Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

etrafta ilk asilama tutmaz diye soylentiler var canim kime soylesem oladi diye zaten ilki tutmazki diyorlar buyuzden sansimi denemek istiyorum bende kist icinse hic bir ilaç kullanmadim doktorumun cok iyi temizledigine inanıyorum gecenlerde gittiğim bir doktor da bunu onaylar şekilde konuştu ama sadece su var ameliyat tan birkaç ay sonra sogan kuru yaptım bir sonraki adetimde baya kanamam olmustu ve buyuk kan pihtisi seklinde bir parca dusurmustum simdide maydonoz sut buhari yapıyorum sifa ALLAH'tan dimi neden olmasin :)

benim doktorum da aşılamayla hiç vakit kaybetme demişti o yüzden direk tüp bebeğe geçtik.
canım benim doktorumda öyle dedi sırf ben istiyorum diye asılama yaptı boşunaymış bak iyiki geçmişsin darısı başıma
yani bu kisti ancak uzman dr.temizleyebiliyor inş.hiç çıkmaz biliyorsun dimi ne kadar adet görsek okadar besleniyor inş.aşılamanda istediğin sonucu alırsınnnn
allah istedimi herşekil olur

kızlar selam bu endometyizosisin evresi nasıl anlaşılıyor?

bende de sol 1,7cm sağda 2 cm çikolata kisti var dedi doktorum ama küçük oldukları için ameliyat önermiyo küçük kistlerde ameliyat yumurtalıklara daha çok zarar verir dedi. aşılama olmazsa tüp bebek öneriyo ama aşılamada da evre 4 varsa işe yaramıyomuş ben evresini bilmiyom ki laparaskopi de önermiyo o küçük kistleri bulana kadar yumurtalıkların daha çok zarar alır dedi valla bilemedim eşimde de sorunlar var o direk tüpe geçelim diyo kistlerle tüp bebek başarı oranı olumsuz etkilenir mi acaba kafam karmakarışık....

A. slm canim oncelikle gecmis olmus doktorun dogru soylemis ben 3 defa ameliyat oldum ve yumurta reverzim cok azaldi hatta sol yumurtaligim yok denecek kadar az ve ustelik hepsi yani butun kistler oldugu gibi geri geldi benim endometriozisin evresini ilk ameliyatta anlamislardi yani laparoskopie yontemiyle anlasiliyor ben ameliyat sonrasi 4 defa asilama yapildi ama ise yaramadi sana tavsiyem asilamayla zaman kaybetme ben cok pisman olmusdum kistleri kafana takma benimde sag ve sol yumurtaliklarda ve ustelik bagarsaklarimdada cok sayida kislerim var tup bebek tadeviside ise yaramayinca icsi yontemiyle hamile kaldim cok sukur Insallah darisi basina canim..

Benimda sağ ve sol yumurtalığımda boyutları büyük çikolata kistlerim var tüp bebek merkezine gittim muayene oldum doktor ameliyat olursan yumurtalık rezervlerin zarar görür dedi o yüzden 2 ay geçici menopoza sokup tüp bebeğe başlayacak benim kistlerin yanında senin kistlerin çok çok küçük bence hemen tüp bebek yaptır ameliyatı her doktora yaptıramayız prof doktorlarsa 4000 , 5000 gibi ücret istiyorlar neredeyse tüp bebek fiyatı benimde kistler büyük ama evresini bilmiyorum ca 125 testi belirlerteçmi ama ilk öğrendiğimde 34 çıkmışştı sınır 35 miş geçen hafta yaptırdım 36 çıktı doktor yüksek değil dedi birde amh testi yaptırdı yumurtalık rezervlerinin ne kadar kaldığını belirtiyormuş bu test çok düşük çıkarsa ameliyatı hiç önermiyorlar bu yüzden doktorunu iyi seç hepsi farklı konuşuyor inşallah tedavilerimizden güzel sonuçlar alırız

Son düzenleme:

kızlar çok sağ olun ilginize valla ben 1 yıldır doktorlardayım kimse çikolata kistin var demedi ben eşimin sperm sorunları yüzünden hamile kalamıyorum zannediyodum meğer bende de sorun varmış bu kistlerin tek tedavisi hamile kalmakmış hoş benim eltimde de vardı o ameliyat oldu ve 3 ay sonda hamile kaldı ama onun kistler 6-7 cm civarıymış doktor bana 4 cm altında ise ameliyat önermiyoruz dedi.ca ne kan testi mi bana onu yaptır felan demedi amh ye gerek yok dedi bana fsh 6 benim şimdi aşılama mı denesek yoksa direk tüpe mi geçsek diye düşünüyoruz işte kızlar aylarca eşime üzüldüm varikoseli vardı ameliyat oldu felan şimdi de bende bu kistler çıktı bana kistler ile hamile kalanları duydukça seviniyorum rabbim bize de nasip etsin inşallahh tez zamanda

