- 15 Şubat 2020
- 102
- 52
- 48
- 38
Evet bir karar alinmasi gerekiyorsa bunu gizlice karikoca vermeli ve aciklamasini erkek yapmali gelin degil. O yuz goz olmali...fakat erkeklet bu yuktenden bir zaman sonra sikiliyorlarÖbür olayda yemeğe davet etme kısmını anlamadım. Ben olsam gitmek bile istemem. Sonuçta herkes ayrı bir aile. Yemeği iptal etmeniz, özür dilemeye çalışmanız gereksiz geldi.
Düğüne davet için de sizi araması saçma geldi. Oğlunu ikna etmeli, siz nişanlınızla karar almalısınız. Ha ben de olsam hakkımda böyle hakaret eden birini düğünümde görmek istemem. İçeri adım bile atamaz. O kararı ben veririm ama KV ile değil.
Nişanlım benden daha kavgalı, yani benimle derdi kadının normalde ama ben direkt kendisiyle hiç muhatap olmadım. Nişanlım tartıştı onunla ve ona da hakaret etmiş, çok kızgın o yüzden. "Ben de görmek istemiyorum onu sen nasıl istersen öyle olsun" demişti başta. Sonra burada okuduklarım mantıklı geldi, topu nişanlıma attım "Durduk yere stres olmayalım, tatsızlık çıkmasın gelmek isterlerse gelsinler" dedim. "Tamam sen bana bırak düşünme gerisini" dedi, peki dedim.
aynen ya
hele su buyuk eltı kucuk eltı muhabbetı varya
su kıdem meselesı
sankı askerlık yapıyoruz ne sacma sey
kAynana şurda hatalı, eltinin yAptığı terbiyesizliği ışık hızıylaKayınvalidenize anlayış gösterin. Hiçbir anne iki evladının arasını (sebep ne olursa olsun) açılmasını istemez. Sonuçta bir aileyi bir arada tutmak oldukça zordur. Sizde aile kuracaksınız, ilerde daha iyi anlarsınız. Size tek tavsiyem kayinvalidenize bu konuda duygusal davrandığı için kızmayın. Eliniz büyük diye terbiyesizlik etme hakkına sahip değil. Nisanlinizin tutumu önemli. Benimde bir kardeşim düğünüme davet edilmedi. O zamanlar kendime göre çok geçerli sebeplerim vardi. Ama bunu kardeşler de aralarında ilerde konu yapacaklardır.
kAynana şurda hatalı, eltinin yAptığı terbiyesizliği ışık hızıylaAstoria yA yetiştirdi. ZAmAnında çenesini tutaydı şimdi ağlayıp dövünmezdi. Demek ki laf tAşımAk kötü bir şeymiş o dA dersini alsın..
fepfesAt, kıpkıskançAstoria hayırlı olsun şimdiden
Bu kadının seninle derdi ne? Sadece yemeğe çagırmama muhabbeti mi? Seni neden kıskanıyor? Nişanlına "peşine takıldın gidiyorsun" diyecek kadar ne derdi var allasen? Ben olsam utanırım bunu söylemeye kaynıma yahu. Nişanlın "sanane bende gözün mü var" dese haklı burda
bende nefret ederim.. Bu tipler pek anlAmaz ama laf arasında özellikle belirtilirse bi umut bu pis huyunu bırAkır belki.Kavga sebebini bilmiyordum. Dersini alsa iyi bari. Laf taşıyan insanı hiç sevmem
Bence cagirmalisin kendi dugununu mahvetmis olursun cagirmazsan...Dediğin gibi herkeste bı surat olacak eşin bile huzursuz olacak eminim çağır ondan sonrada gorusmezsin yada arana baya mesafe koyarsınMerhaba arkadaşlar, güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek söze başlayayım.
