- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Kimsenin parası bende kalmaz diye duygu sömürüsü yapıyor ama kuzenime unutsun o parayı demiş.
Aynen bende sizin gibi düşündüm. Dinsizin hakkından imansız gelir. Böyle kimseleri etraflarına duyuracaksın ki yaptığı ayıbın farkına varsın.İnsan arkadasina bile guvenemiyor bu devirde.
Bence bir daha gorusmeyin yarin bir gun yine ister boyle insanlar.
2500 tl az bir para değil gerekirse cıngar çıkartın ailelere söyleyin ama geri alin sizde evlenicekmissiniz onun zincirinin parasini odemek mi zorundasiniz
Bir de nisanlinizla bu konuyu sert bir dille konusun cunku iyi niyettende fazla bu. İleride de caniniz sikilmasin. Akraba es dost derken milyarlar harciyor insanlar anlamiyor bile ona borc buna borc
Nisanlinla gidip suc duyurusunda bulunun sifreyi bir sekilde gormus kartimizi calmis diye. Sizin odeyeck gucunuz vardir ama bugun sizden 2500 yarin baskasindan 5000 carpar. Boyle durumlari sineye cekmemek lazim. Her bulduklarinin sirtina biniyorlar. Toplumun asalaklari bunlar.
Konuyu okuduğumdan beri ben de böyle düşünüyorum. Aynı noktalar benim de dikkatimi cekti. Konu sahibi eksik bilgilendiriliyor. Nişanlısı ya da kuzende var bir şeyler ama ben kızda olduğunu sanmiyorum.Merak ettim 10 yillik arladasim demissiniz kuzenle kendisini tanistiranda sizmisiniz ?
Kizmayin ama 10 yil hic biyle bir durum yasanmamis 20-300 luk mevzulardada sikinti yasamadik diyorsunuz mevzu size telefon almaktan bu noktaya nasil gelebilir?
Sizin telefonunuz calindiginda uzulup kendi eskisini vermek yerine telefon alan biri niye boyle ne koparsam kardir davransin ki?(belliki cinri yada sinekten yag cikaran biri degil.
Bence bizzat sizin kuzeniniz kizi yonlendiriyor ve dolduruyor zaten oldurecekmisin vs laflarida bundan bosa anasina danasina sikayet edipte kimseyle zora girme sorunu bizzat kuzenini muhatap alarak coz derim bana kizda sikinti var gibi gelmedi yada eksik anlattigin seyler var
Para bulunur dost bulunmaz. Arkadaşınızın pişkinliğine de hayret ettim doğrusu. Görüşmeyin zaten böyle birisiyle. Daha önemli bir konuda da patlak verebilirdi. İyi olmuş göstermiş kendini mutlu olun.Kızlar resmen en yakın arkadaşımdan harika bir kazık yedim, paylaşmaya ihtiyacım var.
Arkadaş kişisi,geçen ay "ciddi anlamda paraya ihtiyacım var bir kısmını toparladım ama 2500 tl açığım var bana borç verir misin?" gibi bir konuşma yapıyor nişanlımla. Bu arada arkadaş benim kuzenimle sözlü çift olarak yakınız benim nişanlımla da arkadaşlar. Nişanlım brrk'ın haberi var mı danışalım diyor, haliyle evleneceğimizden mütevellit gelir gider hesabı yapıyoruz aramızda. Arkadaş yok diyor 1 ay içinde parayı parça parça da olsa aynen göndereceğim, ben duysun istemem gibi bir şey söylüyor.
Benim delide veriyor kredi kartını git ihtiyacını gör diyor. Arkadaş kredi kartından çektirmek yerine 2500 tl yi nakit avans olarak çekiyor ve parayı da bugün yarın derken göndermiyor. Benim kuzen işin içine girip sıkıştırma kızı gibi şeyler söylüyor.
