canım fırında yapacaksan çok ince dökmelisin tepsiye,yani kalınlık 1-1,5 cm i geçmemeli ki içi iyice pişsin.
ben kabak mücveri şöyle yapıyorum canım.
2-3 adet kabak,1 kuru soğan rendeliyorum.biraz dereotu ve maydanoz doğruyorum.2 veya 3 yumurta,1 çay bardağı un,yarım paket kabartma tozu,tuz,karabiber,pul biber ve birazda yağı ekleyip iyice karıştırıyorum.eğer canım isterse biraz peynir koyuyorum kaışıma,yani istediğin her peynir olur,lor da olur.
sonra yağladığım büyükçe bir tepsiye döküyorum ve üzerine en son fırça yardımıyla yağ sürüp fırına sürüyorum..
bazende hani kağıt kek kalıpları varya onları yağlayıp o şekilde karışımdan ekleyip pişiriyorum..muffin kalıpları
daha kişisel oluyorlar:)
bu arada rendelediğim kabakların suyunu sıkıyorum canım,o çok önemli
oh maşallah canım sana
sende benim kafadansın desene,ben gecenin körlerinde kek yapıp yaprak sardığımı bilirim:)
Kafaya bişeyi takmıyım yeterki,kendimi relax etmem için tek çözümüm mutfak
Vallahi süper görünüyor,sanırım kol böreği formatında yaptın,nasıl canım istedi valla anlatamam,çay içiyorum şu anda 1 parça olaydı eyiydi:)
kızlar takıp eden bırı olarak konu actım ama burayada koyuyorum pogcalarımı
ınsallah begenırsınız
Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne
yapılısı :
DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)
derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..
hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..
hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın
yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı
ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım
Eki Görüntüle 614075 Eki Görüntüle 614076 Eki Görüntüle 614077 Eki Görüntüle 614078
buaarda bunlarda benden
köftemın ıcınde
kıyma
ekmek ıcı
baharatlar
az sırke
sıfır salca
tuz
karbonat
kofte harcı bı cay kasıgı
sıvıyag
yumurta
rendelenmıs sogan
var cok guzel oluyor koftelerım
boregım ıse kalmıs bayatlamıs yufkalardan yaptım
2 kat bos koydum ıclerıne
sut yogurt soda kabartma tozu ve yag lı karısımdan surdum
peynırlı maydonozlu yaptım
ıkı katada bunları koydum son kat ılede kapattım
mısafırlık olmaz ama kendımız yıyecegız :)
Kabakların suyunun sıkılacağını herkes bilmez elossammm süpersin ya
Bu arada evde kabak var değişik bir tarifin var mı kabakla
Keşke hep beraber yiyebilsek şurda tüm pişirdiklerimizi ya
Mutfak benim de terapi alanım
Ancak sürekli mutfakta olmak bazen tehlikeli olabiliyorBunu tartı söylüyor
ben bu tarz hamurlarda kalınlığı yada inceliği pek tutturamıyorum yaa
canım havuçta koyduğum zamanlar oldu ama sonradan fakettimki benim damak tadıma pek gitmiyor gibi,artık eklemiyorum.havuç şekerimsi bir tat bırakıyor,oysa ben mücveri tuzlu severim.
olsun maydanoz dereotu şart değil canım ben yeşillik çok sevdiğimden ekliyorum..onlar yoksa kuru nane ekleyebilirsin kabağa çok yakışıyor nane.
birde dediğim gibi mutlaka kabağın suyunu sıkmalısın canım
bi daha yaptığında bilgilendirirsin olurmu
haklısın canım yakışmadı havuç vee en büyük hatam kabağın suyunu sıkmadım sanırım tadını o bi acayip yaptı bi dahaki sefere yazdıklarını dikkate alacam sağol canım bi mücver üzerine ne kadar konuştum dimi
elossacım bi şey daha soracam ben kadınbudu köfteyi çok severim bi gün bayağı hazırlayıp yedi sekiz poşet kadar derin dondurucuya attım çalıştığım için kolay yemek oluyo bana benim sorum şu kadın budu köfteninharcını hazırlarken bi hata yaptım ve kıymayı tümden çiğden kattım pirince yarısını pişirmedim yani sonradan baktığım tariflerdede hep yarısı çiğ yarısı pişmi,ş olarak geçiyo bende önce köfteleri kızartıp sonrada unlu yumurtaya bularak yeniğden kızartıyorum buda biraz ağır oluyo sen nasıl yapıyosun ve bu konuda bana ne önerirsin
ehehhe :)
konuşucaz tabi hayatım birbirimizden fikir alıcaz,akıl akıldan üstündür lafına çok inanırım ben.
