ist. çok yakın bizee:) bazen haftasonu sabahın körü çıkıp gidiyoruz geceye kadar geziyoruz,hele boğaz turu ve balık ekmek olmazsa olmazımızz:))
canım çok teşekkür ederimm Allah razı olsun inşallah senden..Amiinn güzel dualarına mutfağıma hoşgeldin dualarla geldin ne güzel geldinnn
canım hoşgeldin mutfağıma çok teşekkür ederim estağfurullah ne demek işime karışmak kiii,duymıyım öyle sözler emiii...:)
burası benim değil hepimizin sayfası dediğin şeyi uygulamak için listeyi yaptım ama düzenleme kısmında donuyor kalıyor syfa ilerlemiyor..tekrar deneyeceğim şu işlerimi iyice bitireyimde:)
canım hangi şehirdesin?
kızlar ben sizden müsade istiyorum çok şeker bişi yapıcam tatlı olarak..kocişim dört gözle yapmamı bekliyor o yüzden pc başından ayrılmam gerek:)
harika bir lezzetle gelicem beni bekleyin anacımmmm:))
eee elossa akşama ne yapcam yok mu reeessimmm
hani nerede bu tatlı...
ben işten çıkmadan görürüm inşallaahh
tek kat çok ince oluyor ben sevmiyorum tabi isteğe bağlı canım ben 2 kat yapıyorum bazen de 3 kat üst üste koyup arasına malzeme koyup oklavayla resimdeki gibi sarıyosun sonra ben 1 paket sana yağını eritip üstüne döküyorum fırına veriyorum kıtır kıtır kızarana kadar pişiriyorum.. kesiyorum sıcakken.. sonra şerbetini döküyorum çok güzel oluyor yiyenler hazır sanıyorcanım aşkolsun ne zahmeti ama dediğim gibi bunu alıntı yapıyorum daha iyi anlayabilmen açısından bikaç resim ekliyorum....kendi resmim değildir acelen var diye mecburen....birebir aynı böyle yapıyorum ben...
zaten resimden hemen anlıyacaksın canım,birde yufkanın ambalajında da yazıyor tarif..istersen onuda bi incele...
Eki Görüntüle 537813
Eki Görüntüle 537814 Eki Görüntüle 537815
MALZEMELER : 1 paket hazır baklavalık yufka (Bim den alıyorum tavsiye ederim) , 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz (ya da fıstık ) , yarım paket margarinYAPILIŞI : Baklavalık yufkadan 1 yufkayı düz bir zemine açalım.Bir ucunu katlayıp oklavayı koyalım oklavanın ucuna cevizi düzgünşekilde yerleştirelim.Oklavayı saralım,sardığımız yufkayı iki ucundan ortaya doğru büzüştürelim.Oklavayı yavaşça çekelim.Tepsiye sıkı şeklini bozmadan yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz baklavanın üzerine kızdırdığımız margarin ve sıvıyağ karışımından 1 er kaşık gezdirelim.Yağ ocakta olsun yağı baklavaya dökerken çısırtı sesi çıkması lazım.Yağı döktükten sonra ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.ŞERBETİ : 2 Su bardağı tozşeker 3 su bardağı su - 3 damla limon
Şerbeti 10 dak. kaynatıp limon suyu sıkıp beş dak. daha kısık ateşte kaynatıp soğutalım.Baklava fırından çıkartıldıktan ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbeti dökelim..Bir paketten 2 tepsi baklava çıkıyor.Benim verdiğim şerbet ölçüsü 1 tepsi için .Tadı çok lezzetli , 10 dak. yapabileceğiniz bir tatlı..AFİYET OLSUN..
6dan önce ekle olur muu :)
süpersin ellerine sağlık canımtek kat çok ince oluyor ben sevmiyorum tabi isteğe bağlı canım ben 2 kat yapıyorum bazen de 3 kat üst üste koyup arasına malzeme koyup oklavayla resimdeki gibi sarıyosun sonra ben 1 paket sana yağını eritip üstüne döküyorum fırına veriyorum kıtır kıtır kızarana kadar pişiriyorum.. kesiyorum sıcakken.. sonra şerbetini döküyorum çok güzel oluyor yiyenler hazır sanıyor
Kutsi yi bende severim ama belli edemem:))) çorba gerçekten harika oluyor deneyince paylaşmalısın dimiii:)))
valla tatlım yaptım akşam üzeri ama resimleri çekmeyi unuttumtadı harika oldu fakat bir süre sonra rengi sarıdan yeşile dönmeye başladı koyu yeşil acaba neden?
Elossa bari şu tatlının adını söyle yahu..Ne esrarengiz tatlıymış
kızlar hafıza kartımı okuyan o minik canavar çalışmıyor,eşim yandı sanırım tak çıkar yapmaktan dedi:))
çok uğraştık ama ne benim pc de ne kocişimin pc de asla çalışmıyor hafıza kartımı görmüyor o kadar sinir oldum ki anlatamam...
sabah ilk işim ben kahvaltı hazırlarken kocişe kart okuyucu aldırmak,ama tatlım gerçekten bir harika oldu,bayılıcaksınız eminim...zira kociş yemekten önce 4 tane götürdü,sabaha kadar kalmıcak diye korkuyorum
olmazzz süprizzz:)))
hadi yaa kötü olmuş.. amaaa yaaaaa:) :)
evett hemde ççookk fena kötü oldu,sinirden gülüyorum:)))
ama yaparken çok eğlendim ve kociş başımdaydı çok güzel oluyor aşk,çok şeker olucak bunlar,ay ben hepsini yerim kendinede yap diye diye nazar değdirdi pisss
canım telinde ve pc'nizde bluetooth varsa bluetoothla telde pcye gönderebilirsin..ben öyle yapıyorum genelde..önceden usb kablosuyla yolluyordum...
canım her ikisinde de var bluetooth ama telden tele gönderebiliyorum bunu beceremem sanırım ..kocişte halı saha maçında 8 de gitti geldiğinde çok yorgun olmazsa ona yükletirim inşallah..olmazsa artık sabah yeni okuyucumla yüklerim napimm ucunda ölüm yok ya kısmet böyleymiş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?