Selam elossa toğiğin süper aksama ne yemek var?da göruyordum şimdide gizlice takip ediyorum:)))en yakın zaman da meşhur sultan lokumunu yapacağım
Kurufasülyeler suda bekletilmiş değil mi ?:26:
Selam elossa toğiğin süper aksama ne yemek var?da göruyordum şimdide gizlice takip ediyorum:)))en yakın zaman da meşhur sultan lokumunu yapacağım
canım merhabaa hoşgeldin mutfağımaaa:))
çok teşekkür ederim evet o topikte epey boy göstermiştim ama yoğun istek üzerine kendi mutfağımı açayım dedim iyide oldu:)))
sultan lokumum süperdir tavsiye ederim bide paylaşırsan mutlu olurum ödeşiriz:)))
eylülcüm yapınca haber ver bende yapmak istiyorum
bugünlerde iştahım açık hepsinden istiyorum
elossa nerde oturuyorsun
canım düdüklüde yaptığım için ben suda bekletmiyorum düdüklüm çok güzel ve hızlı pişiriyor..
eski usulden düdüklüm var benim annecim almış ben daha lisedeyken:)))
evlenmeden önce şu ayarlılardan alıcaktım engelledi beni hatunum,kızım bi dene bak beğenmezsen alırsın boşa heryeri düdüklü ile doldurma demişti,iyiki de dinlemişim benim meleğimi:)
benim kullandığım ve beni hiç utandırmayan düdüklüm bu canım fazlasıyla memnunum pişirmesinden...
Eki Görüntüle 537921
Haber veririm canım resimli:)bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum çünkü sımdıden tatlı komasına gırmıs vazıyetteyız..
canımmm rica ederim gercekten tadı harika olyor.ellerine sağlık.tadanların hepsi çok beğendi hatta eşim bayıldı bugün iş yerine götürmüştü arkadaşıda çok beğenmiş bu ne kadar güzel birşey demiş
bugün kursa gittim arkadaşıma verdim oda beğendi senmi yaptın çok güzel olmuş dedi
1-2 tane kaldı belkide kalmamıştır en son mutfağa gitmedim abim yemiş olabilir
en kısa zamanda tekrar yapıcam tarif için teşekkür ederim canım
kızlarr yemek yaparken mutfakta çalışırken asla sessiz çalışamam konsantre olamam ben oldum olası hep böylee:))
illaki bitaraflarım oynıcak,çenem durmıcak:)
son günlerde tek favorim Orhan Gencebayın son çıkardığı albümdeki sanatçıların seslendirmeleri (Zara,Yıldız Tilbe,Sibel Can,Tarkan v.s.)
birde bu şarkıya taktım epeydir evi sallıyorum resmen zaten Rihanna'yı anlatmaya gerek yok benim gibi o da kırık
hemen paylaşmak istedim buda mutfağımla ilgili sonuçta dimi ama,hem sizlerede hareket olur diye düşündümm;
hayat paylaşınca güzel la la la la la la laaaaaaaaaaaa
[video=youtube;HBxt_v0WF6Y]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HBxt_v0WF6Y[/video]
bu sabah mercimek çorbası sayıklıyordum ama aklımda süzme mercimek vardı..mutfağa gidince fikrim birden değişti ve sebzeli mercimek çorbası yapmaya karar verdimm:))
tabiki bu kararımda havaların bugün birden soğuması ççookk etkili oldu..
harika ve lezzetli,bir o kadarda besleyici sağlıklı bir kış çorbasıdır kendileri..:)
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER;
1 kase mercimek (250 gr kadar)
1 orta boy kabak
2-3 küçük patates
2-3 küçük kuru soğan
3-4 küçük havuç
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kuru nane
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI;
arkadaşlar tüm malzemeleri rendenin küçük tarafı ile rendeliyoruz..rondodan geçirmek istemedim sebzeleri çorbanın içinde minik minik hissetmek hoşuma gidiyor diye..ama siz isterseniz rondodan geçirin yada piştikten sonra blendırdan...
rendelemiş olduğumuz kabak,soğan,patates ve havuçları bir tencereye koyuyor iyice yıkamış olduğumuz mercimeklerle birlikte kekikte ekleyip üzerini geçinceye kadar su doldurup kaynatıp pişiriyoruz..
sos tenceremize tereyağımızı,minik minik doğradığımız sarmısaklarımızı,nanemizi,salçamızı ilave edip 2-3 dk iyice kavurup ardından bi yandan kaynamakta olan çorbamızın suyundan 1 kepçe ilave ediyor kaynayınca tüm sosu çorba tenceremizdeki sebzelere ilave ediyoruz..2-3 taşım kaynattıktan sonra servise hazırr...
