Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa cim gecmis olsun Allah sifa versin..
Olmusla ölmüse care yoktur hayatta canim kendini yipratma uzme bu kadar...
Bak kardesin yaninda Allah korusun daha kotusude olabilirdi..
sukretki iyi saglikli ve ayakta...
bununla gecmis olsun..

Hadi pastalar borekler keklerr yemekler yapalim birazz....

Elossa kendimi pek göstermesem de sürekli takpçinim canım
Ellerine sağlık çok güzel paylaşımlar yapıyosun
Kardeşin için çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış
Allah beterinden korusun...

Canım çok geçmiş olsun Mevlam acil şifalar versin inşallah.Biraz daha iyidir umarım kardeşin

cok gecmis olsun sevgili Elossa :26:umarim simdi daha iyidir kardesin

Elossa inşallah ciddi bişey değildir.Allah acil şifalar versin çok çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun canım umarım birşeyi yoktur.Hayırlı haberler bekliyoruz inşallah.

çok geçmiş olsun.....

Elossa çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun inş.

Geçmiş olsun, Allah'a şükür birşey olmamış.

elossacım cok gecmiş olsun.Allah şifa versin kardeşine inş.

Çok teşekkür ederim kızlar her birinize ayrı ayrı...Allah razı olsun
Dudağı siyah mor çok koyu bi renk oldu ve yarası kapanmadı Silverdin diye bir krem vermiş doktor ama acaba iyi gelirmi,iz kalırmı diye düşünüyorum ve çok üzülüyorum.
inşallah çar çabuk geçer çünkü yemek yiyemiyor,su içerken bile yanıyormuş orası
Allah beterinden saklasın cümlemizi inşallah.

elosacimmm kardesine acil sifalar gecmis olsunnn allahim korumuss kardesinii...insallah en kisa zamanda eski haline doner acilari diner canim benimm..

Canım maddecassol diye bi krem var iyileşmeyen kapanmayan yaralara çok iyi gelen bi krem,,
Hem babamda bi keresinde çok iyi gelmişti hem de eşim doktor o da çok tavsiye eder...

Yanık geçtiği zaman bu kremi kullanabilirsiniz..

elosacimmm kardesine acil sifalar gecmis olsunnn allahim korumuss kardesinii...insallah en kisa zamanda eski haline doner acilari diner canim benimm..

Canım çok sağol çok teşekkür ederim inşallah
prensescim teşekkürler canım not aldım kremin adını,doktoruna bi soralım silverdinmi bu mu daha iyi diye,ikisini aynı anda karıştırmıyalım bari.

Çok geçmiş olsun elossa :44:

Su,corba falan icerken pipetle icmeye calissin boylece dudagina cok degdirmez:26:

elossacığım, silverdin güzel bir yanık kremidir..ben zamanında çok faydası görmüştüm.hatta her evde ecza dolabında olmalı derler.
Allah ım acil şifalarını versin bir an evvel..

farmasi kiz bu aralar mutfaga girmiyormusun

giriyorum canım hiç girmez miyim
bu haftasonu yaptığım aşurem

dün yaptığım
erişte ve marine edilmiş tavuk kuşbaşı

Eki Görüntüle 637537 Eki Görüntüle 637538 Eki Görüntüle 637539

tavuğun kemiksiz incik kısımlarını kuşbaşı şeklinde doğradım
1 soğanı rendeleyip içesine 3-4 yk sıvıyağ
1 maggie bulyon ufaladım
arzuya göre tuz karabiber kimyon kekik ile tavuk etlerini karıştırdım 2saat kadar buzdolabında beklettim
sonra az yağlı teflon tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirdim hafif de kızarttım

erişteleri marketten aldığımız normal makarna sıvıyağda önce çevire çevire kızarttım üzerine soğuk su ilave etim
azıcık tereyağ koydum yarım bulyon tuz suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirdim

Son düzenleme:
susam mantolu tarçınlı üzümlü cevizli kekim

Eki Görüntüle 637944 Eki Görüntüle 637945

kek tarifi )

3 yumurta
1.5- 2 sb şeker
1 sb süt
1sb sıvıyağ
2- 2.5 un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
içerisine arzuya göre ceviz fındık üzüm vs konulabilir

hamurdan 1 kasenin içerisine alıp içerisine 2 yk kaşığı kakao koyup karıştırıp sade hamurum tamamını yağlanmış tepsiye döktükten sonra kakaolu karışımı üzerine gezdirip farklı bir görümde elde edilebilir.

