Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
kızlar az kaldı yarışmanın sonlanmasına hadi oy verin elossaya yorum yapın kelle paçaya:) yemekteyiz soframız bölümünde, sürekli bakıyorum elossa ya kendim katılmışım gibi senin birinci olmanı istiyorum bu topiki takip edenler o topike kaysınlar

Valla canım sırf süper yemek tariflerin için bu siteye de üye oldum...
Yakın takipçinim haberin ola...
Sen nereye, ben oraya =)))

merhaba canım hoşgeldin mutfağıma
çok teşekkür ederim ilgine,senden de paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)

teşekkür ederim canım tüm yarışan arkadaşlarım hepsi gönlümün birincisi,çünkü kendimden biliyorum hiç mi hiç kolay değil hem yemeği hazırlamak hem aşama aşama resimlemek.
hakeden arkadaşım kazanacaktır,daha çok kategori olacak ve herbirinizin yarışmaya katılması taraftarıyım

Uzun zamandır takipteyim. Nihayet üye olup, yakından takip etmeye başladım :)
Elossa, tarifler için teşekkürler

Elossacım merhaba uzun zamandır giremiyordum. Yine döktürmüşsün görmeyeli eline sağlık canım. Bende dün fırında beşamel soslu mantarlı tavuk sote yaptım. Ekleyim dedim :) Kocişimle yedik çok beğendik. Umarım sizde beğenirsiniz. :)

Malzemeler;
5 orta boy patates
1 büyük soğan
4 adet sivri biber
1/2 kilo mantar
1/2 su bardağı kaşar rendesi
3-4 parça tavuk göğsü
kekik,karabiber,pul biber,tuz

Beşamel Sos;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz karabiber

Patatesleri küp küp doğrayıp karabiber serpilerek pembeleşene kadar kızartalım.

Ayrı bir yerde sıvıyağ da soğanları ve kuşbaşı tavuk göğüslerini kavuruyoruz. Sonrasında limonlu suda bekleyen küp küp doğranmış mantarları ve doğranmış biberleri ekliyoruz. Mantar suyu nu bırakıp çekmeye yakın domatesini tuz kekik karabiber ve pul biberini katıp karıştırarak pişiriyoruz.

Borcam bir tepsiye bu karışımı aktarıp üzerine hazırlanan patatesler döşenir.
Beşamel sos için tereyağı un ile kavurup üzerine yavaşça sütü ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım. Tuzunu da atıp karıştırdıktan sonra altını kapatıp borcamda ki karışımın üzerine dökelim. Kaşar rendesini de yayalım.

200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilerek servis yapalım.

Afiyet Olsun Kızlar :))

milen arkadaşımızın yaptığı fırında beşamel soslu mantarlı tavuk sote çok güzel görünüyo,ellerine,emeğine sağlık en kısa zamanda denemek istiyorum tabii ufaklık fırsat verirse

Elossacım nacizane sütlaç yaparken dikkat ettiğim bir püf noktasını paylaşmak istiyorum

pirinçleri haşlarken 1 çimdik tuz atarsak pirincin nişasta tadı sütlaçta damağımıza gelmez

Uzun zamandır takipteyim. Nihayet üye olup, yakından takip etmeye başladım :)
Elossa, tarifler için teşekkürler

merhabaa mutfağıma hoşgeldin canım
çok teşekkür ederim çok mutlu oldum,senden de paylaşımlar beklerim öyle ise:)

üfff harikasın hayatım sen ellerine sağlık,bende çok severim ve görünce içim gitti resmenn
paylaştığın için çok teşekkür ederim ne güzel tek tek fotolaşmısın zahmet vermişsin çok sağol canım
paylaşımlarının devamını bekliyorum emi

Elossacım nacizane sütlaç yaparken dikkat ettiğim bir püf noktasını paylaşmak istiyorum

pirinçleri haşlarken 1 çimdik tuz atarsak pirincin nişasta tadı sütlaçta damağımıza gelmez

canım çok teşekkür ederim ben bunu bilmiyordum çok sağol,önerini kesinlikle dikkate alacağım

Ellerinize sağlık

Harika bir topic olmuş

Ev arkadaşlarım artık makana yemekten sıkılmışdı sayenizde burdan kendimi geliştirmeyi planlıyorum

Ellerinize sağlık

Harika bir topic olmuş

Ev arkadaşlarım artık makana yemekten sıkılmışdı sayenizde burdan kendimi geliştirmeyi planlıyorum

merhaba canımm hoşgeldin mutfağıma
anladığım kadarıyla öğrencisin sanırım,elimden geldiğince yardımcı olurum istediğin herşeyi buradan sorabilirsin hepimize canım

üfff harikasın hayatım sen ellerine sağlık,bende çok severim ve görünce içim gitti resmenn
paylaştığın için çok teşekkür ederim ne güzel tek tek fotolaşmısın zahmet vermişsin çok sağol canım
paylaşımlarının devamını bekliyorum emi

Rica ederim canım. Elimden geldiğince eklemeye çalışırım. :)

elossacım bu sabah kahvaltısına havuçlu yumurta yaptım çok güzel oldu severmisin bilmem ama buda resmi

elossacım bu sabah kahvaltısına havuçlu yumurta yaptım çok güzel oldu severmisin bilmem ama buda resmi

Eki Görüntüle 617131

Canımm ellerine sağlıkk,hiç denemedim inan ama görünce merak ettim deniyim bakim nasıl olucak
ellerine sağlık canım,yumurtayı her türlü yerim o derece seviyorum:)))
paylaştığın içinde çok teşekkür ederim canım süpersinn

ii aksamlar bende kek yaptım havuçlu cevizli bu saatt de fırında kekimmm

DIZMANA...

MALZEMELER;

HAMURU İÇİN;

2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su

SOSU İÇİN;

1 kase yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI;

arkadaşlar benim çocukluğumun yumuşacık pamuk gibi mayalı böreği.Trakyada çok yaparlar ve sıcak sıcak yedinmi tadına doyum olmaz...
içine lor(ekşimikte diyorlar)peynir eklenir.
öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
ardından üzerini kapatıp sıcak bir ortamda(sarılarakta yapılabilir) yaklaşık 1-2 saat dinlendiriyoruz hamurumuzun kabarmasını mayalanmasını bekliyoruz.
hamurumuz kabardıktan sonra göz kararı parçalar alıp elimizle veya düz bir zeminde pide yapar gibi uzunlamasına açıp resimde görüldüğü gibi lorumuzdan koyuyoruz ve rulomuzun ağzını kapatıyoruz.3 parmak genişliğinde şeritler kesip dik olarak yağlanmış tepsimize yanyana bitişik olarak sıralıyoruz.(piştikten sonra ayrılıyorlar merak etmeyin) :)
son olarak sos malzemelerimizi iyice çırpıp dızlamamızın üzerine döküyor heryerine eşit şekilde dağıtıyoruz ve öncden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.
afiyet olsun:)

Eklentiler

• $Fotoğraf5447.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:

elossacım gecenin bu vakti bu dızlama görüntüleri yüreğimi sızlattı
offffffffffffff offfffffffffffff misssssssssssssss

ya bunun yanında yaz olup da kavun ya da karpuz olacak aman Allah'ım yeme de yanın da yat diyecemmmmmmm
yatma yatmaaaaaaaaaaaaa kesinlikle yeeeeeeeeee

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…