Afiyet olsun:)
Not: çorbamın yanında olmazsa olmazlarımız anneciğimin meşhur turşularını eklemeden geçemedim:)
Eki Görüntüle 537552 Eki Görüntüle 537550 Eki Görüntüle 537551 Eki Görüntüle 537549 Eki Görüntüle 537559 Eki Görüntüle 537560 Eki Görüntüle 537561 Eki Görüntüle 537565 Eki Görüntüle 537562 Eki Görüntüle 537563 Eki Görüntüle 537564 Eki Görüntüle 537566 Eki Görüntüle 537567 Eki Görüntüle 537569 Eki Görüntüle 537570 Eki Görüntüle 537571 Eki Görüntüle 537573 Eki Görüntüle 537574 Eki Görüntüle 537572 Eki Görüntüle 537578 Eki Görüntüle 537577 Eki Görüntüle 537575 Eki Görüntüle 537576
canım merhabaa hoşgeldin mutfağımaa:)
aşkolsun tabiki sorucaz birbirimize,dayanışma olmazsa olmazz...:)
köftemi beğenmene çok sevindim gerçektende çok lezzetli oluyor herkes çok severek tüketir yaptığım zamanlarda..
canım ben kurufasulye ve nohut yaparken ıslamıyorum yani bir gece önceden suda bekletmiyorum..ve düdüklüde yapıyorum sürekli..hiç normal tencerede yapmadım inan..ama normal tencerede olursa mutlaka 1 gece önceden suda bekletmen gerek..ispir fasulyesi inanılmaz lezzetli genelde ondan almaya çalışırım ve açık kilo ile alırım ben..bazende mecbura kaldığımda marketlerden paket halinde satılanlardan alıyorum..küçükmü büyükmü olmalı diye hiç ayırt etmedim bizim için fasulyenin lezzeti çok önemli.çünkü yemeğin tadını o belirliyor canım.
ben kendi tarifimi yazayım sana..neredeyse 2 su bardağı fasulyeyi bol suda yıkayıp düdüklüme koyuyorum..ardından 3-4 adet kuru soğanı minik minik doğruyorum..fasulyenin kalitesinden tadından sonra tek dikkat ettiğim soğanın bol olması..ben soğanını bol kullanırım ama yerken asla kimse o soğanları göremez,o kadar soğan olduğunu anlamazsın bile:)
sonra 1 er yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası ekliyorum..genelde zeytinyağ ve tereyağ kullanmaya çalışıyorum ççookk fark ediyor lezzeti..zeytinyağı kullanacaksam 1 çay bardağı ekliyorum..tereyağ kullanacaksam 3 yemek kaşığı dolu dolu ekliyorum..1 adet kabukları soyulmuş domates rendeliyorum fasulyenin gazını alıyor çünkü..ardından sucuklu pastırmalı yapılacaksa onları ekliyorum çiğ halde..eğer etli yapılacaksa çiğ halde etlerini ekliyorum..sade yapılacaksa da normal tüm bu malzemeleri ve tuzunu ekleyip üstüne 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklümün kapağını sıkıca kapatıyorum..35-40 dk içinde lokum gibi bir fasulye beni bekliyor:)
bu arada yazdan kuruttuğumuz yeşil biberler kırmızı oluyorya,biz çok severiz nohuta fasulyeye 2-3 tane tüm halde yıkayıp koyarım pişerken..
ayy uzun oldu kusura bakma ama umarım atladığım bişi yoktur cnm
canımmm rica ederim gercekten tadı harika olyor.ellerine sağlık.
elossacımmmm bende dinledim o albümü kutsiye bayıldımmmmm :)))
mecimek çorbası vazgeçilmezimiz bugun yapabilirsem akşama yapayım bari bende aynısını :))
canım merhabaa hoşgeldin mutfağımaa:)
aşkolsun tabiki sorucaz birbirimize,dayanışma olmazsa olmazz...:)
köftemi beğenmene çok sevindim gerçektende çok lezzetli oluyor herkes çok severek tüketir yaptığım zamanlarda..
canım ben kurufasulye ve nohut yaparken ıslamıyorum yani bir gece önceden suda bekletmiyorum..ve düdüklüde yapıyorum sürekli..hiç normal tencerede yapmadım inan..ama normal tencerede olursa mutlaka 1 gece önceden suda bekletmen gerek..ispir fasulyesi inanılmaz lezzetli genelde ondan almaya çalışırım ve açık kilo ile alırım ben..bazende mecbura kaldığımda marketlerden paket halinde satılanlardan alıyorum..küçükmü büyükmü olmalı diye hiç ayırt etmedim bizim için fasulyenin lezzeti çok önemli.çünkü yemeğin tadını o belirliyor canım.
