Eltimin bu yaptığı tesadüf mü yoksa özellikle mi yapıyor sizce ?

Geçen gün benzer bir olayı ben yaşadım. Kayınvalidem memleketten geldi, büyük eltimde kalıyor. Ev kalabalık, çay koyuldu, büyük eltimle beraber 3 geliniz ortamda, ha bir de hiç birşeye elini sürmeyen üşengeç görümcem de var. Çay dökün dediler kimse oralı değil. Büyük eltim kızlarına söyledi, küçükler neticede sallamadılar.

Ya biri çay koysun diyorlar baktım diğer eltim elinde telefon hiç duymuyor, görümcem bakıyor öyle, büyük eltim zaten evin sahibi, görümcemle yaşıyor ve ondan dertli. Ben mi kalksam acaba diye düşünürken sonradan vazgeçtim neticede daha henüz nişanlıyım benden çok diğerlerine düşer diye düşündüm ve bi kaç kere o tarz şeylerde atlayışta bulunmuştum, baktım herkesin hoşuna gitti, 2 eltim içerde fiskos yaparken ben bulaşıkları yıkıyorum, bu sefer küçük gelin olmamla hizmet etmem bağdaştırılmaya başlandı şakayla laf sokuluyor bir daha da atlayışta bulunmadım nasıl alışırlarsa öyle gidiyor sizi anlıyorum büyük ihtimalle çocuğunu elini bişeye sürmemek için kullanıyor ama şu saatten sonra elden bişey gelir mi bilmiyorum..

Eden kendine eder emin ol kendi degerini dusuruyoo herkeste farkindadir.. Buyuyecek o bebek elbet o zaman mecbur kalkicak.. Benimde eltim hatta eltilerim var benzer seyleri bi tanesiyle yasadim sonra o bebegi buyudu simdi ben haftaya dogum yapiyorum ve aylardir her ise o kosturuyoo hamileydim diye.. Bosver Allah kimsenin yanina birakmiyoo..

Kaynanama geldiğinde kendisinden çok kaynanam bakar çocuğa oda bizimle kalkıp sofraya yardım edebilir diye düşünüyorum ama. Bu kadar göze soka soka bişeyler yapılmamalı.

Kastettiğim sizin yanınızdayken çocukla uğraşması değil zaten. Kendi evinde hem çocukla hem ev işiyle uğraştığı için bunalıyordur muhtemelen. Birde bu açıdan bakın. Düşmanınız mı da o sizin sofra toplamaya yardım etmiyor diye kızıyorsunuz. Ona iyilik yaptığınızı düşünün kendi kendinize kızmak yerine.

Kendi evimde misafiri çalıştırmam, kimsenin evinde de gösteriş için aman ne çalışkan hamarat gelin desinler diye de iş yapmam. Beni ağırlayamayacaksa evine davet etmesin, ben misafir iş yapar diye güvenerek davet etmiyorum evime insanları. Yarıştıracaksanız siz de yapmayın, he ben utanırım filan dicekseniz de yapın başkasına karışmayın. Bu kadar içe dert edecek ne var, hayat sizin için zor olmuyo mu böyle?

aynen kalk yap desen çocuğum var diyip masumları oynar.. kötü sen olursun.. sende otursan bütün iş görümcene kalcak yine göze batarsın. . . kendin çözebilirsin bu problemi.

Durum ortada canım..
Mesela takım ruhu diye bir saçmalık var ya.. Sen bütün işi yaparsın ama hiç işe gelmeyen bile, sayende prim alır..
Biraz buna benzemiş sizin olay.. Eltin uyanık ve sen de doğal olarak bundan rahatsızsın..
Fakat şu durumda kayınvaliden ona bir şey diyemiyorsa (zaten ilk konunda da seni suçlamış), sen de bir şey söyleme..
Yoksa yine kötü sen olursun, bir de üstüne yine laf yersin..!
Zaten ilk konunda, sen kv ni düşündüğün halde; o gidip herşeyi eltine anlatıp, sana yalancı demiş..
Kusura bakma ama bana böyle bir tavır yapılsa; değil onun sofrasını kurmak, evine sor giderdim.!

Bende sizin gibiyim çay tepsime şekerime, salatama kadar hazırlıyorum bulaşık makinasına doldurmaya yardım etmeye kalkana da ben evim de gelen misafire iş yaptırmayı sevmiyorum diyorum ki anlasınlar ama maalesef .Evine davet edip de ki ev hanımı olanlar var ana yemeğini pastasını ve salatasını misafiri görünce yapan ev sahipleri var sizin gibi yapmak lazım aslında en doğrusu

Taş atmakla kol yorulmaz
el öpmekle dudak aşınmazmış derlermiş.
Aynı evde yaşamıyorsunuz,bütün gün ona hizmet ediyor değilsiniz.
Ayda yılda bir kayınvalideniz de sofraya ben tabak götürdüm o bardak getirmedi diye kendinizi üzmeyin.Her insanın yapısı farklı,kişiliği farklı,eğer karşıda ki bu yaptığını uyanıklık olarak sayıyorsa bırakın öyle saysın .Tabi ki bu durum sizi memnun etmese de bu kadar rahatsız da etmesin,küçük şeyler bunlar üzmeyin kendinizi.

