Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Sen bu eltini neden takiyorsun ki bu kadar? E saygisizmis tamam, napican, kendini yiyip bitirmeye deger mi?
Gelinligim soyle olsun, yok efendim pastam boyle olsun gibi dugun detaylarina kafayi yor, bu elti hakkinda dusunerek kaybettigin her saniyene yazik gunah. En buyuk derdin, balayi yeri secme stresin olsun.
Ne davet et, ne de etme. Sen gelinsin, o gun senim gunun, diyelim ki geldi, surat da bes karis. Eee? O gununu rezil etmeye, strese girmeye deger mi?
Sallaaaa gitsin. Su andan itibaren de birak o bunu yapmis, bu bunu demis.
Insallah evlilik asamasindaki her detayda aileleri karistirmassin, hele de evlenince herkese mesafe koyar, gul gibi gecinip gidersin.

Takmak istemiyorum, kayınvalidem konusunu açmasa unutmuştum bile vallahi. Muhtemelen düğün günü gelmiş mi gelmemiş mi umrumda olmayacak ama yok küçüklüğünü göster yok davet et niye bana bunlarla gelip strese sokuyor beni bu kadın onu anlamıyorum. Kırmızı halı da sereyim oldu olacak. Gitsin oğluna söylesin çok istiyorsa, benden ziyade onlar tartışıp kavga etti zaten. Abisi deseniz adamın umru değiliz, normalde de toplasanız 10 kelime konuşan bir tip.

Gene ben kötü olucam sinirim ona aslında.
Cagırsan da kotu olacaksın, hatta suan hıcbısey yapmadan da kotu olmussun.

Oyuzden cagırma. Canını da versen kotu görmek istedikleri surece zaten kotusun bosver.

Kayınvalıden aynı konusmayi gidip eltıye yapsa keske.
Nisanlına dugunune gelınlıgıne hayatına bak, kim kotu bilmek istiyorsa bilsin.

Sıkıntım da o ya zaten. Eltime kimse bir şey diyemiyor çünkü tabir-i caizse şirret. Kocası deseniz ölü gibi, yanında 3. Dünya Savaşı çıksa umru olmaz. Ya da artık evlenince karısına karşı öyle bir savunma mekanizması geliştirmiş bilemiyorum. Nişanlıma attım topu, o isterse gelsinler istemezse de gitsin annesine kendisi söylesin.

Iste olay burada. Kayinvalideni de niye takiyorsun ki? agzi olan konusur, salla gitsin. He kaynana de, kapa telefonu, ya da konuyu degistir, konudan uzaklastir, ya da kaynananin kafasini mesgul edecek bir konu bul, ama neticede sallaaaa gitsin. Duy ama dinleme. He de gec.
Ayrica sana ne abisinin pisirikligindan. Onunla evlenmiyorsun ki.
Ona tak buna tak, ciddiiyim su an yasaman gereken herseyi kendi kendine zehir ediyorsun.
Dedigimi yap, kafani dugun pastasi gelinlik davetiye gibi isin eglenceli ve heyecanli kismina yor. Kisaca, cidden saallaaaa

Kaçarın yok her türlü gelir diyorsunuz yani.

Umarım dediğiniz kadar basit olur Mune hanım, ben çok alışık değilim her kafadan ayrı ses çıkmasına. Biraz gerginliğim de var.
Canim belliki cagirmasan da gerileceksin en iyisi senden ciksin esin abisine davetiye versin sadece okadar ... gelip seni izlesin nolcak kiskanir eder ki belliki kiskanclk sozkonusu sari sac vs yani ne kadar basit cpcukca laflar ama iste napacaksn

Bır eltim vardı bayramdan bayrama gorurdu benı ve sevmezdi. Bıgun sırf merakımdan sormustum beni sevmedıgını biliyorum sebebini merak ediyorum, nedir diye.
Apısıp kalmıstı cevabı yoktu.
Bunlar böyle, sevmiyorlar ve sebepleri yok.
Bu tip insana sen simdı napsan sevmeyecek oyle programlanmıs zaten.
Zaten bu sırret olma gucunu ölü taklidi yapan kocalarından alıyorlar. Kocası ortaya hatır gonul koysa, kardesım dese kardesimin karısı dese akrabalık dese belki insafa gelip biraz insanlasacaklar ama adamlarda ıs yok malesef

Kendi mutluluğuna bak. en önemlisi sensin, nisanlın ve hayatınız gerisi bombos.
Bır adım gelene bir adım git, ıkı adım gitme sakın. Benden sana nacızane arkadas tavsiyesi.

