- 31 Ekim 2013
- 21.490
- 72.251
- 798
- 41
anladım kuzum kolay gelsin o zamanyok kuzum kötü bir şey yok. bi alım satım durumu çıktı. eşim çalıştığı için ben geldim. satılacak olanı bekleyip farklı bi şey alıcaz. tabi süre belli değil 3 gün de olabilir 3 hafta da. arabayı da vereceğimiz için arabayı da getirmemiz gerekti. alınacak yer Ankara’da olduğundan buraya gelmem gerekti falan filan
düşünüyorum canım, okulumuzun psikoloğunun uzmanlık alanı çocukmuş ona bir gideceğimbenim 3 yaşındaki kızım ergenleşti 2. den sonra. oyun terapisine başladık işte. sen de imkan olursa bi çocuk psikoloğuna götür. erken müdahale her şeyde hayat kurtarır canım
yeni nesil bizim gibi kapalı değil çünkü canım, televizyon tablet bilgisayar hep ellerinde dolayısıyla dünya ellerinin altında herşeyi görüyorlar öğreniyorlar erken büyüorlar benceEn korktuğum şey ergenlik. Bende bugün pedagogla görüştüm, kızçemde inanılmaz bir kıskançlık peydah oldu. ‘Hava çok güzel’ desem ben değil miyim diyor. Kadın bana ‘görünür olmak, hep ilgi odağında kalmak istiyor’ diye cevap verdi. Belki senin kızın da bir birey olduğunu ispatlamak, görünür olmak, ciddiye alındığını bilmek istiyordur. Bizim zamanımızda diye başlayan cümleler kurmak istemiyorum, evet öyle sendromumuz, sancımız olamıyordu ama şahsen benim ciddi travmalarım var. Şimdiki çocuklar çok daha hızlı öğreniyor ve çok daha cesur davranıyor gibi geliyor bana. Umarım birbirinizi kırmadan bir orta yol bulursunuz
biz annemiz babamız ne dese doğruluğunu sorgulamadan kabul ederdik
yeni nesil böyle değil, sorgulamadan hiçbirşeyi kabul etmiyorlar
tabii bu da erken yaşta çatışmalara yol açıyor sanırım
di mi yaaağzımızın ortasına yediğimiz terlikle sendrom mendrom kalmazdı ki
yaa benim annem babam sakin insanlardı hatırladığım tek şiddet olayı, 12-13 yaşlarında ortadan kaybolmuştum daha doğrusu neyime güvendiysem akşamın bi vaktine kadar arkadaşlarımla gezip tozup eve gelmiştim annem de ölmüş korkudan yazık, o bi tokat patlatmıştı bana, budur ama buna rağmen annemin bi bakışı babamın bi susuşu yeterdi korkmama, ağzımı açamazdım
şimdiki nesil bi değişik
amin canım, yaralamadan, yaralanmadan atlatmak istiyorum bu süreciAllah kolaylık versin inşallah canım, sabret geçici bir süreç, arkadaşların dediği gibi ergenlik belirtileri gibi ama erken gibi de, istersen bir Dr ile gorusebilirsin ama unutma geçecek hepsi, ilerde belki kızın da pişman olacak böyle davrandgi için...ben şahsen ergenligimde annemlere sert davrandigim için çok pişmanım
yoksa beklediğim bir süreçti ergenlik yaşayacaktık ama hazırlıksız yakalandım ona geriliyorum
amin kuzum kolaylıkla atlatırız inşallahYaa zor valla ergenlik gercekten biri dha yazmis sanirim yas gercekten düstü yegenim var 9 yasinda oda ablam anlatiyor oda sürekli depresif aglamakli moddaymis herkez farkli geciriyor sanirm ergenligi Allah kolaylik versn bol sabir lazim bu dönemde sanirim
bizimki de tam tersi çok zor oyunlara dahil olan çekingen bir çocuk ama sadece yaşıtlarına böyle bize karşı sürekli bir savunma halinde, tırnaklarını çıkarmış vaziyetteAynı durumdan muzdarip olan biriyim şuan oğlum aynı şekilde 9 yaşında babasıyla 4 gündür kus konuşmuyor inat dediğim dedik a dediğimize b diyen herşeye cevap veren bir çocuk oldu okulda öğretmeni ile rehber öğretmeni ile pedolog bir arkadaşım ile görüştüm öncülük yeteginin çok yüksek oldugunu ve aşırı özgüven sahibiymis okulda Kendisinin okulda grup kurduğunu bu grubun lideri olduğunu oyunlara onun karar verdiğini öğrendim bu yüzden evdede bizi yönetmeye calisiyormus tabi ben şok geçirdim bu sene son senesi ilk okulda seneye bakalım devam ederse yazın yada bir düzelme olmazsa başka çözümler uretecegim.Mutlaka öğretmeni ile iletişime geç canım bazen ergenlik döneminde mi diyoruz ama işte altta başka sebep çıkıyor
muhakkak görüşeceğim kuzum, okul öğretmeniyle artı bir psikologla
canımm benim Allah yardımcın olsunOğlum bir taraftan bir taraftan ev sahibi bir taraftan taşınacak ev arıyorum bir taraftan daha önce rahim ağzı kanseri geçirmiştim tekrar belirtileri varmış gibi geliyor korkuma doktora gidemiyorum çok az kaldı bakırköy zirayet etmeme cidden şuan herşeyden bıkmış moddayim
Ev sahibi yıl dolmadan zam yapma derdinde zam dediysem yanlış anlaşılmasın 4 bin TL kira ise bunu 8 bin TL çıkarma derdinde Allah aşkına bu millet uzayda mı yaşıyor asgari ücret 8500 olan bir ulkede İstanbul için 6000 altı ev kirası yok oda ya ahir yada 1+0 kafayı yediniz kimse dur demeyecek mi bu işe
Diğer taraftan hastalık belirtileri tekrar mücadele edecek uğraşacak güçte hissetmiyorum kendimi zor çok zor işte ya oturup ağlamak istiyorum onu yapacak gücü bile bulamıyorum
eğer belirtileri olduğunu düşünüyorsan doktora gitmeyi ihmal etme lütfen, belki korktuğun gibi değildir için rahatlayacak belki
ev sahibine de Allah vicdan versin ne diyeyim yaa 2 katı nedir, biz 2 katı zam mı alıyoruz ki maaşlarımıza