not: aynı malzemelere 3 yk kaşığı kakao eklenirse kakolu kek elde edilir .
ve fırından çıkınca dilimlenip üzerine çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp üzerine dökülürse güzel bir ıslak kek olur
not: yukarıdaki malzemelere 1 havucu rendeleyip de ekleyedebiliriz.
not: 1-2 çay kaşığı tarçın koyarsak da tarçınlı olur

KELLE& PAÇA ÇORBASI

Yarışma bittiğine göre eklemekte sakınca kalmadı:)

Kelle paça çorbamı,yaz mevsimine nazaran genelde bu mevsimin çorbası düşüncesiyle sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar.
Sakatat severler,yaza nazaran daha çok kışın bol bol tüketmekteler ve genelde dışarıda içildiği için hep hazıra konuyoruz.
Fakat evlerimizde de yapılması gayet mümkün,oldukça besleyici içimizi ısıtan bir lezzet.
Başta zor gibi gelebilir ama inanın kendi ellerimizle temiz ve özen göstererek yaptığımız için tadına doyum olmuyor.

MALZEMELER;

• 1 Orta Boy Keçi Başı (En lezzetlisi keçi başıdır,koyunda kullanılabir.)
  • 4 Adet Keçi Paçası (En lezzetlisi keçi paçasıdır,koyunda kullanılabilir.)

SOS MALZEMESİ;

• 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ

TERBİYESİ İÇİN;

• 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Limonun Suyu

SARIMSAKLI SİRKELİ SOS;

• 10-15 Diş Sarımsak
  • Yarım Su Bardağı Üzüm Sirkesi

HAZIRLANIŞI;
Çorbamıza başlamadan önce almış olduğumuz kelle ve paçalar soğuk suda 2-3 saat bekletilir.Beklerken suyu mümkün olduğunca çok kez değiştirilir,su berrak olana kadar.
Püf Nokta!
(Soğuk su etlerin üzerinde ve içindeki kanın çözünmesini,dolayısı ile çorbamızın daha temiz olmasını sağlayacaktır.)

Büyükçe bir tencereye kellemiz ve paçaları yerleştirelim.Üzerini geçecek kadar su ekleyip 1 taşım kaynatalım.Suyu tamamen döküp kellemizi ve paçalarımızı duru sudan geçirelim ve düdüklü tencereye yerleştirip sütünü geçecek miktarda suyla yaklaşık 1-1,5 saat pişirelim.Taa ki etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar.

Pişen etleri suyun içinden bir kaba alıp,kemiklerinden ayırıp uygun büyüklükte isteğe göre iri veya küçük parçalar halinde kıyalım.

Kellemizin dilini ise üzerindeki derisi alınarak çorbanıza dahil edebilirsiniz.Oldukça lezzetlidir.

Etlerimizin piştiği suyu,içinde kemik parçaları olması ihtimalinden dolayı,sık bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz.
Ardından et suyu dolu tenceremizi ocağımıza alıp,içerisine ayıklamış kıymış olduğumuz etlerimizi ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynamakta olan kelle paça çorbamızın içerisine terbiyesini hazırlamak için;
2 yemek kaşığı un ile 1 adet limonun suyunu iyice çırpıp boza kıvamına getiriyoruz ve çorbamız kaynarken hızlıca karıştırıyoruz.
4-5 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.

Püf Noktası!
(Bu işlemi olabildiğince hızlı yapmak zorundayız,un topaklanabilir ve çorbamızın görüntüsü hoş olmaz.)

Sarımsaklı sirkeli sosumuzu hazırlamak için,10-15 diş (1-2 baş) sarımsağı bir miktar tuz ile iyice ezip,yarım su bardağı üzüm sirkesi ile karıştırıyoruz.
Terbiyesi eklendikten sonra sarımsaklı sirkeli sosumuzu çorbamıza ilave edip karıştırıyoruz.

Servis Önerisi!
(Sarımsağı pişmiş halde tüketmek istiyorsanız az miktarda yağ ile çok az soteleyip o şekilde sirke ile buluşturabilirsiniz.)

Son olarak sos malzemelerimizden domates salçası,biber salçası,toz kırmızı biber ve tereyağını aynı anda sos tenceremize alıp salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Gerekirse çorbamızın suyundan bikaç kepçe alıp sosumuza kıvam verebiliriz.

Servis Önerisi!
(Hazırlamış olduğumuz sosumuzu ister tamamen tenceremize ilave edebilir,istersek ayrı olarak servis kaselerimize servis edebiliriz.)

Çorbamız servise hazır.

Not;
Arkadaşlar benim sponsor bağlantım Annem! :)
Tarifte dahil;kullanmış olduğum pul biber,domates salçası,biber salçası,acı turşu biberler tamamen ev yapımıdır anneciğimin ellerinden...

Afiyet olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…