- Konu Sahibi hayallperestt
-
Bakın sizin anlamadığınız size göre yanlış olanın herkese göre yanlış olması gerektiğini sanmanız. Ona göre yanlış değil, bana göre yanlış değil. O kayınvalidesinin yanında yaymayı yanlış bulmuyorsa size ne bundan. Siz yanlış buluyorsanız yardımcı olun. Ama kimseyi yardımcı olması için zorlayamaz ya da bu konuda kimseyi yargılayamazsınız. Herkesin yetiştirilme tarzı, doğrusu yanlışı farklı. Bu kadar basit.Buraya herkes o,şu,bu hakkında bişi yazıyor o kişi yanında değilse hertürlü arkadan konusma olur. Ve iyi diyecekler diye değil yapılması gerektıği için yapıyorum orda koskaca kadın oturmuyorsa o biyerlerini yayıpta oturması yanlış.
Gicik oluyorum soyle insanlara benimde kucuk cocugum var ve hamileym yinede sofralari ben kuruyo kaldiriyorum cocuk bahane deil
Bakın sizin anlamadığınız size göre yanlış olanın herkese göre yanlış olması gerektiğini sanmanız. Ona göre yanlış değil, bana göre yanlış değil. O kayınvalidesinin yanında yaymayı yanlış bulmuyorsa size ne bundan. Siz yanlış buluyorsanız yardımcı olun. Ama kimseyi yardımcı olması için zorlayamaz ya da bu konuda kimseyi yargılayamazsınız. Herkesin yetiştirilme tarzı, doğrusu yanlışı farklı. Bu kadar basit.
yokken de yapmaması hiç hos değil. ama diyorum ya olunca ben aile misafirliklerinde dinleniyorum, hem çocuklarla ilgilenirler, hem iş yaptırmazlar, uyksuzluktan zombi gibi zavallı bebe analarıBenim cocugm yok. Eltim cocugu yokkende aynıydı. Benim cocgum oldugunda cock bende degılse kalkıp yardım ederim he bendeyse yapcak bişi yok. Ama eltm ne cocuga bakıyor nede yardım edıyor.
Kendini kullanılmış hissediyorsa yapmasın.Bir derdim var : (
Sana katiliyorum,
ama sanirim arkadas bu eltisiyle kayinvalidesinde sIk gorusuyor, ve hep isler ona kaliyor.
O da kendini kullanilmis hissediyor sanirim.
Ama tavri cok yanlis.
Artik o da hirs haline getirmis, ve kayinvalidesi ve gorumcesine yansitiyor olayi.
Hatta ilk evlendiginde eltisinin soylediklerini hemen gidip iyi bir sey yapiyorum diye kayinvalidesine anlatmis.
Yani arkadasin hali de normal deyil.
Bunu ona söylemelisinHer zaman biz yapıcaz o oturcak öle mi o kim hep oturuyor.
Aynen,Kendini kullanılmış hissediyorsa yapmasın.
Ama o da yapsın diye diretmek saçma değil mi?
Önceki konusuna değinmiyorum bile...
ben evime gelenlere iş yaptırmaktan hiç hoşlanmam ama aile isek hep beraber sofrayı kurup hep beraber kaldırırız . Bazı insanlar doğuştan beleşçidir .Arada bir de olsa insan yardım etmeli evet haklısınız .
Eğer o sofraya oturup yemek yiyorsa yapacak ,toplamaya da kaldırmaya da yardım edecek.
Görgü kuralı mı dersiniz,insanlık mı dersiniz,saygı mı dersiniz ne derseniz diyin.Yapmalı.
İmalı konuşun.Ay canım benim çok yoruldun otur falan deyin şakayla karışık.Anlar heralde rahatsız olduğunuzu..
benimde eltim ondan daha iyi yufka açtığımı görünce sinirlendi. çocuğunuda alıp evine gitti. arada böyle gıcık tipler oluyo .. nedir bu çekememezlik anlamıyorum .
İnsan bazen kendi evinde bile toplamadan uyuyor yorgunluktan. Kimse bir şey yapmak zorunda değil, siz de değilsiniz. Evinde çocuğuydu bilmem nesiydi uğraşıyordur yeterince, kaynanasının evini de misafirlik olarak görüyor olabilir. Siz onu bunu yapıyorsunuz, burada yazılanlar gibi "saygılı, görgülü, insan" oluyorsunuz, yapmayan da yapmasın dediğiniz gibi iki tabak kaldırıp bir çay koymaktan eksilmezsiniz. Dile getirirseniz de kötü siz olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?