Enayi yerine konulmaktan bıktım artık

yorumun için teşekkür ederim. Daha ortada tapu yok tokinin evleri olduğu için taksitler bitince tapu alacağız. şimdilik sadece devir işlemi gerekiyor. Eğer baba oğluna devredecekse masrafı yok canım fazla. ayrıca 30 bini küçümsemek istemedim. sadece 30 bini verdikleri için evi sahiplendiler anlamında söyledim. Kayınbabamın kendi evide kaynanamın üstüne oturdukları ev yani. teknik olarak 1 evi var bide bizde olan 30 bini. bende diyorumki mal paylaşımı srasında bize 30 bin eksik verilsin. benim gözüm o parada değilki benim tek derdim emeğim olan 4 sene. Ya o kadar kötüyümki anlatamam. öğlen yemekhanede yemek yiyecek harçlığım bile olmuyor bazen. anttım yukarda kendi ihtiyaçlarım çocuğun ihtiyaçları kreş masrafı ve küçükte olsa bir birikim yapmaya çalışıyorum ve ben memurum. bazen altından kalkamıyorum. Eşim esnaf nezaman bişey istesem param yok der. neredeyse o bile babasından alır bazen. Bizim ne zaman paramız olacak derim bazen şakayla karışık sende haline şükretmiyosun derdin para bilmem ne başlar artık.

valla yazacaklarımı siz güzelce yazmışsınız, o yüzden zahmet edip bir kat daha yazmayacağım..

Rica ederim. Benim çok yakın bir arkadaşımın başına aynı olay geldi eşi tokinin başvuru şartlarına uymadığı için babası adına başvurdu ve çıktı şimdi o evde oturuyorlar ve adamın o evde hiçbir hakkı yok 1 tek iğnesi bile sadece imzası ve adı var o kadar herşeyi arkadaşım ve eşi yaptı görümceler ev üzerinde hak iddia ettiler bunlar hemen evi üzerlerine aldı ama borcun tamamını kapatmak zorunda kaldılar gidip bankadan kredi çektiler borcu kapatmak için tokide devir ancak borcun tamamını verince oluyormuş banka kredisiyle alırsan borcu devredebiliyorsun ama tokide yokmuş öyle anlattılar yani başından geçenleri şimdi toki yerine bankaya ödüyorlar ve daha fazla ödüyorlar ve tapu masrafıda verdiler. Onlar baba oğuldu demek istediğim yaşadıkları böyle... Dediğim gibi umarım sorun yaşamazsınız.

valla yazacaklarımı siz güzelce yazmışsınız, o yüzden zahmet edip bir kat daha yazmayacağım..

Teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Dün konuştum eşimle yine beni atlatmaya çalıştı işte sen bana güven o ev bizim işte fırsat bulunca gider hallederim falan dedi.
Sana güvenmiyorum dedim. evi üstüne aldığını kanıtla gel dedim. Ayrıca annesinin komşuya söylediklerini de hiç önemsemiyor " hava atmıştır" diyor ne demek hava atmak ya herkes benim parayı kazanıp kendim yediğimi sanacak dedim. herkesten bize ne dedi.
Neyse sabah gelirken bugün evin ödemesi var dedi beni ilgilendirmez kanıtla gel vereyim dedim. bisürü tartıştık arabanın içinde. Sırf para yüzünden benimle olduğunu düşünüyorum. Şeytan bu aralar benimle uğraşıyor sanırım aklımda hiç iyi düşünceler yok

canım günaydın...
biraz sakin olsan daha iyi olmaz mı ? sanırım bu konu biraz takıntı haline geldi... evinin üzerine olmasını istemen çok doğal bunda yanlış bişi yok ama eşini sürekli bu şekilde bunaltırsan istediğin sonuca pek ulaşamayacaksın gibi... bu tavrın da sebepsiz deil mutlaka yaşanmışlıklar var ama eşinle konuşsan çalışan bi kadınsın sonuçta bu kadar parasız bırakma kendini eşinle ortak ödeyin mesela ev taksidini belki daha iyi hissedersin ? ne bilim bunu en iyi kendin bilirsin ama bu sorunu çözmedikçe bi şekilde hep gergin hep huzursuz olmicak mısın?

sonucta 30 bın az para degıl .30 bınde dıger kardeslere ne kadar dusuyorsa ödeyın ve bırdaha bu konu acılmasın bence.hatta ben yerınızde olsam o evı satar baska yerden alırdım......

haklısın canım kafama takıntı oldu resmen. Başka şeylerde vardı birikti açıkçası en son evi bahane edip patladım akşam
alacam diyo 1 ay süre ver diyo. Bende tamam dedim. Keşke dedim kirada olsaydıkta huzurumuz olaydı dedim. Biliyorum kiracı olmak çok zor ama inan şu yaşadığım durum evdeki huzursuzluk canımı sıkıyo.

