- 13 Aralık 2015
- 9.396
- 15.715
- 198
- Konu Sahibi atlasirmak
-
Bende buna sinirleniyorum beni sevmeyebilir ama o gelmesin hakkına sahip değil bir diğer hususta kimse gelmesin tek gelsin demesi dahada acayip
Bende aynen bu şekilde yaptım önce nisanlima dedim annesi hemen beni aradı sen emrahla tamam sen tek git diye de diye bende ona yok de buna yok de bu kız niye tek gelsin diye tutturuyor anne diye konuştum cahil kızım boşver ilk kez birşey istediler dedi anne x... beni hiç bir yere tek göndermiyordu kuzenimlede abim dediğim kişiyle de hiç bir yere göndermiyordu kıskanıyordu şimdide ben kıskanıyorum dedim kızım neyden kıskanıyorsun biri abisi öbürü yengesi dedi elin kızı tek gidecem başbaşa gidecem diye ısrar edemez o benim nikahlı eşim o yüzden istemiyorum tek gitmesini dedim iyi nikahlı eşinse diyip telefonu yüzüm e kapattiIlk gelinsin diye eltinin evine gidince iş yapmak zorunda degilsin boyle bi gorevin yok.
Kiz da senin herseyine gelmek zorunda degil. Ceyizine evine falan bi mecburiyeti yok gelmeye.
Ama şu adliyeye seninkiyle tek gitme ısrarını sacma buldum o konuda haklısın da bunu kayinvalidenle konusmasaydin keske, nisanlina söylerdin "ben de geliyorum, beni istemeyen işini yalniz halletsin" der giderdin. Kv ile falan bu kadar yüz göz olmaya gerek yoktu.
Aslında bu kadar abartmyın ikinizde nişanlılık böyleyse evlenince kim kimi çatıdan atack durumuna gelir bence hiç tınlama insanın sinirini en çok bu bozarBende böyle dedim bu yaşına kadar hiç mi vesikalık çektirmedi hic mi nüfus kayıt örneği almadı sicil kaydı hiç mi lazım olmadı nisanlimla ben gidince kızın abiside geldi nisanlima abisi burdaymış kendileri gitseydi bizim gelmemize ne gerek vardı dedim nişanlım da onlar mal ne anlarlar bilmedikleri içinde arkalarından çağırıyorlar dedi kızın abisi 27 25 yaşında falan heralde böyle yani sonra abisi yolda indi bizde kızı bırakmaya gittik en önemlisi kızın annesi kansermiymis neymiş ben alttan aldıkça en sonunda bu oldu iste
Uzak durmaya çalıştıkça örnek ol diyip öne atıyorlar beniElti fesatlığı. Uzak dur canım mesafeni baştan koy.
ben bu yeni gelin eski gelin muhabbetini sevmiyorum arkadaşım. hadi kaynana kayınpeder gelin der: yeni eski, ilk son, büyük küçük gelin vs... ama bir bayanın kendisine böyle bir sıfat yüklemesi bana garip geliyor. daha evlenmeden aile ilişkilerine karışmayı da hak görüyorsun eee demek ki sen de karışık işleri seviyorsun. o halde şikayetçi olma müstakbel eltiyle ve tüm aile efradıyla sataşmaya dalaşmaya devam... yalnız anlatımın da çok karışık olmuş.Karismadigimda dada sorun çıkıyor biz x... e kızım dedik ama o yeni gelin ve ailesini yemeğe çağırdık neden gelmedi diye banane ya elti ve ailesine hizmet etmek zorunda miyim anca otururlar laf ederler herşeye ben koşturmak zorunda kalıyorum geri duruncada yeni geline birşey demeyip hemen bana yapivyapıver ediver azcıkta ona buyursunlar
15 aralıkta nikâhımız kıyıldı ve bir hafta sonra hayırlısıyla inşallah düğünümüz varTek gelsin diye kime demiş Kv ye mi nişanlına mı
Nişanlına dedi ise o niye neden dememiş yani o gelsin olmaz bu gelsin olmaz abi tek gelsin deyince kimse neden diye sormamış mı
Zira yaşam biçimleri de ayrı odalarda oturma vs ise kızın kendi ailesinin bile kaynı olması düşünülen Ada'm ile onu göndermemesi lazım
Bir de düğün çeyiz serme yazmışsın nikahlım demişsin ama nişanlım diyorsun onu da anlayamadım
Esas melek kaynanadan kork hiç beklemediğin anda en çirkin hale gelebiliyorlar tecrübe ile sabit.Beni nişanlım geldi aldı onların işini yaptık sonra kendi işimizi yaparken babası aradi oğlum sen ne zaman adam olacaksın bir kıza sözünü geciremedin dedi
Arkasından kv aradi nisnalimda kizdi babam bana böyle böyle dedi diye bağırdı çağırdı g..ünü yırttı ben adam değil mitinde böyle söyledi kızda duydu gözüme bakıp durdu dedi
Kv de X... de bana bağırdı g..ünü yırttı dedi
Neye uğradığımı şaşırdım ben asla bağırmadım çok şaşırdım kv çok iyi birisidir hiç beklemezdim böyle bir şey demesini
Haklisin canımAsl
Aslında bu kadar abartmyın ikinizde nişanlılık böyleyse evlenince kim kimi çatıdan atack durumuna gelir bence hiç tınlama insanın sinirini en çok bu bozar
Benim abim yok yanlış anlamışsınız kuzenim ve abi dedigimle dedim banu bir tanıdık akraba abi diyerek hitap ettiğim birisbirisi felan bunu demek istedimBaska seyleri gectim gelmeyebilir o anda telasla pardon bile demeyebilir vs..
