irmiğim bitmiş. alır gelir hemen yaparım. ve paylaşırım tabi ki de
bence sen blog açmalısın elossacım, çok hamaratsın maşallah ...
firarperest canıma okudun valla... revani lafını duyunca ağzımın suları akıyor resmen.... hemen gidip yapıyorum
canım unun kıvamı tam yerinde aslında,ama birden çok sıcak fırınladıysan üstü altı pişer içi pişmez kekin.
off gerçekten üzüldüm
:)))
canım ben bikaç kurusoğanı yağ ile soteliyor içine 3-4 diş sarımsak ekliyorum..1-2 yemek kaşığı salça ile hepsini kavuruyorum 4-5 dk
istersem eğer domates ve biberde ekliyorum minik minik doğrayıp
ardından küp küp doğradığım kabaklarımı ekliyor (kabuklarını soymuyorum) hiç k
arıştırmadan 1 çay bardağı su ilave edip tuzunu ayarlayıp altını çok kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişiriyorum.
çok fazla sulu olmuyor ve üzerine servis sırasında yoğurt gezdiriyorum.
yemede yanında yat:)))
kıymalısınıda yapıyorum ama bu şekilde sade halde daha bi hoş oluyor:)
Canım teşekkür ederim,ama burayı seviyorum
paylaşımını merakla beklicem
Vereyim bi dilim canım aramızda revaninin lafı bile olmaz
canım görümceye börülce yap
şaka bi yana nasıl bişi istiyorsun mesela,geçiştirmelik bişimi yoksa çorbasından tut ana yemeğine tatlısına kadar bi menümü
Aman tanrım yaktın beni şu andaaaa
Kalkıp börek mi yapsam dediğini okumuştum gece ama hiç aklıma gelmedi vallahi kalkıp o saatte yapacağın
KArnımdan gurultular yükseliyor şu anda o kadar nefis görünüyor kiiiEllerine sağlık canım
Kafama taktığımı,o saniye yapmazsam rahat edemiyorum ben ya :86: Gecenin o saatinde dürttü bişeyler,kalktım yaptım böreği vallahi..
Keşke bütün kızlarla, pişirip beraberce yiyebileceğimiz bir ortamımız olsaydı,ne güzel olurdu..
Teşekkür ediyorum,öpüyorum çok
BALKABAKLI BÖREK...:)
MALZEMELER;
3-4 büyük dilim balkabağı
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
üzerini için pudra şekeri
YAPILIŞI;
balkabakları rondodan geçirilir veya rendelenir...süt,yumurta,sıvıyağ bir kasede çırpılır..yufkalarımızın üzerlerine sütlü karışımdan iyice sürülür ve rendelemiş olduğumuz balkabaklarımızdan iyice heryerine gelecek şekilde serpilir.sonra balkabaklarımızın üzerine avucumuzla her yufkaya yarım su bardağından biraz fazla toz şeker gezdirilir ve rulo şeklinde sarılıp yağlamış olduğumuz fırın tepsimize istediğimiz şekilde dizilir..en son üzerine sütlü yumurtalı karışımdan sürülüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir..pişen böreğimizin üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir..
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 596312 Eki Görüntüle 596313 Eki Görüntüle 596314 Eki Görüntüle 596317 Eki Görüntüle 596320 Eki Görüntüle 596321 Eki Görüntüle 596322 Eki Görüntüle 596323 Eki Görüntüle 596324 Eki Görüntüle 596326 Eki Görüntüle 596325 Eki Görüntüle 596327 Eki Görüntüle 596328 Eki Görüntüle 596330 Eki Görüntüle 596329 Eki Görüntüle 596331 Eki Görüntüle 596332 Eki Görüntüle 596333 Eki Görüntüle 596334 Eki Görüntüle 596335 Eki Görüntüle 596336 Eki Görüntüle 596337 Eki Görüntüle 596338 Eki Görüntüle 596339 Eki Görüntüle 596341 Eki Görüntüle 596343 Eki Görüntüle 596342 Eki Görüntüle 596340
canim ya bilmiyorumki bütün malzemeleri ayni su bardagi ile ölctüm.
150 derecede pisirdim...
yok yok ben beceriksiz ciktim sanirim
Deneyeceğim canımmmmyoğurt ve kabak
Slm. Elossa topiğin çok güzel ve bana çok iyi geldi ben 1 buçuk aylık evliiyim ve bekarken hiç yemek yapmadım inşalah seninle birlikte çoğu şeyi öğrenebileceğim
markete gittim irmik bitmiş ya koca marketteçarşıya gidicem birazdan ordan alırım artık
canım benim
yok sadece bir türe ıhtıyacım var :)) tatlı corba ana yemek tamam. Ana yemek fırında köfte, yanına hafıf bir şey lazım ama ne
elosa 3 dk lık tatlı yaptım hemde kendi kafamdan uydurdum tarifini 1pk muzlu puding yaptım yarısını borcama boşalttım bebe büsküvisi ve muz dilimleri koydum arasına kalan pudingide boşaltıp süsledim
Eki Görüntüle 615994 bu da süslenmiş hali Eki Görüntüle 615997
pazartesı gunu
mercımek koftesı
börek ne böregı bılemedım
pogca (ıcıne peynırmı zeytınmı koysam su benımpogcalardan)
muzlu rulo pasta yapcagım 3 kısı msıafgıırmız var yeter herhalde cesıtler :)
bakalım sayfamız benım gıbı bı becerıklı hatunuda gorsun
aman Allahım görünce ağzım sulandı yaaaaa :125: : 125:
denemeşsin bu börekleri inşallah tadını beğenmişsinizdir. en kısa sürede kayınvalideme gidip yaptırmam lazım.
Ellerine sağlık :125:
Elmalı Kurabiyemalzemeler:
Hamuru için:250 gr.margarin (ben teremyağ kullanıyorum oda sıcaklığında olacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı tepeleme un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
iç harcı için:
3 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı ceviz veya fındık kırığı
Yapılışı:Elmaları soyup rendeliyoruz.Toz şekeri ve tarçını üzerine döküp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.10 dakika bekletiyoruz.ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.elinize yapışıyorsa tutam tutam un koyarak fazla koymamak şartı ile kıvamı tutturabilirsiniz.daha sonra hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.tek bir bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz çok ince değil çokta kalın değil.8 eşit parçaya bölüyoruz ve iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz tek fark kenarlarını kıvırmıyoruz sararken.180 derecede kızarana dek pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuyunca da üzerilerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet olsun hanımlar.
Elossa yarın annem gelecek öğleden sonra çayın yanına bişiker yapayım yemek vakti olmaz o saat çünkü. Ispanaklı börek, peynirli poğaça, kek daha karar vermedim çikolatalı ıslak kek falan olabilir, bana mikrodalgada pişmeyen ıslak kek tarifi versene canım yaaa.. Tarifimi kaybettim pc de hangisine baksam içime sinmedi yarn sabaha kadar ama lazım. ya da elmalı kurabiye mi yapsam hangisini yapayım iki çeşit tatlı çok mu olur. İki tatlı iki tuzlu olsun dedim iştee..
canım elmalı kurabiyeyi merdane ile açmak yerine elimizle parçalar alıp açıp içini koyup şekil versek yengemin bir tarifi vardı tam tutuyordu kaybettim hamuru yapıp eliyle az açıp içini koyup şeklini veriyordu ben başka şekil yapıyorum mesela yapınca resmini eklerim ama öyle olur mu :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?