Konularımı bilenler biliyorlar, bilmeyenler için baştan anlatılamayacak kadar uzun. Bilmeyenler varsa link ekledim; buraya tıklayarak eltim ile ilgili sorunlarımı okuyabilirler. 1 yılı aşkın bir süredir nişanlıyım, konuyu okuduysanız görmüşsünüzdür ya da beni önceden biliyorsunuzdur; eltimle ilgili ciddi sorunlarım var. En son yaptığı o büyük terbiyesizlikten dolayı ne nişanlım ne de ben eltimle ve eşiyle görüşmüyoruz. Normalde aileler bilmiyorlardı ama biz ciddi ciddi aynı ortamda dahi bulunmadığımız için nişanlımın anlatmasıyla öğrendi onlar da artık. Yani eltimin bana yaptıklarının gayet farkında olduklarını, bilinçsiz olmadıklarını baştan belirtmek isterim. Ağustos'ta düğünüm var, bir yandan da onun hazırlıkları ve stresiyle uğraşıyorum, şu sıralar tahammülsüzleştim biraz da onun farkındayım bu arada.
Bugün kayınvalidem aradı beni. O iğrenç kavganın ne zamandır konusunu açmıyordu ama durduk yere konu açtı. Bu kavgamızdan dolayı çok huzursuz olduğunu söyledi (sanki ben başlatmışım hatalı benmişim gibi), benim "küçüklük" (!) yapıp "büyüğüme" (kendisi eltim oluyor) saygı göstererek düğünüme davet etmem gerektiğini, onun da yaptığı hatanın farkında olduğunu, bir daha bunların yaşanmayacağını söyledi (nereden garanti ediyorsa anlamadım). Ben de bana ve aileme ciddi ciddi hakaret ettiğini, artık benim de nişanlımın da onlarla normal bir ilişkimiz olamayacak kadar yüzgöz olduğumuzu söyledim. Durdu ağlamaya başladı (evet ağlamaya), oğullarının arasının açılmasını istemediğini, bunların aşılabilecek şeyler olduğunu (merak ediyorum kendi eltisi ona bu kadar hakaret etse aşabilir miydi acaba), onun hata yapsa da benim alttan almam gerektiğini falan söyledi. Ben de alttan almayacağımı, bu saygısızlığı kabul etmeyeceğimi, düğünümde de onu görmek istemediğimi söyledim. "Peki kızım sen bilirsin madem" yaptı sinirli sinirli, kapattı.
Yine suçlu ben oldum ya anlamıyorum artık. Kadın bana ve aileme her türlü hakareti ediyor, nişanlıma "O kızın bir tarafına takılmış gidiyorsun, sarı saçlı bir kız gördün diye kudurmuşsun" diyerek seviyesizliğin dibine vuruyor, "Astoria'nın evine giden benim yüzümü görmesin" diye herkese dayılanıyor, nişanlımın abisi desen ölü sanki ne karısına ne annesine ne kardeşine tepki vermiyor. Nişanlıma da söyledim "Anneme bakma, ben de görmek istemiyorum onu düğünümüzde hallederim ben canını sıkma" dedi ama gene ben kötü oldum bundan eminim. "Astoria doldurdu çocuklarımın arasını açtı" olacak adı. Kayınvalidem laf taşımayı seven bir kadın açıkçası ve eltimden acayip çekiniyor, beni de yumuşak yüzlü bulup hep benim üzerimden oynuyor biliyorum ama ben çok sıkıldım bu durumdan. Düğünümde de herkes asık suratlı olacak, şimdiden karnıma ağrılar giriyor düşündükçe. Ben ne yapayım sizce, bunca hakarete rağmen yine de alttan alıp çağırayım mı gerçekten? Yani ben de istemezdim düğün öncesi aileler birbirine düşsün ama burada inanın ki suçlu ben değilim. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
peki siz bu kelimeleri nasıl duydunuz. nişanlınız mı anlattı olduğu gibiAralardaydı mesajın başında yazmıyor tabi, sayfa numarası vermemişim benim hatam. Nişanlımla telefonda konuşurken "O kızın k.çına takılmış gidiyorsun, iki sarı saç gördün diye kudurmuşsun" falan demişti bu mesajda olan olayda. Başka vukuatları da var, burada anlatamayacağım kadar uzun açıkçası.
