• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivaki yapan kaynanam

Bütün harika gelinler ve anneler yorumlarda kinama işlemini başarıyla yaptığına göre ağlayabilirsin konu sahibi:KK52:

Bu kadar takmayin sakin olun. Arkanızdan kötü konuşur diye endişeleniyorsaniz da bosverin zaten nasil biri olduğunu biliyorsunuz. Onlar gelene kadar temizlik yapabildiğiniz kadar yapin, yemeği de geldiklerinde yaparsınız. 2 gün kalip gitsinler

Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
çocuklu ev bu gelsin görsün kendisi de yaşadı bunları . bu kadar kafaya takmayın ben çalışan bir kadınım aynı zamanda 1.5 yaşında oğlum var acayip yaramaz her yeri dürtüyor kurcalar döker saçar anlayacağınız valla kimse kusura bakmasın 3 4 sene evi bok götürecek 2 haftada bir abla geliyo bana temizlik için diğer türlü bende haftada 1 evi süpürür paspaslarım eşimde toz alır banyoyu halleder bunlar geçici çocuklarımız büyüyünce geçecek yani o yüzden kimse bu durumdan utanmamalı en güzel zamanları bebeklerimizin evime gelen de temizliğime bakmaya geliyorsa gelmesin zaten

Atlamış gibi olmayayım ama bende 1 senedir kullanıyorum, bence bir evde çamaşır bulaşıktan sonra olması gereken tek makine. Onsuz ben hiçmişim, yokmuşum, varlığım, yaşantım o kadar anlamsız ve boşmuş ki. O kadar diyeyim siz anlayın
Her eve lazım 🙃

Kocana havale et bi mok beceremiyosa konus yani.. sen birsey soyluyorsun ama soylediginden farkli sey yapiyorsun de..ya biz evde olmasak ya da evim musait olmuyor sizi isatedigim gibi agirlayamiyorum de..

Bence birak evi tezek gitursun kocan disardan alsin yemegide.. sabah pogca borek aksama lahmacun pide yesinler gitsinler.. kendini yorma

Yemek sorun olmaz.
Lahmacun ve tavuk çevirmeciler sağ olsun.
Temizliği de dert etme. Beben var, beğenmeyen gelmesin.
Asıl sorun emrivakiler.
Buna da eşin çözüm bulmalı.

Çok haklısınız ben de öyle düşünüyorum ama nasıl söyleyebilirim bunu bunların ailesi tamamen böyle hep dan diye gelir giderler bu çok normal onlarda yani önemli olan çocuğa iyi bakmak değildir evin temiz olmasıdır misafire hizmettir filan hatta kendisi memlekette sürekli çat kapı geliyorlar diye bambaşka bşr şehire taşındı düşünün… Bambaşka kafa yapılarına sahibiz zaten yanlarında rol yapmaktan kasılmaktan sıkıldım
hep hatamız bu biliyor musunuz konu sahibi aman pis görmesinler
görürse görsün aslında madem eşiniz uyudu hiç kasmayın yarın sadece yemek yapın eşiniz baksın da çocuğa
ev ne pis falan derse biz oğlunla böyle mutluyuz diyin

size kalacaklarını söylemediler de eşinize mi söylemişler çok sinir bir durum

ve alınırsa alınsın bir şekilde bunun önüne geçin

Eşinin annesi ve kardeşi gelecek olanlar. Belki düşündüler biraz kalalım cocugu da sever ,oğlumuz da görürüz diye. Bana garip geliyor kendi evladının evine randevu ile mi gidecek insanlar. Ki hafta da bir ev supurdugunu nerden bilsin kadin
Ya işin gerçeği aile büyüklerini çok severim.
Ama böyle emrivaki yapsalar çok sinirlenirim.

Biraz da içten gelen bir şey kimse kusura bakmasin. Yorganları kaldırıp indirdiğimi düşününce bile deliriyorum diyor.
Konu kv falan değil aslında üşengeçlik.
Herkesin evinin düzeni kendine ama çocuk varken evin ahır gibi olması asla normal değil.
Aynen ben de çok üşengecim, hatta tembelim…

Bütün harika gelinler ve anneler yorumlarda kinama işlemini başarıyla yaptığına göre ağlayabilirsin konu sahibi:KK52:

Bu kadar takmayin sakin olun. Arkanızdan kötü konuşur diye endişeleniyorsaniz da bosverin zaten nasil biri olduğunu biliyorsunuz. Onlar gelene kadar temizlik yapabildiğiniz kadar yapin, yemeği de geldiklerinde yaparsınız. 2 gün kalip gitsinler
Bu yorumu üstüme alındım çünkü ben de neden 1 çocukla sadece anca haftada 1 süpürge yapıldığını merak edip sordum.

