Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Ellosa mutfağında bende bir tarif paylaşmak istiyorum burda paylasan oldumu daha önce bilmiyorum;çok sık yaptığım tarifini yine kk den aldığım bir kurabiye tarifi.Belki bilen ve yapanlar vardır.Çok pratik,1 hafta kapalı bir alanda(kavanoz,fanus) muhafaza edildiğinde hiç bir bayatlama olmuyor.Kıtır kıtır kurabıyeden hoşlanmayanlara,kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyenlere(un kurabıyesı sevenlere)şiddetle tavsiye ederim..

KREMŞANTİLİ KOLAY UN KURABİYESİ

1 poşet kremşanti(kutularda genelde 2 poşet oluyor 1 tanesini kullanıyoruz)
1 bardak sıvı yağ(ben rıverıa zeytınyağ kullanıyorum,keklerde bile zeytinyağından vazgecmıyorum,koku olmuyor)
3 bardak un
Arzuya göre(fındık,badem,ceviz)ezıp hamurun içine katılabılır(Çok daha lezzetli oluyor)
Kakao sevenler kakao da ilave edebılır.
Damla çikolata ya da pudra şekeri ile süsleme yapılabilir(ben pudra şekeri yerine dekorlu sekerlı vanılın ile süsledim)

Yapılışı:Sıvı yağ ve kremşantiyi mıkserle 1-2 dakika düşük mod da çırpıyoruz,üstüne 3 bardak unu eliyoruz ,normalde tarfide yok ama ben içine 1 tatlı kaşığı nişasta koyuyorum(mısır ya da buğday farketmez)ve iyice yoğuruyoruz.Şekil alıcak kıvama gelene kadar.Kalıplarımızda şekil veriyoruz.Kalıbı olmayanlar bardak ,catal la süslüyebilir.Fırın tepsisine yaplı kağıt seriyoruz(benim evde bitmişti fırcayla yağladım)fırınımızı önceden(5dk)kadar önce çalıstırıyoruz.170-180 dercede 15 dk kadar pişiriyoruz üstü pembeleşmemiş olucak 15 dk dinlendırıp pudra şekerle susleyebılırsınız.Afiyet olsun...

Not:Çok şekerli sevenler hamur asamasındayken 1 yemek kasığı pudra şekeri ilave edip yoğurabılır.Hamur çok şekerli olmuyor çünkü...

sütlü tatlı yapınca ekl ben de yapayım
dur tarfilerinden bir yemek yapayım akşam

yapmayın canım aaaa, ne tatlısı
bi ayda 4 kilo almışım zaten
doktor diyor ki dikkat et:18:
neyse siz paylaşın tatlıları
ben de diğer ay normal bi şekilde kilo almış olarak gidersem doktora kendimi ödüllendiririm.
gerçi ödülüm belli, 15 gündür falan aklımda yaş pasta var
zaten bi haftadır da kilomu koruyorum, ulaşıcam o ödüle inşallah

ben hep yapıyorum çok seviyorum bunu ben içine bir yemek kaşığı pudra şekeri koyuyorum çünkü şekeri az oluyor eşime göre
acil misafir kurabiyesi

ooo denemeli yapılmalı ve yenmeli o zaman :) sağol canımmm

Oh oh massallah elossa neler dokturmussun yine ellerine saglik

Ayrica talebimi unutmayip beyaz lahana dolmasi tarifi koydugun icin de coooookkk tesekkurler

Ya bence bu dolmayi yapmak beyin ameliyatindan farksiz :44::44::44:

hadi kolay gelsin sizee tatlıyıda ekle haa

yaptım canımm birazdan ekliciimm nefiss olduu,kalbin dayanabilicekmi görünce bakimmm:))

canımm ne kadar güzel bi kurabiye bu böyleee ellerine sağlık ve paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim nefiss bişeye benziyor kesinlikle denemeliyim bendee

sütlü tatlı yapınca ekl ben de yapayım
dur tarfilerinden bir yemek yapayım akşam

yaptım şekerim ekliciimm şimdii,sende ekle :))

offf bayıldım tariflere en kısa zamanda yapcam tşk paylaşım için tatlım

canım teşekkür ederim hoşgeldin mutfağımaa,sendende atraksiyon beklerim

canım ödülüne ulaşırken bende yanında olsam ölürmüsünnn

ooo denemeli yapılmalı ve yenmeli o zaman :) sağol canımmm

kesinlikle hayattııımmm

Oh oh massallah elossa neler dokturmussun yine ellerine saglik

Ayrica talebimi unutmayip beyaz lahana dolmasi tarifi koydugun icin de coooookkk tesekkurler