ben kendi tarifimi yazayım sana..neredeyse 2 su bardağı fasulyeyi bol suda yıkayıp düdüklüme koyuyorum..ardından 3-4 adet kuru soğanı minik minik doğruyorum..fasulyenin kalitesinden tadından sonra tek dikkat ettiğim soğanın bol olması..ben soğanını bol kullanırım ama yerken asla kimse o soğanları göremez,o kadar soğan olduğunu anlamazsın bile:)
sonra 1 er yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası ekliyorum..genelde zeytinyağ ve tereyağ kullanmaya çalışıyorum ççookk fark ediyor lezzeti..zeytinyağı kullanacaksam 1 çay bardağı ekliyorum..tereyağ kullanacaksam 3 yemek kaşığı dolu dolu ekliyorum..1 adet kabukları soyulmuş domates rendeliyorum fasulyenin gazını alıyor çünkü..ardından sucuklu pastırmalı yapılacaksa onları ekliyorum çiğ halde..eğer etli yapılacaksa çiğ halde etlerini ekliyorum..sade yapılacaksa da normal tüm bu malzemeleri ve tuzunu ekleyip üstüne 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklümün kapağını sıkıca kapatıyorum..35-40 dk içinde lokum gibi bir fasulye beni bekliyor:)
bu arada yazdan kuruttuğumuz yeşil biberler kırmızı oluyorya,biz çok severiz nohuta fasulyeye 2-3 tane tüm halde yıkayıp koyarım pişerken..
ayy uzun oldu kusura bakma ama umarım atladığım bişi yoktur cnm
eylülcüm yapınca haber ver bende yapmak istiyorum
bugünlerde iştahım açık hepsinden istiyorum
elossa nerde oturuyorsun
Hosbulduk:))yapınca resmını paylasıcam güzel olucağından eminim.Kendı topığını acman çok hoş olmuş tarıflerın oldukca genis bir yelpazede..)
Haber veririm canım resimli:)bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum çünkü sımdıden tatlı komasına gırmıs vazıyetteyız..
hmm benm düdüklüm de bu tiplerden.. çelik tencere setinin içinden çıkan düdüklüm...
ben tam çözemedim herhalde düdük kısmını, ocağın büyük gözüne koyunca fışşlıyor ancak, orta gözde altı en fazla açık da olsa fışşladığını zannediyorum bekliorum 25 dk filna ( suda bekletilmiş olanı hem de) yok pişmemiş oluyo açınca.. anca büyükte doğru dürüst fışşlıyo... çözcem inş ama bakalım ne zaman...
Elossacığım ilk sayfaya bir tarif listesi ve sayfa numaraları koysan süper olur :13:
canımmm rica ederim gercekten tadı harika olyor.ellerine sağlık.
elossacımmmm bende dinledim o albümü kutsiye bayıldımmmmm :)))
mecimek çorbası vazgeçilmezimiz bugun yapabilirsem akşama yapayım bari bende aynısını :))
hayıııırrr çok güzel anlatmışsın tane tane hiç bilmeyenin (yani benim) anlayacağı şekilde
Bizim evde düdüklü tencere yok ben bugünden ıslayıp yarın akşam pişirym ozaman
Bende zaten bi yerde yemiştim içinde kuru sivri biber vardı bayılmıştım Harikasın yaaa seni karşıma Allah çıkardı
Tam istediğim gibi tarifler yaşasssııınnn
süpermiş burası
takipteyim artık
Bu tarıfınıde deniyeceğim canım,ben yaptığımda soğanı bol olur ama esımın tepkısını aldı ve bana dediki ne yemeği bu fasulye mi pırasamıtadı aynı pırasaymıs ve dökuldu annem usulü yapıyosun sende bızde kurumuş kırmızı(acı)biber koyarız.Benim iyi fasulye bulmam zor oluyor çünkü paket almak zorundayım,tarif için tesekkurler.
canım bayram için yapıcam favorilerimiz arasına girdi bile
evde oturuyorum hayatım:)))
şaka bi yana Tekirdağın çorlu ilçesindeyim canım ben:)
çok uzak istanbula gelsene
yaa varya harıkasın bacım sennnnn...okadar yararın dokunuyokı anlatmam..ellerıne yureğine sağlık...allah gönlune göre versın ınşallahh...en kısa zamnada bebişini meleğini kucağına almayı nasıp etsın allahım bu mubarek gunlerde....
elossa ilk günden beri takip ediyorum seni ama yazmak bugüne kısmetmiş. tariflerin çok ama çok harikalar.hatta birazdan sultan lokumunu deneyeceğim bende.
ama canım bu tarifi ararken zorlandım ben tarife gelene kadar tek tek bütün sayfalara baktım. işine karışmak istemem ama diyorum ki acaba tariflerin tamamını ilk mesaja eklesende ordan mı bulsak veya başka bir topic açalım tarifleri ve resimleri orda paylaş. kimse orda yorum yapmasın . burdada merak ettiklerimizi soralım biz deneyimlerimizi paylaşalım. nasıl olur canım. hem hepimiz için kolaylık olur gerçekten hemde sen ne paylaştığını daha kolay görürsün takip edersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?