Ama sorduğum bu soru benim mükemmel bir anne ve mükemmel bir gelin olduğum iÇin değil, konu sahibini durumumun benim için ‘normal çocuklu ev’ hali diyebileceğim bir durum olmadığı iÇindi.
Çocuklu ev dağınık olur, her yer de oyuncak olur doğrudur ben de 3 tane var çok iyi biliyorum. Ama dağınıklık ile pislik bambaşka şeyler …
Kıyas yapmayı sevmem ama ben mükemmel olduğum iÇin zaman bulup yapmıyorum yaptığım şeyleri, kendi zamanından ödün veriyorum. Her gün Tuvalete girdiğimde tuvalete oturmadan lavaboya ilaç sıkıyorum, lavabomu yıkıyorum çıkmadan, bir sonraki tuvalete girdiğimde klozetimi temizliyorum. Bunları da mükemmel anne/gelin olduğum iÇin değil ‘yaşamsal mecburiyetler’ olduğu iÇin yapıyorum.
Çocuklerım her yeri ellediği için, ağızlarına tuvaletten pislik gelmesin diye yapıyorum i.
Yerleri yalıyorlar, ağızlarına bir şey atmasınlar diye süpürüyorum.

Tabii ki her gün dolaplarımı yatak altlarımı temizlemiyorum ama özellikle çoxuk olan bir evin bu kadar pis olması benim için normal değil tabii ki herkesin normali başka :) kimseyi incitmek kırmak değil niyetim.
Herkes kendi evladı iÇin dünyanın en mükemmel annesidir zaten 😌

Eşinin annesi ve kardeşi gelecek olanlar. Belki düşündüler biraz kalalım cocugu da sever ,oğlumuz da görürüz diye. Bana garip geliyor kendi evladının evine randevu ile mi gidecek insanlar. Ki hafta da bir ev supurdugunu nerden bilsin kadin
Tabii ki randevuyla gelinmez sadece geldiklerinde kalacaklarını belirtebilirler. Mesela çay için hazırlık yapacağına yemekte halledebilir. Benim eski kv hiç haber vermeden dank diye geldiği için hoşlanmıyorum bu durumdan. Çocuk olan ev temiz olmalı ne olursa olsun ağzına herşeyi atabilir

Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Kayinvalidenizin yaptığı evet yanlış ama bosverin gelip de sizin evinizin temizliği pisligine mi bakacak.oyle bir insansa da kendi ayıbı olur,gözle görülür şekilde yetecek miktarda toparlayim,yemeği hazır bir şeyler ayarlarsiniz,pide falan yaptırabilirsiniz yanına salakta ayran bir de pilav tamamdır

Çalışıyor musunuz ? Gece 2de nasıl dolap siliyorsunuz? Cocuk kaçta uyanırdı mesela ?
Çalışmıyordum. Ama iki çocuğum da pfaba sendromluyuydu. Haliyle ateşli bir hastalık. Günlerim hastane, sağlık ocağın da geçiyordu. Saat başı telefon alarmını kuruyordum. Mazallah havale geçirir korkusuyla. Haliyle gece gündüz baslarindaydim. Gece ateşini olcerdim. Ardından ütü yapardım. Ya da ne bileyim. Çamaşır katlar, yemek yapardım. Bir oğlum 6 yaşına kadar bunu yaşadı. Diğer oğlum 3 yaşına kadar. İki çocuğum da çok çekti, tabi bende. Ama yemeğimi de yaptım, temizliği mi de. Bende popomu devirip yatabilirdim ama pis ve tozlu bir evde çocuk buyutulmez.

Atlamış gibi olmayayım ama bende 1 senedir kullanıyorum, bence bir evde çamaşır bulaşıktan sonra olması gereken tek makine. Onsuz ben hiçmişim, yokmuşum, varlığım, yaşantım o kadar anlamsız ve boşmuş ki. O kadar diyeyim siz anlayın
Dyson mı robot süpürge mi alayım diye kararsızım ben. Korkunç Yoğun çalışıyorum bir dakika boş vaktim yok( şu an izinliyim ondan sitede takılabiliyorum). İşim eve de sarkan bir iş evde de sürekli dosya incelemem gerekiyor. Aynı zamanda çok sayılmasa da titizim en azından süpürme konusunda. bu yoğunluğun üstüne hergün evi süpürüyorum ve gerçekten artık zorlanmaya başladım. Robot mu alayım sizce dyson mı ? Benim amacım işi makinenin yapması ama gırgırın biraz daha gelişmişi sadece çok iyi çekmiyor yine normal süpürgeyle süpürmem gerekiyor üç güne bir yorumları okudum kararsız kaldım. Siz olsanız hangisini alırdınız ?