Herkes bir kenarda kalsın. O bu şu ne der diye düşünmeyin. Ayrıca düğüne ilkinin gelip gelmemesinden çok kaynına takıldım ben. Eşin abisinin gelmesini isterse davet eder. Sonuçta ben evlerinden görümcemi düğüne davet eden ben değildim eşimdi

Aslında mesele o kadar basitmişki nerelere taşınmış. Sadece eltinizin yerine kendinizi koyacaktınız ve yeni eltim bir aile daveti verse ve beni davet etmezse ne hissederim diye düşünecektiniz. Henüz evli olmadığınız için bu konularda (demekki kendi aileniz içindede yaşanmışlık yok yada siz farkında olmadınız yada size akıl verecek yeterlilikte bir insanda yok çevrenizde) hata yapmış evlenmeden tüm aileyi birbirine düşürmüşsünüz . Ama şimdi olmazsa 3 ay sonra olurdu siz ve eltiniz geçinmeye niyeti olan insanlardan değilsiniz. Ama en çok kavınvalideye üzüldüm. 2 kadının hırsı yüzünden aile bağları evlatları birbirinden kopacak. Eltilerin savaşı filmini tavsiye ederim. Ama henüz çocuğunuz olmadığı için tam hissedemeyebilirsiniz kayınvalidenizin duygularını

Eltiyi arayıp çağırmak ne ya? Görümcelerin kocasını da arayıp çağıralım mı cinsiyet eşitliği savunucusu olarak?
Eltiye davetiyeyi zaten erkek tarafının vermesi lazım, o da eş kontenjanından. İster gelir ister gelmez o onun bileceği iş ancak nişanlının abisine davetiyeyi vermesi lazım. Elti sorunları kardeşleri bağlamaz.
O yüzden senin yerinde olsam özel olarak aramam. Kendi içlerinde halletsinler. Gelirse, ki bence gelecek, onu gözün bile görmez. Ben nikah masasındayken annemi zar zor görebilmiştim heyecandan. Eltiyi yok say, anın tadını çıkar.

Ortada ne hırs var ne aileyi birbirine düşürme var ne de bile isteye yapılan bir şey var. Aslında onu davet etme zorunluluğum dahi yoktu ama açıklayayım ben size yine de durumu.

Benim ailem şehir dışında yaşıyorlar ve bana sürekli gidip gelemiyorlar. 40 yılda bir. Benim kayınvalidem de şehir dışında yaşıyor ve tesadüf benimkiler geldiği zaman buradaydı. Öyle bir durum olduğu için kayınvalidem bizimkileri sağ olsun nişanlımın evinde yemeğe aldı. O sırada eltim tatildeydi, kayınvalidemin verdiği yemeğe katılmadı. Babaannem de sen de kayınvalideni çağır bari, biz de onları yemeğe almış olalım deyince davet ettim ama eltim yemekte olmadığı için, tatilde olduğu için herhalde aklıma gelmedi aramak. Burada olduğunu bilseydim arardım zaten, özel bir art niyetim hiçbir zaman olmadı kendisine. Tatile gittiğinden bile haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok. Kayınvalideme gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Eltim de vay efendim beni niye çağırmadı beni sevmiyor benden nefret ediyor ona giden benim yüzümü görmesin diye ortalığı velveleye verdi. Kayınvalidem kendisi de çağırabilirdi eltimi, onun yerine bana laf taşıyıp iyice ortalığı bulandırmayı tercih etti. Durum bundan ibaret. Ayrıca ben yemek davetini iptal ettim durum böyle olunca, burada konu açtığımda arkadaşlar iptal etmeseydin senin bir suçun yok dahi demişlerdi. Buna rağmen ettim.