Canım öncelikle kistlerin çok küçük onların hamileliğine engel olduğu yada olacağı düşüncesini aklından çıkart, eşinin değeri çok iyi olsa muhtemelen normal yolla bile kalabilirsin. Ben 2002 yılında bekarken 10 cmlik bir kistimi aldırmıştım sonra evlenene kadar yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. Evlendim yine kistler tekrarladı solda 5.5 hatta 6 cm sağda 1,5-2 cm (onu söylemiyodum bile) kistim vardı, iki aşılama denedim onlar birazda kistlerimi zaten bu boyuta getiren (3 cm di) agustos ayinda Ankara Başkentte ilk tüp bebek denememi yaptim (ki bu boyutlardaki kistin başarı şansını düşürebildiği söyleniyor) çok şükür 10 gün önce pozitif sonucu aldım. Maşallah diyim de daha sadece kanda gördük çünkü Sana gelince Ameliyatı aklından bile geçirme derim, aşılama ile olmaz diye birşey yok ama eşinin değerlerine bağlı, aynı zaman diliminde iğne kullanıyosun sadece doz fazla vurduktan sonra o da fark etmiyor, bi fazladan toplama işlemi var o da anestezi ile yani o bekleme sürecini stresi yaşadıktan sonra tüp daha mantıklı canım hiç gözünde büyütme süreci inan olay başlamakta sonra çorap söküğü gibi geliyor. Sana ve buradaki arkadaşlara tavsiyem belki duymuşsunuzdur çikolata kisti ile beslenme arasındaki ilişkiden bahsediliyor, özellikle tedavi süresince hayvansal gıdaları başta kırmızı et olmak üzere hayatınızdan çıkartmaya çalışın, sebze meyve ağırlıklı beslenin, kafeinden uzak durun, çikolata ve kahve gibi... Bide arı sütü bal polen yemiştim ben... Rabbim inşallah en kısa zamanda hepimizi evlatlarımıza kavuşturur

Son düzenleme:

canımm rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallahh...moralimi düzelttin valla...doktor öyle diyince çok kötü olmuştum gerçekten aylarca eşime üzüldüm bir yandan üzüldüm bir yandan o anlamasın diye içime attım sonra psikolojim bozuldu psikiyatristte tedavi gördüm ilaç kullandım hala da kullanıyorum eğer tüp bebek vs bir tedaviye başlarsam bırakıcam ilaçları velhasıl hayatımız alt üst oldu üzerine de bu benim olay çıkınca tuzla biberi olmuştu...eşimin sayı idare eder 43 milyon lakin ileri hızlı hareket düşük %15 ve doktora tamamen sağlıklı 1 erkeğin sperm sayısı ve hareketine sahip olamayabileceğine söyledi. yani olsa bile bir zaman garantisi yok 5 yılda sürebilir 10 yılda hiç bir zaman olmayabilir de yani...varikosel böyle 1 hastalık dedi... ben de tüpe daha yakınım zaten şu an sadece çalıştığım için işyerinden nasıl izin alacağım bu arada tabi en azından müdürüme durumu anlatmak zorunda kalıcam bu arada çocuğu olmuyor dedikoduları vs allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin inşallahhh

kızlarr değerim 141'e çıkmış iki hafta sonra keseyi göreceğiz inşallah :)

hayatımın en mutlu günü sanırım bugün :)

bu arada ben de bir kez ameliyat oldum sonrasında tekrarladı şu an biri 2 biri 3 cm lik 2 kistim var ve tüp bebekle de olsa hamileyim :)

gözün aydın canımmm çook sevindim bizlere de umut oldum benim kistler de hemen hemen seninkiler boyutunda demek ki olabiliyomuşş

gözün aydın canımmm çook sevindim bizlere de umut oldum benim kistler de hemen hemen seninkiler boyutunda demek ki olabiliyomuşş

tabiki de olabiliyor tatlım, sadece zaman kaybetmeden kendine iyi bir doktor bulup kendini onun ellerine bırak ben öyle yaptım ilk denememde allahım yüzümü güldürdü :)

ben 1 yıl ameliyatımı yapan doktorla denedim normal yollardan ve ilaç tedavisi ile. sonrasında baktım olmuyor özellikle infertilite üzerine uzman doktor arayışına girip direk tüp bebek yaptım.

canım hayırlı olsun.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Darısı başımıza bol bol dua et bizim için olur mu?
Bebişe ve kendine iyi bak

kızlar benim solda 2 tane 3.5cm-4cm lik sağda 1 tane 2 cmlik endometriomam vardı..dr fazla follikul gelişmesini beklemiyordu. sayarken bakarken de 4 tane falan demişti yer dar olduğu için zor olur dedi..şükür dün OPU yapıldı 14 tane toplanmış.az önce aradılar 11 olgun çıkmış.7 tanesi döllenmiş.. allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah.heyecan ve mutlulukla bekliyorum...opu işlemim epey sancılı oldu ama olsun her şeye değer..

ca 125 evet kan testi değeri çok yüksek çıkarsa kistin kötü huylu olduğu anlamına geliyor senin kistlerin çok küçük bence hamileliği engellemez sanırım eşinin durumundan dolayı hamile kalamıyorsun aşılamanın normal ilişkiden pek farkı yok diyor doktorlar ve dört aşılamanın yüzdesi bir aşılama şansına denk geliyormuş eşinin sperm durumu aşılamada sorun olmayacaksa doktorlar seni yönlendirir aşılamayı deneyebilirsin ama etkileyecekse hiç uğraşma tüp bebeğe geç hepimiz aynı durumdayız canım üzülme en azından yardımcı üreme yöntemleri var inşallah bizde zamanı gelidiğinde anne oluruz

happytobe ne güzel haber maşallah senin adına çok sevindim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı bizim başımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…