Şu, "ben neden davet edilmedim" diye yaygara koparanları hiç anlayamıyorum. İçinde kv nin olduğu hiç bir davette mecbur kalmadıkça yer almak istememfepfesAt, kıpkıskançgüzelliği kaiyeri nişanlısındAn gördüğü değer ten rengi saç rengi hepsi battı eltiye. Yani fesAt insana bahane çok..
Al benden de o kadar. Bazen son dakikaya kadar ses çıkmıyor, oh unuttular beni derken bi telefon çalıyor.. Iyyh yine görücem gudubetleri diyorumŞu, "ben neden davet edilmedim" diye yaygara koparanları hiç anlayamıyorum. İçinde kv nin olduğu hiç bir davette mecbur kalmadıkça yer almak istememHatta "oh iyi ki brni çağırmadılar da kv nin yüzünü görmek zorunda kalmadım" diye düşünürüm Banane eltiden görümceden amaaann. Ne kadar uzak o kadar kafa rahat. Sürekli iç içe vıcık vıcık olmak isteyenlerde bi anormallik var bence.
Hiç öyle birşey yok. Bir yerlerinden adet uydurmasınlar. Kavgayı vsyi bırakıp soralım burada eltisini arayıp düğüne çağıran var mı? Ne münasebet yani. Muhtemelen düğün konusu açıldı ve senin Hz.Eltin beni davet etsin anca öyle giderim dedi.İşte beni haksız görüyorlar ne hikmetse. Haksız görmek de değil de ben küçükmüşüm davet edecekmişim. Yok ya. Yine de mesaj attım nişanlıma, "Kötü olma abinle kim gelmek istiyorsa gelsin, durduk yere tatsızlık çıkmasın" dedim. "Tamam sen bana bırak, düşünme gerisini" diye yazmış.
"Şu düğün geçsin,kimseyle görüşmeyeceğim doğru dürüst"derken bu kimseler kim oluyor.Umarım eşinizin ailesi ve akrabaları değildir.Düğüne kadar ses etmeyip düğünden sonra tavır almak bence çok yanlış bir tutum...Ben düğün istememiştim aslında, Mune hanımın dediği gibi nikah sonrası az sayıda kişiyle bir kokteyl verelim dedim. Nişanlım tutturdu düğün de düğün diye, damat ve ailesi istiyor yani, kalabalık da bir aile. :) Kıramadım, mecburen yapıyoruz düğünü. Yoksa benim tarafımdan gelecek fazla insan da yok öyle. Moralimizi bozmamaya çalışıyoruz ama her kafadan bir ses çıkıyor, böyle vukuatlar çıkıyor. Şu düğün bir geçsin, kimseyle görüşmeyeceğim doğru dürüst.
Astoria hayırlı olsun şimdiden
Bu kadının seninle derdi ne? Sadece yemeğe çagırmama muhabbeti mi? Seni neden kıskanıyor? Nişanlına "peşine takıldın gidiyorsun" diyecek kadar ne derdi var allasen? Ben olsam utanırım bunu söylemeye kaynıma yahu. Nişanlın "sanane bende gözün mü var" dese haklı burda
fepfesAt, kıpkıskançgüzelliği kaiyeri nişanlısındAn gördüğü değer ten rengi saç rengi hepsi battı eltiye. Yani fesAt insana bahane çok..
peki siz bu kelimeleri nasıl duydunuz. nişanlınız mı anlattı olduğu gibi
bir de büyüklük küçüklük muhabbeti olmuş ya eltin kaç sen kaç yaşındasın
Bence abisinin bir suçu yok ona tavırlı olmanız neden?Öyle bir eşe sahip olmak mı adamın suçu? Nasıl desem bazı insanlar edepsizdir ve onlara denecek hiçbirşey işlemez eltiniz sanırım böyle biri.Düğüne gelmemesi en sağlıklısı ki bence kim olursa olsun düğüne gelip olumsuz davranış sergileyecekse hiç gelmesin daha iyi.Bunun anne baba kardeş elti damat gibi bir ayrımı yok.İnsan gibi davranmıyorsa insan içine çıkmasın.
