En büyük düşmanım: Kardeşim!

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
38
Almanya
Bunu cok üzülerek yaziyorum cünki aslinda ben aile baglarina cok önem veren ve akrabalarimla birlikte olmaktan büyük zevk duyan bir insanim.

Nitekim kiz kardesimin üzerinde cok büyük hakkim oldugunuda düsünüyorum. Herzaman ona yardimci olmaya calistim. Ictikleri ayri gayri gitmeyen arkadasiyla evlerinde internet yok diye bana gelirlerdi interneti kullanirlardi yerlerdi icerlerdi tek tabagi bile mutfaga götürmeden hizmet görürlerdi benden.

Evimde borclarimiz yüzünden ceyran kesildigi zaman hergün annemlerde otururduk esimle mecburen. Annemde ayni zamanda türkiyeye gitti tekbasina. Büyük olan ben oldugum halde kardesim yapdigim ev isini yeterli bulmadigi icin azarlamaya kalkinca buna gelemedim, kavga ettik. cok saygisiz birisi agzina alinmayacak seyler söylüyor bana. Küfür degil söyledikleri, keske öyle olsa en zayif yerlerimden vurmak icin damarima basacak seyler söylüyor. Kac kere beni aglattagini bilirim ama herseferinde gittim ben onunla baristim.

En son annem gittiginde cok kavga ettik, esimle yasadigim problemleri vurdu yüzüme, evden kovdu beni onu ciddiye almadim sen kimsin dedim. Ama susmadi bana öyle seyler söylediki gururuma yediremedim gittim ona vurdum kafama bardak atti, iskaladi onu aldim duvara carpdim defalarca. Artik bu bir degil iki degil üc degil beni sabrimi fena halde tüketti.

Annem geldiginde ev isi hic yapmaz olmustu evi süpürdüm temizledim, sarma dolma yapdim kadin gelir gelmez yemek yapmasin diye ama kendini anneme öyle acindirmis ki annemde beni kovmaktan beter etti. Aglaya aglaya ciktim evden annem pencereyi acip arkamdan bagirdi oda yasadigim problemleri vurdu yüzüme hosuna gidercesine. haftalarca elektriksiz evde oturdum gene gitmedim yanlarina.

Simdi cok sükür acildi ceyranim bir aydir görmüyordum annemi. Yine bu küskünlügü bitiren kisi olmak istedim annemi ve birkac arkadasini cagirdim evime. Yine kardesimden laf acildi ve annemin kardesimin huyunu bildigi halde onu koruyup beni bukadar dislamasina dayanamadim annemle tartistik biraz sonra kalkip gittiler.

Suanda bunlari aglayarak yaziyorum, kendi öz kardesimin benim ona yapdigim iyilikler karsisinda bana böyle nankörlük yapmasi, annemi bukadar doldurmus olmasi beni evden kovmus olmasini yediremiyorum kendime. Morelim cok bozuk

Ne denir bilemiyorum....:1shok:Ben ablama sesimi bile yükseltemem,kaldı ki bağırıp onu inciticeğim.... Allah sabır versin size.Annenizin bu yanlışlığa alet olması diyeceğim- çok yanlış.O evlatsa siz ne oluyorsunuz? Bu arada kardeşinizin kişilik problemi var belli ki.Destek almalı bir uzmandan. Böyle insanlar çok görüyorum çevremde.Ailesine bağıran,geçimsiz,saygısız,vs..

çok üzücü canım.

en büyük acıdır. yarası kapanmaz. ve kimi affedersen affet. en yakınını hiç bir zaman affedemezsin. çünkü bunu hazmedemezsin. ileride konuşsan bile için içini yer.

annenizi madem ki boşuna doldurmuş bence yüzleşin oraya gidip anneme bunları anlatmışsın olay böyle böyle gelişmedi mi diye konuşun.
ve mümkün olduğunca az görüşün. üzülmeye değmez. sonuçta birden bire değişip bozulmamış siz bunu onunla çok yaşamışsınız.