Gördüğüm tek sorun tek gel demesi.
Nisanlim eltimi(yaslari bizden büyük) bir yere alıp birakabilir. Yada abileri beni birakabilir. Ama asla TEK GEL demeyiz arkadasim olsa dahi kimseye tek gel demem. Nisanlimla bile özel konusacagim bir şey olsa dahi ola ki o anda gelisen bir durumdan dolayi kardeslerimiz gelse birbirimize tek gel demeyiz.dememeliyiz de.
Anlamadigim su ki siz kendi ABINIZLE niye cikamiyorsunuz. Abiniz öz be öz abiniz.
Herkes bizim o gün gelinlik denemeye gidecegimizi biliyordu defalarca işim var yapamam demiş ama ne oldu herkes zorlayınca ilk kez birşey istediler yapalım diye önce onları hallet sonra kendi isiniişinize bakın demişlerAcaba nişanlın ile konuşup seni şikayet mi edecekti
Yani işte şöyle davranıyor böyle davranıyor vs
Ama bence hata nişanlında
İşim var kendi gitsin dese idi çok mu boş herkes ailecek gidilecek her yere
Benim abim yok yanlış anlamışsınız kuzenim ve abi dedigimle dedim banu bir tanıdık akraba abi diyerek hitap ettiğim birisbirisi felan bunu demek istedim
Bende zaten diğerlerinin hepsini alttan aldım ama bu en sonunkinde tek gel demesi ne oluyor beni istememek hadi geçtim kimseyi ya tek gelsin demiş isr ar ediyormuş
Herkes bizim o gün gelinlik denemeye gidecegimizi biliyordu defalarca işim var yapamam demiş ama ne oldu herkes zorlayınca ilk kez birşey istediler yapalım diye önce onları hallet sonra kendi isiniişinize bakın demişler
Ben karışmak istemediğimde hemen kv kızım içeriye bak bakalım belki yardım edecek birşey vardır diye gönderiyor elinde çay bardağı varsa bana veriyor kaldır duye eltinin yengesinin tabağını bile ben kaldırdım kv hemen bana sesleniyor söylüyor misafir gibi davranamıyorum bile kiEsas melek kaynanadan kork hiç beklemediğin anda en çirkin hale gelebiliyorlar tecrübe ile sabit.
Aynı eve girmeden neden nikahlandın onu anlamadım? Bak sorunlar çıkıyor geri dönüş şansını azaltmışsın. Bir de olayı çok karışık anlatmışsın ama anlattıklarına göre ben de uyuz oldum Yen'i geline (senin tabirinle) kendi kardeşi akrabası veya sözlüsü dururken ne alaka senin eşin !!! Ayrıca her iki çift de evli olsa o gelinin senin kocanla yalnız birşeyler yapması da uygun değil (aile görüşlerinizin ne olduğunu bilmeden söylüyorum tabi bunu) sana tavsiyem kayınvalidenden biraz uzak dur gerekmedikçe boş samimiyet kurma ve de nişanlına elbetteki sözünü geçireceksin baştan ipleri verirsen yandın. Ve de evli bile olsan elin evinde mutfağına temizliğine bulaşma misafir gibi git gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?