- 1 Aralık 2014
- 1.210
- 707
- 168
- 35
- Konu Sahibi hayallperestt
-
baklava yapıyoruz o kadar kalın bıraktıki dedim bu çok kalın elinden aldım 2 kat daha büyütüp inceltince çocuğunu alıp gitti. yengen bizden daha iyi açıyo dedi tavır yapıp gitti.Allah Allah oda yapsınNe garip insanlar var ya.
Gelin diye sofrayı kurmak, kaldırmak, hizmet etmek zorunda değil.
İçinizden gelmiyorsa siz de yapmazsınız.
Ben de kim olursa olsun başkasının evinde bir adım geride dururum.
Yardım etmek istersem kalkar ederim.
İstemezsem etmem.
Hatta muhtemelen, ben yapıyorum sen de yapacaksın diye iğnelemeye çalışan olursa, mümkün değil o evde bir bardak bile kaldırmam.
Sınır olmak da sonuna kadar haklısın.. Sende yapma o zaman demıs bazıları.. Pardon da o otursun ben oturuyum gorumce otursun kım yapacak? Koskoca kayınvalıde mı? Oturmaz zaten içi rahat etmez de eltı sinsilik yapıo belli.. Kucuk çocugu olmasını kullanıo işten kacmak için bu kadar basıt.. Cocugu var kucuk napsın dıyenler olmus.. E yemek yerken kayınvalidenın kucagında uslu uslu duran bebek, sofrayı yoplarken nıe kv nın kucagından alınıyo.. Bebek aglamadıgı surece onun da sıze yardım etmesi lazım.. Hıc sevmem boyle işguzar insanları.. Cay mı servıs edılecek yemek mı hazırlanacak oncesınde cocugu al kucagına sev bıraz sonra dırek kv ver.. Anne bebiş sende dursun da biz de misal adı ayse olsun eltının, bizde ayseyle sofrayı kuralım bu arada de.. Cocuk aglasa yırtınsa kimse ondan iş istemez zaten..
Sizin elti kolay yolu bulmuşMerhaba kızlar,
Kaynanama ne zaman gitsek eltim sofra kurmaya yardım etmiyor. Bizde görümcemle bu duruma sinirleniyoruz. Ben kendi adıma konuşıyım iki tabak topladım diye biyerim eksilcek değil tek başıma da yaparım. Ama insan sinir oluyor ben yapıpta eltim yapmayınca.
Misal ne zaman sofra kurulcak olsa 1 tabak getirir sonra iki saat onla bunla konuşur sonra sofra kurulunca en son mutfaga gelir götürülcek bişey var mı der? Bende geçen gün yok x biz hepsini götürdük dedim imalı şekilde. Oda tamam ozaman dedi geçti. Oğlu var 6 aylık kendisi yemek yerken bizde yememiğimizi bitirdikten sonra çocuk benim,kaynanamın veya görümcemin kucagında oluyor. Yemek bittiği an cocugu alıyor sofra yine bize kalıyor tabi.
Yine geçen günde çay içmek için bardakları hazırladık getirdik görümcemle. Buda 3-4 defa diğer odaya gitti geldi çocugu uyutucam diye uyutamadı geri geldi. En son bardakları toplayalım derken bu yine gitti biz topladık mutfaktan cıktık cıktıgımız an geri geldi oda yine uyumadı yaa diye..
Sizce nasıl davranmalıyım ?
Sizin elti kolay yolu bulmuş
Madem öyle görümcenizle sizde kalkmayın, sofra kalsın öylr bakalım napcak
Sizin elti kolay yolu bulmuş
Madem öyle görümcenizle sizde kalkmayın, sofra kalsın öylr bakalım napcak
Ee bu sefer kaynanam kalkıcak ayıp olcak yani koskoca kadına zaten kaynanam kalkarsa göz göre göre oturamam ben.
O zaman bırakın eltiniz saygısızlığıyla kalsın, kayınvalideniz farkındadır ne de olsa. Çok ayıp, çocuğu bahane ediyor, siz gittiğinizde misafirperverliği nasıl?
Yaptıklarının fark edilmediğini sanıyor uyanık :)
Bence bir ara diyinki iş vakti ya ..... kaybolur her zamanki gibi diyin gülerek,o da dese ki çocukla ilgileniyorum şöyle böyle,ne tesadüfki çocukla ilgilenmen iş zamanına denk geliyor kayboluyosun iş bitince kuruluyosun canım filan diyin ama gülerek söyleyin şaka gibiFarkediliyor ama kimse bişi demek istemiyor ortalık karışmasın diye sadece ara sıra ima ediyoruz kaynanam falan ama anlamamazlığa geliyor.
Bence bir ara diyinki iş vakti ya ..... kaybolur her zamanki gibi diyin gülerek,o da dese ki çocukla ilgileniyorum şöyle böyle,ne tesadüfki çocukla ilgilenmen iş zamanına denk geliyor kayboluyosun iş bitince kuruluyosun canım filan diyin ama gülerek söyleyin şaka gibi
Canım bende kim olursa olsun başkasının evinde iş yapamam ama kendi evime gelen misafirimi de asla yerinden kaldırmam. Ben kayın valideme gittiğimde iş yapmam o da bana geldiğinde elini bişeye sürdürmem napim yapım bu belki eltinde de böyledir. Şimdi düşündüm de benimde eltim var o da böyle mi düşünüyor acaba . Amaaan düşünürse de düşünsün çok da tın
Bende aynen böyleyim. Baskalarin evinde rahat edemiyorum, sanki herkes bana bakiyormus gibi hisediyorum. Zaten o kadar beceriklide degilim. Tabi baskalari evime geldiginde onlari rahat etmek için elimden geleni yaparim.
Bu elti yarismasini anlayamiyorum bu arada. Yani eger kv'deni yardim etmek istiyorsan et, etmek istemiyorsun otur yerine. Bu istek niye elti'ye bagli oluyor ki? Ve ayrica kv'de KENDI EVINDE sofra kurmasi yada kaldirmasi niye bu kadar ayip oluyor ki? Yani kv'de hasta degil birsey degil, niye yapmasin?
Gerçekten ilerde benim eltim konu sahibi gibi düsünürse dedigin gibi hiç tinlamam. Bana ne, o zaman o'da otursun. Kimse ona silah dayayip "sen bu sofrayi indir kaldir" demiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?