burda en çok annenizin tutumu yanlış olmuş
kardeşinizin yaptığı saygısızlığı terbiyesizliği desteklercesine
onu savunup sizi evden kovmuş bide camdan bağarmış
kusura bakmayın ama aileyse aile bi yere kadar yanii
ben olsam kesinlikle o kovulma olayından sonra
asla çağarmazdım annemi aslaa onun seni arayıp kızım
bi hata ettik kusura bakma o evde elektirk yok çabuk gel özür diliyoruz demesi lazımdı
ama hhiiç umurlarına gelmemiş günlerce elektirksiz evde kalmışsınız
sonra bide çağarmışsınız hala haklıyım modunda..
kardeşinize diyecek laf bulamıyorum
ama ellerinize sağlık o kadar terbiyesizliğe az bile yapmışsınız
ben asla görüşmezdim birdaha hala yaptıklarının arkasındalar
kendileri affettirmeleri içinde baya çaba sarfetmeleri lazımdı
siz yapacağınızı yapmışsınız üzülmeyin artık bırakın onlar üzülsün
aile diye size her hakareti söyleme hakkında değiller
kii zor zamanlarınızda ister ailem olsun ister değil bu olay yenilip yutulmaz arkadaşım

Kisilik problemi diyemiyecegim cünki kankisine karsi hicte öyle degil sanki arkadas degil sevgililer, eminim onun icin canini bile verir. Bende abilerime karsi sesimi yükseltemem hakli bile olsam icim icime yer ama birak sesimi yükseltmeyi karsilik bile veremem. Ondan ben saygi da beklemiyorum beni abla olarak görsün ve biraz olsun sevsin istedim ama o bana ezilecek bir böcek gibi davrandi hep.

Ben esimle sinemaya giderken bile gidip onu ve kankisinide alirdim onlarda gezsinler eglensinler diye ama o benim karsimda laklaka saksaka yaparak kizla hazirlaniyor süsleniyor cikip gidiyor bana nezaketen bile sende gelmek ister misin demiyor. Sonra esim ona niye öyle yapdin dedi diye gelip tekrar benimle kavga ediyor bana seninle konusmuyoruz diye bunalima mi giriyorsun diyor

bugun de dayaktan gidiyor konular hadi bakalim..

arkadasim siz biraz kendinizi aile icinde eksik ifade ediyor pasif kaliyor olabilir misiniz? yani yapilan iyilikler anlatilmaz tabi de bazi ailelerde anlatilmadikca anlasilmaz. ille ben yaptim ettim soyle oldu boyle oldu diye aktarilmasi gerekir. yine bazi ailelerde ise sorunlar cok buyumedikce aktarilmaz kol kirilir yen icinde kalir hesabi. sizin nasil bir aileniz var bilmiyorum ama en azindan dengeleri koruma konusunda annenizin saglikli kararlar alamadigini kardesinizin etkisnde kaldigini goruyorum.
kendinizi biraz daha ifade etmeye calisin bence.. umarim hersey duzelir.

annenin tavrını hiç anlayamadım,bence en yersiz olan o..
kardeşin ne kadar zamandır bu şekilde davranıyor?

Evet canim cok dogru söylüyorsun ama o babamin melek yüzü yok mu sirf onun icin yapdim. En kötü günümde beni sirtimdan vurdular beni ele güne muhtac ettiler. Peki niye? Ev islerinde kardesimin gözüne giremedim diye. Ama kaynanamlada görüsmüyorum kendimi cok yanliz hissediyorum hicbirzaman istedigim gibi bir ailem olmayacak galiba senağlama

Seni çekemiyor mu ,sana karşı fesat mı o zaman anlamadım ya,nasıl bir kardeştir bu???Sen onu koruyup kollarken, sana bu yaptıklarını ne açıklar bilmiyorum.Ama ben annene takıldım.Kızının yanlışını örtbas edip te senin üstüne gelmemeli

Bugün annemle yine konustum kizinin nasil yalan söyledigini anlattim. Hatta babamda sahitligimi yapdi ama annem kardesimin söylediklerine okadar adapte olmus, ona hak vermekte okadar inat ediyorki onunla saatlercede konussam bir ise yaramayacagini anlamis durumdayim.

anladığım kadarıyla babanız öyle değil
aileniz var saten eşiniz ve siz de bir ailesiniz birde babanız
gerisine hakketiklerini verin çünkü hiçbişey sizden önemli değil
kayınvalidenizle tamamenmi görüşmüyorsunuz :uhm:

Son düzenleme:
Kardesler arasindaki sevgi ve saygi baglarini Anne ve Baba belirler arkadasim.

