Eltimin bu yaptığı tesadüf mü yoksa özellikle mi yapıyor sizce ?

Allah Allah oda yapsın Ne garip insanlar var ya.
baklava yapıyoruz o kadar kalın bıraktıki dedim bu çok kalın elinden aldım 2 kat daha büyütüp inceltince çocuğunu alıp gitti. yengen bizden daha iyi açıyo dedi tavır yapıp gitti.

Canım bende kim olursa olsun başkasının evinde iş yapamam ama kendi evime gelen misafirimi de asla yerinden kaldırmam. Ben kayın valideme gittiğimde iş yapmam o da bana geldiğinde elini bişeye sürdürmem napim yapım bu belki eltinde de böyledir. Şimdi düşündüm de benimde eltim var o da böyle mi düşünüyor acaba . Amaaan düşünürse de düşünsün çok da tın

Çok rahatsız oluyorsun madem sen de yapma.
Sen iki tabak elime yapışmaz ne olacak diye düşünüyorsun o belki farklı düşünüyor.
Kaldı ki bebekli bir bayanla kendinizi bir tutmayıverin bir zahmet.
Çocuk uyur uyumaz, durur durmaz.

Çocuk olmasa da bir şekilde oyalanırdı yapmazdı yani istemedikten sonra..

Buna laf edecek olan siz olamazsınız.
Etse etse kv laf eder, eşi laf eder.
Onlar da gereken cevabı alırlar..

Gelin diye sofrayı kurmak, kaldırmak, hizmet etmek zorunda değil.
İçinizden gelmiyorsa siz de yapmazsınız.
Ben de kim olursa olsun başkasının evinde bir adım geride dururum.
Yardım etmek istersem kalkar ederim.
İstemezsem etmem.
Hatta muhtemelen, ben yapıyorum sen de yapacaksın diye iğnelemeye çalışan olursa, mümkün değil o evde bir bardak bile kaldırmam.

Gelin diye değil yardım etmesi gerek bana göre biyere gidiyorsa ki işine gelince misafir yerıne koymuyo kendinı yardım edecek bunu bilirm bunu söylerim. Bunu gelin oldugu ıcın değil. Yapılması gerektiği için yapacak. Şahsen orda herkes kalkıp ufakta olsa bişi yaparken o oturuyorsa yüzü kızarır benimde fikrim bu.

Sınır olmak da sonuna kadar haklısın.. Sende yapma o zaman demıs bazıları.. Pardon da o otursun ben oturuyum gorumce otursun kım yapacak? Koskoca kayınvalıde mı? Oturmaz zaten içi rahat etmez de eltı sinsilik yapıo belli.. Kucuk çocugu olmasını kullanıo işten kacmak için bu kadar basıt.. Cocugu var kucuk napsın dıyenler olmus.. E yemek yerken kayınvalidenın kucagında uslu uslu duran bebek, sofrayı yoplarken nıe kv nın kucagından alınıyo.. Bebek aglamadıgı surece onun da sıze yardım etmesi lazım.. Hıc sevmem boyle işguzar insanları.. Cay mı servıs edılecek yemek mı hazırlanacak oncesınde cocugu al kucagına sev bıraz sonra dırek kv ver.. Anne bebiş sende dursun da biz de misal adı ayse olsun eltının, bizde ayseyle sofrayı kuralım bu arada de.. Cocuk aglasa yırtınsa kimse ondan iş istemez zaten..

Kesinlikle çok doğru yazmıssınız hak verdiğiniz içinde teşekkür ederim. Eltim yapsada yapmasada ben oturmam oturamam ama yinede ben ve görümcem bişiler yapıyoruz bu oturunca doğal olarak sinirleniyoruz ve dediğiniz gibi hepimizi oturalm koskoca kadın mı yapsın ki yeri geliyo o daha çok yapıyor. Haftada 1 yada 10 günde 1 karşılaşıyoruz kaynanamda eltımle ve hep aynı seyi yapıyor.

Canın ıstemıosa sende yapma dıyenler... Kv nız yaslı.. Ona gıdınce canınız iş yapmak ıstemese sız bi yerlerınızı yaya yaya oturacanız koskoca kadın sızın ayagınızda donecek ole mı? Bu nasıl bi dusuncedır ya.. Bnmde cnm iş yapmak ıstemıo gıdınce.. Ama bı yerde mecburum yanı.. 26 yasında kı kadın oturacak da 60 yasında kı kadın masa mı toplıcak.. Hayret yanı

Sizin elti kolay yolu bulmuş
Madem öyle görümcenizle sizde kalkmayın, sofra kalsın öylr bakalım napcak

Ee bu sefer kaynanam kalkıcak ayıp olcak yani koskoca kadına zaten kaynanam kalkarsa göz göre göre oturamam ben.

O zaman bırakın eltiniz saygısızlığıyla kalsın, kayınvalideniz farkındadır ne de olsa. Çok ayıp, çocuğu bahane ediyor, siz gittiğinizde misafirperverliği nasıl?

O zaman bırakın eltiniz saygısızlığıyla kalsın, kayınvalideniz farkındadır ne de olsa. Çok ayıp, çocuğu bahane ediyor, siz gittiğinizde misafirperverliği nasıl?

Ya biz gittiğimizde biz yapıpta o oturmuyor tabi ki ama tek başınada değil hepimiz yardım ediyoruz. Evinde de oturmasın bi zahmet.

Farkediliyor ama kimse bişi demek istemiyor ortalık karışmasın diye sadece ara sıra ima ediyoruz kaynanam falan ama anlamamazlığa geliyor.
Bence bir ara diyinki iş vakti ya ..... kaybolur her zamanki gibi diyin gülerek,o da dese ki çocukla ilgileniyorum şöyle böyle,ne tesadüfki çocukla ilgilenmen iş zamanına denk geliyor kayboluyosun iş bitince kuruluyosun canım filan diyin ama gülerek söyleyin şaka gibi

Bi ara denerim bunu da bakalım işe yarıcak mı

Bende aynen böyleyim. Baskalarin evinde rahat edemiyorum, sanki herkes bana bakiyormus gibi hisediyorum. Zaten o kadar beceriklide degilim. Tabi baskalari evime geldiginde onlari rahat etmek için elimden geleni yaparim.

Bu elti yarismasini anlayamiyorum bu arada. Yani eger kv'deni yardim etmek istiyorsan et, etmek istemiyorsun otur yerine. Bu istek niye elti'ye bagli oluyor ki? Ve ayrica kv'de KENDI EVINDE sofra kurmasi yada kaldirmasi niye bu kadar ayip oluyor ki? Yani kv'de hasta degil birsey degil, niye yapmasin?

Gerçekten ilerde benim eltim konu sahibi gibi düsünürse dedigin gibi hiç tinlamam. Bana ne, o zaman o'da otursun. Kimse ona silah dayayip "sen bu sofrayi indir kaldir" demiyor...

Kusura bakmayında eltim yapmak zorunda değilmiş istemiyorsam bende yapmazmışım sizde dahil bu şekilde yazanları anlamıyorum. Ayrıca kayınvalidem de yeri geldiğinde yardım ediyor kadın gündüz yemek yapıyor biz işteyiz görümcem okulda. Haftada 1 yada 10 günde bir gelip Aksam bi sofra kurmak mı zor geliyor orda herkes yardım ederken o yaya yaya oturuyor.. 45-50 yaşındaki insan sofra kurcak kaldırcak 25 yaşındaki yayılcak oturcak oh ne kadar güzel ya siz göre.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…