- 27 Nisan 2012
- 15.743
- 18.933
- 498
- Konu Sahibi hayallperestt
-
aaaaaa canım seni alıntılamışım yanlışlıklaYanlış alıntı canım konu benim değil henüz eltim fe yok :)
önceki konunu özellikler link geçmişsin okudumHadi şuan çocuk var. Peki çocuk yokken neden aynıydı ?
Merhaba kızlar,
Kaynanama ne zaman gitsek eltim sofra kurmaya yardım etmiyor. Bizde görümcemle bu duruma sinirleniyoruz. Ben kendi adıma konuşıyım iki tabak topladım diye biyerim eksilcek değil tek başıma da yaparım. Ama insan sinir oluyor ben yapıpta eltim yapmayınca.
Misal ne zaman sofra kurulcak olsa 1 tabak getirir sonra iki saat onla bunla konuşur sonra sofra kurulunca en son mutfaga gelir götürülcek bişey var mı der? Bende geçen gün yok x biz hepsini götürdük dedim imalı şekilde. Oda tamam ozaman dedi geçti. Oğlu var 6 aylık kendisi yemek yerken bizde yememiğimizi bitirdikten sonra çocuk benim,kaynanamın veya görümcemin kucagında oluyor. Yemek bittiği an cocugu alıyor sofra yine bize kalıyor tabi.
Yine geçen günde çay içmek için bardakları hazırladık getirdik görümcemle. Buda 3-4 defa diğer odaya gitti geldi çocugu uyutucam diye uyutamadı geri geldi. En son bardakları toplayalım derken bu yine gitti biz topladık mutfaktan cıktık cıktıgımız an geri geldi oda yine uyumadı yaa diye..
Sizce nasıl davranmalıyım ?
Bizde de misafir yerinden kaldirilmaz, misafirlige gidince hizmet kadina birakilir saygidir bu bizde. Toplumun geri kalani ne dusunuyor umurumda degil benim de. Hatta yardimci olmak isteyen misafirin kafasina vura vura oturtuyor aile buyukleriValla toplum bazı konularda çok umurumda değil benim.
Bana iyi diyecekler diye de kendimi farklı gösterip yardım edemem. Varsın ayıplasınlar. Konu sahibinin yaptığı gibi arkamdan konuşurlar en fazla.
Çok zoruna gidiyorsa yapma başına silah dayayıp yaptırmıyorlasa tabiHer zaman biz yapıcaz o oturcak öle mi o kim hep oturuyor.
Valla ben misafir gelmeden bütün hazırlığımı yapıyorum, sofrayı da kuruyorum. Yemek de olsa çay da olsa masada ağırlarım misafirimi. Yemekse içecekler için ayrı bir sehpa koyuyorum masaya, çay ise şık bir termosum var ufak bişey onu dokülduruyorum. Çay tazelemek için mutfağa gidip gelmektense termosu doküldurmak için bir kez gidiyorum. Misafirim kalkana kadar da sofraya dokunmuyorum, herkes gittikten sonra toparlıyorum. Ben kimseden yardım istemeden tek başıma halledebiliyorsam çoluk çocuk yoksa herkes halledebilir. Kimse kusura bakmasın yardım edemem.Bizde de misafir yerinden kaldirilmaz, misafirlige gidince hizmet kadina birakilir saygidir bu bizde. Toplumun geri kalani ne dusunuyor umurumda degil benim de. Hatta yardimci olmak isteyen misafirin kafasina vura vura oturtuyor aile buyukleri)Ben bizim usulu sevdim cok adil :)
hahahahaYemeğine fare zehri kat.
hep mi öyle diye sordum. belli bir probleminiz var mıKendi evinde tabiki oturmuyor okadar da yapsın bi zahmet ama hepimiz hazırlıyoruz.
Her zaman biz yapıcaz o oturcak öle mi o kim hep oturuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?