Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
slm kızlar.

sultan lokumunu 1 gece önceden yapmanın bi sakıncası varmı acaba

Hiçbir sakıncası yok ben fazladan yapmıştım fazla kişiyiz diye 3gün boyunca yedik valla tadı bozulmadı enfes bişeydi üzerine çikolata sosuda hafif dolandırmanı tavsiye ederim

slm kızlar.

sultan lokumunu 1 gece önceden yapmanın bi sakıncası varmı acaba

selam canım
daha güzel oluyor 1 gece beklemesi

Hepsini karistirdim canim yanliz aklima birsey takildi tatliya hic sivi yag koymuyormuyuz?

amaının unutmuşmuyum yazmayı
1 su bardağına yakın sıvı yağ ekleyebilirsin cnm

Hiçbir sakıncası yok ben fazladan yapmıştım fazla kişiyiz diye 3gün boyunca yedik valla tadı bozulmadı enfes bişeydi üzerine çikolata sosuda hafif dolandırmanı tavsiye ederim

selam canım
daha güzel oluyor 1 gece beklemesi

amaının unutmuşmuyum yazmayı
1 su bardağına yakın sıvı yağ ekleyebilirsin cnm

teşekkürler kızlar.şuanda pişirme aşamasındayım şekeri biraz fazla gibi geldi.pudingde şekerli olduğu için hindistan cevizine bulayınca düzelirmi acaba.bide bi sorum daha va rkaç tane çıkar bana 30dan fazla çıkması lazım

Cok sagol cnm tam emin degildim ama tahmin ettim sadece

akıllı kadınsın vesselam:)

resimdeki gibi tam katılaşmadı durdukça katılaşırmı acabaa

canım bekledikçe tadı oturuyor kıvamıda öyle ve 30 adet çıkar ama birazcık ufak yuvarlamalısın o zaman çok rahat çıkar.

poğaca

1.5 sb yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
birkaaç damla limon
aldığı kadar un

içerisine peynir

elmalı kurabiye
1 sb yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
birkaç damla limon
1 pk vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
1 sb şeker
aldığı kadar un

içi için 4 tane elma
1 -2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

teşekkürler canım,unutmamışsın

Rica ederim canım sen sağol susamlının hamuru epey bereketli ben ince ince yapmıştım ama şişmişler yine Tadı gerçekten çok iyi oldu kraker gibi yiyip duruyorum. Revaniyi de eşim çok beğendi ikişer ikişer yiyo valla Senin tariflerin hep tutuyo bir kez daha teşekkür ederim. Revani de libyanadandı galiba ona da ayrıca teşekkürler

oh ohh çok sevindim afiyet bal şeker olsun canımm
erkekler şerbetli tatlılara çok düşkünler,benimde eşim şerbetli tatlı delisi resmen,yemeden uyuyamaz acaip bir alışkanlık oldu,sayesinde bende duba olucam:)
susamlı çubuk aynı hazırların tadında oluyor,birebir olmasa da çok yakın tadı(bana göre tabisi) :)
paylaşımlarının devamını beklerim canım benim

elossacım kabak mücver yapacaktım akşama yağda kızartmak yerine harcı borcama yayıp fırında pişireyim dedim daha hafif olsun diye ama üstü nar gibi kızardıda içi pişmedi hiç güzel olmadı tadıda bi acayip oldu sen nasıl yapıyosun kabak mücveri

ben kabakları rendeledim bi tanede havuç rendeledim kuru soğan ince ince doğradım tuzunu kattım biraz sıvı yağ kattım ununu ekleridm ikide yumurta kırdım bütün harcı karıştırdım borcam tepsimi yağlayıp harcı döktüm görüntü muhteşemdi ama tadı tuzu olmadı pişmedi de