Eşim aradı biraz önce evi üzerine aldığını söyledi. Bende tamam ama kağıt falan vermişlerdir makbuz gibi onları görmek istiyorum dedim tamam dedi. çok şükür bi yükten kurtulmuş oldum en azından aklımı meşgul edecek bir şey daha azalmış oldu.
üstüne çok gittiğimi biliyorum ama bunun olması lazımdı. yoksa atlatıp duruyordu. ben artık para vermeyeceğim diyince ciddi olduğumu anladı sanırım.

sevindim. sonucu güzel olmuş.

senin adına sevindim fakat şu durumda o 30bin TL'yi kayınpederine ya da eşinin kardeşlerine ödemen gerekiyor, farkındasın değil mi??

bence ödemek zorunda değil çünkü kaç senedir elbetteki onlarada bakıyordur sonuçta onlarada kaç senedir emek harcıyor...ayrıca cnm ne makbuzu tapuyu istesene eşinden bak gözünle gör senin susman için demiş olmasın

Neyse gözünüz aydın. Eşiniz almış evi.
Merak ettiğim bir şey var
Görümcelerinizin karakterleri mi size bu hesabı yaptırıyor?
Yani o evden haklarını isteyecek karakterde mi bu insanlar.
Eğer öyle değillerse bu çok incitici olur çünkü.

Bu zamanda peşinat verip ev alamayan, her ay en az 500-800 boş yere kira ödeyen o kadar çok insan var ki ?
Evet belki onlar emekleri görmüyor olabilirler size göre ama sizde bence görmüyorsunuz..
Tabiiki görümcelerinizin hakkı var o evde.

Evi madem üstünüze alıyorsunuz..30 bin tl.yi görümceleriniz arasında bölüştürüp haklarını ödeyiniz.
Bu kadar hak üzerine durduğunuza göre bunu göz ardı etmezsiniz herhalde.

O ev olmasaydı belki ondan daha fazla kira ödeyecektiniz.

Bu arada hem çocuğunuzun hem kendi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz, üstünede kira ödüyorsunuz; eşiniz çalışmıyor mu acaba ?
Neden bu kadar çok sorumluluk aldınız üstünüze ?

Bayanlar ne kadar çok çalışırsa ve ne kadar çok ödeme konusunda hakimse o evlilik zor geçiyor, ben bu kanaattayim.
Bayanlarda çok büyük çoğunluk bu fıtratta..

senin adına sevindim fakat şu durumda o 30bin TL'yi kayınpederine ya da eşinin kardeşlerine ödemen gerekiyor, farkındasın değil mi??

ödemek zorunda olduğumu düşünmüyorum canım bu evi eşimle ortak alıcaksak tapuyu yani o ödeyiversin ablalarına bi zahmet. Herşeyede ben yetişemem değilmi. Zaten 4 senedir ödüyorum ve daha 2 sene var.

ödemek zorunda olduğumu düşünmüyorum canım bu evi eşimle ortak alıcaksak tapuyu yani o ödeyiversin ablalarına bi zahmet. Herşeyede ben yetişemem değilmi. Zaten 4 senedir ödüyorum ve daha 2 sene var.

Şimdiki evliliklerde bir tuaf eşinizin parası nereye gidiyor size vermiyor mu yada eviniz için harcamıyor mu ,kendi adına birikim mi yapıyor..

evet canım bu 4 senede çok yıprandım bi kanun çıkmalı kaynananın yanından ev alınmaması hususunda çok güzel olurdu açıkçası
Canım daha tapu yok toki taksitler bitince veriyor tapuyu şimdilik makbuzda adımızı görmek bile yeter inan 4 senedir uğraşıyorum çünkü

evet canım bu 4 senede çok yıprandım bi kanun çıkmalı kaynananın yanından ev alınmaması hususunda çok güzel olurdu açıkçası
Canım daha tapu yok toki taksitler bitince veriyor tapuyu şimdilik makbuzda adımızı görmek bile yeter inan 4 senedir uğraşıyorum çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…