Ya bence bu dolmayi yapmak beyin ameliyatindan farksiz :44::44::44:

canım sağol yapıyorum işte bişiler kendi çapımda:))
lahana dolmasını sana söz vermiştim ama bi türlü uymadı araya bayram girdi,benim keyfim girdi falan
ama bu türlüsü sarmaktan daha kolay yapmalısınnn

Son düzenleme:
SAKIZLI MUHALLEBİ..:)

kızlar gördüğünüz üzere,Dr Oetker Sakızlı Muhallebi ile yaptım bugünkü tatlımı...
yapılışı arkasında yazıyor zaten..
3,5 su bardağı süt ile muhallebimi pişirdim.göz göz olup koyulaşmaya başlayınca altını kapattım ve bi parça tereyağ ekleyip hızlıca karıştırdım yağı yedirdim..
sonra kaselere koydum ve canım süslemek istedi:)))
bu konuda mandalina ve damla çikolatam en büyük yardımcım oldu..ikisinide öpüyorum

elossa o ödüle ulaşırsam ödül değil de kutlama gibi olsun o zaman, hazır yaş pasta varken
e buyrun gelin o zaman

ben de sakızlı muhallebini öpüyorum
malum yiyemiyorum.
aslında abartmıyayım fazla, evde yapmıyorum, ama bi yerlerde ikram edilince yiyorum
hiçbir şeyde aşırıya kaçmayınca kilomu da korumuş oluyorum

ben de sakızlı muhallebini öpüyorum
malum yiyemiyorum.
aslında abartmıyayım fazla, evde yapmıyorum, ama bi yerlerde ikram edilince yiyorum
hiçbir şeyde aşırıya kaçmayınca kilomu da korumuş oluyorum

eheheheh öp vallahi :)))
bende pazartesi sabahı Dukan Diyetine başlıyorum kitabını bile aldım dün,kesinlikle istikrarla göbüşümü vericem:))))

KREMALI KAŞARLI PATATES

MALZEMELER

8 adet orta boy patates
2 paket krema
250 gr kaşar peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI;

arkadaşlar ben patatesleri halka halkada doğrayarak yapıyorum bu tarifimi fakat krema ve kaşar tüm patateslerin içine işlemiyor ve servis ederken birbirine yapışan patateslerin arası haşlanmış patates gibi oluyor ben hiç sevmiyorum..
krema ve kaşarın tadını doya doya almak adına küp küp doğradım patateslerimi ben..
resimlerle oldukça ayrıntılı görüntüledim.sormak istediğiniz bişiler var ise ben burdayımm:)
patatesler küp küp doğranır..karabiber pul biber tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice harmanlanır..
üzerin 2 paket krema boca edilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirilir..
daha sonra fırından alınıp rendelemiş olduğumuz kaşar peynirler eşit şekilde patateslerimizin üzerine dökülür ve yine fırında 5 dk bekletilerek kaşarların erimesi sağlanır..
afiyet olsunn

ahhh elossa ahh ben sana ne diyiyimmm ne diyimmm
ben yarın pazara gitmemmi o lahana sarmandan sarıp yememmi
şişim şişimm şişştimm burda zaten canım isteyip duruyodu annemler gelcek ay başında onlar gelnce yaparım diyordum ama dayanamam

ihihihihihi
ççookk cadıyım biliyorum ama bende çok seviyorum lahana dolmasınııı:))
bak en iyisi sen ne yap biliyormusun canımm,yarın pazardan alınca hemen yap 1 tabakta bana veriver:)))

TON BALIKLI SALATAAAMMM:)

1 adet ton balığı
2-3 yemek kaşığı konserve mısır
1 fincan zeytinyağı
1 adet limonun suyu
5-6 yaprak marul
5-6 dal taze soğan
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 adet salatalık
1 adet yeşil köy biberi
7-8 adet minyatür domates

yapılışını uzun uzun yazmama gerek yok sanırım resimler anlatıyor:)

Son düzenleme:

hiç yemedım ama cok duydum:))denemek ıstıyorum mutlakaa elelrıne saglıkk

hiç yemedım ama cok duydum:))denemek ıstıyorum mutlakaa elelrıne saglıkk

canım teşekkür ederim
denemediysen şiddetle öneririm inan...tek başına yanında bi salata ile veya et yemekleinin yanında çok güzel oluyor...
yaptığında paylaşırsan mutlu olurum canım

ayyy bu nasıl bırseydırr:))))))))ben fazla takılmım aksam aksam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…