Kaynanama geldiğinde kendisinden çok kaynanam bakar çocuğa oda bizimle kalkıp sofraya yardım edebilir diye düşünüyorum ama. Bu kadar göze soka soka bişeyler yapılmamalı.

Aynı durumu bizzat yaşadığım için cevap vermek istiyorum eltin yerine.

Benim de 8 aylık bir bebeğim var. Eltim kv ile beraber oturuyor, ben ayrı...

Gittiğim zaman ben de bir işe karışmam. Sonuçta öncelikle ben orada misafirim. Kv olsa bile kimse hizmet etmek yardım etmek zorunda değilim.

Ayrıca sizin çocuğunuz yok sanırım. o nedenle eltinizi anlamıyorsunuz.

Şahsen benim canım çıkıyor bebekle ve kendi evimin işleriyle uğraşmaktan. Gittiğim zaman babaannesi dedesi ilgilenirse ben de dinlenme fırsatı bulmuş oluyorum. Bu fırsatı da sofra kurup kaldırmakla ziyan edemem.

Döküldurmak nedir ya. Ne biçim yazmışım. Yazdığını okumazsan böyle olur işte. Doldurmak yazmak istemiştim.
Valla süper bir ev hanımı değilim. Bu konuda iddialıda değilim ama evime gelene de iş yaptırmam isterse en yakınım olsun.

Daha yeni evlisin anladigim kadariyla.
Eski konuna da baktim, eltin hata yapmis arkalarindan konusmus, ama sen de gidip hemen kayinvalidene yetistirmissin.
Dur bakalim, hemen benim aram cok iyi diye guvenme, hayat bu, daha neler gelir neler gecer, senin kayinvaliden veya gorumcenle aranin bozulmayacagi nerden malum ?
Eltin bence su an sana gicik oluyor, ve bilerek de yardim etmiyor.
Yanliz sunu soyliyim eltin bastan sona yanlis yapmis, ama sen de, o yanlis yapsa da arkasindan kayinvalidenlere konusarak dogru yapmiyorsun haberin olsun.
Boyle ufak tefek seyler gormezden gelinir, eyer gelemiyorsan senin yerinde olsam suratina soylerdim, arkasindan kayinvalidemlere konusmazdim. Boyle yaparak daha da biliyorsun karsindakini. Akrabasiniz sonucta, boyle bilenmenin kimseye faydasi olmaz.

Benzer seyler benim basimdan da gecti, senin eltin en azindan tabak getiriyormus sofraya, benimki hic bir seye dokunmazdi, hatta yuzumuze bakip merhaba demeye bile erinirdi.

Benim kendi evim değil kendi evimde yardım etselerde etmeselerde agzımı acamam misafır sonucta. Ama orda herkes bişler yaparken bunun oturması olmuyor yani.

Çocugu yokkende aynıydı. Benimde cocugum yok ama oldugunda da eger cocuk hep onda bundaysa kalkıp yardım ederim he hep bendeyse yapcak bişey yok ama dediğim gibi hem cocuk baskasında hepde yardım etmiyor.

Benim cocugm yok. Eltim cocugu yokkende aynıydı. Benim cocgum oldugunda cock bende degılse kalkıp yardım ederim he bendeyse yapcak bişi yok. Ama eltm ne cocuga bakıyor nede yardım edıyor.

Valla toplum bazı konularda çok umurumda değil benim.
Bana iyi diyecekler diye de kendimi farklı gösterip yardım edemem. Varsın ayıplasınlar. Konu sahibinin yaptığı gibi arkamdan konuşurlar en fazla.

Buraya herkes o,şu,bu hakkında bişi yazıyor o kişi yanında değilse hertürlü arkadan konusma olur. Ve iyi diyecekler diye değil yapılması gerektıği için yapıyorum orda koskaca kadın oturmuyorsa o biyerlerini yayıpta oturması yanlış.

İşe baslandıgı an cocugu alır yardm etmemek ıcın sonra baskasına verir. Yanı cocukla ılgılendıgı ıcın yapamıyor olayı degıl bundakı.

Ben de kayinvalidemde yapmam. Benim elti de boyle arkamdan konusuyor mudur acep Bekar bir gorumcem var o yapar genelde arada eltim de yardim eder ben sofraya yardimci olurum sonra otururum ama kendi evimde de asla mutfaga sokmam. Sevmiyorum baskasinin mutfağında is yapmayı.

Eltiniz de yapmiyorsa yapmıyor siz de yapmayın madem zorunuza gidiyor. Eski konulariniza da baktim eltinizi takmissiniz siz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…