Astoria seni akilli bilirdim.bir eltiylemi basa cikamiuosunda buraya ikinci konuyu actin. Cagirma su sunepeyi dugune.o yumusak yuzunude bi zahmet cevir artik. Stresten karnina agrikar girer vallahi igne iplige donersin stresin seni yer. Birak yesinler birbiniri takma. Cagirma. Net ol. Istemiyorum ddiysen daha donme biksinler ne oldugunu. Bak ondan nasil cekiniyorlarmis.birak aman be senelerce agir olalim aman iyi olalim aman biz kotu olmayalim dedik agzimiza s.ctlar. iyilerin dunyasi degil bu dunya. Herkes kendi delisini ceksin
Hiç öyle birşey yok. Bir yerlerinden adet uydurmasınlar. Kavgayı vsyi bırakıp soralım burada eltisini arayıp düğüne çağıran var mı? Ne münasebet yani. Muhtemelen düğün konusu açıldı ve senin Hz.Eltin beni davet etsin anca öyle giderim dedi.
Ayrıca sen hiç kimsenin gözünde haksız değilsin. Sana olsa olsa inat, dikbaşlı falan diyorlardır diyorlarsa.
Sen nişanlına da diyeceğini demişsin. Gerisi onların kendi aralarında. Hiç karışma bence. Yine ararsa kayınvaliden, bizim elti arayıp çağırma adetimiz yok. Davetiyesini bile erkek tarafı verir. Onca yaşanandan sonra kendine neyi yakıştırıyorsa onu yapsın de. Sen niye adım atacakmışsın. Ne premses bir elti bu ya?
Ay sürekli yükseliyorum senin eltine, sinirimi bozuyo ya kadın
"Şu düğün geçsin,kimseyle görüşmeyeceğim doğru dürüst"derken bu kimseler kim oluyor.Umarım eşinizin ailesi ve akrabaları değildir.Düğüne kadar ses etmeyip düğünden sonra tavır almak bence çok yanlış bir tutum...
Konuya tekrar baktım ve anlaşılan şu yada benim anladığım eltinizin davranışlarına eşi ses etmediği için siz ve nişanlınız görüşmüyormuşsunuz.Ben bir insanla olan sorunumu diğerine bağlamam görümcemi hazetmem görüşmem mesela ama eşinin ne suçu var herkesin davranışı onu bağlar...Çok teşekkür ederim. :) Bilmiyorum vallahi derdi ne, başlarda benle tatile çıkmayı isteyecek kadar samimiydi birden düşman kesildi kadın.
Ayy ben miyim bu, utandım ehehe.
Nişanlım anlattı ama bu yemeğe çağırma durumu olduğunda ben kendimi hatalı görmüştüm başta. Ay özür dilesem mi falan derken nişanlım da "Ne özrü Astoria sana bunları bunları dedi senin iyi niyetini hak etmiyor" diye sinirlendi. Yoksa laf taşımak değildi orada derdi ondan eminim. Eltimle aramda fazla yaş farkı yok, ben 20lerimin sonlarındayım o 30ların başında.
Abisine tavırlı değilim o nereden çıktı? Abisi hiçbir şekilde mevzuya dahil olmuyor onu belirttim sadece. Karısına da laf etmiyor bana da kardeşine de annesine de. Dışarıdan bir insanmış gibi davranıyor.
Diyecek bir söz bulamadım, haklısınız benim salaklığım ne diyeyim.
Muhtemelen senin dediğin gibi oldu. Çok sevgili kayınvalideciğim de sevgili "büyük" gelinine "Kızım benim oğluma dahi hakaret etmişsin, utanmadın mı o lafları demeye" diyememiş bana sen küçüklük yap diyor hahaha. Ben de düşündükçe kayınvalideme sinir oluyorum, Allahım şu hallere düşeceğim hiç aklımın ucundan geçmezdi.
Evet eşimin ailesiyle. Hiçbiriyle görüşme zorunluluğum yok, aynı ortamda bulunduğum sürece saygı gösteririm, özel günlerde hal hatır sorarım o kadar. Eşimin de benim ailemle görüşme, onlara bakma gibi zorunlulukları yok. Aynı ortamdalarken saygı göstermesi, özel günlerde araması benim için yeterli. Herkes kendi kök ailesinden sorumlu ve herkes herkesle iyi anlaşmak zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?