mücveri tekrar yaptığın zaman paylaşmayı unutma emi:)
bu arada kadınbudu köfte dedin beni can evimden vurdun:)
çok severim ben,eşimde bayılır(artık adındanmı lezzetindenmi bilmem)
benim tek tarifim var sürekli yaptığım onu sana hemen kopyalıyorum,bende bir siteden almıştım ve o zamandan beri sürekli bunu yaparım sonucundanda çok memnunum canım...
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 adet soğan
½ demet maydanoz
1 kahve fincanı pirinç(pirinçler önceden suyla haşlanır)
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Yapılışı:
Kıymanın üçte biri tavaya alınır. İnce doğranmış soğan ve tuz eklenerek 5 dakika kavrulur.
Maydanozlar ince ince kıyılır bir kaba alınır, üzerine karabiber, haşlanmış
Pirinç, soğanla kavurduğumuz üçte bir kıyma, 1 yumurta ve geri kalan kıyma
Katılarak bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Bu karışım köfte şeklinde hazırlanır.
Bir kapta 2 adet yumurta çırpılır hazırlanan kadınbudu köfteler ilk önce una bulanır sonra yumurtaya bulanarak yağda kızartılır. Kızartılan kadınbudu köfteler servis tabağına alınarak üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.
sende süpersin bebem
ilk zamanlar bende bilmezdim özene bezene hazırlar fırına sürerdim,içi pişmezdi üstü altı nar gibi kızarırdı ve ben çıldırırdım neden pişmiyor diye:))
annecim sayesinde öğrendim,bi gün telde resmen ağlıcaktım bu mücver yüzünden:)))
canım yemek tarzında bişimi yoksa börek gibi bişimi arıyorsun bakim
keşkeee,nasıl isterim anlatamam vallahi...
her yaptığımdan her birinize tattırayım,gelsin kahveler gelsin çaylar
evet tehlike kısmı fenaa,ama kör boğaz dinlemiyor işte
mücveri yaptığımdaki kısa zamanda deneyecem mutlaka buraya ekleyecem canım
hıım kadınbudu köfteyi benim eşimde çok seviyo aynen seninki gibi ama adındanmı tadındanmı bilmem
sende kadınbudu köftenin kıymasının bi kısmını pişiriyosun ben burada hata yapmışım
ama derin dondurucudaki son poşetimi çıkardım öğlende kızartacam resmini eklerim
bundan sonra bende pişirecem kıymanın yarısını
ben pirinç pilavı yaptığım zaman artarsa eğer onuda kadınbudu köfte yaparak değerlendiriyorum
ben de köftede yaşamıştım benzerini çok moral bozucu oluyor
İki türlü de olur ne istediğimi de bilmiyorum bu arayemek tarzı olsun diyeyim
Bugun eşimin kız kardesı gelıyor bıze, değişik birşeyler yapma ıstıyorum yemek olarak. Kolayından şöyle değişik bir tarifiniz var mı bayanlar? :44:
merhaba elossacim,
benim tarifler yine dibe vurdu dün irmik tatlisiyla susamli kekden yaptim ikiside iyi olmadi neden anlamiyorum...
bi isyan bayragini cekersem bir daha mutfaga girmicem....
merhaba canımm günaydın
neden ki çok üzüldüm şimdi((
günaydin canim,
susamli kekin hamuru civik oluyor sanirim yine disi pisti ici pismedi un mu az geliyor acaba
irmik tatlisi da pek güzel olmadi...
sadece hünkar begendim güzel oldu
firarperest canıma okudun valla... revani lafını duyunca ağzımın suları akıyor resmen.... hemen gidip yapıyorum
di mi,insanın canı çekiyor resmen:)
yaparsan paylaşırmısın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?