Ben tabi bir süre sonra bir terslik olduğunu anladım, telefon trafikleri, bozuk moraller, biraraya gelmek istememeler falan derken sıkıştırdım öğrendim. Olay gelişti, arkadaşın acil ihtiyaç dediği altın zincir çıktı!
Bundan 1 yıl önce işsiz olduğum dönemde telefonum çalınmıştı, bu yakın arkadaşım da bana hediye telefon almıştı ama altında kalmak istemediğim için işe girer girmez tek seferde ödemiştim borcumu. Nişanlıma bende brrk'a telefon aldım vaktinde, ödeşmiş olduk gibi bir cümle etmiş.
Sinirden saçımı yolucam, benim adama bi posta kızdım çocuk musun sen, benim niye haberim yok işler çevirdiğinizden diye, kuzene de aynı şekilde sen iki yetişkin insanın arasındaki borç meselesine neden dahil olup taraf tutuyorsun diye fırça attım.
Arkadaşa da zamanında "hediye" olarak aldığı telefonun parasını kuruşu kuruşuna verdiğimi, "acil altın ihtiyacı" için nakit avans çektiğinden mütevellit sürekli faiz bindiğini yaptığının ayıp olduğunu ve bir daha görüşmek istemediğimi söyledim.
Allah'a şükür maddi gücümüz var borç ödenir mesele o değil ama benim hiç haberim olmadan bu şekilde olayların olması, mide bulandırıcı konuşmalar, yalanlar, nişanlımın yardım edeceğim diye saflık yapması falan.. Kızlar bilemiyorum çok kızgınım.
Aynen simdi misal senle ben 10 yillik dostuz aramizdan su sizmiyor ben birde geldim sizin aileye gelin adayi oldum 10 yil hic yanlis yapmamisim kardes gibi bakmisim telefonun calinmis yenisini almisim sende benim ihtiyacim olur diye karsiligini bana vermisin 200-300 sen almissin ben almisim odenmis hic boyleKonuyu okuduğumdan beri ben de böyle düşünüyorum. Aynı noktalar benim de dikkatimi cekti. Konu sahibi eksik bilgilendiriliyor. Nişanlısı ya da kuzende var bir şeyler ama ben kızda olduğunu sanmiyorum.
Evet anlatılan haliyle mantık bunu gerektirir. Konu sahibinin yerinde olsam hiçbiriyle tek tek konuşmam dörtlü toplantı yapıp dokulun derim.Aynen simdi misal senle ben 10 yillik dostuz aramizdan su sizmiyor ben birde geldim sizin aileye gelin adayi oldum 10 yil hic yanlis yapmamisim kardes gibi bakmisim telefonun calinmis yenisini almisim sende benim ihtiyacim olur diye karsiligini bana vermisin 200-300 sen almissin ben almisim odenmis hic boyle
Mevzumuz olmamis ama ben sozlendikten sonra pufff sonuyorun sen arada varken seni hice sayip gidip nisanlindan para isteyip altin zincir aliyorum
A)sen bana ciddi bir yanlis yaptin sende az degilsin asiri ofkeliyim biraz canini sikmak isterim madem oyle iste boyle gibisinden
B)cok asigim gozum kor sozlum surekli beni sen senin ailen icin doldurdu onlara yaptiginiz kotulukleri anlatti akli o verdi bende hirslandim inandim yaptim
C)senin nisanlinla benim sozlum arasinda var bir mevzu para pul ben kullanildim seninde biseden haberin yok
Yuh valla. Tam tencere kapak olmuşlar kızla. Benim nişanlım bunu yapsa değil sıkıştırma demek,yerin dibine girerim utancımdan. Bu ikisi tam olmuşlar.Vallahi ben mi acımasızım bilmiyorum ama benim kuzenim hiçte öyle günah keçisi falan olmuyor. Durumu öğrendikten sonra altın zincir, nakit avans, telefon meselesi falan nişanlımı arayıp sıkıştırma sözlümü bi yere kaçmıyor verirse verir vermezse de öldürecek misiniz falan demiş. Ödesin o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?