk balık vs sarımsak soyarken de kullanmam sağlıksız buluyorum eldiveni.

Son düzenleme:
Ohe yoksa tırnaklar kısaysa eller temizse gerek var mı eldivene

annelerimiz anneanne babaannlerimiz eldivenle mi yapıyordu yemekleri sanki.şuana kadr ölmediysek hiç ölmeyiz

ayyyy inanmıyorum heçç hijyenik degilsiniz bizimle degilsiniz.
şaka şaka elinizin lezzeti geçmez ise o yemek olmaz ki.
su ve sabun kısa tırnak benim için hijyendir.

Yav he he demek lazim arkadasiniz gibilere konu sahibi
Herkes yemegi eldivenle yapiyor ama nedense pisliklerinden evlerine de girilmiyor masallah. Uydurmasinlar

Ellerin temizse sebzeler iyi yikanmissa sorun nerde :))) Bence sorun kafada o arkasinizin koptummm :)))))

Yemek çeşidi bulmak zaten gergin bulduğun yemeği hazırlarken birde eldiveni nereye çıkarmıştım diye strese gireceksin sonra yıkadım ama temiz oldumu diye stres yaşayacaksın gerek yok

Şimdi ev ortamında bence endüstriyel ortamlardaki, cafe bistro mutfaklarındaki gibi hijyen takıntısına girmeye gerek yok, OKB'li değilseniz tabi. Ben köfte yoğururken falan eldiven kullanmam, el lezzeti diye bir şeyin varlığına inanıyorum zira. Ayrıca yoğurmadan önce ve yoğurduktan sonra ellerimi yıkadığım için zaten sıkıntı yok, temiz çalıştığımı biliyorum. Eldiven de kullandığım zamanlar oluyor ama ben sadece çiğ tavuğa dokunacağım zaman eldiven kullanıyorum zira çiğ tavuk bakteri üretmeye çok müsait. Tavuk doğradığım kesme tahtasını direkt yıkarım mesela asla sonradan üzerinde biber domates falan doğramam, bulaştırmam. Kimi insan eldivenle çalışamıyor yani ayrıca lateks eldivenler yemeğe dokununca garip bir tad oluyor üzerlerinde. Eldiven kullanılacaksa da şu poşete benzer ince eldivenlerden kullanmak en iyisi.

Yorumlar için teşekkür ederim

Cevap veremedim kusura bakmayın

Eldiven kulanan kullanmayan kısmen kullanan hepimizin eline sağlık

Bahsettiğim arkadaşın evini yemeklerini bilmiyorum ama o benim yeneklerimi yemiştir

Onada kızmış değilim ne deyelim afiyet olsun

Naylonu yemege temas ettirincemi saglikli oluyormus
Kimse ona eldivenin sagliga zararindan bahsetmemis anlasilan

Balik temizliyorsam eldiven takarim o da ellerim sonradan kokmasin diye.. Onun disinda eldiven niye takmak gereksin ellerini tertemiz yikayip tirnaklarini kesmişsen bir sorun yok.. O arkadasiniz disarida yedigi yemekler aldigi seyler hep eldivenle mi yapiliyor saniyor

Eldiven mi ? Daha neler mis gibi yıkarım ellerimi yaparım yemegimi

Eldiven zaten kimyasal bir ürün plastikten yada latexten oluşan birşey.
Yıkarsın elini sabunla mis gibi
Yaparsın.

Elimin lezzetii yemeklere geçsin diye yapiyorum deyiverseydıniz

Ne oldum delisi olmuş millet ya.
Yapmacık yapmacık tavırlar falan.

Sana kirli demek istememiş,"ben lüzumsuzum biraz" demek istemiş...

Eldiven kullanmam
Rahat edemem bir kere.....
Gerildim bi an
Neyse gittim ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…