canım fırında yapacaksan çok ince dökmelisin tepsiye,yani kalınlık 1-1,5 cm i geçmemeli ki içi iyice pişsin.
ben kabak mücveri şöyle yapıyorum canım.
2-3 adet kabak,1 kuru soğan rendeliyorum.biraz dereotu ve maydanoz doğruyorum.2 veya 3 yumurta,1 çay bardağı un,yarım paket kabartma tozu,tuz,karabiber,pul biber ve birazda yağı ekleyip iyice karıştırıyorum.eğer canım isterse biraz peynir koyuyorum kaışıma,yani istediğin her peynir olur,lor da olur.
sonra yağladığım büyükçe bir tepsiye döküyorum ve üzerine en son fırça yardımıyla yağ sürüp fırına sürüyorum..
bazende hani kağıt kek kalıpları varya onları yağlayıp o şekilde karışımdan ekleyip pişiriyorum..muffin kalıpları
daha kişisel oluyorlar:)

bu arada rendelediğim kabakların suyunu sıkıyorum canım,o çok önemli

Son düzenleme:

bende dereotu ve maydanoz olmadığı için koymadım canım bide sen havuç koymamışsın havuçmu yakışmadı kabağa acaba veee kalın olmuştu haklısın bide kabartma tozu da koymamıştım sağol canım en kısa zamanda senin tarifini uygulayacam

canım havuçta koyduğum zamanlar oldu ama sonradan fakettimki benim damak tadıma pek gitmiyor gibi,artık eklemiyorum.havuç şekerimsi bir tat bırakıyor,oysa ben mücveri tuzlu severim.
olsun maydanoz dereotu şart değil canım ben yeşillik çok sevdiğimden ekliyorum..onlar yoksa kuru nane ekleyebilirsin kabağa çok yakışıyor nane.
birde dediğim gibi mutlaka kabağın suyunu sıkmalısın canım
bi daha yaptığında bilgilendirirsin olurmu

Elossacımmm
günaydınnnnnn

pogcaların ıcıne soda koyuyormusun ??
yarın aksam msıafırlerım var esımın arkdasları gelecek
salata olarak mercımek koftesımı yapsam yoksa degısık bıseymı ? cok cesıt salata var sonucta
ama ben bılmıyorum ısım bıle

kısır (sevmem) kuskus (sevmem) makarna salatası da gecen hafta yaptım

neyse benım korasan(bız yunanıstyanlıyız oyle derız) pogcalarımdan yapayım muzlu rolo pasta
ama bır salata ve bır borege ıhtıyacım var sanırımmmmmm

günaydın hayatım
paçanga veya sigara böreği yapabilirsin canım
peynirli veya patatesli tava böreğide güzel olur
amerikan salatası olurmu peki

way way wayyyy ellerine sağlık hayatım,bu ne hızz:)
ne ara uyandında yaptın maşallah sana
ben daha gözlerimi açamıyorum,bugün kursada gitmicem evde pineklicem:)
ellerine sağlık canım sanıyorum patatesli

way way wayyyy ellerine sağlık hayatım,bu ne hızz:)
ne ara uyandında yaptın maşallah sana
ben daha gözlerimi açamıyorum,bugün kursada gitmicem evde pineklicem:)
ellerine sağlık canım sanıyorum patatesli

Elossacım
Beni dün gece uyku tutmadı ve kalktım yaptım bu patatesli böreği..
Dün gece 2 miydi neydi hatta
Benim de ayıldığım söylenemez şu saat daha :2:

Elossacım
Beni dün gece uyku tutmadı ve kalktım yaptım bu patatesli böreği..
Dün gece 2 miydi neydi hatta
Benim de ayıldığım söylenemez şu saat daha :2:

oh maşallah canım sana
sende benim kafadansın desene,ben gecenin körlerinde kek yapıp yaprak sardığımı bilirim:)
Kafaya bişeyi takmıyım yeterki,kendimi relax etmem için tek çözümüm mutfak
Vallahi süper görünüyor,sanırım kol böreği formatında yaptın,nasıl canım istedi valla anlatamam,çay içiyorum şu anda 1 parça olaydı eyiydi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…