Popüler Konu Ellssa ile MasterFit

Cok soguk yaa kalkasim gelmedi benimde
İyi etmişsin hayatım,yat mis gibi. Brn 7’den beri deli dana gibi dolaşıyorum. Çok soğuk gerçekten🥶
Ben de adet olamıyorum diye sinir oluyorum. :KK48: Allahim ya bu işler niye ters. Üç beş güne geçer şişliğe üzülüyorsan. Ara verirsen ben de veririm bak ..geçen hafta Elhan yoksa ben de yokum dedin unutma 🥺
Yok kuzum ne şişliği hiç belirti yok , 5 gün erken. O yüzden sinir oldum, menopoz mu geliyo acaba:işsiz:

Eklentiler

• 20220114_093636.webp
    20220114_093636.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 51
Sorun olmaz canim ekleyelim takimlara yarin sabahda istersen kilo bildirebilirsin 🥰🥰

tamam yarın sabah çekerim nickli.
ya şu nicki yazsaydım kenara çekecektim
sırf tartıyı çekecektim dur kağıda yazayım derken hadi geç kalıyorum işe dedim kaldı.

💜🦋

sorayım onu

öğlen gidicem göstermeye abla

ay hadi bakalım inşallah doktor moralini düzeltir biraz. Bana da geçmeyecek çözümsüz bir durum gibi gelmedi canım, inşallah öyledir.
yüksek degilki benim düşük çıkmış referans aralığından:KK43:

Az kalsın kocadan da ediyordu beni hain yumurtalar. :KK69:
Vakit bulduğumda menülerini inceleyeceğim tatlım...:KK60:

ay nooldu yumurta diyeti?

alp mis benim dediğim
alkalen fosfotaz diyor 40 ve 150 arasında olması gerekirken benim 30
Her tahlil sonuçlrı farklı olur buradada farklı

Alkalen Fosfatazın Normal Değer Aralığı Nedir?​

· Alkalen fosfataz seviyesi kan testi ile tespit edilir. Sağlıklı bir bireyin kanından yapılan ölçümde alkalen fosfataz miktarı 20 – 140 IU/L olarak hesaplanır. 140’ın üzerinde hesaplanan ölçümlerde ALP yüksekliğinden bahsedilirken; nadiren 20’nin altında hesaplandığında ALP düşüklüğü tespit edilir.

Buna göre sonucun normal çıkıyor.
Nedenleride bunlar yazıyor.

Alkalen fosfatazın yüksekliği gibi düşüklüğü de meydana gelebilir. Her ne kadar, ALP düşüklüğü oldukça nadir görülse de, oluştuğunda aşağıdaki durumlar akla gelir:
· Yetersiz ve yanlış beslenme: Tüm besin ögelerinin yeterli miktarda ve dengeli alındığı bir beslenme alışkanlığına sahip olunmadığında, vücut metabolizması olumsuz etkilendiğinden ALP miktarında azalma görülebilir.
· Vitamin eksiklikleri: Çeşitli nedenlerden ileri gelen, özellikle C vitamini, folik asit ve B6 vitamin eksikliklerinde ALP miktarında düşüşler saptanabilir.
· Mineral eksiklikleri: Fosfor ve çinko gibi minerallerin yeterli alınmadığı durumlarda da ALP miktarı düşebilir.
· Malnütrisyon: Alınan gıdaların vücutta yeterli sindirilememesi veya emilememesi durumlarında, besin yetersizliği ile paralel olarak ALP miktarında düşüş olabilir. Özellikle Çölyak hastalığı gibi bağırsak sisteminin fonksiyonunu bozan durumlarda görülür.

Günaydın kaptanim guzel eksi tebrik ederim😍
MasterFit ekliyorum🥰

Günaydın canim artin cok degil haftaya daha guzel olur 🥰

Günaydın canim hayirli cumalar 🥰

Ee bu hafta menulerin yoktu sonuc normal canim 🤗

Guzel eksi tebrik ederim kaptanim 🥰tamamdir masterfite ekliyorum🤗
Takim gun icinde belirlenir

Günaydın canim 🥰

Günaydın canim 🥰

Eksin cok guzel tebrik ederim ablacim 😍

😔😔😔😔
Evet hiç dikkat etmedim haftaya dikkat ederim inşallah