Evet çoğu insana göre daha mükemmel gelin ve mükemmel anneyim. En azindan evimde 2 cocugum 3 yas araliklarla, haftada bir supurulen pis evde buyumedi. Ani bir durumda eve gelen 2 misafirin ki bunlar eşimin annesi ve kardeşi ise bunlarin yatacagi yatak, yorgani ve yiyecegi iki tabak yemegi dert edecek degilim. Bu yuzden harikayim

Bu yorumu üstüme alındım çünkü ben de neden 1 çocukla sadece anca haftada 1 süpürge yapıldığını merak edip sordum.

Ama sorduğum bu soru benim mükemmel bir anne ve mükemmel bir gelin olduğum iÇin değil, konu sahibini durumumun benim için ‘normal çocuklu ev’ hali diyebileceğim bir durum olmadığı iÇindi.
Çocuklu ev dağınık olur, her yer de oyuncak olur doğrudur ben de 3 tane var çok iyi biliyorum. Ama dağınıklık ile pislik bambaşka şeyler …
Kıyas yapmayı sevmem ama ben mükemmel olduğum iÇin zaman bulup yapmıyorum yaptığım şeyleri, kendi zamanından ödün veriyorum. Her gün Tuvalete girdiğimde tuvalete oturmadan lavaboya ilaç sıkıyorum, lavabomu yıkıyorum çıkmadan, bir sonraki tuvalete girdiğimde klozetimi temizliyorum. Bunları da mükemmel anne/gelin olduğum iÇin değil ‘yaşamsal mecburiyetler’ olduğu iÇin yapıyorum.
Çocuklerım her yeri ellediği için, ağızlarına tuvaletten pislik gelmesin diye yapıyorum i.

Tabii ki her gün dolaplarımı yatak altlarımı temizlemiyorum ama özellikle çoxuk olan bir evin bu kadar pis olması benim için normal değil tabii ki herkesin normali başka :) kimseyi incitmek kırmak değil niyetim.
Merhaba. Tuvaleti nasıl temizliyorsunuz ? Konuya da sürekli alakasız şeyler yazıyorum ama 🤦🏼‍♀️ Lavaboyu yıkarken veya klozeti etraf ıslanınca bir de onu temizlemek gerekmiyor mu ? Ben 3 günde bir yıkıyorum lavabo ve tuvaleti ama komple yıkamak zorunda kalıyorum o da gerçekten çok yoruyor beni. Kolay ve pratik tekniği varsa bilmek isterim.

Evet harikayiz bende uzerime alindim o dedigini. 3 yas araliklarla iki cocugum temiz bir evde buyudugu icin harika mukemmelim. Sizde 3 tane var siz daha mukemmelsiniz🌸

Merhaba. Tuvaleti nasıl temizliyorsunuz ? Konuya da sürekli alakasız şeyler yazıyorum ama 🤦🏼‍♀️ Lavaboyu yıkarken veya klozeti etraf ıslanınca bir de onu temizlemek gerekmiyor mu ? Ben 3 günde bir yıkıyorum lavabo ve tuvaleti ama komple yıkamak zorunda kalıyorum o da gerçekten çok yoruyor beni. Kolay ve pratik tekniği varsa bilmek isterim.
Merhaba benim wc nin kapi esigi yok bende yikarken cok eziyet cekiyorum. İlk icini camasir suyuyla yikiyorum etrafina camasir suyu sıkıp şu tek kullanimlik bezlerle siliyorum mis gibi oluyor en sonda yine bu bezlerle alt kısmını siliyorum cok rahat ve pratik oluyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    35 KB · Görüntüleme: 123
Benim bebegimde 9.5ayljk. En buyuk hataniz rutin ev islerine esinizi dahil etmemeniz. Cocuk oldugu icin evin temiz olmasi gerekiyor. Misafir gelsin gelmesin haftanin birgunu ya esiniz temizlik yapacak siz cocugu oyalayacaksiniz ya da tam tersi olacak. Ne is yapilacaksa esinize tarif edin, yapsin. Evin derli toplu olmasina gerek yok, bebekle bu mumkun degil zaten. Yemek olarak dört dörtlük birsey yapmak zorunda degilsiniz. Dudukluye kuru fasulye atin, yanina pilav, birer kase de yogurt koyun yeter.

Back
X