Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
2.sayfamda bulunan kasap köftemden yaptım bugün apar topar:)
tek tek aşamalı çekemedim çok işim vardı ve zaten hali hazırda çekilmişi var sayfa 2 bakınız efem:)

canım ıslak kek ve elmalı kurabiye aynı anda sanki çok olur gibi ama sen bilirsin eğer kalabalık olacaksanız olur yani

akşam için yaptığım patatesli tavuğum

canım olur tabi neden olmasın,poğaça yapar gibi yani

canım bence elmalı kurabiye yap çok şeker olur,ama yinede sen bilirsin..hangisini kesin olarak istiyorsun söyle ben hemen tarif verim sana

hmhmhmhmhm
canım elerine sağlık süperr,ye beni diyor ta burdannn:)
paylaştığın içinde çok teşekkür ederim hangi tarifi uygulamıştın peki[/QUOTE]

rica ederim ne demek bir blogdaki tarifi uyguluyorum. 3 yıldır şaşmaz

evet insan bi tarife alışınca ve sonuç güzel olunca bi daha vazgeçemiyor,benimde var öyle bikaç blok arşivimde:)

bu resimlere bakıp bakıp iç geçirmemek elde mi?
yemin ediyorum içim gitti,nasıl duygulandım anlatamam.
bu sobalarda yemek pişirmek nasıl keyiflidir nasıl lezzetlidir Allahım ne kadar şanslılar...

Çok güzel görünüyorlar elinize sağlık tarifi var mı sayfalarda :44:

çok teşekkür ederimm sayfalarda tarif yok ama hemen veriyorumm
5 sb süt
4.5 yk un
1 yk dan az nişasta
1 sb şeker (1.5 da olabilir tatlı seviyorsanız 1.5 daha iyi)
3 yk kakao

malzemeler karıştırılır muhallebi pişirilir. fırın tepsisine hindistan cevizi dökülür bolca hiç boşluk kalmasın. ılıyan muhallebi tepsiye yayılır ve buzdolabına kaldırılır. 1 poset kaymak tadında krem şanti yada normal krem şanti tarife göre hazırlanır. muhallebinin üzerine krem şanti esit sekılde sürülür biraz dinlenmesi için tekrar buzdolabına kaldırılır. sonra üzerine ceviz serpiştirilip 2 parmak kalınlıgında serıtler kesilir şeridin yarısına kadar yuvarlanıp şekil verilir. afiyet olsunn

teşekkürler canımmm

Elossa'cım merhaba
Aslında internetten bakabilirim ama senin tarifini rica edeceğim.....
Bana sütlaç tarifini yazabilir misin?

ahh senmi bittin benmi hayatım:))
canım fırın sütlaçmı istiyorsun yoksa diğer normal sütlaçmı

Normal sütlaç istiyorum canım....Oğlum çok seviyor ama bazen güzel yapıyorum bazen çok kötü..Sanrım birden fazla tarife bakmak iyi değil

Normal sütlaç istiyorum canım....Oğlum çok seviyor ama bazen güzel yapıyorum bazen çok kötü..Sanrım birden fazla tarife bakmak iyi değil

tamam canım,hali hazırda resimli tarifim yok ama sürekli olarak yaptıklarımdan bir tanesini sana hemen kopyalıyorum arşivimden
güvendiğim ve çok iyi sonuç aldığım bildiğimiz sade sütlaç canım
MALZEMELER
1 Kilo süt
1,5 çay bardağı pirinc
4 Su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu
2,5 su bardağı şeker
Üzeri için tarçın
HAZIRLANIŞI
1,5 Çay bardağı pirinci yıkayıp 4 su bardagi su ile ateşe alin. Pirinçler uzayip suyunu çekene kadar pisirin. Sütütnü ekleyip 10 dakika arasıra karıştırarak kaynamaya bırakalım. Ayrı bir kuçuk kasede 1 çay bardağı su veya süt ile 2 corba kaşığı nişastayı ezin, kaynamakta olan süte yavaş yavaş ilave edin.
Ara sıra karıstırarak 10 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip bir iki taşım daha kaynatin. Sütlaci kaselere paylaştırın. Soğuyunca arzuya göre tarçın serpip servise sunabilirsiniz

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Elossa'cım....Yarın hemen yapıp eleyebilirsem fotoda ekliycem....
Sevgiler

Valla canım sırf süper yemek tariflerin için bu siteye de üye oldum...
Yakın takipçinim haberin ola...
Sen nereye, ben oraya =)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…