Valla canım sırf süper yemek tariflerin için bu siteye de üye oldum...
Yakın takipçinim haberin ola...
Sen nereye, ben oraya =)))
kızlar az kaldı yarışmanın sonlanmasına hadi oy verin elossaya yorum yapın kelle paçaya:) yemekteyiz soframız bölümünde, sürekli bakıyorum elossa ya kendim katılmışım gibi senin birinci olmanı istiyorum bu topiki takip edenler o topike kaysınlar
tamam canım,hali hazırda resimli tarifim yok ama sürekli olarak yaptıklarımdan bir tanesini sana hemen kopyalıyorum arşivimden
güvendiğim ve çok iyi sonuç aldığım bildiğimiz sade sütlaç canım
MALZEMELER
1 Kilo süt
1,5 çay bardağı pirinc
4 Su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu
2,5 su bardağı şeker
Üzeri için tarçın
HAZIRLANIŞI
1,5 Çay bardağı pirinci yıkayıp 4 su bardagi su ile ateşe alin. Pirinçler uzayip suyunu çekene kadar pisirin. Sütütnü ekleyip 10 dakika arasıra karıştırarak kaynamaya bırakalım. Ayrı bir kuçuk kasede 1 çay bardağı su veya süt ile 2 corba kaşığı nişastayı ezin, kaynamakta olan süte yavaş yavaş ilave edin.
Ara sıra karıstırarak 10 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip bir iki taşım daha kaynatin. Sütlaci kaselere paylaştırın. Soğuyunca arzuya göre tarçın serpip servise sunabilirsiniz
Uzun zamandır takipteyim. Nihayet üye olup, yakından takip etmeye başladım :)
Elossa, tarifler için teşekkürler
Elossacım merhaba uzun zamandır giremiyordum. Yine döktürmüşsün görmeyeli eline sağlık canım. Bende dün fırında beşamel soslu mantarlı tavuk sote yaptım. Ekleyim dedim :) Kocişimle yedik çok beğendik. Umarım sizde beğenirsiniz. :)
Malzemeler;
5 orta boy patates
1 büyük soğan
4 adet sivri biber
1/2 kilo mantar
1/2 su bardağı kaşar rendesi
3-4 parça tavuk göğsü
kekik,karabiber,pul biber,tuz
Beşamel Sos;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz karabiber
Patatesleri küp küp doğrayıp karabiber serpilerek pembeleşene kadar kızartalım.
Eki Görüntüle 616937
Ayrı bir yerde sıvıyağ da soğanları ve kuşbaşı tavuk göğüslerini kavuruyoruz. Sonrasında limonlu suda bekleyen küp küp doğranmış mantarları ve doğranmış biberleri ekliyoruz. Mantar suyu nu bırakıp çekmeye yakın domatesini tuz kekik karabiber ve pul biberini katıp karıştırarak pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 616940
Borcam bir tepsiye bu karışımı aktarıp üzerine hazırlanan patatesler döşenir.
Beşamel sos için tereyağı un ile kavurup üzerine yavaşça sütü ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım. Tuzunu da atıp karıştırdıktan sonra altını kapatıp borcamda ki karışımın üzerine dökelim. Kaşar rendesini de yayalım.
Eki Görüntüle 616942
200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilerek servis yapalım.
Eki Görüntüle 616943
Afiyet Olsun Kızlar :))
Elossacım nacizane sütlaç yaparken dikkat ettiğim bir püf noktasını paylaşmak istiyorum
pirinçleri haşlarken 1 çimdik tuz atarsak pirincin nişasta tadı sütlaçta damağımıza gelmez
Ellerinize sağlık
Harika bir topic olmuş
Ev arkadaşlarım artık makana yemekten sıkılmışdı sayenizde burdan kendimi geliştirmeyi planlıyorum
Rica ederim canım. Elimden geldiğince eklemeye çalışırım. :)
elossacım bu sabah kahvaltısına havuçlu yumurta yaptım çok güzel oldu severmisin bilmem ama buda resmi
Eki Görüntüle 617131
ii aksamlar bende kek yaptım havuçlu cevizli bu saatt de fırında kekimmm
DIZMANA...
MALZEMELER;
HAMURU İÇİN;
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
SOSU İÇİN;
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI;
arkadaşlar benim çocukluğumun yumuşacık pamuk gibi mayalı böreği.Trakyada çok yaparlar ve sıcak sıcak yedinmi tadına doyum olmaz...
içine lor(ekşimikte diyorlar)peynir eklenir.
öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
ardından üzerini kapatıp sıcak bir ortamda(sarılarakta yapılabilir) yaklaşık 1-2 saat dinlendiriyoruz hamurumuzun kabarmasını mayalanmasını bekliyoruz.
hamurumuz kabardıktan sonra göz kararı parçalar alıp elimizle veya düz bir zeminde pide yapar gibi uzunlamasına açıp resimde görüldüğü gibi lorumuzdan koyuyoruz ve rulomuzun ağzını kapatıyoruz.3 parmak genişliğinde şeritler kesip dik olarak yağlanmış tepsimize yanyana bitişik olarak sıralıyoruz.(piştikten sonra ayrılıyorlar merak etmeyin) :)
son olarak sos malzemelerimizi iyice çırpıp dızlamamızın üzerine döküyor heryerine eşit şekilde dağıtıyoruz ve öncden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 617137 Eki Görüntüle 617139 Eki Görüntüle 617140 Eki Görüntüle 617141 Eki Görüntüle 617142 Eki Görüntüle 617143 Eki Görüntüle 617144 Eki Görüntüle 617145 Eki Görüntüle 617146 Eki Görüntüle 617147 Eki Görüntüle 617148 Eki Görüntüle 617149 Eki Görüntüle 617151 Eki Görüntüle 617150 Eki Görüntüle 617152 Eki Görüntüle 617154 Eki Görüntüle 617155 Eki Görüntüle 617156 Eki Görüntüle 617157 Eki Görüntüle 617158 Eki Görüntüle 617163 Eki Görüntüle 617162 Eki Görüntüle 617160 Eki Görüntüle 617161
dızladım elossa burdaa
Bu tarifi denemeliyim
merhaba canımm oy oy hamarat hatunn:))
imkanın varsa paylaşmanı isterim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?