Çağırmasanda da gelecek etkisiz elemansın kaynana herşeyi organize edecek bak gör,
Sana kalacağını sanmıyorum, aile ilişkileri hayal ettiğin gibi yürümüyor çok çömsün
KaynanA kaynana kaçın kurası, sana kalmaz
Bu olay

Aah Astoria, sende bu kayınvalide oldukça daha çok konu açacaksın bence.. Nedense bana kv, eltiden daha fena gibi geliyor..
Elti de gelir düğüne, gelme diye suratına desen. O yine gelir..

İşte beni haksız görüyorlar ne hikmetse. Haksız görmek de değil de ben küçükmüşüm davet edecekmişim. Yok ya. Yine de mesaj attım nişanlıma, "Kötü olma abinle kim gelmek istiyorsa gelsin, durduk yere tatsızlık çıkmasın" dedim. "Tamam sen bana bırak, düşünme gerisini" diye yazmış.

Yokmuş gibi davranın...
Birde madem kv niz çok çağırılmasını istiyor oğlunun ve eşinin düğününüze.
Nişanlınıza söylesin çağır abimle karısını düğününe diye...
Neden sizi zorluyor.
Ayrıca bu konuda nişanlınız ile konuşmalı sizi telefonla arayıp rahatsız edemez.

Hem laf taşı ortalığı birbirine kat, işler karışınca da size sitem etsin.

O zaman laf taşımayacak olan gerginliği size yansıtmayacaktı.

İnsan gibi kızım eltini de rica etsem yemeğe çağırabilirmisin diyecekti.

Kv niz ile mesafeyi kesinlikle koruyun.

Sakın çağırma. Bende de var öyle bir manyak
. Düğüne yakın mesaj attı iyi olmak gibi temennilerde bulundu terslemiştim. Tekrar kendi geldi. Nasıl başlarsan öyle gider. Benim kaynımda eşinin her yaptıpına sustu. Umrumda mı asla. Kendini bu konuda ezdirme
.

Kesinlikle haklısınız. Bunu söylemesi gereken kişi ben değilim. Zamanında da arayı bulandıran kendisi olmuştu zaten. Neyse onun yapamadığını ben yaptım nişanlıma attım topu. Kaldı ki o zamanlar kendisi bana sormadan bile yemeğe onu davet edebilirdi "Kızım biz oraya davetliyiz, tatildesiniz diye haber veremedik atlayın siz de gelin" diye, ben hayır mı diyecektim sanki.

Keske "Benden cok oglun gelmesini istemiyor.. Beni arayip hata yaptigini kabul edip ozur dilerse oglunun ici belki biraz sogur.. Sorun cikmasin, kardeslerin arasi acilmasin istiyorsan ikna etmen gereken kisi ben degilim, diger gelinin" tarzi birseyler soyleyip topu karsi tarafa atsaydiniz.

Simdi siz direkt istemiyorum dediginiz icin
Sorun cikaran, uyumsuz olan taraf oluyorsunuz onlarin gozunde. Hakliyken, haksiz muamelesi gormek cok sinir bozucu..

Çağırsan da olay çağırmasan da

Eltim ve kaynımın evine gittik

Bir tomar davetiye götürdük siz düğün sahibisiniz arkadaşınızı eşinizi dostunuzu davet edersiniz dedik

Eltimin annesi de onlarla yaşıyordu bu konuşmalar olurken o da vardı başka şehirdeki kızına da ille haber verin o da gelsin vs dedik

Sonuç

Düğünümüze geldiler sonra da bize küstüler onları davet etmemişiz düğünümüze

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış

Buyursun gelsinler de geç

Sen gelme desen de gelecekler en azından ben çağırdım da geldi çok da tın dersin

Nişanlımdan emin olamadım, o gelsin isterdi belki. Bir de o an çok sinirliydim, zaten düğün stresi eşyalar falan derken gerilmişim. Ama nişanlım beklediğimden fazla destek oluyor sağ olsun. Ona söyledim "Sen kötü olma kimseyle kim gelmek istiyorsa gelsin" diye de "Tamam sen bana bırak düşünme gerisini" dedi, üstelemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…