Bence Annen kizkardesinden cok daha hatali.....

Sen nasil ablana böyle davranirsin, nasil onu Anne evinden kovarsin, nasil ablana vurursun deyip onu rezil etmesi gerekiyordu....

Cocuklugnu az cok tahmin edebiliyorum, bence hep ezilen bükülen sendin, kardesin haksizda olsa Annen tarafindan hep korunurdu, sen haklida olsan hep altan almak zorunda kalirdin....ve aynen simdide böyle devam ediyor bu...cünkü kardesin kücüklügünden beri arsiz terbiyesiz ve saygisiz yetismis....

Tabikide icindede olmasi lazim insanin....hersey anne babada degil, alimden zalim zalimdende alim dogar demisler, demekki kardesininde ici kötüki zor durumda olan ablasina böyle davranabiliyor.

Ne denirki arkadasim...? Uzak dur, sogan ekmekde yesen onlara eyvallah etme, tabikide kopamazsin tam manasi ile ama mesafeli ol ve hicbir zaman onlardan bir beklentide olma:1hug:

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

dizileri izledikçe ve böyle olayları okudukça kız kerdeşim olmadığına sevinmeye başladım:bbo:
o sana bardak atarken,hakaret ederken allah yarattı demeyip saçından tutup evire çevire bi güzel dövüceksinki bak nası kıymetli olursunÇok üzgünüm çoook

o zaman sizde restinizi çekseydiniz. hala gözü kapalı ona inanıyorsan sen bilirsin anne. ama kızına söyle tüm inandığı şeyler uğruna doğruyu anlatsın anlatabiliyor mu bakalım? diye sert bir çıkış yapsaydın.

ya ian ki böyle haksızlık ve sıkıntılı gerilimli işlere hiç gelemiyorum nasıl üzüldüm ve kızdı anlatamam.
Allah sabırlar versin canım.

Siz kardeşinizle kawga ederken babanızda ordamıydı?

Cok dogru bir konuya ayak bastin canim. Kücüklügümü ve genc kizligimi güzel anilarla hatirlamiyorum zaten. ben annemden cok cektim ama gelin gittikden sonra annem iyi davranmaya baslamisti bana takii onunla samimi olup hergün yanina gidene kadar. Kendi öz anneme kardesime cok geldim arkadasim

Evet arkadasim babamda oradaydi ve onun terbiyesizlik ettiginide söyledi anneme. Annem anlamak istemiyor anlasilan.

Babandami ordaydi?:1shok:

Peki kardesim kusura bakma ama ordan kizina iki tokat cakip oturtamdimi onu yerine....sen nasil ablana böyle davranirsin diyemedimi?

Kardesin babasinin yaninda böyle bir terbiyesizlik yapabiliyorsa Annesinden neden cekinsin??

Hayir canim esim görüsüyor ama ben görüsmüyorum. Hicbirzamanda benimle görüsmeyecek oda apayri bir dert zaten senağlama

aslında zordur çünkü karşındaki kendi ailen annen
ama yapılanlara bak ve kıyasla sen bunları haketmedin
ayrıca neden kardeşine karşı bukadar torpilli acaba annen
ayrımcılık olmaz demiorum olur elbet ama bukadar aşikare de olmamalı
diyorum ya arkadaşım görüşme bence
onlar geldiklerinde elbet kovamazsın
ama sen gitme gülsümün dediği gibi onlardan medet ummaa
ama unutmasınlar düşmaz kalkmaz bir Allah tır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…